Ruim een week na terugkomst is het toch echt wel de hoogste tijd om de foto’s te delen, bedacht ik me. Het editten en uitzoeken van grijze luchten en besneeuwde bermen is alleen wat minder aantrekkelijk als je beneden zit met de achterdeur op een kiertje omdat het simpelweg zúlk lekker weer is, maar goed, haha. Mijn camera heb ik maar niet meegenomen naar het zwembad of naar de sauna (ja, daar ben ik ook nog in geweest! Heel chill) en verstandiger wijs ook op tafel laten liggen als we allemaal onderuitgezakt op de bank een film keken, maar toen we langs de Moezel reden en Idar-Oberstein (de edelstenenstad) bezochten stond ‘ie constant aan. We hebben wel meer van de omgeving gezien (bijvoorbeeld Luxemburg), maar ehhh als de zon niet schijnt is dat gewoon allemaal net een stukje minder fotogeniek helaas. Ik heb wel ontdekt dat ik de bijrijdersstoel (nog) vaker ga opeisen want ‘wegfoto’s’ zijn echt onwijs leuk om te maken, iets met een instant wanderlustgevoel. Verder ben ik toch echt blij dat ik niet in zo’n gat woon, ik heb me op zo’n uitzichtpunt meerdere malen afgevraagd hoe slecht je bereik daar wel niet moet zijn en hoeveel jaar de mode achter zou lopen. Denk dat ik toch echt een stadsmeisje ben – of in elk geval een Nederlander. Maar goed, op naar de foto’s! Dat zijn er veel, maar ik vind ze niet bijzonder genoeg voor twee artikelen en het is toch zondag, dus als het goed is hebben jullie alle tijd. En anders niet.

Een sfeerimpressie van mijn voorjaarsvakantie in Duitsland, here we go!

Heb je een favoriete foto? En waar ga jij het liefst op vakantie?

Ook leuk om te lezen:

21 reacties op Photography: Germany’s gemstones, roads & nature

 • Prachtige foto’s!
  Mooie stenen.

  Geniet van een zonnige dag Xoxo

 • Wat gezellig! Ik ben instant-happy!

 • Jeetje ik wist helemaal niet dat het zo mooi was, wauw! Hele mooie foto’s heb je gemaakt :)

 • Prachtige foto’s! Hele mooie sfeerimpressie zo :)

 • Aaaah dat vuur

 • Wauw! Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt! Tof!

 • Leuk om die omgeving eens te zien in wintersferen, ik ben er in 2012 in de zomer geweest :)
  Erg mooie foto’s weer, vooral die van je zus en vader (dat ze weglopen zeg maar), van het vuur (!) en van jou – met die leuke hoed op :)

  • Oh, ook precies in hetzelfde park? Van Roompot? En die foto vonden ze zelf ook heel erg leuk inderdaad haha!

   • Jep, volgens mij wel! Ik las al iets over Oberhambach en dat je de doorgaande weg moest oversteken, dus ik denk dat het hetzelfde park is ;) Met bij de receptie een zwembad met één glijbaan en een stroomversnelling die meestal uit was maar als ie aanging was het superdruk en ging ie veeeeel te hard :’)

 • Wat een mooie foto’s! Ik zou graag een keer op vakantie willen naar Duitsland. De foto’s van de weg en van het dorpje/stadje zijn mijn favoriet.

  • Ja, bijzonder hè dat zo’n stadje/dorpje er daar zo anders uitziet dan bij ons? Leuk voor een vakantie inderdaad!

 • Mooie foto’s, vooral die van de open haard is echt prachtig!

 • Mooie foto’s. Ik vind die met dat vuur ook wel heel bijzonder. Vroeger spaarde ik allerlei edelstenen uit grotten uit Frankrijk (daar gingen wij elke zomervakantie naar toe). Een paar die ik tussen jou foto zie staan, heb ik zelf ook.

 • Wauw wat heb je een prachtige foto’s gemaakt zeg, mijn complimenten. Ik kom er echt steeds meer achter hoe mooi Duitsland eigenlijk is.. Heb ik mij nooit zo gerealiseerd!

  XX Liefs Rosie

  • Duitsland is anders dan Frankrijk (wat de meesten gewend zijn), maar alsnog heel erg mooi en een prima vakantieland! Het weer is vaak ook best goed in de zomer als je een beetje het juiste gebied uitkiest :)

 • Heey,
  Ik heb je blog pas net ontdekt en ik ga zeker weten je blog volgen! Je maakt zulke mooie foto’s (zoals van dit artikel) en ik hou van je schrijfstijl! Normaal reageer ik bijna nooit, maar ik moest het gewoon even zeggen haha
  xxx Isabelle

 • Just ♥ them all!

 • Je hebt echt hele mooie foto’s gemaakt!

 • Mooie foto’s! Ik ben echt dol op edelstenen! :)

Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (21), studente Neerlandistiek aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

 • Mail
 • Bloglovin
 • Instagram
 • Bloglovin\'
Archief
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.