Toetsweek, het vervolg

Zoals ik jullie in het artikel van vorige week maandag vertelde, begint mijn december 2014 met een toetsweek. Inmiddels is het zondagavond en zit ik er middenin. Over de zeven toetsen die ik heb gehad heb ik gelukkig eigenlijk allemaal wel een goed gevoel, en dat gevoel is voor toetsen ook al bevestigd met een 8,4 (godsdienst) en 7,2 (geschiedenis). En ik leef ook nog! Al was dat eigenlijk niet zo moeilijk, haha. Uiteindelijk zitten mijn toetsweken vaak voller met een planning maken (die van mij in Excel is wel super shiny en strak moet ik zeggen), me bedenken dat ik nog HEEL VEEL moet doen, uitstellen, dan toch maar heel hard aan de slag gaan en ondertussen veel te uitgebreid met klasgenootjes over school Facebooken. Dat kost ook energie, maar uhhh op een andere manier dan urenlang boven je boeken hangen.

Mijn bed heeft er de afgelopen avonden vaak zo uitgezien. Leren aan mijn bureau lukt me niet goed, dat zit gewoon niet comfortabel en bovendien ga ik dan alleen maar rondjes draaien op mijn bureaustoel (en ondertussen in kasten rommelen enzo). Ik ga meestal dus gewoon op mijn bed zitten, kussens in mijn rug, benen languit of in een andere comfortabele houding, laptop ernaast en dan heel veel boeken om me heen. Als ik opsta kun je altijd precies zien waar ik heb gezeten, haha. Ergens prijs ik mezelf altijd heel gelukkig als ik er zo bij zit – want leren of niet, dit is wel super cosy en ik word altijd een beetje blij als ik ergens zit en alles wat ik nodig heb om me heen heb. (Dat gevoel heb ik dus ook met caravans, FYI.)

Ik moet wel toegeven dat ik er altijd ’s avonds zo bij zit en niet overdag. Ondanks dat ik de afgelopen dagen telkens om 15:00 thuis was, heb ik het meeste toch ’s avonds geleerd. Dat kwam ook door het feit dat ik telkens pas om 10:50 mijn eerste toets had, dus dan kon ik ’s ochtends ook nog leren en was de druk ’s middags wat minder groot, maar alsnog vind ik ’s avonds leren soms gewoon veel fijner. Het hele hectische van de dag is dan voorbij en dan kan ik me gewoon beter concentreren. Maar goed, dat neemt niet weg dat het wel een beetje ongezellig is als je de hele avond boven zit in plaats van nog even een/twee uurtjes beneden op de bank voor de tv met je ouders. En hoewel ik het aan de ene kant heel lekker rustig vind zo ‘all on my own’ merk ik ook dat ik heel erg wakker blijf en pas later moe word (terwijl ik eigenlijk natuurlijk al wel moe zou moeten zijn) omdat ik telkens nog bezig ben.

Gelukkig heb ik het in het weekend allemaal wel weer goed gemaakt, niets geleerd natuurlijk en mijn laptop ook maar weinig aangeraakt. In plaats daarvan heb ik wat uurtjes slaap en gezelligheid ‘ingehaald’. Het is best handig op zich, zo’n toetsweek doormidden, omdat je in het weekend even adem kan halen en in principe dus echt twee halve toetsweken hebt, maar ik merk ook dat ik dit weekend eigenlijk geen zin meer had om wéér met toetsen bezig te zijn (ik bedoel, dat was ik al een week). Daarnaast mis ik het ‘weekje stressen’ ook een beetje omdat er dus een weekend middenin zit waarin je toch wel weer kan uitrusten. Dat klinkt prettig en dat is het dus ook deels, maar het doet wel wat af aan het hele toetsweekgevoel haha.

Morgenochtend (vandaag als jullie dit lezen) sta ik in elk geval vroeg op om Nederlands te leren, dan heb ik van 9:40 tot 10:30 die toets (jaja dat wordt inderdaad een beetje krap) en de rest van de dag ga ik twee hoofdstukken economie en twee hoofdstukken wiskunde leren. Ik kom er trouwens telkens weer achter hoe raar ‘leren’ eigenlijk is – dat iets dan zomaar in je hoofd zit. Het meeste leer ik trouwens ook belachelijk makkelijk, dat lees ik een paar keer door en dan blijven de grote lijnen vaak wel hangen en soms de kleinste details zelfs ook. Ik ben er nog niet achter of dat er dan door komt dat ik goed opgelet heb in de lessen of dat ik het gewoon interessant vind en dat het daarom in één keer blijft hangen, maar ik vind het in elk geval wel bijzonder.

Dinsdag heb ik die toetsen dus en nog een Engels schrijftoets en daarna ben ik klaar, prima te doen dus. Als ik al om 11:00 (!!!) thuis ben kan ik mijn tijd natuurlijk ook nog prima aan anderen dingen besteden, dus ik zeg quality time voor mijn camera en blog. Ondanks het feit dat ik dit om 22:45 nog tik, is dit trouwens geen artikel ‘omdat ik nog iets moest publiceren’, ik wilde jullie gewoon even vertellen over mijn afgelopen (en komende) week omdat ik dat nu niet meer wekelijks doe in een Picture it. Als ik dinsdagmiddag trouwens denk dat ik klaar ben met hard nadenken heb ik het fout, want ik heb woensdag een wiskundedag. Hahahha lachen man. Gelukkig heb ik een supergezellig groepje, maar ik ben benieuwd waar het heen gaat. Wel weer een excuus om mijn laptop mee naar school te nemen.

Anyway, ik ga dus beginnen aan het vervolg van mijn toetsweek en ik heb zo het idee dat dat wel goed gaat komen. Wat staat er bij jou op de planning de komende dagen?

12 reacties

 1. Succes! :) De cijfers die je nu al binnen hebt zijn in ieder geval al top!
  Ik ga vandaag de kerstboom eindelijk neerzetten en het huis en ons portiek kerst-proof maken haha. En boodschappen doen. En post sorteren die ik morgen moet bezorgen.
  Oh en voor Johan zorgen, want die is ziek :(

  1. Ik hoop dat ‘ie nu alweer beter is, maar anders nog beterschap! Ook een kerstboom in huis? (Wij hebben er een voor het eerst in mijn leven and I’m kinda excited, foto’s volgen nog haha)

   1. Toch nog dankjewel! Hij is weer zo goed als beter gelukkig, alleen nog wat verkouden.
    Ja zeker! :) Ik wilde ‘m eigenlijk voor Sinterklaas al neerzetten haha, maar toch tot de 7e gewacht haha. Ik vind het altijd zo gezellig!

 2. Beter nu toetsweek, dan net na de kerstvakantie haha. Maar jou kennende komt het allemaal goed ;) Je komt ook gewoon relaxt over! Bij mij staan ook toetsen op de planning, maar dan voor een 0,5 bonuspunt en een interview, en een verslag daarvan….HBO hè ;)

 3. Haha een wiskundedag na de toetsweek… Hoe verzinnen ze het. Mijn toetsweek begint donderdag, en ik heb dan meteen natuurkunde, wiskunde D en Engels. Ik ga voor de 4 op natuurkunde, en op wis D en Engels een 9. Minstens. Om natuurkunde te compenseren want ik snap er geen f*** van. En vrijdag nog wiskunde B en filosofie, maar daar ben ik niet zo bang voor. En dan weekend en daarna… nog een week. Ik begrijp wel wat je bedoeld met dat je het “toetsweekgevoel” mist. Maar ik vind het toch niet zo erg om er een weekendje tussen te hebben ;)

  1. Wiskundedag was gelukkig nog best chill, maar na die week was ik wel echt kapot haha. Ik vind jou echt zo ambitieus met twee wiskundes, natuurkunde en filosofie en dan ook nog zulke hoge doelen, pfoe! Hebben jullie trouwens altijd die opgedeelde toetsweek of is dat nu ook voor het eerst bij jullie?

   1. Nee dat is alleen rond kerst zo vanwege kerstvieringen. En dat ambitieuze valt wel wat mee hoor, het is maar net wat je leuk vind. Iets wat veel mensen niet snappen, maar ik vind wiskunde echt onwijs leuk en interessant, dus dan vind ik het niet zo erg om 7 uur in de week wiskunde te hebben. En wiskunde D is ook gewoon supergezellig omdat we met een heel klein klasje zijn ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *