My boyfriend jeans & I

Zo. De week voor de toetsweek zit er ook weer op. Dat klinkt alsof ‘ie bijna even zwaar is als de toetsweek zelf, maar eigenlijk is het juist precies het tegenovergestelde: je doet namelijk niets meer. Bij de meeste vakken heb je alle stof ondertussen eigenlijk wel behandeld en dan ben je vaak een hele week aan het ‘afronden’, wat op zich wel prima is, maar ook heel saai. Ik heb thuis uiteraard al wel vast wat gedaan voor de toetsweek, maar eigenlijk was ik drukker bezig met leuke en spontane dingen. Mijn dinsdag en donderdag – toevallig de twee dagen waarop ik mijn boyfriend jeans droeg, die wel goed bij het imago van de week voor de toetsweek past – verliepen een stuk anders dan normaal.

 photo boyfriend jeans 1b_zpsze9o17ui.jpg

 photo Naamloos 1_zpso1woeyog.png

Mijn dinsdag werd een stukje leuker toen ik opeens om 11:40 al uit was (normaal is dat 14:40 met een tussenuur). Ehhhh ok prima! Voordat ik op de fiets stapte gooide ik dan ook een berichtje op de WhatsAppgroep van ons gezin dat ik uit was, gevolgd door een ‘Ga je vanavond mee spareribs eten zus?'(doelend op het eetcafé waar we altijd langskomen, maar nooit eten). Eenmaal thuis kon ik na een paar mislukte selfiepogingen met Coco (ik verstuurde wel deze awesome snapchat die eigenlijk alleen mijn zus leuk ‘snapte’, haha) kon ik gewoon de hele middag een beetje blogs lezen en bloggen. Ik moet toegeven dat het op een gegeven moment even heel raar voelde, een beetje als ‘mijn oude leven’. Dat klinkt heel drastisch, maar een jaar of twee, drie terug was dat eigenlijk waar ik al mijn vrije tijd mee vulde: blogs lezen en bloggen. Ik vind beide heel leuk, maar tegenwoordig gaat het meer ’tussendoor’, naast andere leuke dingen die ik ook nog doe in mijn vrije tijd. Toen ik opeens weer een hele middag invulde zoals ik dat toen zo vaak deed (ook op normale schooldagen) waande ik me even in die tijd en hoewel ik toen heel gelukkig was, is het nu een beetje mijn schrikbeeld. Waarom is niet zo goed uit te leggen denk ik, maar ik ben nu een stuk socialer, flexibeler en breedgeoriënteerder dan toen, en dat wil ik gewoon niet verliezen.

Toen het tegen etenstijd liep bleek dat mijn zus mijn vraag inderdaad serieus had opgevat. Zodoende hadden we even later allebei een bord spareribs voor onze neus en ondertussen hebben we nog een hoop bijgekletst. De volgende dag kreeg ik op school echt van een aantal mensen te horen ‘of we echt gewoon zomaar met z’n tweeën uit eten waren gegaan’, pretty much yes, haha. Overigens waren dat wel enthousiaste reacties en zelf vond ik het eigenlijk ook heel geslaagd. Je bent er helemaal niet zo heel veel geld, tijd en moeite mee kwijt, maar het is wel gezellig, lekker en leuk. De avond sloten we af bij ons oppasadres, waar ik nog wat aan school deed (heel raar gevoel als er al gewoon een artikel klaar staat voor de volgende dag, haha!).

 photo boyfriend jeans 2b_zpsv3dodcmf.jpg

De woensdag was niet erg bijzonder, maar op donderdag werd ik wakker met heel veel hoofdpijn. Als ik ergens niet mee kan functioneren is het dat wel, dus ik besloot mijn wekker uit te rammen, een aspirine te nemen en gewoon door te slapen. Tegen negenen werd ik gelukkig weer pijnvrij wakker en dus besloot ik gewoon naar school te gaan – ik had alleen gym gemist, geen probleem dus haha. Op de heenweg belandde ik helaas nog wel in een hagelbui en man, wat is dat irritant. Het doet serieus gewoon pijn en ik vond hagelsteentjes terug in mijn gehele tas… Eenmaal op school kwam ik er, na een uurtje alleen aan een onderzoeksopzet werken omdat mijn partner nog altijd ziek was, achter dat ik echt niet naar school had hoeven komen. Er viel nog een les uit en dus moest ik na Latijn drie uur wachten op een economie so (die ik niet in had hoeven halen als ik ziek was).

Dus wat doe je dan als je dichtbij huis gaat? Precies, gewoon naar huis gaan. Ik was van 13:00 tot 15:10 thuis, dus dat was wel de moeite waard. Na een combinatie van leren en niets doen stapte ik – volgens mijn moeder met teveel energie – weer op de fiets richting school. Toen ik anderhalf uur later thuis was konden we gelijk eten om daarna gelijk in de auto te stappen richting het zwembad. Beetje jammer dat de muziek het niet deed, maar zwemmen blijft lekker – en dat stoombad achteraf ook. Ik was nog geen tien minuten thuis toen ik alweer op de fiets sprong richting de kerk voor cath (wat toch altijd wel gezellig blijft) en toen ik om 21:00 eindelijk op de bank zat, bleek dat het 8 uurjournaal niet door was gegaan door Tarik Z. Heel interessante case, als je het mij vraagt (want: wat bewoog die man, of eigenlijk ‘jongen’?).

’s Avonds keek ik nog een aflevering Divorce, wat echt mijn favoriete Nederlandse serie ooit blijft met quotes als ‘Heeft zij hier vannacht geslapen?’ ‘Nauwelijks’. Als je de serie niet kijkt kijk je nu misschien raar op, maar geloof me: het is echt heerlijk acteerwerk en ook een geweldige verhaallijn. En dit was een heel fijne aflevering. De vrijdag bracht ik vervolgens wel weer van 8:50 tot 15:30 op school door, maar dan alsnog met drie tussenuren – echt, hoe verzinnen ze het. ’s Avonds was ik met een vriend en keken we onder andere twee afleveringen Mind*ck (zó bizar), maar hey: niets waarbij ik mijn boyfriend jeans droeg. En dus niets wat hier uitgebreid besproken zal worden. ;)

Volgens mij was dit sowieso wel weer een gedetailleerd genoeg kijkje in mijn leven, haha. Ik ga maar eens beginnen met leren denk ik, maar niet voordat ik deze vraag stel: wat was jullie favoriete dag van de afgelopen week?

18 reacties

 1. Die jeans staat je heel goed! :)
  Ha, nog iemand die de hele kwestie Tarik Z. interessant vind, ik vraag me steeds af wat hij dan wilde vertellen op het journaal… Ben benieuwd of we dat nog eens gaan horen eigenlijk.
  Ik denk dat donderdag mijn favoriete dag was deze week, toen was Johan vrij en zijn we naar Boekenfestijn in Ahoy geweest – jeej voor teveel nieuwe boeken kopen en lezen! – en naar de film Into the Woods :)

  1. Thanks! En ja, ik ben ook zó benieuwd wat hij nou echt wilde zeggen… Raar idee dat we dat nu nooit te weten krijgen (tenminste, ik denk het niet, en anders is het nooit de ‘echte versie’ zoals Tarik Z. het in gedachten had). Wat vond je van Into the Woods trouwens? Ik wil er misschien ook nog wel heen!

   1. Ik vond ‘m wel heel leuk, lekker vrolijke film en de personages zijn goed met elkaar verweven (verschillende sprookjes komen samen, dat is wel erg grappig). De acteurs vond ik ook wel heel leuk. Minpunt vond ik de véle liedjes, het zijn er in deze film echt enoooorm veel, soms is het alsof er bijna niets gezegd wordt maar allemaal gezongen, moet je tegen kunnen :)

 2. Haha wat origineel zo met die boyfriend jeans, staat je leuk! Dat eten ziet er verrukkelijk uit, heel gezellig zo met je zus! En ik ben ook zo benieuwd naar de achtergrond van Tarik Z. en wat hij wilde vertellen…
  X Emma

 3. Oh wauw, die broek. Ik ben nog nooit een boyfriend jeans tegengekomen die me goed staat. Grappig genoeg staan de broeken van mijn vriend me dan weer wel, haha! Waar heb je de jouwe gekocht?

  1. Dit was eigenlijk de eerste die ik (ooit) aantrok en het was gelijk wat ik zocht, dus dat is mooi! De broeken van je vriend… Dat zie ik dan weer niet voor me, haha :’) Mijn jeans komt van de Monki!

 4. Die boyfriend jeans staat je heel goed! Mijn favoriete dag was donderdag want IKEA. Ik word nog steeds zo blij als een kind van IKEA, moet nu alleen wel echt aan de studie want dat is er nog niet echt van gekomen. Toetsweek rocks, yeah.

 5. Leuk om zo weer te lezen over hoe je dagen eruit zien! Ik vind het altijd interessant om te weten wat iemand zoal de hele dag doet :) . Wat ontzettend leuk dat je samen met je zus gezellig uit eten bent geweest! De broek vind ik je erg leuk staan! Al lijkt hij me nog wel wat koud omdat het een 3/4 of 7/8 is?

  1. Haha ja, heerlijk om te lezen hè :) Hij is inderdaad 7/8, dus als ik sta sluit ‘ie precies aan op m’n schoenen, maar als ik zit (wat eigenlijk 90% van de tijd het geval is haha) ontkom ik niet aan een stukje bloot been. Ik moet alleen zeggen dat het niet echt koud is, zelfs niet op de fiets! En in de zomer kan ik ‘m gewoon met sneakers aan, heb ik eindelijk eens een keer een broek die iets luchtiger is dan helemaal lang maar niet gelijk super kort is ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *