‘From nothing to something’ makeup

Het is alweer een héle tijd geleden dat ik iets make-upgerelateerds op mijn blog zette. Aangezien ik overduidelijk een persoonlijke blog heb en geen typische beautyblog (net zoals Teske overigens, en ik vind het tof dat ze daar zo duidelijk voor ‘uitkwam’ want +1 voor non-mainstream beautyblogs) is dat niet echt een probleem, maar ik ben er nog wel dagelijks mee bezig en daarom is het zo af en toe nog wel eens leuk. De afgelopen weken ga ik lang niet meer elke dag met een volledige ooglook de deur uit; ik zou het eens bij moeten houden, maar volgens mij zijn het echt nog maar drie of vier dagen per week. Dat komt gewoon omdat ik ’s morgens niet meer zoveel tijd heb omdat ik tegenwoordig liever tien minuten langer in bed lig (of eigenlijk: liever tien minuten langer doorpraat met mensen de avond ervoor) en dat kon ik me vroeger nooit voorstellen, maar eh ja die tien minuten maken echt uit. Alsnog ga ik nooit de deur uit zonder make-up, alleen tegenwoordig is het vaak de basis en that’s it. De ‘from nothing to something’-look zoals ik ‘m zelf heb gedoopt. En vandaag heb ik ‘m stap voor stap voor jullie vastgelegd!

Yooo, meet my bare face. Die staat op zich wel vaker op mijn blog maar dit is eindelijk eens een ‘flatterende’ foto, gemaakt na een nacht die lang genoeg was en vooral ook pas nadat ik een beetje wakker was geworden. Doordeweeks kom ik mijn bed soms uit met dikke oogleden en ik associeer mijn ‘nomakeup face’ vaak dan ook gelijk een beetje met het ‘ik ben net wakker’-gevoel, maar verder vind ik mijn gezicht prima zonder make-up. Het is wat minder uitgesproken en daarom doe ik er graag iets aan, maar ik heb qua onzuiverheden et cetera niet veel te verbergen. Of nouja, dit soort foto’s zijn vaak wel heel voordelig (vooral als je ze een beetje goed bewerkt) maar hey, ik heb dus niets te klagen.

Foundation first! Ik gebruik de Catrice All Matt Plus in de lichtste kleur (010). Ik pomp wat op mijn hand, zet een stip op mijn voorhoofd, beide wangen, neus en kin en verdeel het met mijn handen. Nog nooit met een kwast gedaan eigenlijk.

Een laagje foundation doet echt wonderen, vooral na een kort nachtje. Staat gewoon gelijk veel frisser en wakkerder!

Daarna pak ik een Catrice oogschaduwmono erbij in de kleur 030 Go, Charlie Brown! en de kwast van mijn Naked 2-palette.

Mijn wenkbrauwen zijn prima van zichzelf, maar ik vul ze altijd nog wat op/versterk ze wat.

Hierna poeder ik mijn gezicht even af met een doorzichtige compact powder van Essence. Ik heb niet zo’n vette huid, dus het is niet echt een big deal (sowieso niet omdat ik geen totaal mat hoofd hoef) maar ‘set’ alles wel even. Fun fact: de poederkwast is van mijn moeder omdat ik tot een jaar terug niet eens poeder gebruikte, toen ik dat wel ging doen kocht ik er een kabuki kwast voor die prima werkte, maar uiteindelijk gebruikte ik ‘m ook voor blush en glitters over je hele hoofd zijn geen succes. En ik ben dus te lui om een nieuwe poederkwast te kopen.

Er is echt niets oncharmanters dan alleen foundation en wenkbrauwen. Echt, ga daar de deur niet mee uit. Dan is je hele gezicht dus totaal uit balans haha.

But mascara is the thing! Ik gebruik nu de MaxFactor Clump Defy en stiekem vind ik de Masterpiece Max nog nét iets fijner, maar die was net op. Ook mijn wimpers zijn niet verschrikkelijk van zichzelf, maar vallen wel een stúk meer op met een laagje mascara.

En as you can see is dit dus het punt waarop ik (met een klein beetje pijn in mijn hart, behalve als ik er eigenlijk ook gewoon geen zin in heb) de oogschaduw skip. Een lijntje eyeliner erbij vind ik eigenlijk ook nog wel mooi, maar 1. mijn eyeliner is op en 2. als ik echt haast heb, schieten mijn eyelinerskills tekort om even snel een lijntje te zetten. Zo dan maar :) Oja en soms nog zwart oogpotlood op mijn binnenste waterlijn, maar dat is allemaal extra en niet standaard.

EN DAN NU. De trots van mijn vrij simpele make-uproutine (zeker als ik Naked 2 of 3 niet gebruik), mijn Bobbi Brown Shimmer Brick in Lila. Ik heb ‘m nu ongeveer een jaar and it’s so prettieh!

Deze breng ik aan met een kabuki wast van Essence. Ben ik trouwens de enige die altijd mascara terugvindt op d’r nagels en vingers?

Ik maakte vroeger nog wel eens de fout zonder blush de deur uit te gaan omdat ik dacht dat mijn wangen toch nog wel rood genoeg waren door mijn foundation heen. Haha nee, blush is écht een essentieel onderdeel. Ik gebruik deze Shimmer Brick heel graag omdat de glow die ‘ie geeft echt geweldig is en me er gelijk heel gezond en fris uit doen zien. Bovendien is het handig dat het een blush en highlighter in één is. Eigenlijk is het een vrij koele kleur, maar hij past ongeveer overal wel bij en ik vind ‘m dus gewoon heel fijn. Super gepigmenteerd is ‘ie overigens niet, of nouja, soms komen er iets meer shimmers dan kleurdeeltjes op je wangen terecht. Persoonlijk vind ik dat wel prettig omdat ik ook weer niet echt een bak kleur op m’n wangen hoef. Alleen als ik al een shimmery ooglook heb, gebruik ik ‘m meestal niet, maar voor dit soort clean looks is het een favorietje.

In de afgelopen vakantie in Duitsland kocht ik deze lipstick uit een Nude LE van Essence. Hij heet Cool Nude, maar is juist totaal niet koel. Het is een heel fijn kleurtje dat een beetje op MAC Faux of Teddy lijkt (als ik de foto’s daarvan zie tenminste), eigenlijk gewoon mijn eigen lipkleur maar dan iets intenser. Als ik alleen mijn wenkbrauwen, wimpers en wangen aanzet vallen mijn lippen een beetje weg en dus probeer ik de laatste tijd zo vaak mogelijk een laagje van deze lipstick aan te brengen.

Aaand the bitch is back in town. Oké, dat valt mee, maar make-up zorgt – in elk geval bij mij – wel voor een extra verzorgd gevoel en het idee dat je tijd aan je uiterlijk hebt besteed geeft mij altijd al een zelfverzekerder gevoel.

Het stond nu allemaal netjes op mijn kastje, maar vaak zwerft de helft hier – links van mijn wastafel en spiegel – en de andere helft op mijn bed – rechts van mijn wastafel en spiegel. Ik word er wel altijd blij van het zooitje zo samen te zien, want het zijn stuk voor stuk fijne producten.

Omdat ik ze zelf altijd zo tof vind… Een before-&-after foto. Ik heb niets tegen gezicht zonder make-up, maar ik voel me altijd wat meer powerful met make-up en ik denk dat dat ook wel een goede weerspiegeling van mijn karakter is (ha-ha ja ik noemde mijn karakter net krachtig). So yeah, it makes me feel a bit more ‘me’ and that’s what I love about make-up. De laatste tijd ben ik wel minder make-up gaan gebruiken omdat ik me ook oké voel bij wat simpelere make-up – ik ben zelf namelijk ook wat meer laidback geworden. En ja, er wordt inderdaad over alles nagedacht bij mij.

13 reacties

 1. Leuk om te zien en lezen zeg! Ik snap dat je je wat zekerder voelt mét make-up, maar je hebt ook een super mooi gezicht zonder! Ik ben ook van something to nothing (bijna nothing) gegaan, vooral omdat ik mijn bril vaker draag, maar ook omdat ik het leuk vind om mijn lippen dan lekker te laten knallen. En oja, volgens mij staat de naam in je titel andersom? Hihi. Ik ga je volgen via Bloglovin! Leuke blog. Liefs

  1. Haha nee, ik bedoelde wel ‘from nothing to something’ aangezien ik in zo’n make-uproutine van mijn gezicht zonder make-up naar mijn gezicht met ‘een beetje’ make-up ga. Aangezien ik mijn make-up vroeger regelmatig uitgebreider deed is dit voor mij ‘something’, haha :) En thanks!

 2. Ik vind je juist prachtig zonder make-up! En die tweede foto vind ik heel mooi, hij heeft echt iets. :) En met alleen foundation en wenkbrauwen ziet er prima uit naar mijn mening hoor, haha. Maar dat kan aan mij liggen. Ik kan nog geen eens mascara fatsoenlijk opdoen en ik heb ook geen idee waarom ik dat elke dag blijf doen/proberen.. :’)

  1. Haha, thanks! Dat vond ik inderdaad ook, m’n ogen zijn opeens heel groen maar het is ook zo close up dat het gewoon iets cools heeft. En mascara moet lukken toch, wat kan daar precies fout aan gaan (behalve als je niest terwijl het nog nat is)? :P

 3. Er is dus serieus een meisje bij mij op school (ken haar niet overigens) die een behoorlijk dikke laag foundation opheeft en haar wenkbrauwen dik aanzet, maar géén oogmake-up op heeft. Het ziet er zo niet-af uit!

  Verder; mooie look! Dat ‘liever langer blijven liggen’ heb ik ook last van de laatste tijd, wat zich uit in een hele basic look. Maar daar voel ik me ook goed en gewoon mezelf bij, dat creatief-zijn komt ooit wel weer ;)

  1. Huh, wat raar! Als je een oogontsteking hebt zou ik het nog snappen, maar dat is niet altijd en dan zou ik alsnog niet voor én veel foundation én veel wenkbrauwen gaan… En precies :)

 4. De before-&-after vind ik ook altijd leuk om te zien! Ik gebruik precies dezelfde foundation als jij :) . Vind hem ook heel fijn. En ik ben het met je eens dat het een no-go is om alleen foundation en wenkbrauwen te doen. Ik gebruik zelf de Colossal Volum’ Express Smoky Eyes Mascara van Maybelline dat maakt bij mij een wereld van verschil in hoe ik eruit zie :) , maar ik draag ook gerust een dagje geen mascara.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *