Iets over eten

Er was een tijd waarin ik pretty much elke TAG invulde die rondging in blogland. Tedje was net zo’n TAG-fan als ik, met als enige verschil dat zij ze nog steeds doet en ik er een beetje vanaf gestapt ben omdat ik het toch leuker vind om écht spontaan iets te schrijven. Toen ik de Something about food TAG tegenkwam op Tedjes blog en ook nog eens las dat ze ‘m zelfverzonnen had, voelde ik me echter wel geroepen me weer eens aan een vragenlijstje onderwerpen – zeker als het ook nog eens over eten gaat. Dus, on y va: 15 foodgerelateerde vragen!

Als je iedere dag nog maar een soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?
Poeh, lastig! Ik denk dat ik dan voor pasta zou gaan. Daar kun je nog redelijk wat mee variëren en het is niet per se heel ongezond, maar wel een stuk lekkerder dan Hollandse pot als je het mij vraagt. Misschien dat ik me wel tot één pastasoort zou moeten beperken, maar voor nu houd ik het gewoon op pasta.

Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant?
Cola. Omdat ik een colaliefhebber ben en het er voor mij gewoon een beetje bijhoort. De menukaart bekijken, bijkletsen en op je eten wachten in een restaurant doe je onder het genot van cola, punt.

Wat was vroeger je lievelingseten?
Pizza viel voor mij altijd al af, omdat ik vroeger een melkallergie had en pizza zonder kaas/zelfgemaakte pizza is echt een stuk minder interessant dan een diepvriespizza die druipt van het vet afkomstig uit de kaas (ik bedoel, laten we eerlijk wezen). Pannenkoeken vond ik wel oké, maar ik was vooral fan van patat en ook van bami met satésaus. Beide heb ik een tijdlang standaard na paardrijden gegeten, dus misschien heeft het daar ook wat mee te maken, haha.

Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?
Mijn moeder kwam net (maandagavond 21:00) naar boven met het laatste plakje zelfgemaakte appelcake voor ‘onder het leren’ (wat ik toen net opgegeven had, oeps sorry mam). Als avondeten aten we lasagne en nu staat er nog een glas water naast mijn laptop maar ik heb een hekel aan water drinken, haha. Ik heb overdag ook nooit echt dorst, behalve als ik echt gesport heb of opeens hoofdpijn heb of iets dergelijks, maar eigenlijk drink ik verder altijd ‘omdat het moet’ (en dus vergeet ik het ook te vaak).

IMG_7303

Als jij mag kiezen waar je uiteten wil, waar ga je dan naartoe?
Ik heb niet echt een standaard favoriet restaurant, als ik mag kiezen dan ga ik meestal voor iets nieuws of iets wat ik al een tijdje niet meer heb gehad. In de afgelopen tijd heb ik een burger gegeten bij Pickles, gewokt bij de Chinees, ergens een goedkope pizza gegeten én natuurlijk spareribs gegeten in een eetcafeetje en als ik nu zou mogen kiezen zou ik waarschijnlijk voor een tapasbar, Griek/Mexicaan of sushirestaurant gaan. Maar ik ben niet zo moeilijk eigenlijk, en anders leer je dat vanzelf wel af als je meestal gewoon met het gezin ergens gaat eten. (Nope sorry guys, er staan nog geen romantische dinnerdates gepland voor de 14e!)

Wat lust je écht niet?
Spruitjes. I KNOW dat ze ondertussen al een stuk minder bitter zijn dan vroeger en alles (of althans, dat is wat ik standaard te horen krijg als ik vertel dat ik ze niet lust), maar het is niet dat ik ze niet lekker vind door het hele idee van spruitjes – ik vind ze gewoon écht niet lekker. Te bitter en ugh. Met een lading satésaus gaat het misschien nog, maar ik heb mijn moeder ondertussen zo ver gekregen dat er hier thuis altijd een alternatieve groente op tafel staat voor mij als er spruitjes gegeten worden en dat vind ik wel mooi zo. Verder vind ik noten ook helemaal niets, opnieuw te bitter en die structuur… Ik eet ze soms wel, maar dan vraag ik me toch altijd af wat mensen er lekker aan vinden.

Om welk gerecht sta jij bekend?
Oh, om niets eigenlijk. Ik sta er alleen om bekend dat ik alles lust en dat ik altijd de meest vreemde dingen uitprobeer als ik wél een keer in de keuken sta (toch zus?). Echt koken doe ik nu niet, ben wel benieuwd of ik een keukenprinses word als ik op mezelf woon want die kans acht ik nog best groot.

Chips of chocolade?
Ehhhh both. En dat gebeurt ook vaak genoeg, dus ik hoef hier niet echt tussen te kiezen. Anders zou het waarschijnlijk wel chocolade zijn.

food (2)

Wat eet jij het liefst in de bioscoop?
Eigenlijk een bak (zoete) popcorn natuurlijk, maar ik vind het daar altijd veel te duur dus ik smokkel gewoon zelf M&M’s mee. Een flesje cola mag ook altijd uiteraard.

Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat?
Haha oeps, ik lustte vroeger best wel veel niet geloof ik. Of nou ja, vooral qua groentes. Die vind ik nog steeds niet allemaal even lekker (broccoli, bloemkool, sperziebonen), maar ik heb mezelf nu aangeleerd ze maar gewoon heel snel door te slikken en that’s it. Vroeger spartelde ik echt enorm tegen als ik hoorde dat er courgette of aubergine op het menu stond en ik kan me zelfs een keer herinneren dat ik naar mijn boven werd gestuurd met mijn bord met eten omdat ik zó vervelend was beneden en dat ik mijn eten (macaroni met courgette) toen door de wc heb gespoeld. Little rebel.

Vis of vlees?
Ik vind vis best lekker, maar ik ga toch voor vlees. Dat eten we gewoon vaker en vind ik vaak net wat lekkerder omdat het iets meer bite heeft. Vis is vaak zo zacht en soms ook wat flauwer van smaak en hoewel ik er niets tegen heb, ga ik toch voor vlees.

Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken?
Net zoals Tedje zei: ‘grotemensendingen’. Zo lust ik geen koffie en thee en dat is af en toe pittig vervelend, omdat er gewoon vanuit wordt gegaan dat je één van beide lust. Bovendien is thee wel meer dan water, maar het zit niet vol met suikers. Verder lust ik ook absoluut geen asperges maar ondanks alle ‘ooooh het witte goud is er weer’-uitroepen rond de lente hoef ik die ook echt niet te leren eten. Alleen wijn/bier/champagne/etc. wil ik wel echt leren drinken maar hey, misschien moet ik daar nog niet mee beginnen op m’n vijftiende.

food

Wat eet jij het liefst als ontbijt?
Pannenkoeken, een smoothie en/of pain au chocolat, maar bij gebrek aan beter ontbijt ik eigenlijk elke morgen met een geroosterde boterham met pasta en sinaasappelsap. Fair enough.

Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten?
Dan ga ik toch gewoon voor hoofdgerechten. Sowieso ben ik niet zo into de voorgerechten omdat ik die simpelweg niet altijd bestel in een restaurant, maar eerlijk gezegd houd ik wel gewoon van iets zwaarder eten dan alleen een salade of soepje en dus ga ik gewoon voor hoofdgerechten. Al zijn voorgerechten vaak ook heel lekker hoor.

Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit?
Eigenlijk heb ik het niet zo op het snoepschap in de supermarkt. Ik ren liever gelijk door naar de Jamin om mijn hele zak vol te gooien met van alles iets (hoef ik tenminste niet te kiezen, ha) maar eigenlijk ben ik daar veel te lui en arm (relatief dan hè) voor en eet ik gewoon wat er in huis ligt. Dat is meestal Engels drop, een lolly of toffees – naast onze chocoladevoorraden dan. En eerlijk gezegd gaat daar mijn voorkeur het meest naar uit.

En nu my one and only question: in hoeverre is jouw hongerniveau gestegen na het lezen van dit artikel met bijbehorende foto’s?

12 reacties

  1. Leuk ingevuld zeg! En inderdaad niet altijd makkelijk dat je geen koffie of thee lust. Ik ben ook niet zo dol op koffie. Ik blijf het wel steeds proberen omdat ik het toch wel makkelijk vind. Bij mijn schoonouders wordt altijd koffie gezet. Mijn schoonouders, mijn man, zwager en schoonzus zitten dan aan de koffie.. en dan wordt er weer apart voor mij een tea-for-one gezet… Dan voel ik me soms een beetje moeilijk doen.. hihi. En ik heb net ontbeten dus echt trek krijg ik nog niet van al die lekkere dingen :) . Whoa, ik voel me sterk ;-) .

    1. Ja, vervelend is dat hè, dat koffie en thee zo ‘standaard’ is en dat mensen er vanuit gaan dat je het lust terwijl volgens mij iedereen het moet leren drinken!

  2. Ben ik even blij dat ik dit lees terwijl ik fijn voedsel eet, haaa, wat een leuke tag is dit! Bioscoopvoedsel is vaak zo ontzettend duur, soms ben je meer geld voor een hapje en een drankje kwijt, dan dat het kaartje kostte, best bizar….

    1. Dat is ook wel een beetje het dingetje van bioscopen denk ik… Niet normaal volgens mij hoeveel winst ze daarop maken. En je MOET er ook echt gewoon doorheen lopen!

  3. Leuke tag! Maar wat drink je als geen koffie of thee lust, niet van water houdt en melkallergie hebt? Ik leef namelijk op koffie, thee, melk en water. Oh, en koffie is echt heel lekker, je moet het alleen even leren drinken. Ik vond het eerst ook heel erg vies ;)

    1. Oh, ik heb intussen geen melkallergie meer gelukkig! Maar alsnog drink ik geen melk(producten). Ik drink vooral water – ik vind het niet echt lekker, maar uh ja ik moet toch iets drinken en omdat het geen smaak heeft is het ook niet echt vies – en multivitamine, rivella, cola of aanmaaklimonade. En elke morgen sinaasappelsap, dus. We hebben nu een koffiezetapparaat waar je ook verschillende soorten koffie in kunt zetten (van die cupjes), dus daarmee gaat koffiedrinken wel iets beter – ik heb pas mijn eerste kopje mokkakoffie op en dat was wel oké, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *