BACK TO NORMAL LIFE

Hi everyone! Het was een beetje rustig op mijn blog de afgelopen dagen, maar ondertussen heb ik de eerste schooldag er weer op zitten en heb ik er wel even behoefte aan jullie bij te praten. Allereerst, ik heb een heerlijke vakantie gehad! Dat is een beetje de standaard vraag die je ongeveer tien keer naar je hoofd geslingerd krijgt op zo’n maandag omdat het ook zo raar is om te doen alsof je elkaar gisteren nog gezien hebt terwijl dat in werkelijkheid een stuk of 18 dagen geleden was. Ik ben het met mijn maatschappijwetenschappenleraar eens dat zulke clichés (met ‘gelukkig nieuwjaar’/’de beste wensen’ op nummer 1) echt verschrikkelijk zijn, maar goed, ergens ben ik ook wel echt geïnteresseerd in de vakanties van mijn klasgenootjes. En jullie misschien ook in de mijne, al is het grote probleem vaak dat je simpelweg niet meer weet wat je vorige week nou precies gedaan hebt.

Gelukkig heb ik me niet klem gezopen op oudjaarsdag en werkt mijn geheugen dus nog prima als ik er even wat langer over nadenk. In de eerste week deed ik een leuke bestfriendfotoshoot die als het goed is morgen online komt, bracht ik met mijn beste vriendin een kerststukje langs bij een echtpaar uit de kerk waarna we naar het zwembad gingen dat helaas pas een uur later openging waardoor we verplicht waren eerst nog een uur te kletsen (helemaal niet erg natuurlijk) en ging ik spontaan naar een kerstnachtdienst met een vriend. Over mijn kerst hebben jullie al alles kunnen lezen en ook die was lekker druk. De dag erna lag er sneeuw en bracht ik ’s avonds een bezoekje aan Mockingjay part one in Pathé Schouwburgplein met Brenda.

De tweede week begon ik bij mijn opa en oma voor mijn oma’s verjaardag. Vervolgens bracht ik maandag een gezellige dag door met en bij Linda waarin onder andere een fotoshoot plaatsvond, dinsdag was ik ongeveer de hele dag bezig met de recap van 2014 (wat wel heel leuk was om te doen en vooral voor mezelf een heel waardevol artikel is geworden) en op oudjaarsdag las ik over massamoorden in een boek voor een geschiedenis PO en ging ik ’s avonds naar de kerk. Over het vervolg van mijn avond schreef ik om een uurtje of half vier ’s nachts nog een artikel, moet kunnen. Op nieuwjaarsdag heb ik hard aan mijn Flickr gewerkt en vrijdag de kerstboom afgetuigd en weer eens een bezoekje aan de Douglas gebracht (uiteraard zonder iets te kopen).

Afgelopen zaterdag liep de vakantie toch echt wel op z’n einde. Ik ging ’s middags naar de schoonheidsspecialiste omdat mijn huid dat één of twee keer per jaar wel kan gebruiken en dat was echt heerlijk, een uurtje totaal ontspannen en ondertussen gezellig met de schoonheidsspecialiste zelf kletsen die ook bleek te fotograferen. Toen ik thuiskwam heb ik de badkamermonteur verjaagd (ok, hij was eigenlijk al wel klaar hoor, maar als je over een uur weg moet en je moet nog douchen en er staat een wc-pot in het bad en er ligt rioolwater op de vloer dan heb je wel zoiets van uhhhh) en me klaargemaakt om wat te gaan eten met vrienden. Of vrienden van Brenda eigenlijk, want het was voor haar verjaardag en ik zie ze allemaal niet echt regelmatig, maar wel een heel gezellige avond gehad.

Uiteindelijk bleef ik daar tot een uurtje of half één omdat er zulke leuke mensen waren (ook een vriendin van de basisschool, zo leuk om die weer eens te spreken!). Een nacht van 2:00 tot 7:45 is niet ideaal haha, maar toen ik om 10:00 alweer thuis was van de kerk voelde dat eigenlijk ook wel weer goed. We wisselen om de drie maanden van kerktijden en nu hebben we weer vroeg, vandaar. De rest van de zondag heb ik me maar wel een beetje rustig gehouden om het risico tot omvallen zo klein mogelijk te houden en ’s avonds ging ik nog naar vereniging.

Dus ja, dat was basically mijn kerstvakantie in vogelvlucht. Op ‘vrije’ momenten heb ik vooral een beetje niets gedaan, foto’s bewerkt, met vrienden gepraat (wat zouden we zonder internet moeten? Ja, afspreken, maar dat gaat lastig om 1:00 ’s nachts), een beetje geblogd, random op de bank gehangen, geslapen en dus ook nog heel veel aan mijn Flickr gewerkt. Ook noemenswaardig is dat ik De Da Vinci Code heb gekeken met mijn ouders omdat ik vond dat ik die nu wel eens moest zien, dat ik opeens besloot dat ik best eyeliner over mijn oogschaduw heen kon dragen en dat ik Snapchat aanmaakte. Dat laatste zie ik een beetje als een dieptepunt in mijn burgerschap, maar hey, selfies uitwisselen met je beste vriendin is best lachen.

Al met al was het dus een leuke vakantie, geen enorm speciale aangelegenheid maar goed genoeg om even te ontspannen. Of ik lichamelijk echt uitgerust ben na een vakantie is altijd maar de vraag, maar voor mijn hoofd is het in elk geval lekker twee weken niet elke dag aan school te hoeven denken. En dan kunnen we er nu weer een week of zeven tegenaan! Natuurlijk vond ik het even jammer toen mijn wekker vanmorgen ging en ik me, toen ik onder de douche vandaan kwam, realiseerde dat ik nu op de klok moest kijken om te zien of ik nog een beetje op schema lag in plaats van rustig aan te doen, maar ik zag er niet echt tegenop weer naar school te gaan.

Na twee weken vrijheid vind ik het ook wel weer lekker een ritme op te pakken en me bovendien elke dag weer te omgeven met medeleerlingen en vriendinnen. Het begint gelijk goed, met PO’s en achterstallig huiswerk waardoor ik de hele middag wiskunde- en economiemakend heb doorgebracht. Gelukkig heb ik nu echt nog wel een beetje goede moed, dus als ik dat volhoud tot en met de toetsweek over vier weken komt het helemaal goed, haha. Er is overigens alweer een vakantie geboekt voor in de voorjaarsvakantie, dus dat zijn alvast fijne vooruitzichten. Ik vind januari vaak een heel saaie maand, maar ergens is dat ook wel goed zodat je alle tijd hebt om je nieuwe jaar een beetje naar wens in te richten. Voor mij betekent dat focussen op school, bloggen, fotograferen en veel vrienden en leuke dingen. Back to normal life, maar totaal niet terug bij af, want ik vind het allemaal leuke dingen. Ik heb er zin in!

Heb jij ook vakantie gehad? Zit je alweer een beetje in het ritme?

PS: Eigenlijk hadden er natuurlijk schoolfoto’s bij dit artikel gemoeten maar ik wilde deze foto’s toch nog delen en uiteindelijk gaat dit artikel toch meer over mijn kerstvakantie dan over school en ik was net een tikje te lui om nog nieuwe foto’s te maken dus ja. 

9 reacties

  1. Je hebt je vakantie in ieder geval goed besteed! :) En ach, die 7 weken zijn vast ook weer zó om haha, gaat altijd zo snel allemaal… Ik heb natuurlijk officieel geen vakantie gehad – maar niet gesolliciteerd dus het voelde wel als vakantie, nu ben ik weer aan het solliciteren en me aan het oriënteren op mijn nieuwe opleiding in september, spannenddd :)

  2. Wat een fijn verslag van je vakantie. Ik vind dit soort artikelen altijd erg leuk om te lezen omdat ik nieuwsgierig ben naar de dingen die anderen doen in hun vakantie en hoe ze die beleefd hebben! En wat ontzettend leuk dat je met Linda hebt afgesproken en een fotoshoot hebt gedaan! Big like!

  3. Je hebt je vakantie leuk ingevuld. Ik heb twee weken vrij genomen van mijn werk en dat was ook heerlijk. Ik ben gisteren weer begonnen, maar had toen maar een hele korte dag. Vandaag mijn eerste volle werkdag en ik heb gewoon spierpijn (werk in de kinderopvang). Hahaha. Moet nog even in het ritme komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *