Ending the week with SarahClose1’s covers

Even serieus: wie van jullie kent SarahClose(1)? Ik was al een keer op haar YouTubekanaal beland, maar eergisteren tweette Linda weer een linkje naar een nieuwe cover van haar en aaah. Haar stem is niet per se heel bijzonder, maar ze kan voornamelijk onwijs goed zingen – als ik haar covers beluister/bekijk ziet het er dan ook uit alsof het niets is, terwijl het toch echt wel een hele kunst is zo zuiver te zingen en jezelf ondertussen ook nog te begeleiden op piano. Ze covert voornamelijk hits en bekende liedjes, maar er zitten ook wel een aantal onbekendere tussen. Oh, en ondertussen is ze ook bezig met een eigen album (waar ik stiekem super benieuwd naar ben).

Naast dat haar stem heel erg lekker in mijn gehoor ligt waardoor ik instant blij word van haar covers is ze bovendien ook nog bijzonder knap en zitten er altijd nog wat spontane en random stukjes aan het eind van haar video. Ik ben niet meer zo snel ‘fan’ van een online persoon (sowieso is ‘fan zijn’ niet zo mijn ding, want je ziet toch altijd maar de helft van het leven van zo’n persoon), maar ik vind haar wel echt vet inspirerend omdat ze zó getalenteerd is. Ja en door die perfecte bronzer en eyeliner, dat ook. Mijn favoriete cover tot nu toe is waarschijnlijk Thinking About You (Frank Ocean) omdat ik die gewoon oprecht heel goed bij haar stem vind passen. En sowieso is het een goed nummer, maar toch hé.

Haar covers waren dus nogal een verrijking van mijn vrijdagavond, waarop ik verder voornamelijk foto’s van vorige week heb uitgezocht en ge-edit en alvast wat heb verstuurd. Tussendoor een beetje blogs lezen, eten (patat, dat mocht echt wel weer een keer) en beneden op de bank tv kijken. Klinkt redelijk saai, maar ik had het echt even nodig na afgelopen week. Ik noemde in het artikel van maandag al dat het nogal druk was geweest en zou worden en nouja, dat was inderdaad het geval, haha. Wel een leuke week gehad verder, maar ik was wel echt constant aan het rennen springen hollen en dan sta je dus niet echt stil bij wat je doet. Op een gegeven moment ging het zelfs zo op de automatische piloot dat ik ging slapen ‘omdat ik mijn nachtrust moest hebben’, maar dan was ik eigenlijk nog veel te druk bezig om me ook echt te realiseren dat ik moe was. ’s Morgens precies hetzelfde, je ramt gewoon je wekker uit en stapt uit bed zonder erover na te denken of je moe bent (wat ik wel was) of wat dan ook. Het is handig dat het zo werkt, want op de paar concentratieloze uurtjes waarin ik mijn hoofd er gewoon níet bij kon krijgen na heb ik wel redelijk wat gedaan kunnen krijgen deze week. Qua afspraken dan vooral, schoolwerk blijft liever nog even liggen, haha.

Maar Hester… Heb je eigenlijk wel wat te zeggen nu? Nee, niet bepaald. Is dat dat geen pure vervuiling van het internet, kwaliteitsvernieling van je blog en verspilling van de tijd van mijn bezoeksters? Ergens wel (al verplicht ik jullie natuurlijk niet om dit te lezen, dat scheelt alweer). Maar het ‘blog alleen als je wat te melden hebt’ heeft me altijd al een beetje tegen de borst gestuit. Ergens ben ik het ermee eens, namelijk in het opzicht dat je moet bloggen als je wat te melden hebt, maar dat je niet moet bloggen als je niets te melden hebt is niet direct mijn mening.

Als ik nu weer een dag niets van me laat horen omdat ik ‘niets te melden heb’, dan wordt de drempel namelijk alleen maar hoger om wel weer een keer iets van me te laten horen. Dat, terwijl je juist eerst heel veel zou moeten oefenen en ‘gewoon’ zou moeten ‘doen’ om die hoge drempel ook echt te kunnen behalen, denk ik. En eigenlijk hoef ik ook helemaal geen hoge drempel. Een hoog niveau of goede kwaliteit, dat wel, maar een drempel is hetzelfde als een obstakel en die ben ik dit jaar juist voor mezelf uit de weg aan het ruimen. Ik wil ergens goed in zijn omdat ik ook echt gemotiveerd ben en iets vanuit mijn hart doe, niet omdat ik me volledig gedraag volgens mijn eigen regels van ‘goed zijn’. Er moet meer ruimte zijn voor mijn creativiteit en talenten en dat is er ook wel steeds meer op mijn blog. Soms ben ik nog bang dat het totaal de verkeerde kant opgaat, maar ik krijg de laatste tijd juist veel meer écht enthousiaste reacties en nieuwe volgers. Dat is lang geleden en het voelt goed, moet ik zeggen.

De covers van Sarah moest ik gewoon even delen en ik wilde jullie een beetje half/soort van updaten, dus hierbij. Mijn weekend ziet er tot nu toe nog best rustig uit. Mijn laptop klap ik waarschijnlijk over een kwartiertje dicht, en 01:00 is voor mij een nette tijd voor een vrijdagavond. Zaterdag – vandaag dus – is het de bedoeling dat ik overdag iets aan mijn annotatieopdracht Latijn doe, en misschien ook nog aan mijn onderzoeksopzet van maatschappijwetenschappen (want deadlinesss) en verder wil ik wel even wat meer échte tijd voor mijn blog inruimen want daar heb ik nu wel weer zin in. No big Valentine plans for me, ’s avonds alleen nog even een filmpje kijken ofzo met een vriend (wat dus niets Valentijnsgerelateerds is haha).

Zondag vieren we de verjaardag van mijn opa en daarna nog één weekje en dan is het vakantie! Qua fysieke gesteldheid ben ik daar echt wel aan toe moet ik zeggen. Het allerlekkerste is dat we een week weggaan, wat nu nog een beetje ver weg voelt maar wel echt iets is om naar uit te kijken. Maar eerst… slapen! En hoe was jullie afgelopen week?

XOXO,
Hester

8 reacties

  1. Wauw, hele bijzondere stem! Heel erg mooi, dank voor het delen :)
    Ik had eindelijk weer eens een drukke week, iedere dag wel ergens heen en iets te doen, heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *