Happy Easter

Lentezon, you were right on time. Ik weiger het namelijk om met Pasen ook maar iets wintergerelateerds te dragen. Op Goede Vrijdag vind ik het nog wel passend om mezelf in iets donkers of diks te hijsen, maar Pasen staat gelijk aan lente, vrolijkheid en kleur en dus wil ik dan gewoon iets luchtigs aankunnen (en het liefst ook nog met een beetje kleur), zonder me gelijk ontzettend misplaatst te voelen. De uitdrukking ‘Paasbest’ bestaat niet voor niets, rond die tijd moet het gewoon mogelijk zijn om lentekleding te dragen. Erg veel tijd om vanmorgen naar buiten te kijken had ik niet en dus trok ik op de gok mijn lichtblauwe jeans aan met een bruine blazer en de Paul Greens waar je me ondertussen in uit kan tekenen (maar die ik dus echt niet weg ga doen). In plaats van een wit truitje ging ik op het laatste moment toch maar voor een zwart topje en toen ik om half negen op de fiets zat, bleek dat mijn outfit niet eens deed vermoeden dat ik net uit het vliegtuig vanaf een of ander Caribisch eiland kwam rollen. De lucht was strakblauw en hoewel het nog redelijk fris was, scheen de zon wel. Wat een prachtige dag!

Ik had het er afgelopen week nog over met mijn moeder hoe kerst zo’n ontzettend breed uitgemeten feest is, terwijl Pasen gewoon een vrij weekend is. Wat mij betreft heeft het er voornamelijk mee te maken dat mensen in de lente minder de behoefte hebben de gezelligheid en warmte van mensen op te zoeken, en natuurlijk dat ze er geen vakantie omheen hebben, maar het heeft toch iets scheefs. Ik hoor eigenlijk ook wel veel mensen die alleen met kerst naar de kerk gaan, maar nooit mensen die alleen met kerst én Pasen naar de kerk gaan, terwijl Pasen voor christenen eigenlijk nog wel een belangrijker feest is. Maar goed, misschien ook minder geloofwaardig en dan is het wel weer logisch dat mensen daar afhaken.

Anyway, ik vind het eerlijk gezegd totaal niet erg dat je met Pasen niet verplicht bent om familie over de vloer te hebben. Op deze manier is er wat mij betreft veel meer ruimte om ook echt stil te staan bij de boodschap van Pasen (in elk geval als christen) en bovendien is het voorjaar vaak al druk genoeg en leent zo’n weekend zich er vooral heel goed voor om even van het weer te genieten en te ontspannen.

Wij zijn vanmorgen naar de kerk geweest, hebben gezellig geluncht en daarna liep ik even een rondje door de buurt met mijn camera. James Bay erbij (als ik geen muziek luister voel ik me vaak veel te veel bekeken, met muziek zit ik lekker in m’n eigen wereldje), zonnetje af en toe, heerlijk. Pasen valt volgens mij ook gewoon vroeg dit jaar, maar de natuur begint in elk geval eindelijk een beetje lentewaardig te worden. Nu alleen de rest van het weer nog (al komt dat volgens mij wel goed deze week), oh en mijn fotografie- en nabewerkskills nog wat omhoog, en ik ben tevreden. Even eruit is in elk geval altijd fijn.

Volgens mij heeft mijn zus het idee opgevat zo meteen Monopoly te spelen en verder eten we vanavond zelfgemaakte tiramisu als toetje, iets waar het hele gezin altijd naar uitkijkt haha. Toen ik zaterdagochtend beneden kwam om half twaalf waren lange vingers en mascarponevulling mijn ontbijt, dus ik weet al dat ‘ie geweldig lekker is, zoals altijd. Vanavond gaan we nog naar een Paasdienst met een zandtekenaar (het is een soort evangelisatieproject, georganiseerd door onze kerk) en dat was het dan wel zo’n beetje. De plannen voor maandag zijn nog een beetje vaag maar ik denk dat ik ’s avonds ergens in de bioscoop beland en misschien ’s morgens nog in een bos.

Oja, en als je je afvraagt waarom ik het er net over had dat het voorjaar ‘al druk genoeg is’: ik zit over twee weken met mijn kont in Rome (al denk ik dat ik meer zal lopen dan zitten) en in die twee weken moet ik een volledig leesverslag maken (en het boek lezen), een film van ruim twee uur kijken, nog een ander boek van 300 pagina’s lezen, naar mijn manuele therapeut, twee keer naar de Grote Avond (waarom dacht ik dat ik daar tijd voor had???), een Romereisgids in elkaar zetten, zorgen dat ik genoeg zomerkleren heb om een knappe Italiaan aan de haak te slaan (grapje, maar ik moet wel wat nieuws), een externe mobiele oplader fixen, een SD-kaart kopen waar alle foto’s van vijf dagen Rome op passen (dat gaat pijn doen aan mijn portemonnee, of ik moet gewoon niet in RAW schieten – wat best aantrekkelijk klinkt want ik heb er nog steeds een hekel aan – maar…), zorgen dat mijn nieuwe Nikes op tijd binnenkomen (laaang verhaal), mijn iPhone opschonen voor heel veel muziek en onnodige selfies en vlogs in Rome, ondertussen nog gewoon naar school en eigenlijk wat blogjes vooruit schrijven voor Rome. Of ik nog slaap? Een beetje. Of ik last van stress heb? Nog niet, maar over een week waarschijnlijk wel. Als jullie niets meer van me horen dan weten jullie in elk geval waar ik mee bezig ben (of dat ik een enorme stressaanval heb en dan ontvang ik graag lieve berichtjes via m’n Twitter).

Eigenlijk zou ik dus continu hard aan het werk moeten zijn, maar in plaats daarvan verplaats ik me gewoon naar de woonkamer voor een hoop gezelligheid en eten en ik denk ook niet dat er morgen veel productiefs uit mijn handen gaat komen. Ideeën voor blogjes heb ik overigens wel, dus dat is mooi. Maar goed, de toetsweekresultaten die ik tot nu toe terug heb gekregen zijn volkomen prima, de zon schijnt en ik vind het eigenlijk wel mooi. Ik ga gewoon even een paar leuke dingen doen.

Happy Easter! Wat doe jij dit weekend?

16 reacties

 1. Happy easter to you too! Wat stom dat je eigenlijk productief moet zijn; dat werkt gewoon niet met dit soort dagen he? Snottttverdorie. Prachtige foto’s, trouwens. James Bay, trouwens, lufff! Zo fijn. Ik ben ook altijd helemaal in mijn eigen wereldje als ik muziek luister. En dan ook nog dat zonnetje buiten; he-le-maal goed. Liefs en succes met alle schoolgerelateerde dingen!

 2. Wat een prachtige bloesemfoto’s heb je gemaakt! Het weer was inderdaad echt heerlijk. Mijn vriend is vandaag lekker aan de slag gegaan met de schuur en ik heb in het zonnetje gewerkt aan mijn blog. Hopelijk morgen nog zo’n dag.

 3. Mooie foto’s! En om goed in een werkflow (of leesflow) te kunnen zitten moet je ook kunnen ontspannen ;-)
  Leesverslagen waren voor mij op de middelbare school trouwens het ultieme huiswerk: lezen deed ik toch wel voor mijn ontspanning ;-) Ik hoop dat het wel mooie boeken zijn, dat scheelt namelijk een hoop! Op de een of andere manier leest dat sneller dan een boek waar je doorheen moet worstelen, het kost in ieder geval minder moeite als je het eens wat later moet maken …

  1. Hmja, ik houd ook wel van lezen (ik doe het bijna alleen nog maar voor school, maar ik vind het op zich niet erg en zodra ik meer vrije tijd heb, probeer ik wel altijd een boek te lezen), maar dit zijn vaak echt heel vervelende boeken. Oud-Nederlands van 1800 ofzo, daar kan ik gewoon niet zoveel mee, althans geen 200 pagina’s lang, en met andere vage verhaallijnen van de 20e eeuw ook niet. Het is vaak gewoon heel lastig omdat de boeken niet aansluiten op jouw huidige leefsituatie en je het lastig in kan beelden hoe de situatie toen was, terwijl dat in die tijd (waarschijnlijk) vanzelfsprekend was voor de auteur. Maar soms zitten er ook prima boeken tussen hoor, en voor de laatste periode ga ik Hersenschimmen van Bernlef lezen; ik denk dat dat wel te doen is :)

 4. Zulke prachtige foto’s van de planten die in bloei staan!
  Fijn dat het allemaal goed gegaan was tijdens je toetsen.
  Leuk dat je binnenkort een weekje weggaat naar het buitenland.

  Vrolijk Pasen Xoxo

 5. Gewoon lekker genieten van je Paasweekend, dat heb je na deze toetsweek wel verdiend! :) Prachtige foto’s heb je weer gemaakt! Het komt vast allemaal goed, je hebt iets superleuks (Rome!) in het vooruitzicht dus dan sla je je wel door die twee weken heen!
  Vandaag waren mijn ouders en oma er nog tot eind van de middag (gisteravond vierde ik mijn verjaardag voor mijn familie en schoonfamilie en zij zijn blijven slapen omdat ze natuurlijk van ver komen), dus dat was gezellig. Morgen even naar het eiland + museum waar ik werk (allerlei paasactiviteiten dus wat foto’s maken voor de Facebookpagina) en ’s middags winkelen in Rosada (outlet in Roosendaal), want ik moet nieuwe schoenen (verveleeeend. niet) :)

 6. Veel liefde voor je foto’s!♥♥ En heerlijk om te genieten van de vrije dagen! Geen verplichtingen hebben vind ik ook heel fijn. En als ik weet dat er drukke weken voor de boeg zijn, dan is het juist des te beter om het er nu maar even goed van te nemen! Geniet ervan!

 7. Vraag me niet waarom, maar foto’s maken en James Bay is de perfecte combinatie. Dat nog heel veel moeten doen is heel herkenbaar maar toch zit ik gewoon lekker blogjes te lezen. #uitstelgedrag.
  Maar het idee om over twee weken in Rome te zitten is ook wel heel aantrekkelijk haha! Enjoy your day :)
  X Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *