Zijn er mensen die mij al volgen sinds 2013? Ik ben bang van wel en misschien herinnert een van jullie zich dan ook dit artikel nog. Exact, de Three Things TAG! Deze blijkt een comeback te hebben gemaakt in blogland en nu vult iedereen ‘m, weliswaar in enigszins gewijzigde vorm, vrolijk (opnieuw) in. Ik vind het idee nog steeds heel leuk en besloot ‘m dus ook in te vullen, maar dan wel ‘mijn eigen versie’ waarbij er dus een paar nieuwe dingen zijn en een paar geschrapt.

Drie dingen in mijn tas
– The Chosen van Chaim Potok, het boek dat ik voor Engels moet lezen. De toets blijkt heel makkelijk te zijn en dus meer dan prima te doen met alleen een samenvatting maar braaf als ik ben worstel ik me gewoon weer door 413 pagina’s heen. Grapje, ik vind het eigenlijk gewoon altijd wel leuk te kunnen zeggen dat je een ‘klassieker’ hebt kunnen lezen, het is makkelijk Engels en best een leuk boek en ik ben altijd blij als ik ‘moet’ lezen omdat ik er dan weer achter kom hoe fijn lezen is. No clue wanneer de toets is trouwens omdat we geen Engels docent hebben op het moment.
– Oortjes, die heb ik tegenwoordig altijd bij de hand omdat ik zeven tussenuren per week heb waarin ik meestal aan school werk met muziek op. En als ik naar huis fiets vind ik muziek ook heel fijn (’s morgens ben ik altijd te laat om nog muziek op te zoeken enzo voor ik op de fiets spring).
– Diele pastilles a.k.a. honingkeelsnoepjes. Die zitten er echt al eeuwen in omdat ik toen één dag toevallig last had van m’n keel en besloot dat het slim was keelverzachtende dingen mee te nemen. Nu gebruik ik ze eigenlijk nooit meer, het enige nut dat ze hebben is heel veel frustratie omdat het zo’n blikje is dat door het materiaal in een hoop gevallen een irritant geluid maakt.

Drie dingen (2)overvolle taakbalk. Yes baby. Mijn vrijdagavond in een aantal pixels. 

Drie blogs die ik dagelijks bezoek
Blogs dagelijks bezoeken doe ik bijna niet meer. Maar blogs die ik regelmatig ‘zomaar’ bezoek (dus niet via Bloglovin’) als ik een vrij momentje heb:
Annemerel.com, ik houd van haar snapshot diaries en van haar schrijfstijl én haar leven.
Fashionisparty.com, omdat Suz’ altijd van die prachtige foto’s heeft, me inspireert op het gebied van fashion (en beauty, in zekere mate) en ze ook heel leuk met bezoeksters omgaat waardoor ik haar blog niet alleen bezoek omdat ik het zelf leuk vind, maar ook omdat ik weet dat zij het leuk vindt. Seems legit.
– FashionFleur1, a.k.a. mijn mede-hoofdredactrice. Haar blogjes zijn meestal lekker kort en random maar wel on point met leuke foto’s en dus lees ik ze heel graag even tussendoor.

Drie dingen op mijn bureau
– Een rokje – of misschien moet ik ‘mijn rokje’ zeggen, want ik heb eigenlijk maar één rokje dus als je me in een rokje spot dan is het die. Mijn bureau is het eerste waar je tegenaan loopt als je mijn kamer binnenkomt dus mijn moeder gebruikt ‘m graag als dumpplaats voor al mijn schone was, in de hoop dat ik het dan zelf in m’n kast leg binnen een dag. Neuh.
– Twee flesjes water waar ik allebei niet meer uit durf te drinken omdat ik altijd vergeet hoe oud ze zijn. Maar weggooien als ze misschien wél toevallig net nieuw zijn vind ik ook zonde dus dan staan ze daar een tijdje. Goed vertoeven hoor.
– Mijn camera, bovenop een Engels werkboek en Frans examenidioom.

Willen jullie ook nog weten wat er in mijn vensterbank ligt? Dat is namelijk pas een drukbezochte trekpleister. Vooral heel populair bij troep.

Drie dingen (1)

Drie dingen die ik eigenlijk zou moeten doen
– Reacties beantwoorden op mijn blog (en mail doen), want dat verdienen jullie echt met al jullie leuke reacties – zelfs als ik opeens heel lang niets van me laat horen. Dan ben ik altijd bang dat jullie denken ‘stik er maar in, als jij zolang niets post reageer ik ook niet meer’ maar dat is niet echt het geval. Thanks very much!
– Mijn iPhone opruimen, ik blijk opeens nog maar 1GB aan ruimte te hebben, huhuhuh wat. Rotklusje want ik wil helemaal geen foto’s weggooien en op mijn laptop zetten vind ik ook teveel werk. Dan waren die Picture its toch maar mooi makkelijk…
– Uitzoeken waar ik morgen precies moet zijn voor de Open Dag van de universiteit van Leiden. Of nouja, ik vind dat het geen haast heeft, maar mijn ouders wel. Zijn er meer mensen die gaan trouwens? Ik ga naar Nederlands en Psychologie :)

Drie favoriete sporten
– Paardrijden. Het is vandaag precies een jaar en twee dagen geleden dat ik mijn bovenarm brak door een val van een galopperend paard en ik heb heel veel medelijden met mezelf als ik de ‘Ik moet naar de wc maar dan ben ik weer 10 minuten en heel veel pijn verder’-tweets van twee jaar geleden tegenkom in mijn Timehop, maar het is en blijft een toffe sport.
– Zwemmen. Bij het zien van de vreemde vlinderslagen die ik pas aanschouwde werd ik niet direct enthousiast, maar gewoon baantjes trekken vind ik wel heel chill. In het water liggen is gewoon zo lekker (je zweet ook niet (merkbaar), pluspuntje!) en je krijgt er ook heel erg sterke been- en rugspieren van, merk ik.
– Cardio, als in: fitnessen en hardlopen. Als ik echt nog een keer aan mijn lichaam wil werken, dan ga ik dat gewoon doen en het lijkt me nog best leuk ook.

Tijdens gymlessen kan ik overigens ook best blij worden van badmintonnen of hockey. En dan vooral als er muziek aanstaat.

Drie dingen (3)

Drie favoriete blogposts op mijn eigen blog van de afgelopen tijd
Welkom in de wondere wereld van Hester anno nu – alweer een maand geleden, maar ik vind het nog steeds een leuk, lekker persoonlijk en spontaan artikel. Het veroorzaakte nog even wat opschudding in privésferen maar dat bracht uiteindelijk ook alleen maar goede dingen teweeg en nu ben ik er ook achter dat ik er in een maand 10 Bloglovin’-volgers bij heb gekregen, twee per week vind ik veel.
Tussenjaartwijfels – ik wilde er al wat langer over schrijven en hoewel dat plan uiteindelijk om 23:30 werd uitgevoerd (niet helemaal de perfecte omstandigheden dus) ging het schrijven me alsnog makkelijk af, omdat ik het gewoon kon vertellen alsof ik het tegen een vriendin vertelde. Bovendien vond ik al jullie reacties super waardevol, ik kreeg zelfs nog een heel uitgebreide mail van een bezoekster. Dan ben ik echt altijd even heel blij dat ik een blog heb, is toch een hoop meer informatie die je ‘zomaar’ even in kan winnen!
– #throwbackthursday naar verlangens naar een zomer – mijn oma had gelijk toen ze dit artikel poëtisch noemde, maar hoe kun je nou NIET poëtisch zijn als het over de zomer gaat?

Drie dingen die ik dit jaar wil doen
– De sterrenhemel fotograferen op een heldere avond. Ik kom de laatste tijd best vaak thuis terwijl de sterren heel duidelijk te zien zijn aan de hemel en dat vind ik zo cool dat ik het eigenlijk eens vast wil leggen. Al zal het niet zo bijzonder zijn, want dat noorderlicht missen wij helaas.
– Een Twilight-marathon houden want nostalgie. Liefst met de vriendinnen waar ik ze vijf jaar terug ook mee keek.
– Naar een concert, wat helemaal goed gaat komen, zowel The Script als Mumford and Sons staan ingepland. Voor die laatste zijn gisteren spontaan kaarten gekocht en aangezien het buiten in het Goffertpark (Nijmegen) is heb ik er nog meer zin in.

Behoefte om deze TAG over te nemen? Check onder andere hier de originele versie – voor ik het op mijn geweten heb dat er straks drie verschillende vormen van één TAG rondgaan. (Hoe doe je dat trouwens Stella, zo kort en bondig zijn?) 

Wat zijn drie dingen die jij eigenlijk zou moeten doen?

Ook leuk om te lezen:

21 reacties op Drie dingen naar keuze (de TAG)

 • Leuke tag en fijne antwoorden!
  Je bent zo eerlijk ;-)

  Xoxo

 • Leuk om te lezen!
  Yeah, ik ga ook naar Mumford and Sons, veel zin in!

 • Blijft een fijne tag, ik zie ‘m de laatste tijd weer veel voorbij komen inderdaad :)
  Ik hou juist wel van je uitgebreide antwoorden, als je zou zeggen dat er op je bureau onder andere een rokje en twee flesjes water liggen zou ik me afvragen ‘waarom een rokje op je bureau?’ (wat een gekke plek) en ‘waarom TWEE flesjes water?’ (en niet één) Maar ja, zo ben ik :)

  • Ja, dat vind ik ook inderdaad! Het is wel lekker mysterieus als je er geen uitleg bij geeft maar ik ben geen persoonlijke blog begonnen om een mysterieus imago neer te zetten, haha.

 • Toen ik je googlemaps screenshot zag, vond ik het al verdacht veel op Leiden lijken! Oe Nederlands is faculteit Geestenwetenschappen waar ik ook zit haha! Jammer genoeg ben ik nu niet in Leiden, haha.
  Jaaa, sterrenhemel fotograferen is zo gaaf! Ik houd er van om tijdens het fietsen naar boven te kijken wanneer het donker is. Wat niet heel erg veilig is. Mumford and sons is awesome!

  • Daar zijn stoplichten ideaal voor :P (Al fiets ik ’s nachts heel vaak door rood omdat het dan toch zo rustig is haha, maar dat terzijde.) Ik vond Leiden wel echt een toffe stad ook!

 • Aaaahh, Mumford & Sons, daar wil ik ook heen! Alleen is er niemand in mijn omgeving die van hun muziek houdt + ik ben eigenlijk aan het sparen…
  Rijd je eigenlijk nog paard of niet? Ik heb het nergens zien staan op je blog, maar ik weet het ‘arm-verhaal’ niet zo goed dus misschien heb ik het gemist. Ik rijd zelf wel weer na een ongelukkige val van mijn verzorgpony in oktober.

  En dat van je kleding op je bureau herken ik, haha!

  • Het was €60 dus dan is het misschien niet heel erg als er niemand is waarmee je kan, haha ;) Ik heb zeven jaar lang paardgereden, maar op het laatst – toen ik geswitchted was van de pony’s naar de paarden – vond ik het al wat minder leuk omdat paarden gewoon heel anders rijden en we niet de ideale instructrice hadden om die overschakeling goed te begeleiden. Toen ik mijn arm gebroken had kon ik sowieso echt een hele tijd niet rijden (het had waarschijnlijk na een half jaar wel weer gekund op zich, maar het duurde anderhalf jaar en 55 fysio-afspraken voordat mijn arm weer enigszins normaal functioneerde en zelfs nu kan ik ‘m niet meer perfect bewegen zoals mijn gezonde arm), daarna had ik er niet echt behoefte aan. Ook omdat ik er dus achter kwam dat het toch wel grote gevolgen kan hebben en dat je het dan wel echt alleen moet doen als je het die gevaren waard vind, zeg maar. Ik rijd heeel af en toe nog wel op het verzorgpaardje van een vriendin van me, want ik vind paarden en paardrijden zelf nog wel leuk en als je op je zesde bent begonnen verleer je het sowieso ook niet echt meer – dat zit gewoon ‘in je lijf’ haha. Dus ja, misschien dat ik er later wel weer iets meer mee wil gaan doen, want paarden mis ik eigenlijk wel enorm als ik eraan denk haha, maar op dit moment ben ik er gewoon niet zo mee bezig en dan mis ik het ook niet echt.

   Het armverhaal vind je hier trouwens wat beter uitgelegd: https://www.hesterly.nl/2013/03/oeps-ik-brak-mijn-bovenarm/ en https://www.hesterly.nl/2014/03/exactly-one-year-ago/ en https://www.hesterly.nl/2014/09/de-laatste-keer-fysio/ (oh en https://www.hesterly.nl/2013/03/how-life-now/ maar die is iets minder relevant haha).

   En geniet van je verzorgpaardje haha!

 • Girl ik ben vandaag ook in Leiden geweest haha, zelf heb ik Engels bezocht (ben er helemaal enthousiast over!). Had me superleuk geleken om je even te zien haha! :) En zeven tussenuren? Wow, ik voel me al zielig met m’n drie…
  Superleuk ingevuld!
  X Emma

  • Oh wauw, ambitieus om in de vierde al naar open dagen te gaan haha! Jammer dat ik je niet gezien heb inderdaad, had makkelijk gekund. Ben je alleen naar Engels geweest?
   En die zeven tussenuren waren er eigenlijk vijf maar ik heb dus geen Engels nu en dat betekent meer tussenuren. Not that I mind, ik krijg ze wel vol hoor met schoolwerk…

   • Niks ambitieus, het is gewoon verplicht haha. Ja, en naar iets van ‘Hoe vind ik een studie die bij me past?’ Was heel inspirerend! Waarschijnlijk moet jij nu heel veel uur volmaken of niet?
    Oké, dat scheelt haha!

    • Huh wat, verplicht? Hoeveel uur moet je maken dan en wat gebeurt er als je dat niet doet? Bij ons is het (op een paar algemene aansporingsmailtjes van de decaan na en één gesprek geloof ik) gewoon totaal je eigen verantwoordelijkheid, haha!

     • Dit jaar 20 uur, het hoort gewoon bij oriëntatie studie en beroep, je moet er verslagen van inleveren zodat de decaan uren kan toekennen… Geen idee wat er gebeurt als je het niet doet haha. ;) In drie jaar moeten we 70 uur maken, maar ik vind het niet erg. Het is wel goed om je goed te oriënteren, vooral als je het nog niet helemaal weet!

 • Leuk dat je het net even anders hebt gedaan!

 • Ontzettend gaaf dat je Oma zelfs meeleest op je blog! Leuke tag trouwens.

 • Waaahhh, wat vond je van Nederlands? Dat studeer ik dus in Leiden, woehoee.^^
  En super leuke blogpost weer! Ik lees je blog best wel vaak maar reageer niet zo vaak, ook niet bij andere blogs, geen idee waarom, haha. (:

  • Oja, dat is waar ook! Haha, ik heb mijn comment van toen even teruggezocht en ik citeer mezelf: “Nederlandse taal en cultuur zelf lijkt me niet helemaal wat voor mij”. Oeps, zo’n voorlichting maakte dus toch wel verschil haha. Zou je het trouwens erg vinden als ik ooit contact met je opneem voor wat extra informatie of eventueel een meeloopdag, als ik er over een tijdje nog steeds serieus over nadenk?

   En in elk geval leuk dat je af en toe nog even reageert dan, ik snap het goed als mensen niet altijd comments achterlaten maar ik vind het dan wel leuk om – door een comment af en toe – te weten ‘dat ze nog meelezen’ :P

   • Haha, ik zal vaker een comment achterlaten. Ik kan me echt heel goed voorstellen dat dat toch wel heel leuk is. En natuurlijk vind ik dat niet erg! Stiekem best wel leuk zelfs! Laat maar horen als je over een tijdje nog interesse hebt en dan regelen we iets. Leuk!

 • Leuk om te lezen! Is twilight alweer zo oud!?

  • Het eerste deel uit 2008 en Breaking Dawn Part 2 uit 2012, dus dat is toch al wel weer een tijdje geleden ja! (Dit moest ik wel even opzoeken hoor haha, zo’n fan was ik nou ook weer niet ;))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (23), net afgestudeerd in de Neerlandistiek en na al die jaren nog steeds bloggend over van alles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen
 • Twitter
 • Mail
 • Feedly
 • Instagram
 • Bloglovin\'

Follow

Archief
Recente reacties
currently listening
abonneer via e-mail

Vul hieronder je mailadres in om een mailtje te ontvangen als ik een nieuwe blogpost heb gepubliceerd.

cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.

currently reading