Spring’s about to happen

Het leuke van de lente vind ik dat niet alleen de temperaturen stijgen en de natuur weer tot leven komt, maar er ook op andere vlakken weer veel meer dingen gebeuren. Zodra de zon schijnt krijgen mensen zin om naar buiten te gaan en iets te ondernemen – energielevels lijken immers ook evenredig met de temperaturen mee te stijgen (behalve als het écht warm wordt dan, dus misschien is het toch meer een parabool, haha). De welbekende lentekriebels kondigen vaak dan ook behalve lekker weer weer heel veel leuke dingen aan. Zelfs zoveel dat er eigenlijk elke lenteweek wel iets bijzonders is waar naar uit te kijken valt en om het voor mezelf – en voor jullie – lekker overzichtelijk te maken, typte ik het even uit. De komende twee maanden in (verwachte) headlines!

spring's planning (800x533)

Week 13: op vrijdag begint de toetsweek, dus ik verwacht niet dat dit echt een bijzondere week zal worden haha. Iets met leren en samenvatten en nouja, dat ongeveer.

Week 14: toetsweek! Pfoeh, wat zijn die periodes toch altijd kort, haha. Dit keer zijn het negen toetsen en dat is echt prima te doen; het zijn wel een hoop grote en lastige toetsen, maar zolang ik alles een beetje bijhoud en/of op tijd begin plus een goede planning hanteer dan komt het wel goed. Bovendien ben ik maandag vrij dus dat is super chill. Over toetsweken maak ik me nooit zo druk eigenlijk, al is dit helaas wel de laatste waarvan de cijfers níét meetellen voor mijn examen. Na de toetsweek kan ik gelukkig genieten van een extra lang weekend, want dan is het Pasen!

Week 15: zodra ik dinsdag weer op school kom is er waarschijnlijk één ding onderwerp van gesprek: de Grote Avond. Onze school organiseert elk jaar een avond met een zelfgeschreven toneelstuk en wat andere acts, wat vervolgens vier avonden achter elkaar wordt opgevoerd in het Zuidplein Theater. Er komen elk jaar geloof ik wel zo’n 1500 mensen op af (die hebben vaak wel allemaal banden met school, maar ook gewoon veel ouders/opa’s en oma’s/vrienden van… etc), big happening dus. Dat is het ook echt waard want het is elk jaar zó tof! Vorig jaar maakte ik het van achter de schermen mee als figurant, dit jaar mag ik het weer een keer vanuit de zaal bekijken. Heel veel zin in. Mijn zus speelt overigens mee in het stuk (net zoals behoorlijk wat andere klasgenootjes) en ik heb een groot aandeel geleverd aan het Spuigat, de schoolkrant die alle mensen bij hun kaartje krijgen. Toffe dingen dus, vooral omdat ik dan stiekem altijd heel trots word dat ik met al die getalenteerde mensen op een school mag zitten. En ik ga zowel dinsdag als vrijdag :)

Week 16: een ‘gewone’ schoolweek, maar dan wel met Romevoorbereidingen én het Glazen Huis. Sinds een jaar of drie is het de traditie op onze school dat een aantal leraren zich voor een paar dagen op laten sluiten in een kas die dan midden in onze pauzeruimte staat in school. Zij zitten er dan de hele dag in (zonder te eten) en ondertussen wordt er muziek gedraaid, zijn er overal kraampjes die eten verkopen enzo en wordt er af en toe een live iets gedaan. De opbrengst is tot nog toe elk jaar hoger dan eerst geweest en dan ook écht hoog, dus het is echt best succesvol! Ik heb er niet zo héél veel mee, ook omdat het eigenlijk vooral vanuit het VMBO wordt georganiseerd en ik er dus op die manier weinig van meekrijg, maar vooral de pauzes zijn dan wel heel gezellig opeens.

Week 17: OHMY OHMY ROME. Sorry, beetje excitement over here, maar een week in een geweldige stad, als het goed is met genoeg zon en fijne temperaturen en dat dan ook nog eens met bijna heel V5 en ongeveer de leukste leraren lijkt me echt geweldig. Ik weet nog dat ik in de eerste, tweede en zelfs de derde eigenlijk meer opkeek tegen de edureis dan dat ik ernaar uitzag, daarom ben ik enorm blij dat we pas in de vijfde gaan. De band met mijn klasgenootjes is heel goed en ik vind het nu ook niet echt meer een probleem om een week in het buitenland te zijn zonder ouders, wat me toen wel echt verschrikkelijk leek haha. Voor de Romekenners: we gaan naar de San Pietro, een kerkdienst, Villa Borghese, de Sint Jan van Lateranen, de Scala Santa en de San Clemente, Ostia, het strand, de Vaticaanse musea en de Kerk der Friezen, Antion Boar in de Santa Maria dell’Anima, de Engelenburcht, de Palatijnse musea, het Colosseum, de San Pietro in Vincol, het Forum Romanum, (langs) het Circo Massimo en de wijk Trastevere. Het zegt mij eerlijk gezegd nog niet heel veel (ondanks alle voorbereidingslessen) maar mijn leraar komt er al meer dan tien jaar geloof ik dus dat is de perfecte reisleider. Het lijkt me een heel bijzondere en unieke ervaringen, sowieso al omdat je gewoon een week zonder laptop en écht internet leeft haha. Oh en ik mag weer een keer vliegen, de derde keer in mijn leven :) We zijn donderdagmiddag al weer terug, dan duik ik waarschijnlijk direct mijn bed in net zoals mijn zus vorig jaar en vrijdag kan ik dan ook nog een beetje bijkomen, want dan zijn we gewoon vrij.

Week 18 & 19: Ohh en trouwens, de twee weken daarna zijn we ook nog vrij. Volgens mij wordt dat echt DIE HARD afkicken van al die gezelligheid, al denk ik dat ik iedereen na een week ook wel een tikje zat ben haha. We gaan niet weg in de meivakantie, alleen al omdat mijn zus moet leren voor haar examens en ik dus net uit Rome kon rollen, verder kan ik nu absoluut nog niets zeggen over de vakantie. Met een beetje geluk knutsel ik het fotoboek voor Rome gelijk in elkaar (ik heb zo het idee dat ik heel veel werk aan alle foto’s ga hebben…) en de rest van de invulling zal tegen die tijd wel volgen. Een bevrijdingsfestival lijkt me helemaal niet vervelend, Hannah en mij kennende zit dat er misschien nog wel in en verder wil ik dan gewoon heel veel leuke dingen doen.

Week 20: terug naar school? Nah, don’t think so. Maandag ben ik op school te spotten, maar dinsdag zit ik met mijn economieklas in de bus richting Brussel voor een bezoekje aan het Europees Parlement. Vorig jaar was dat gewoon voor iedereen, nu alleen voor de leerlingen met economie, heb ik toch nog een keer wat aan dat vak. Woensdag is vervolgens alweer de laatste dag school, want donderdag is het Hemelvaartsdag. En dan ben ik eindelijk jarig! Op zich is naar school gaan altijd wel leuk op je verjaardag, want dan spreekt iedereen je aan, maar er is ’s morgens gelukkig wel een kerkdienst waar ik volop gefeliciteerd kan worden. En omdat het een feestdag is is iedereen vrij, dus eigenlijk hartstikke ideaal! Ik heb uiteraard nog helemaal niet nagedacht over mijn verjaardag (zelfs nog geen verlanglijstje, daar kan ik al wel vast aan beginnen…) maar misschien dat ik het donderdag voor familie vier en vrijdag voor vrienden, ofzo. Omdat ik zestien word en het de afgelopen keren echt totaal niet groots gevierd heb – vorig jaar zelfs helemaal niet! – lijkt het me eigenlijk wel leuk eens wat groters te organiseren. Gewoon muziek, veel mensen, een hapje en een drankje, maar goed ik beloof nog niets haha.

Verder is de week van de lunchconcerten achter de rug, sta ik vanavond bij The Script en zijn er ook al plannen voor ná week 20. En zijn dit alleen nog maar de hoofdlijnen, er gebeuren natuurlijk nog heel veel ‘kleine’ leuke dingen in mijn ‘normale’ dagelijkse leven tussendoor. Dus nee: mij hoor je voorlopig niet klagen. (Behalve over slaaptekort maar hey, #sleepisoverrated)

Wat staat er bij jou op de planning deze lente?

12 reacties

 1. Wat een supertoffe vooruitzichten allemaal! En leuk dat je naar Rome gaat! Vooral Trastevere vond ik tof toen ik er was. Maar alles heeft daar eigenlijk indruk op me gemaakt.
  Enjoy alle leuken dingen die komen! :)

  1. Oja, jij bent er al geweest! Ik hoorde vandaag van mijn leraar dat het Colosseum helaas al vol zat voor groepen, zo bizar hoeveel mensen daarop afkomen. Heb jij nog tips, hotspots, ervaringen, dingen die ik echt moet doen/zien…?

   1. Nou, ik las al dat je naar Trastevere gaat en dat vond ik echt een van de leukste plekken. Het is wel een beetje toeristisch, maar erg leuk (veel leuke kraampjes ook).

 2. Wat een gezellige vooruitzichten! Ik weet nog hoe excited ik was toen het ein-de-lijk tijd was voor de excursieweek (edureis, hoe je het wilt noemen), voor mij alweer lang geleden (2009), maar was was het geweldig! Heel veel plezier ook met de voorbereidingen! Ik ga in juni ook naar Rome op vakantie, dus ik ben benieuwd naar al je verhalen en foto’s :D Ostia schijnt supermooi te zijn trouwens. Ik ben er nog nooit geweest, benieuwd!

  1. Oooh, wat leuk dat je er ook heen gaat! Ik weet niet of ik er snel zelf heen zou gaan, het is toch best wel cultureel heb ik het idee (maar dat vind jij misschien juist leuk met je studie, haha) en dan moet je wel echt goed vooronderzoek doen en weten wat je écht moet zien denk ik, maar dat is eigenlijk ook des te leuker. Voorpret! En nog meer als ik er dan al uitgebreid over verteld heb, yay :D Waar ben je heen geweest trouwens op excursieweek toen?

   1. Ik denk dat het inderdaad voor mij – met mijn geschiedenis-studie-achtergrond – dan misschien interessanter/leuker is. Ik zeg dan altijd ‘mijn historica-hart gaat sneller kloppen hiervan!’ haha!
    Ik heb er echt zin in en dan nog meer inderdaad, haha :D

    In de Vogezen (gebied in Frankrijk), met Paragliding Holland (organisatie uit Nederland met ook Nederlandse instructeurs) een week een paragliding-cursus gedaan en ook zelf gevlogen. Was echt heel erg gaaf, wil ik zeker nog een keer doen :) En dan op een camping kamperen (tentjes) en zelf koken, erg gezellig, ’s avonds kampvuurtje…

 3. Wow wat een hoop leuke dingen heb je op de planning! Naar Rome, hoe gaaf! En lekker veel vrij haha, altijd goed. Maar eerst genieten van The Script haha<3
  X Emma

 4. Hé wat leuk! Week 17 naar Rome?
  Ik ben die week in Griekenland met school. Wel grappig want het andere deel van mijn leerjaar zit dan ook in Rome. Misschien komen jullie elkaar onbewust wel tegen ;) Superleuk!

  1. Griekenland, aaah toe maar! Dat lijkt me ook echt heel tof. En die kans is best aanwezig, denk dat er best wel wat meer scholen rond zullen lopen… Maar als ik Nederlands opvang zal ik aan je denken, haha!

 5. De Rome-reis met Waag is zo leuuuuk! Vond ik misschien wel het allerleukste in mijn hele middelbare schooltijd. Geniet ervan! (:

 6. Wat een heerlijke vooruitzichten deze lente! Rome! Zucht, dat lijkt me een super mooie plaats om te bezoeken! En nog maar een paar weekjes en dan zijn ‘we’ weer jarig! Ik heb mijn verlanglijstje al wel klaar liggen hoor ;-) .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *