Easy like a Saturday morning

Volgens mij heb ik vandaag (of gisteren, als dit online komt) een persoonlijk record gevestigd. Toen ik wakker werd, realiseerde ik me al wel dat ik me zo uitgerust voelde dat het ongetwijfeld niet heel vroeg meer zou zijn. Dat vermoeden werd bevestigd toen ik me omdraaide, mijn ogen opendeed en mijn wekker recht in de ogen keek. 11:54 – en ik had mijn wekker de avond ervoor toevallig eindelijk goed gezet (hij liep al een aantal weken een kwartier voor). Ik ben sowieso de langslaper van het gezin, want de rest maakt het nooit veel later dan een uurtje of negen ’s morgens, maar dit was zelfs laat voor mij. Ergens ook wel logisch natuurlijk als je tegen tweeën slaapt en de eerste week school weer achter de rug hebt, alleen zelfs onder die omstandigheden is tien uur slaap nog steeds uitzonderlijk voor mij.

In elk geval was het wel weer eens heel fijn, ondanks dat het tot gevolg had dat ik de rest van de zaterdag niets meer deed. Want opstarten is opeens heel lastig als het bij wijze van spreken al bijna weer donker begint te worden, haha. Ik brunchte met mijn moeder, nam een douche, maakte een paar rondjes internet en dacht na over artikelen voor mijn blog. Die tompouce ging er dan ook nog wel in en daarna deed ik mijn make-up. Tegen vijven stapte ik alweer in de auto richting vrienden van mijn ouders, waar we gezellig aten en ’s avonds beantwoordde ik reacties en praatte ik nog wat met mijn ouders. Oh, en nu zit ik op mijn kamer terwijl de rest van het huis al slaapt ‘cuz that’s my thing.

Ik zou het niet elke zaterdag willen, opstaan om vervolgens eigenlijk niets te doen en dan alweer bijna naar bed te kunnen, maar ergens is het ook wel weer lekker. Even NIETS. Geen inspanning, geen bijzondere dingen. Zeker na een drukke week. Maandag en dinsdag heb ik na school vooral aan huiswerk en deels aan mijn blog besteed, maar de rest van de dagen was ik eigenlijk druk bezig met andere dingen. Woensdag zat ik tot 16:20 op school en was mijn beste vriendin hier om haar verjaardag te vieren (jep, dat is onze logica), donderdag had ik ook weer tot het achtste uur les waarna ik gelijk naar het zwembad en daarna naar cath ging. Dan kom je om 21:00 nog eens thuis en moet je eigenlijk nog wel iets aan school doen… Maar gelukkig hebben ze daar tussenuren voor uitgevonden.

Vrijdag heb ik vervolgens nog een beetje op school rondgehangen (geloof me, in sommige lessen doe je dus echt gewoon niets en vooral op vrijdag is dat eigenlijk heel vaak het geval) en ’s avonds kwam er een vriend van me. Altijd fijn en een goed begin van je weekend, een relaxede avond, gewoon een beetje kletsen. Verder luisterde ik deze week heel veel Mat Kearney, vatte ik 70 pagina’s samen over de politiebataljons en hun acties uit de Tweede Wereldoorlog, stelde ik een lijstje met weekdoelen op (not sure yet of het nou echt werkt, maar het is ergens best wel overzichtelijk al moet ik nog wel even wat dingen doen wil ik het ook echt behalen), maakte ik (wilde) plannen met vrienden voor de zomervakantie, willigde ik mijn Spotify Premium giftcard in en volgde ik de incidenten in Parijs enigszins omdat een vriend er zo door geobsedeerd was dat hij me wel even persoonlijk op de hoogte wilde houden.

No idea waarom ik net zoals afgelopen dinsdag met dit soort weekverslagjes aankom, maar dit is wel precies waar zaterdagen (en soms zondagen) goed voor zijn. Rust, op adem komen, leuke dingen doen, en daarna weer aan het werk. Al klink ik nu wel als een doorgewinterde veertiger die nog probeert iets van zijn kantoorbaan te maken terwijl het ‘m eigenlijk de strot uitkomt. Sorry not sorry.

Ik moet toegeven dat ik me nog klaarwakker voel omdat ik pas dertien uur wakker ben, maar gelukkig kan ik altijd slapen en dus rol ik zo meteen toch mijn bed maar weer in zodat ik zondag ook nog wat waard ben. Een heel weekend helemaal niets doen is ook wel weer iets teveel van het goede en dus hoop ik morgen te bloggen/aan mijn boekverslag te werken/foto’s te versturen/wat voor school te doen. Slashes ja omdat ik niet zo’n productief persoon ben die alles gedaan krijgt op een dag en ik teleurstelling een beetje wil voorkomen bij mezelf. Maar goed, zondag is zondag, and there’s still nothing like an easy Saturday morning. Die heb ik in geval gehad deze week.

Hoe was jouw zaterdag?

5 reacties

  1. Ik ben weliswaar nog dertiger, maar zo erg is een kantoorbaan nu ook weer niet hoor…. maar het bijslapen dat herken ik wel, al ben ik geen langslaper. De zaterdag en zondag zijn voor mij ook bij uitstek bijtankdagen waarop het leeftempo wat lager is. Heerlijk!

    1. Oh nee, ik heb ook absoluut niets tegen kantoorbanen – sterker nog, ik zou het later totaal niet erg vinden om ook op kantoor te komen werken, maar het was gewoon even een beeld dat bij me opkwam, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *