Photography: just some weekend vibes

Woensdag is voor de meesten het midden van de werkweek en dus de perfecte dag om nog even terug te kijken op het afgelopen weekend en vervolgens alweer aan het volgende weekend te gaan denken. Ik vond het wel tijd wat meer aandacht aan mijn weekend te besteden, niet omdat het zo onwijs bijzonder was, maar juist omdat mijn weekenden vooral vaak heel rustig zijn (aangezien ik doordeweeks wel heel druk ben). Daardoor vagen ze vaak al snel een beetje weg, terwijl ik heus wel iets noemenswaardigs doe dat onthouden en gedeeld mag worden.

Daarom ging ik de zaterdag en de zondag te lijf met mijn camera, want die mocht ik ook wel weer iets meer aanraken. Op zaterdag werd ik per ongeluk weer om 12:30 wakker, waarna ik een douche nam en de tijd nam voor mijn make-up (eindelijk weer eens Naked 3!). De zon bleek super fel te schijnen en daar genoot ik van terwijl ik mijn (oog)look vastlegde. ’s Avonds werkte ik aan mijn geschiedenis PO en eigenlijk heb ik geen idee wat er nou precies in de tussentijd gebeurde, maar goed, dat is dus zo’n typisch zaterdagdingetje. Zondag ging ik vervolgens naar de kerk, at ik taart, lakte ik mijn nagels en ging ik met mijn ouders en opa en oma naar een nieuwjaarsconcert van mijn zus’ orkest (ze speelt klarinet) in Rotterdam stad (ja, ik had mijn camera mee, maar het regende en bluh). Mijn vader vertrok voor een zakenreis naar een van de noordelijkste puntjes van Zweden en mijn zus was bij een vriendin, dus kookten mijn moeder en ik maar samen. In de tussentijd schreef ik een artikel en zette ik mezelf nog even op de foto voor een zo compleet mogelijk beeld van mijn weekend, haha. Still got a big love for that shawl (en voor clean make-up looks eigenlijk ook). ’s Avonds ging ik naar vereniging in de kerk, waarna ik nog even bleef praten met een vriend en later met Brenda. Ik sloot het weekend af in mijn moeders bed (ssssht don’t tell, maar mijn vader was er toch niet en… tja) en dat was het eigenlijk alweer!

Eigenlijk ben ik best blij met deze fotoserie. Niet omdat ‘ie zo fenomenaal bijzonder is (al bleek kip wel heel fotogeniek), maar omdat het mijn weekenden wel écht goed in kaart brengt. Zaterdag is voor uitslapen, een uitgebreide douche, tijd voor mezelf. Zondag is vooral een eet- en een beetje een familiedag. En misschien moet ik er nog steeds iets aan doen dat ik huiswerk, vrienden, mijn blog en alle andere activiteiten grotendeels in de werkweek prop, maar tot die tijd word ik er in elk geval wel blij van dat ik hier doorheen scroll en een typisch zaterdag-/zondaggevoel krijg.

Hoe zien jouw weekenden er meestal uit? Al plannen voor het volgende? ;)

PS: Dat oranje ding waar de Allerhande op ligt, dat is een stoel. En hij staat sinds zaterdag midden in onze woonkamer, samen met een soortgelijk exemplaar en een hocker. Ik moet zeggen dat ik even heel erg schrok (ik bedoel, we hadden ook al een nieuw kleed en dit was zonder overleg en stress!!!) en niet direct enthousiast was, maar ik moet dan weer wel nageven dat ze heel lekker zitten. Dus misschien dat ik ze dan toch maar goedkeur. 

13 reacties

 1. Ik vind je sjaal ook echt heel mooi, lijkt me heerlijk warm, je kan er helemaal in wegkruipen! (:
  Rustige weekenden zijn ook fijn! Hier varieert het nogal: de ene keer ben ik het weekend thuis met Johan en doen we bijna niets (als hij op zaterdagochtend bijvoorbeeld moet werken of een lange werkweek heeft gehad), de andere keer gaan we een dagje weg (zoals afgelopen zaterdag, naar Den Haag en Scheveningen) of we gaan een weekend naar mijn ouders. Komend weekend ga ik naar de open dag van de Hogeschool Rotterdam haha, spannend!

  1. Haha ja, het is echt letterlijk een dekentje van vier vierkante meter ofzo. (Dat klinkt bizar groot maar volgens mij haalt ‘ie twee bij twee meter ruim…)

  1. Uhmmm ja haha, ik ben maar overgegaan op wekkers op zaterdagochtend (en eerder dan half drie gaan slapen op vrijdagavond, kan ook nog weleens helpen). Anders blijft er echt niets meer over van je dag helaas, dat vind ik het dan ook weer niet helemaal waard ;)

 2. Leuke foto’s! Ik vind je kat echt schattig. En je outfit is ook mooi :)
  Ik lees je blog trouwens al heel lang maar reageer eigenlijk nooit, dus ik wou toch even zeggen dat ik ‘m heel tof vind haha!

  1. Ja hè? Het is vaak wel even ‘wennen’, want ik draag de laatste tijd eigenlijk bijna elke dag wel één zwart kledingstuk en dan is dit opeens best fris/kleurrijk, maar zeker op een zonnige dag als toen is het juist leuk :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *