(lunch)concerten, spierpijn en La Place-dates

Processed with VSCOcam with f2 preset

FullSizeRender2 (800x593)

Als de eerste lentedagen in maart aanbreken, schiet het stresslevel ook gelijk omhoog bij de helft van mijn klasgenootjes. Op onze school wordt ergens in maart een week in het kader van de muziekklassen van de bovenbouw gesteld: op maandag en dinsdagavond een slotconcert van respectievelijk havo 5 en vwo 6 en in de grote pauzes van dinsdag, woensdag en donderdag een (lunch)concert van respectievelijk havo 4, vwo 4 en vwo 5. Toevallig was dat dit jaar, net zoals vorig jaar, precies in de eerste ‘lenteweek’ en dat maakt de sfeer er alleen maar nog beter op als je het mij vraagt. Ik was dinsdagavond bij het slotconcert, in de eerste plaats voor een vriendin maar ook omdat het sowieso gewoon heel leuk is. Na drie jaar écht muziek is het niveau best hoog en dus genoot ik van een avondje ‘rock ’n roll’ (dat was het thema waar ongeveer de helft van de nummers bij pasten, hallo Elvis Presley!).

Uiteraard woonde ik ook alle drie de lunchconcerten bij, al merk je daarin wel een groot niveauverschil. Van V5 werd het meeste verwacht en niet onterecht, er zaten echt een paar goede nummers tussen. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik niet alles even goed meekreeg omdat ik het concert grotendeels door de zoeker van mijn camera meemaakte en dan ben je toch wel zo degelijk geconcentreerd bezig dat echt lúisteren er soms een beetje bij inschiet, haha. Gelukkig hebben we de opnames nog! Het blijft leuk om klasgenootjes zo bezig te zien, klein beetje plaatsvervangende trots misschien.

Na een uurtje ijsjes halen en eten en een uurtje ‘wiskunde’ waarbij mijn camera meer centraal stond dan het wiskundeboek – bij de muziekklas is er altijd een soort huge relief als het lunchconcert geweest is waardoor er niet veel productiefs meer gebeurt, haha – hadden we vervolgens nog twee uur gym. Daar is op zich niets mis mee, afgezien van het feit dat ik die handstand dus echt totaal verleerd ben ondanks mijn turnverleden van maar liefst acht jaar (zweefrollen zijn gelukkig wel leuk), maar daarna gingen we crossfitten. Ik deed niet eens zo overdreven enthousiast mee, maar drie minuten touwtjespringen, een stuk of dertig sit-ups en nog wat andere dingen bleken genoeg om de zaal uit te lopen met een bezweet voorhoofd en de voorbode van heel, heel veel spierpijn.

Een cooling down van een half uur fietsen (normaal is het een kwartier, maar met een alternatieve route heb ik nog wat gezelschap haha) bleek inderdaad niet genoeg, want vrijdag kon ik mijn bed echt niet uitkomen. 1. Ik was supermoe 2. ik had niet het idee dat mijn spieren heel erg mee zouden werken. Precies dat, ik voelde letterlijk alles van mijn schouder tot mijn buik en bovenbenen. En volgens mij was ik nog de enige ook die er zó’n last van had…

Uiteindelijk ging ik vrijdag uiteraard toch naar school en ik luidde het weekend samen met Hannah in bij de La Place. Het was toch al zo’n chaotische en ongeconcentreerde week (dat is wat lekker weer, livemuziek in de pauzes en stress van klasgenootjes met je doet) dat een spontane actie er ook nog wel bij kon. We kletsten lekker bij, of nouja, ‘bij’, gewoon over andere dingen dan je op school doet. Na twee uurtjes sprong ik weer op mijn fiets naar huis en mijn avond besteedde ik voornamelijk aan het editen van de lunchconcertfoto’s, gelukkig met een vriend want dat maakt het wel net iets gezelliger. Mijn vrijdag was inderdaad dus wel heel sociaal, haha.

Over de rest van mijn week heb ik niet zo heel veel te vertellen denk ik, die stond vooral in het teken van bovenstaande en bestond verder gewoon uit school en een beetje huiswerk. Al deed ik dat laatste eigenlijk alleen op maandag en dinsdag en raakte ik verder geen boeken meer aan thuis. Nu ik dit typ, op zaterdag dus, ben ik eindelijk weer een keer uitgerust en heb ik wat tijd voor school en mijn blog. Ik ga geen verhaal meer ophangen dat dat laatste er bij in is geschoten of iets dergelijks afgelopen week, mijn prioriteiten lagen gewoon anders en ik had ook geen ideeën die ik per se direct uit wilde werken. Dat klinkt een stuk beter vind ik zelf en is nog net zo goed de waarheid.

Wat deed jij de afgelopen week? En wanneer is de laatste keer geweest dat je barstte van de spierpijn? (ik bedoel, ik wil niet klagen, maar zo voelt het dus wel echt…)
Love, Hester

10 reacties

 1. Wat leuk die concerten van de muziekklassen! Ik heb zelf ook muziek en het is dan zo’n geweldig gevoel om alles te laten horen op het presentatie- of eindconcert. :)
  Je bent wel actief geweest zeg, met gym! Op dit moment voel ik m’n benen ook wel omdat we gisteren duurloop deden, gehockeyd hebben en tot slot gingen we ook nog ringenzwaaien…
  Fijn weekend verder! (:
  X Emma

  1. Ja, dat kan ik me voorstellen! En een duurloop én hockey lijkt me ook niet zo’n prettige combinatie haha, al voelt het wel goed na afloop :) Zeker als je net als ik verder niets aan sport doet thuis (op zwemmen na dan, maar dan loopt het zweet je nooit over je voorhoofd haha dus dat voelt toch anders).

 2. Na twee dagen snowboarden had ik ook zoveel spierpijn. Letterlijk alles deed pijn, van m’n buikspieren tot m’n oksels. Ik kon niks meer. Maar het geeft je wel lekker het gevoel dat je echt iets gedaan hebt. En de lunchconcerten waren weer leuk, ech een beetje plaatsvervangede trots inderdaad.

  1. Hahaha dat kan ik me goed indenken, alhoewel spierpijn in m’n oksels me nog nooit overkomen is gelukkig. Misschien ook maar eens een keer snowboarden (of beginnen met skiën, lijkt me beter).

 3. Gezellig en tof zulke concerten! Mooi dat die kansen er zijn én gegrepen worden door zoveel leerlingen. Op mijn middelbare school was afgelopen week de Kunst(k)week, waarbij er een week lang iedere dag in verschillende ‘categorieën’ optredens zijn door leerlingen (ook georganiseerd door leerlingen en docenten): een dansavond, een kleinkunstavond en een muziekavond. Helaas helaas kon ik dit jaar niet komen want ik hoorde het te laat, terwijl er nu twee muziekavonden waren (ik ging altijd naar muziek, kleinkunst vond ik ook wel tof maar dans heb ik te weinig mee om heen te gaan), één voor de huidige leerlingen en één voor oud-leerlingen en -docenten, hoe tof!

  1. Aaah wat nice! Ook dat je er nog gewoon heen gaat meestal. Ik vind het echt leuk dat er van die dingen georganiseerd worden, net zoals de Grote Avond dan op onze school. Heerlijke naam ook trouwens, Kunst(k)week :)

 4. Leuk die lunchconcerten! En spierpijn had ik afgelopen week ook nadat ik voor het eerst sinds wintersport en de griep weer in de sportschool te vinden was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *