the pre-Christmas-holiday list

Ik kwam er vorige week pas achter dat ik echt al heel bijna vakantie had, en toen bedacht ik me gelijk dat ik er eigenlijk helemaal niet zo’n zin in had. Natuurlijk ben ik wel een beetje heel erg aan rust toe omdat ik de afgelopen weken nou niet echt aan m’n sleep targets kwam door alle drukte, maar dat ik niet aftel naar de vakantie is vaak juist een teken dat ik het eigenlijk wel heel erg naar m’n zin heb op school. Ondertussen heb ik vakantie en dat vind ik uiteraard ook niet erg, maar toch vond ik alle leuke dingen van de afgelopen week het wel waard nog even op een rijtje gezet te worden!

– Afgelopen week kreeg ik het laatste cijfer van de tweede toetsweek van vwo 5 terug, gelukkig net zoals alle andere tien toetsen gewoon (ruim) voldoende. In een loos momentje besloot ik mijn gemiddelde toetsweekcijfer te berekenen en dat bleek een 8,3 te zijn. De toetsweek voelt alweer heel ver weg (is ‘ie ergens ook wel), maar ik vond dit toch nog wel even het delen waard want ik was zelf eigenlijk wel heel erg tevreden. Dan kan ik tenminste ook écht relaxed vakantie houden, haha.

– Mijn galajurkje bestelde ik uiteindelijk pas maandagavond, terwijl mijn gala donderdag was. Uiteindelijk kwam ‘ie woensdagavond om 19:00 binnen, dus ik kan niet ontkennen dat daar wat stress bij kwam kijken, haha. Hij paste gelukkig wel en ondanks dat bijna alle meiden een lange jurk droegen, was ik er toch heel blij mee. Een super chique, lange jurk is – ondanks dat ik ook doordeweeks op hakken loop en graag make-up draag – (nog) niet helemaal mijn ding en dit jurkje was juist een beetje apart, wat ik altijd wel kan waarderen. Mijn galajurkje van vorig jaar heb ik bovendien nooit meer gedragen en ik vind dat ik deze ook nog wel prima op feestjes/feestdagen/andere gelegenheden aankan, dus dan brengt ‘ie z’n geld ook nog een beetje op!

– Lessen tussen de toetsweek en de vakantie in, waarin het eigenlijk zonde is aan het nieuwe hoofdstuk te beginnen omdat alles toch weer wegzakt, pakken soms verrassend goed uit. Met maatschappijwetenschappen hielden we een debat over de Zwart als roet-documentaire van Sunny Bergman en in de laatste tien minuten stond ik opeens tegenover mijn voormalig teamgenootje voor een een-op-eendebat. Wij waren ongeveer het fanatiekst van de klas en ik vond het dan ook écht leuk om te doen, ook weer eens wat anders!

– Ter voorbereiding op het gala kwamen er acht vriendinnen naar mijn huis. Dat was eigenlijk ook een beetje tijdtechnisch, omdat ik heel dicht bij school woon en zij allemaal wat minder (en anders ben je een uur thuis en moet je dan alweer weg), maar uiteraard was het ook heel gezellig! Daarnaast was het ook wel zo handig dat er toevallig een kast met make-up op mijn kamer staat, want as mentioned before zijn mijn vriendinnen niet zo into make-up en nu had ik eindelijk dus eens de mogelijkheid een paar meiden van een ooglook te voorzien. Daardoor heb ik mijn eigen make-up uiteindelijk in een kwartiertje gedaan, maar dat vond ik het eigenlijk helemaal waard. Vooral over de vriendin die we pas weer in de spiegel lieten kijken nadat haar haar gekruld was en haar make-up gedaan heb ik me in de loop van de avond nog een paar keer verbaasd. Zo leuk om iemand eens zo anders te zien! (en ze was er gelukkig zelf ook blij mee voor een avondje, haha)

– Galafoto’s blijven trouwens erg. Een sjieke gelegenheid met vriend(inn)en vastleggen vind ik hartstikke leuk hoor, en ik sta dus ook gewoon met een paar mensen op de foto, maar de flits doet nooit veel goeds voor mijn haar (hallo pluis) en ik sta er volgens mij ook gewoon altijd hetzelfde op. Moet wel zeggen dat ze hartstikke professioneel gemaakt worden, dus daar hoef ik me gelukkig totaal niet aan te storen.

– Dansen op hakken gaat me qua pijn altijd best goed af (mijn dans-skills zelf laten we even lekker in het midden), het is alleen nogal vervelend als je ze weer moet aan trekken om naar buiten te lopen nadat je ze even uit had gedaan om op te ruimen. Dat is trouwens ook echt zo’n afterparty in ehhh negatieve zin; in het volle licht, zonder muziek en op je panty de troep opruimen (a.k.a. heel veel eten weggooien). Ah well.

– Na het gala vond ik mezelf in kleermakerszit op de grond van mijn kamer met The Script op. Dat duurde echt een halfuur, gewoon niets, alleen dat. Typisch voor mij, die momentjes van bezinning (niet dat er zoveel raars was gebeurd, dat gelukkig dan weer niet). Gelukkig begon ik de volgende dag pas om 10:50 en kon ik dus gerust om 02:00 gaan slapen, wat ik dan ook deed.

– Vrijdag was ik overigens echt voor niets op school. Het enige op mijn rooster was de kerstviering en daar werd je aanwezigheid helemaal niet bijgehouden, dus ik had prima thuis kunnen blijven. Eigenlijk was ik dan ook gedeeltelijk voor de schoolkrantvergadering die we nog zouden hebben naar school gegaan, maar die ging een halfuur van tevoren opeens niet meer door. Ok, prima, dan niet joh. Gelukkig kwam ik erachter dat een vriendin van me het vijfde uur in de kerstviering zong en dus was ik niet helemaal voor niets op school, want dat had ik ook echt niet willen missen.

– Om mezelf nog een beetje te vermaken tijdens de kerstviering die ik voor de tweede keer hoorde, schoot ik ook nog wat foto’s. (Daar was natuurlijk wel een beetje op gerekend, mijn camera zit nog net niet standaard in mijn schooltas.) Donkere aula’s zijn verrrrschrikkelijk, maar dat wist ik van tevoren en voor mijn eerste keer vind ik dat de foto’s best oké zijn geworden. In het begin is het overigens ook wel even wennen dat een hele groep schoolgenoten je bezig ziet, maar dat is gewoon een kwestie van in je camera kruipen en er niet aan denken. In het kader #aintnoshameinmygame.

– In twee dagen (vrijdag en zaterdag) las ik trouwens 210 bladzijdes. Een stuk vrijwilliger dan de 295 die ik op maandag en dinsdag las voor een boektoets woensdag, want Het Diner van Herman Koch is ongeveer 100 keer leuker dan Lord of the Flies (een Engelse klassieker uit 1954). Het is nog wel de bedoeling dat ik hier een boekverslag over ga schrijven, maar dat komt ook wel goed. De kerstvakantie is ergens echt zo’n leesvakantie, lekker old skool.

– Natuurlijk kon ik het ook niet laten op vrijdag pas om 02:40 mijn bed in te duiken. Geen idee waar dat vandaan kwam, want ik maak het vaak laat, maar dan is het gewoon een uurtje of één ofzo – en bovendien was ik gewoon de hele avond thuis. Iets met een gevoel van (teveel) vrijheid misschien, maar voor die ene avond vind ik dat eigenlijk helemaal niet erg.

En dan nu… genieten van mijn kerstvakantie! Heb jij nog leuke dingen op de planning staan, of juist al leuke dingen gehad?

11 reacties

 1. Leuk verslag hoe zo een avond verloopt als je gala van school hebt!
  Ben wel zo benieuwd naar de jurk die jij die avond aan had ;-)

  Ik wens jullie allen prachtige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar….. geniet van je vakantie Xoxo

 2. Wat goed van je toetsweekcijfers! Inderdaad heeel fijn om zo de vakantie in te gaan ;) Volgens mij heb je ook een leuke avond gehad op het gala, bij mij op school was dat echt het enige feest dat nog de moeite waard was om naartoe te gaan haha. Ben wel benieuwd naar je look!

  1. Haha awh. Wij organiseerden het dit jaar zelf, dus dan weet je op zich wel dat het goed zit, grootste gedeelte was er dan ook wel. Mijn look komt helaas niet online haha!

  1. Ja, het is echt erg, haha. We hebben ook The Cuckoo’s Calling moeten lezen, die is dan weer wel heel recent (en DIK), maar verder blijft de lijst echt eeuwen hetzelfde en zit ‘ie vol met klassiekers.

 3. Geniet van je vakantie en de feestdagen! Je hebt het wel verdiend :) Lekker ook dat je er niet echt naar uitgekeken hebt, dan ga je er veel relaxter in denk ik!
  Ik heb geen vakantie maar ben nog steeds op zoek naar werk, deze week is Johan met kerst vrij en volgende week alleen nieuwjaarsdag dus daartussendoor is het voor mij een ‘gewone’ week… ;)

 4. Gefeliciteerd met je cijfers! Ik heb het er een stuk slechter vanaf gebracht en uiteindelijk ben ik maar twee daagjes naar school geweest, maandag vrij en donderdag + vrijdag ziek.. Lekker veel inhalen dus! Maar goed, eerst vakantie :)
  Je gala klinkt erg leuk en bestaat er een mogelijkheid om dat jurkje helemaal op de foto te zien? ;) Geniet van je vakantie, moet je nog veel doen voor school of valt dat mee?
  X Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *