De inburgeringsweek

IMG_2650 (800x532)

IMG_2664b (800x513)

IMG_2699 (800x533)

Naamloos 1

IMG_2773 (800x534)

Afgelopen week was een rare. In m’n hoofd ben ik ‘m ‘de inburgeringsweek’ gaan noemen, omdat ik zo uit Duitsland mijn eigen, normale, enigszins chaotische leven weer binnen kwam rollen en toen weer een beetje moest inkomen. Of eigenlijk was ik vooral heel enthousiast om de normale dingen weer op te pakken (ik had mijn kamer, laptop, vrienden, fiets, eigen omgeving en gewoon mijn ritme best gemist – wat een heel goed teken is, lijkt me), maar dat oppakken gaat niet gelijk geheel soepel als je eerst een week totaal geen verplichtingen hebt gehad en vooral je eigen ding deed. Daarom vergat ik soms een beetje te bloggen – ofzo. En er waren heel veel meer dingen die ik moest doen, maar eigenlijk liever niet deed.

Op woensdag bereikte dat een soort van toppunt en was ik blij toen ik in het zwembad lag en even niet hoefde te denken aan alles wat ik uitgesteld had, maar nu is het donderdagavond, zijn we een paar afgevinkte taken verder en MOET ik hier gewoon iets van me laten horen. Om de dag bloggen was namelijk nooit het plan, dus vanaf nu ga ik jullie gewoon weer van vijf artikelen per week voorzien. Of nouja, dat hoop ik, want bloggen brengt ergens toch wel een soort van structuur in mijn leven – vooral ook omdat het me vaak voldoening geeft – en dat miste ik misschien een beetje afgelopen week.

Ik vind het wel tijd voor een kleine recap op die zogenaamde inburgeringsweek. Zaterdag genoot ik even heel erg van ’thuis zijn’, besteedde ik lekker veel te veel tijd aan foto’s voor dit artikel door er een heel statief bij te pakken en schreef ik een artikel (vooruit ja, daar was ik best trots op). ’s Avond had ik een lekker illusionistenavondje door eerst de laatste twee afleveringen van het eerste seizoen Mindf*ck te kijken en daarna de film Now You See Me (wat ook echt een aanrader is, toffe film!), uiteraard in good company van de vriend waar ik was.

Zondag was druk. Ik stapte om 9:45 het huis uit en de auto in, zodat ik om elf uur precies bij de leuke Maaike op de stoep stond. Het was weer eens tijd voor een bloggersmeeting! Ik kende eigenlijk lang niet iedereen, maar het was alsnog heel gezellig en ik vond het ook tof dat dit eens de andere ‘hoek’ van het bloggerswereldje was – niet alleen puur fashion en beauty (want daar blog ik ook allang niet meer over). En ik heb dus nog wat nieuwe blogs te bezoeken, haha. Helaas moest ik na een stukje worteltaart, brownie en quiche, een appelsleetje en wat leuke gesprekken alweer weg terwijl sommige meiden er pas net waren, maar ik had nog een druk middagprogramma. We reden namelijk door naar de kerk van een vriendin van me om haar belijdenisdienst bij te wonen. Dat is kort gezegd zelf ‘ja’ zeggen tegen God en echt kiezen voor je geloof (dus dan ga je bijvoorbeeld ook niet meer mee met je ouders naar de kerk omdat het moet, dan ga je ook écht voor jezelf). Super mooi om te zien dat ook mensen van mijn eigen leeftijd dat nu gaan doen en het was dan ook een indrukwekkende dienst.

Op de terugweg lag ik half omgedraaid op de achterbank om een poging te doen om de perfecte zonsondergang mooi vast te leggen en vervolgens sprong ik na een uurtje thuis zijn alweer op de fiets naar vereniging (opnieuw in het kort: praten over het geloof met leeftijdsgenoten). Op de terugweg regende ik zeiknat, maar eigenlijk is zo’n buitje op zondagavond half elf juist wel lekker verfrissend.

Daarna begon school weer, en daar had ik gewoon heel veel zin in omdat ik iedereen weer wilde zien en het fijn vind weer in een ritme te zitten. There, I said it (iedereen gaat me nu namelijk voor gek verklaren). Dat neemt niet weg dat ik bijna elke dag net op het nippertje op tijd kwam omdat ik het dus echt ontwend was om rekening te houden met tijd, en omdat er gewoon heel veel tegenwind was elke morgen, haha. Geldig excuus right. Maandag en dinsdag was ik in elk geval echt heel gemotiveerd voor school bezig. Woordjes leren, teksten vertalen en teksten samenvatten vond ik opeens totaal niet erg en eerlijk gezegd werkte het best lekker. Die voldoening had ik gewoon gemist in een week niets doen.

Ik merk alleen heel erg dat ik het lastig vind om school te combineren met dingen. Ik zou het ergens zelfs best leuk vinden om al mijn schoolwerk altijd super netjes in orde te hebben en er ‘veel’ voor te doen, maar er zit ook gewoon teveel omheen. Zodra ik weet dat ik wil bloggen, iets anders moet regelen en een verslagje moet tikken, dan doe ik het opeens alle drie niet. Raar is dat (en vooral heel vervelend).

Daarnaast merk ik dat ik me soms wel een beetje ‘leeg’ voel als ik alleen maar doe wat me opgelegd wordt (= schoolwerk) en mijn eigen creatieve brein niet laat werken. Daar had ik dan ook een beetje last van deze week: ik voelde me op sommige momenten een beetje nutteloos, en zeker als ik dan ook nog eens dingen uitstelde. Daarom besloot ik dat gevoel maar gewoon in een short story te gooien (inside information: ik schrijf heel vaak over een ‘zij’, en die zij-persoon is stiekem vaak een iets dramatischere versie van mezelf) en jullie waren enthousiast, dus dat vond ik wel heel tof. Vervolgens zat ik een lange dag op school woensdag, deed ik ’s middags eigenlijk niets en lag ik ’s avonds van 21:00 tot 22:00 in het zwembad. Pretty pretty pretty good.

Donderdag ging ik uiteraard naar school (ik snap het nut van handbal en handstanden overigens nog steeds niet, gewoon niet van gym in het algemeen – behalve dat het af en toe wel heel gezellig is) en ’s avonds naar cath. En ik kreeg zowaar wat dingen gedaan van mijn todolijstje. Misschien kwam dat wel door het vooruitzicht van het weekend dat nu eindelijk echt dichtbij kwam. Nog één dagje school en dan is die week eindelijk voorbij… En vind ik het wel weer tijd om volop te bloggen. Oh, en de vakantiefoto’s editten, natuurlijk.

Hoe was jullie week?
Love,
Hester

11 reacties

 1. Wat een mooie foto van die zonsondergang! Gisteravond ben ik ook nog even naar buiten gegaan om de lucht vast te leggen haha. Het nut van gym snap ik ook niet, vandaag ben ik maar thuisgebleven omdat ik anders toch voor bijna niets naar school ging, dus dat is wel chill. Leuke recap!
  X Emma

  1. Oooh dat is fijn haha. Moet je lang reizen naar school? (Ik fiets namelijk een kwartiertje dus zelfs als ik één uur les heb is het nog ‘de moeite waard’ en ga ik toch maar :P)

 2. Haha ik vond gym altijd juist heel erg leuk, vooral softballen – want we hadden een leuk systeem, een hele leuke klas en een toffe docent :)
  Ik had een luie week, weinig te doen dus lekker thuis dingen gedaan; post bezorgd, naar het museum geweest (expositie begint in april weer dus nu de laatste dingen afmaken) én een stageschool geregeld voor als ik weer ga studeren in september, chill :)

  1. Fijn dat dat al vaststaat! Ik denk dat gym inderdaad best leuk kan zijn als je van sporten houdt, maar ik heb geen spelinzicht en ik ben slecht in ballen vangen enzo dus dan sta je altijd voor lul en voel je je heel oncomfortabel haha. Vind het tegenwoordig al een stuk minder erg omdat ik er wel iets beter mee om kan gaan en mijn klasgenoten er ondertussen ook aan gewend zijn, maar vroeger vond ik het gewoon écht erg.

   1. Ah, dat verklaart het al voor het grootste deel. Ik begrijp het, dan is het ook echt niet leuk. Ik vond ook niet alles leuk, veel atletiek-onderdelen – zoals hardlopen, hoogspringen, speerwerpen, discuswerpen en kogelstoten e.d. – was ik ook echt heel slecht in :’)

 3. Ik ben zelf niet meer gelovig, maar een dergelijke belijdenisdienst maakte vroeger altijd veel indruk op mij! Sowieso vind ik de meeste kerkliederen nog altijd mooi.

  1. Leuk dat je je dat nog herinnert :) En ja, ze zijn vaak sowieso heel rustgevend, er zit iets troostends in. Waarom ben je precies van het geloof afgestapt als ik vragen mag? Of is dat heel persoonlijk?

 4. Uitstellen is ook een van mijn grootste kwaliteiten helaas. Ik wil altijd heel goed meteen beginnen, maar stel het uiteindelijk uit tot het weekend is, of bijna het laatste moment, zo vervelend altijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *