EVERYTHING’S SO SUPER BUSY (and fun)

Ik wil best wel een beetje heel erg in een hoekje kruipen als ik mijn blog van de afgelopen week bekijk. Geen idee wat het was, maar mijn blog lag in elk geval even totaal buiten mijn gebied van bezigheden. Dat kwam in eerste instantie door de toetsweek, maar die heb ik inmiddels afgerond (geen idee in hoeverre ‘ie precies geslaagd is, maar Latijn was een 8,4 dus ik ben al blij!) en toen besloot ik een after-toetsweek weekend te houden, zoals meerdere klasgenoten van me dat deden. Helaas hoorde daar geen computer bij en heb ik jullie totaal niet op de hoogte gehouden. Het voelt dan altijd een beetje raar om opeens wel weer te gaan bloggen (zeker omdat het eigenlijk nog steeds druk is, overal), maar halllllllo ik kan jullie natuurlijk niet dagen zonder updates van mij laten zitten. Ik bedoel, straks gaan jullie me nog missen (haha, denk je het zelf Hester)(nou misschien wel).

Mijn weekend begon vrijdag om 11:30 al. Na een economie- (easypeasy want havo-examen) en Engelstoets schoot ik met Veerle en Fleur nog een foto van een kluisje voor in de schoolkrant en vervolgens was ik om 12:00 thuis. Het idee was nog even te bloggen, maar ik moest ook nog een stuk schrijven voor de schoolkrant en de deadline was die dag. Na wat out-of-focusmomentjes en uiteindelijk een prima stuk mikte ik mijn cameratas vol en nam ik de bus naar, jawel, school. ’s Middags waren er repetities voor het schooltoneelstuk dat jaarlijks vier avonden achter elkaar wordt opgevoerd in het Zuidplein Theater en Fleur, Veerle en ik woonden, alweer in naam van de schoolkrant, een repetitie bij. Vorig jaar deed ik ook mee, dus het was best leuk de sfeer weer eventjes te proeven!

Van het stuk zelf heb ik niet veel meegekregen, want ik heb letterlijk drie uur lang foto’s gemaakt, overlegd, mensen geïnterviewd, diezelfde mensen op de foto gezet, de school nog een paar keer rond gehold en verder heel veel gelachen. Drie uur later stapte ik in de auto (mijn ouders zouden echt een taxibedrijf moeten beginnen) met een opgewarmd bakje mie en het kwartiertje reistijd was precies genoeg om mijn avondeten naar binnen te werken. Ik ging namelijk nog niet naar huis, maar naar een vrouwenavond voor vrouwen uit die wijk, georganiseerd door het Leger des Heils. Daar konden ze gratis geknipt en opgemaakt worden en ik was de fotograaf die rondliep voor sfeerfoto’s en ‘portretfoto’s’ van de vrouwen.

Een avondje rondlopen met mijn camera vind ik nooit verkeerd. Bovendien was de sfeer heel goed en de kwarktaart super lekker, haha. Leuke foto’s geschoten, veel mensen blij gemaakt en me aan het eind van de avond voor de lol nog even op laten maken door de visagiste. Het was zeker een vruchtbare avond en het is heerlijk werk, ‘freelance’ fotograferen!

Dankzij die portie positieve energie rolde ik pas iets na enen ’s nachts mijn bed in. De volgende morgen werd ik wakker om 11:00, nam ik een douche en deed ik rustig aan zoals dat hoort op zaterdagmorgen. De middag bracht ik door bij een vriend, waar ik gelijk wat foto’s kon bewerken en de laatste aflevering Mindf*ck zag. En opnieuw at ik in de auto, want vanaf zijn huis reed ik gelijk door naar de bioscoop met mijn ouders. We hadden nog vrijkaartjes van Gooische Vrouwen 2 en doordeweeks al helemaal geen tijd, dus dat werd zaterdagavond. Omdat ik pas op het laatste moment zeker wist dat ik meeging (iets met vriendengroepen met chaotische plannen, haha) zat ik alleen, een rij voor m’n ouders, maar zo erg was dat niet haha. Bovendien had ik mijn bak popcorn, die inderdaad al voor 70% op was tijdens de voorfilms.

Gooische Vrouwen zelf vond ik een heerlijke film, gewoon lekker vermaak en ik had volgens mij m’n emotionele dag want ik vond dat allerlaatste stukje – met dat concert – zowaar ontroerend. Maar goed, ik en volkszangers zijn dan ook wel een beeeetje een dingetje (niet verder vertellen graag). We waren tegen 21:00 weer thuis en ik besloot maar gewoon een avond thuis door te brengen, kon ik tenminste ook nog een artikel schrijven. (Dat dat pas na 23:00 gebeurde verzwijgen we even voor het gemak.)

Zondag ging mijn wekker weer op tijd, ging ik naar de kerk, zette ik mijn artikel online en las ik blogs. Na de lunch kwam Hannah, want we vonden dat we het einde van de toetsweek wel even mochten vieren en omdat ik vrijdag moest werken gebeurde dat op zondag. Na de kerkdienst hebben we vooral heel veel gekletst (there’s still nothing like a good talk with your best friend) en ’s avonds keken we Boyhood. Die bleek veel langer te duren dan verwacht, waardoor we tot tegen twaalven beneden op de bank hingen, maar ik vond ‘m wel heel goed.

Boyhoofd gaat over het leven van Mason, een jongetje van gescheiden ouders. Dat leven hebben ze twaalf jaar lang gevolgd en het filmen heeft ook echt twaalf jaar lang geduurd, maar dan wel met dezelfde acteurs. Er zat niet per se een plot in de film, maar ik vond het heel bijzonder de beknopte versie van een stukje van een mensenleven in 2,5 uur voorbij te zien komen. Maakt goed duidelijk hoeveel iemand verandert en hoeveel er gebeurt in een leven. Het einde was erg open (wat logisch is, als je midden in een leven van iemand stopt), maar ik vond het wel passend. Goede film!

Hannah bleef gezellig slapen en maandag kwamen we alle twee – zelfs nog op tijd! – op school. Het tweede halfjaar is begonnen en dat betekent ook dat we een ander rooster hebben, waardoor iedereen volledig in de war is want ik wist ‘m ondertussen uit m’n hoofd en nu is alles anders haha. Niet dat ik die verandering niet kon gebruiken hoor, vind het wel weer eens chill. Het lekkere van de week na de toetsweek is dat je nog niet zoveel huiswerk hebt, maar ’s middags en ’s avonds was ik helaas totaal out of focus omdat er iets speelde wat mijn aandacht meer bezighield dan de rest van de dingen. Gelukkig was dat ’s avonds eindelijk zo goed als oké en vervolgens heb ik nog de hele avond van alles voor het Spuigat (ja, die schoolkrant dus weer) geregeld en met een half oog BZV gekeken.

Aankomende week heb ik een date met de kapper en mijn manuele therapeute, moet ik verplicht naar een snackbar voor jaaa alweer die schoolkrant (ik weet nu pas waarom hoofdredactrice zo goed staat op je cv…), zou ik eigenlijk aan twee PO’s moeten werken, moet ik alle foto’s uitzoeken en bewerken en heb ik de gehele week corvee op school, a.k.a. lekker andermans troep opruimen en geoorloofd te laat in de lessen komen. Tussen dat, school, het zwembad en cath door ga ik ook nog proberen te bloggen omdat ik dat gewoon echt graag wil, maar als het niet lukt komt dat dus omdat ik gewoon GEEN RUST heb.

Voordat ik mijn bed instuiter, sluiten we af met een quote uit Boyhood:

“You know how everyone’s always saying seize the moment? I don’t know, I’m kind of thinking it’s the other way around, you know, like the moment seizes us.”

I KNOW RIGHT.

13 reacties

  1. Ja, het kost wel meer tijd dan je denkt, hoofdredactrice zijn…. Maar dat komt ook omdat wij er echt wat van willen maken terwijl het eerder nooit zo hoogstaand was, dus eigenlijk moeten we het ook nog ‘opzetten’ (= extra werk, want nieuwe dingen doorvoeren et cetera). Maar hard work pays off, dus het is vooral heel leuk om te doen! En het houdt je van de straat hè ;)

  1. Dat realiseer ik me niet altijd, dat er mensen zijn die mijn artikelen écht zo leuk vinden dat ze het jammer vinden als ik even niets van me laat horen. Van jou bijvoorbeeld weet ik het wel en dan is het soms wel een extra steuntje in de rug om toch weer iets van me te laten horen! Ik mag dan wel voor mezelf bloggen, mensen die het leuk vinden (en dat laten weten) helpen nog altijd wel mee om door te blijven gaan. So… thanks!

 1. Heerlijk toch, zo’n drukke week en weekend! Voor eventjes dan haha, productief zijn voelt toch altijd wel goed maar eventjes rustig aan doen kan ook geen kwaad… En wauw wat heb je het druk als hoofdredactrice, wel heel leuk! Bij mij komt er weer een toetsweek aan dus eigenlijk zou ik betere dingen moeten doen dan blogs lezen.. ;)
  X Emma

  1. Het scheelt dan wel weer dat je niet echt iets inspannends hoeft te doen als je met vriendinnen afspreekt, maar ondertussen investeer je wel weer in een vriendschap en doe je dus ook niet ‘niets’. Goede balans moet ik zeggen :) En succes met je toetsweken! Dat je die nu al hebt (of zit je al in de vierde?) :o

    1. Stiekem wel, haha! Als lezeressen comments achterlaten en ze hebben een blog dan bezoek ik die vaak wel en dan onthoud ik dat wel (of als ze gewoon eens wat over zichzelf loslaten in comments), maar ik vergeet het soms om dat beeld in mijn hoofd aan te passen naarmate de tijd verstrijkt. Oeps.

 2. Echt heel erg leuk geschreven! Logisch dat je met al die drukte wat minder tijd hebt voor je blog, toch leuk om weer even een update te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *