Terugblik op 2014

Het is 31 december 2014. De laatste dag van 2014. Raar, heel raar. Het is een jaar dat voorbij vloog en voor mij vooral heel onstuimig was. Een jaar van hoge pieken en diepe dalen, maar wel eentje waar ik warme herinneringen aan heb omdat ik heel veel kansen heb gekregen, nieuwe dingen heb gedaan en dingen heb geleerd. Het leek me leuk een enorme recap te schrijven waar ik eeuwen mee bezig ben en waarin ik een samenvatting van elke maand geef. There we go!

Januari

De jaarwisseling vierde ik vorig jaar bij mijn toenmalige crush. Het jaar besloot ik gelijk goed te beginnen met een eerste date op 2 januari waarbij ik Catching Fire in de bioscoop zag, en verder was ik (heel) druk met school, fysio (waardoor ik voor het eerst ging zwemmen voor mijn arm) en de manuele therapeut. Ook had ik de eerste repetitie voor het schooltoneelstuk waarin ik figurant was. Voor mijn blog was januari de maand waarin ik een enquête hield, stopte met de QUICK-artikelen en het internet afzocht om over handschriftanalyse te schrijven. Mijn fotografie was nog een hopeloze zaak, maar ik deed wel mijn best en de foto’s uit dat artikel geven de januarisfeer nog altijd goed weer.

Februari

Voor mij is februari het best samen te vatten in deze playlist, die ik nog steeds heel fijn vind en voor mij bovendien onlosmakelijk is verbonden met februari 2014. Om het voor jullie iets concreter te maken: ik had toetsweek, kreeg op Valentijn twee rozen (waarvan eentje van Zalando, haha), ging naar de verjaardag van mijn ex, reed in de voorjaarsvakantie weer eens paard en blogde veel. Oh, en aan het eind van de maand veranderde ik mijn Facebookstatus naar ‘in een relatie’, haha.

Maart

Maart was geen bijzondere maand, maar wel een heel leuke. Eerste zonnestralen en tijd met/bij mijn toenmalige vriendje zorgden ervoor dat ik heel goed in mijn vel zat, samen met alle andere fijne dingen uit maart die ik in dit artikel beschreef. De laatste week van maart was toetsweek en verder bestelde ik in maart het Urban Decay Naked 3 palette (dat ik uiteindelijk helemaal niet veel gebruik trouwens…) een lanceerde ik de lay-out die ik nu nog steeds heb. Heel wit voor mijn doen, maar ik was er uiteindelijk heel erg blij mee.

April

De eerste week stond in het teken van de Grote Avond. Dat is een avond die elk jaar door onze school wordt georganiseerd en vooral om het toneelstuk gaat. Ik was figurant, maar alsnog was het heel leuk alles mee te maken vanachter de schermen. Vier avonden achter elkaar in het Zuidpleintheater staan én nog naar school gaan zorgde wel voor een lekker hectische week, haha. Daarna ging ik weer een keer naar de manege, bracht ik pauzes buiten door en haalde ik de eerste ijsjes. Heerlijk! De laatste week was ook vrij hectisch, omdat mijn toenmalige vriendje een klaplong bleek te hebben en een week lang in het ziekenhuis lag. Gelukkig was het ziekenhuis heel dichtbij voor mij en ik heb ergens ook juist wel weer mooie herinneringen aan die tijd. Verder publiceerde ik deze FOTD en in dit artikel liet ik wat lentefoto’s zien.

Mei

Ik deed een hoop leuke dingen, want: vakantie! Zo was het de laatste Koninginnedag, shopte ik eindelijk weer eens flink, galoppeerde ik voor het eerst sinds een jaar weer eens, speelde ik heel veel 2048 en kochten we een caravan(!!!). Het artikel over de snel-succesformule voor blogs dat ik schreef werd genoemd door Teske en kreeg onwijs veel reacties, iets om trots op te zijn! Daarnaast was het de tijd van de paaseitjes, kreeg ik een nieuwe fiets en ging ik naar de musical Hij Gelooft In Mij over André Hazes. Op de 14e was ik jarig en kreeg ik de 50mm f/1.4, literally het beste cadeau ooit! Mijn zus was helaas wel precies in die week op edureis naar Rome en ik liep op mijn verjaardag zelf maatschappelijke stage. Een week later vierde ik het alsnog op het strand van Kijkduin, wat een onwíjs gezellige dag was. Mei was dus heel erg leuk, tot mijn relatie uitging.

Juni

Mijn liefde voor The Script begon hier, net zoals die voor mijn Bobbi Brown Shimmer Brick. Ik begon weer met wat hardlopen aangezien de coopertest naderde, en ging maar liefst twee weekenden (achter elkaar!) weg: eerst naar Schoonhoven om de camping uit te proberen en daarna naar Parijs. Het was héérlijk weer en aan beide heb ik goede herinneringen. Mijn beste vriendin Brenda slaagde, ik begon aan de 30 Day Challenge op mijn blog, ging voor het eerst mee met mijn vader achterop de motor en op een random doordeweekse dag met mijn moeder naar Scheveningen en de bioscoop daar. De laatste schoolweken braken aan en die waren supergezellig.

Juli

Ik had mijn laatste toetsweek voor het jaar en ging met school een dagje naar Lille. De week waarin ik geen school had, maar officieel ook nog geen vakantie was één van de leukste dit jaar: ik keek voetbal bij een vriendin, ging met bijna heel V4 met de trein naar de Efteling (en vond een attractiepark voor het eerst écht leuk), had een lunch met mijn vriendinnengroep en een barbecue met een andere vriendengroep, leverde tussendoor mijn boeken in, ging naar een bloggersmeeting en naar TFIOS in één week. Toen ik officieel vakantie had kon een terugblik op VWO4 natuurlijk niet uitblijven! Ik publiceerde verder onder andere mijn favoriete quotes, inside information over mijn liefdesleven en drie dingen die ik wilde zeggen tegen verschillende personen, ontmoette de Denen met wie we een huizenruil gingen doen, was bij de bruiloft van mijn neef en nicht én ging naar Denemarken! In de laatste week van juli was ik vooral bezig met de foto’s bewerken, bloggen en picknicken in het bos.

Augustus

Augustus begon als een rustige maand. Ik ging uit eten, las een geweldig boek (Night Road), ging naar het gemeentehuis voor een nieuwe ID-kaart, maakte Flickr aan, ging voor de tweede keer naar The Fault In Our Stars (ik was dan ook een beetje obsessed) en ontmoette een lezer van mijn blog, waar ik nu nog steeds contact mee heb. Op mijn blog vond je onder andere een brief aan mezelf – die ik zelf nog steeds mooi vind – en een fototutorial van mijn dagelijkse ooglook. Half augustus gingen we op vakantie met de caravan, waarmee we uiteindelijk in Aix-en-Provence belandden. De laatste keer dat ik zó bruin was was in Rhodos (2008), dus ja, dat was zéker een geslaagde vakantie! Ook te zien aan de foto’s (part Ipart II). Mijn zomer besprak ik in het laatste artikel van de 30DC.

September

SCHOOL! Het seizoen werd afgetrapt met een openingsavond in de kerk, daarna begon het harde leven gewoon weer. Gelukkig had ik daar wel zin in, zoals ik in mijn ‘September thoughts‘-artikel schreef. Binnen no time zat ik dan ook weer in het normale ritme. Verder bezocht ik een kattenasiel, ging ik eindelijk minder dan 7 artikelen per week publiceren (klik), bracht ik mijn allerlaatste bezoekje aan de fysio en kocht ik kaartjes voor The Script. OMG AWESOME!! Minder leuk was dat Coco doodziek was, maar na drie dagen was hij gelukkig vanzelf weer de oude. Ik schreef over je leven back on track krijgen omdat ik daar zelf ook nog mee bezig was en mijn fotografie ging heel erg de goede kant op. Ik ben nog steeds verliefd op deze indiansummerfotoserie (we hadden dan ook echt een paar mooie dagen in het najaar) en die van mijn ouders’ 20-jarig huwelijk.

Oktober

Het ritme deed me goed. Oktober mag dan wel een normale schoolmaand zijn geweest, ik vermaakte me prima. Zo ging ik naar Paulien Cornelisse en naar het schoolfeest (wat onwijs leuk was), werd ik benoemd tot hoofdredactrice van onze schoolkrant en ‘vierde’ ik het eenjarig jubileum van mijn iPhone. Ook waren er veel te veel deadlines en stelde ik mezelf er nog meer door de 9-nights sleeping challenge in het leven te roepen. Mijn creativiteit liet ik weer eens los op een short story, en op make-up (oh wow hoi volgens mij heb ik groene ogen). De eerste toetsweek van V5 overleefde ik prima en in de herfstvakantie begon ik met wat fotoshoots: zowel van mijn zus als van Lisa, en later ook van Lisette. Mijn zus werd 18 en oktober was eigenlijk best fijn.

November

Het was tijd voor de schoolfoto, voor herfstfoto’s en voor mijn eerste bezoekje aan de open dag van een universiteit, namelijk die van Utrecht. In november was het vrij rustig op mijn blog, maar ik had the art of living dan ook redelijk door die maand en was vooral verliefd op het leven. Druk bezig met school, maar ook met vrienden, gezelligheid, alle afspraken en verplichtingen rondom school. November was ook de maand waarin ik stopte met Picture it’s (vandaar dat ik dus iets minder precies weet ik wat deed, haha). Ik zat weer écht goed in mijn vel, sinds juni eigenlijk. Meer ruimte voor verandering en meer durf om te leven.

December

Ik wilde het jaar nog even goed afsluiten. Dat deed ik door flink te shoppen in Rotterdam stad, mijn toetsweek te rocken en wat meer mindful te leven. Sinterklaas vierden we dit jaar door te gaan wokken, maar we haalden dan weer wel voor het eerst een kerstboom in huis. Ik pakte de vriendschap met mijn beste vriendin weer op en had een kerstgala en was in de eerste week van de vakantie vooral veel weg, want nieuwe mensen ontmoeten (en nieuwe plaatsen bezoeken) is een soort hobby van me geworden. Kerst vierde ik met bijna al mijn familie en daarna ben ik onder andere druk geweest met deze Grote Recap van 2014.

Ergens is het best raar om alles zo weer terug te lezen, maar dit wás 2014 nou eenmaal. Ik moet zeggen dat het in werkelijkheid wat minder rooskleur was dan het nu lijkt. Ik heb inderdaad heel veel leuke dingen gedaan in de tweede helft, maar dat deed ik ook júíst omdat ik het nodig had. De zomermaanden waren niet mijn beste maanden ooit, ondanks alle leuke dingen. Ergens zat ik gewoon nog in de knoop met mezelf, maar ik kan 2014 wel positief afsluiten. Ik heb onwijs veel ervaringen opgedaan waar ik dankbaar voor ben en die ik ongetwijfeld goed kan gebruiken in 2015. Believe it or not… 2015, I’m ready for ya!

Hoe heb jij 2014 ervaren? Hoe vier jij Oud&Nieuw vanavond? Ik wens je in elk geval alvast heel veel plezier!

14 reacties

 1. Ik volg je blog pas echt sinds september dus deze recap is wel leuk om te lezen (en handig). Alvast een gelukkig nieuwjaar, ik hoop dat je veel mooie dingen gaat meemaken en ik ga je blog sowieso blijven volgen! Keep up the good work!

  1. Haha ja, ik ga er bij het schrijven van artikelen vaak vanuit dat lezers ook een beetje achtergrondinformatie hebben maar dat is niet altijd zo, omdat er ook wel eens mensen voor het eerst komen. En yay!

 2. Ow ja, die Coopertest. Ik weet nog dat ik daar een 8.7 voor haalde, mijn enige goede punt voor gym ooit :P (dat ik dat punt nu nog weet, zegt ook genoeg, toch? ;)) Alvast een heel fijne jaarwisseling!

 3. Fijne terugblik :) Ik volg je blijkbaar in ieder geval dit hele jaar al, want bij heel veel dingen dacht ik ‘oh ja!’
  Je hebt een bewogen jaar achter de rug, ik ben benieuwd wat 2015 je gaat brengen! Ik wens je in ieder geval alle goeds :) Het was leuk om je maandag eens in het echt te ontmoeten!

  1. Jij ook! Ik vond het ook super gezellig, je foto’s staan een week al bíjna klaar om verzonden te worden maar ik moet ze alleen nog even nalopen. Je hebt ze in elk geval voor maandag!

 4. Wat een leuk overzicht, echt heel fijn om een beetje overzicht te krijgen op het jaar zo! :) Een hele fijne jaarwisseling en een gezond en gelukkig 2015 toegewenst!<3
  X Emma

 5. Jammer dat 2014 niet altijd even leuk was, maar in de knoop zitten en jezelf daarna weer terugvinden is wel iets heel waardevols waar je in 2015 en de jaren erna ook weer veel aan gaat hebben. Je hebt veel fijne dingen gedaan in 2014, en ik vond het erg leuk om je te ontmoeten! Ik wens je een heel mooi 2015 toe en jij ook veel plezier vanavond!

 6. Ook namens die trouwe volger die het genoegen had je te mogen ontmoeten wens ik je een succesvol 2015 (je weet, ik heb niets met gelukkig)

 7. Mooi overzicht! De eerste maanden van het jaar zijn vaak het rustigst vergeleken met andere maanden, viel me bij mezelf ook al op! (zou dat te maken kunnen hebben met de winterdip?) Ik vond het super gezellig je weer te zien afgelopen zomer :) <3

  1. Hmm ik vind de eerste maanden van het jaar vaak niet per se minder leuk, ze zijn alleen meestal wel wat rustiger omdat iedereen een beetje aan het bijkomen en opstarten is volgens mij. En het is gewoon minder lekker weer, dus zit iedereen liever thuis…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *