New in: zwarte enkellaarsjes

Remember dat ik bij de foto’s van mijn dagje Utrecht vertelde dat ik schoenen had gekocht? Nu kan ik er allerlei clichés in gooien over dat meiden zo intens gelukkig worden van nieuwe schoenen kopen en dat ik ze dus wel met jullie móet delen, maar eigenlijk is dat niet eens het geval. Ik vind schoenen toevallige het moeilijkste kledingstuk dat er te kopen valt – omdat ze goed moeten zitten, duur zijn, ook nog eens ongeveer overal bij moeten passen én aan mijn wensen moeten voldoen – en stel het altijd een beetje uit tot ik me bedenk dat ik nu toch ECHT nieuwe schoenen wil. Maar goed, als ik ze uiteindelijk in huis heb wil ik ze natuurlijk ook wel even delen!

Waarmee ik mijn schoenenstash wil uitbreiden is altijd de grote vraag, aangezien ik me in een soort van eeuwige ‘geen idee wat ik precies het leukste vind’-fase bevind als het op kleding aankomt. Aan de ene kant vind ik nonchalantere en stoerdere kleding namelijk heel leuk terwijl ik aan de andere kant ook de fun van strakke, flatterende items en hoge hakken inzie. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat mijn persoonlijkheid die gespletenheid ook een beetje kent en meestal probeer ik dus gewoon beide stijlen terug te laten komen in een outfit, maar bij schoenen is het vaak gewoon óf het een óf het ander. Gelukkig had ik in de loop van de tijd toch een beeld in mijn hoofd gevormd van iets wat aan mijn eisen zou voldoen en vond ik het nog in de winkel ook (ik bedoel, dat is altijd nog maar de vraag!).

Ik heb al bruine laarsjes die een soort softere variant van Doc. Martens zijn (gewoon de ‘boots’ die je wel meer ziet op straat) en besloot dus voor de tegenpool te gaan: zwart, inclusief hak. Sowieso draag ik de laatste tijd wel meer zwart en hoewel ik het geen probleem vind om bruine schoenen onder een verder ‘zwarte’ outfit te dragen – omdat er altijd wel een bruin detail in mijn broek, make-up, accessoires of riempje zit en ik bruin en zwarte een prima kleurencombinatie vind – is het ook wel leuk om eens ‘all black’ te kunnen gaan. Daarnaast wilde ik dus een wat vrouwelijkere schoen, want hoewel ik geen typisch chic meisje ben, vind ik het leuk te blijven experimenteren en het af en toe wél te (kunnen) zijn.

En op de dagen waarop ik ‘gewoon mezelf’ ben, kan ik ze ook prima dragen, omdat ik ze ergens ook nog wel iets stoers vind hebben. Met een jeans en trui gecombineerd vind ik ze in elk geval niet te sjiek, juist omdat ze zwart zijn, van leer en geen naaldhak hebben. Op die manier voldoen ze dus precies aan mijn eisen, omdat ik hiermee niet per se aan één stijl vastzit.

Natuurlijk zit er wel een flinke hak onder, even hoog als mijn pumps ben ik bang. En die draag ik normaal eigenlijk alleen op feestjes. Nou lopen laarsjes met een hak sowieso al een stuk lekkerder, omdat je meer steun hebt, en ik moet zeggen dat ik verder eigenlijk ook niet zoveel moeite heb met op hakken lopen. Goed, wel een tikje als ik een schooltas van 5 kilo draag en me tussen de fietsenrekken door moet manoeuvreren terwijl ik eigenlijk al bijna te laat ben, maar dat is maar één minuut per dag. Als ik ze ’s middags uit doe voel ik wel even dat ik de hele dag op hakken heb gelopen, dus in die zin zijn ze niet echt comfortabel, maar gedurende de dag heb ik geen last van mijn voeten.

Met mijn 1.73 meter steek ik nu natuurlijk wel boven een paar vriendinnen uit, maar gelukkig heb ik ook genoeg mensen in mijn omgeving waar ik met bijna 1.80 nog prima naast kan lopen zonder omlaag te moeten kijken. En sowieso zou ik het anders geen reden vinden om geen hakken te dragen, haha. Voor het optische effect van langere benen hoef ik het trouwens niet te doen (no arrogance, maar die heb ik al), maar mijn voeten lijken nu wel wat kleiner, hurray. Het is gewoon een maat 40 overigens. (Maar eigenlijk heb ik nog steeds grote voeten. #life)

Voor de geïnteresseerden onder ons: ze zijn van Van Dalen en ik kocht ze in de afprijzing voor €103, maar ze waren oorspronkelijk €120. Voor echt leren schoenen waar ik hopelijk een tijdje mee doe vind ik dat zelf een prima prijs. Heel veel meer heb ik er eigenlijk niet over te zeggen, want euh de foto’s spreken redelijk voor zich. In elk geval vind ik het wel heel leuk dat ik dingen nu weer wat anders kan combineren, want je schoenen hebben ergens toch wel een grote invloed op je outfit. De combinatie vrouwelijk en stoer vind ik fijn en lekker tijdloos oh en ik vind het dus gewoon leuke schoenen. Dankzij mijn lichte aversie tegen schoenen kopen ben ik standaard gematigd enthousiast over nieuwe aanwinsten, maar moge het duidelijk zijn dat ik ze dus wel heel leuk vind. Nieuwe schoenen zijn best fijn.

Sluiten jullie je bij mij aan of hebben jullie er nog een complete outfit voor nodig om een goed oordeel te vellen?

10 reacties

  1. Schoenen kopen vind ik vaak ook heel lastig! Ik heb geen lastige voeten, een redelijke standaard maat (40, prima als je 22 bent lijkt me; sowieso niet echt lastig denk ik?)… Maar ik koop vaak toch gewoon weer Allstars haha. Terwijl ik ook wel laarsjes wil, maar niet te duur want die draag ik niet dagelijks. Vond ik een poosje terug bij de C&A (!) leuke veterenkellaarsjes! Ongelooflijk, haha.
    Ik vind deze wel erg tof, ze zien er mooi uit :) Wel een hoge hak ja, maar dat valt vast wel mee omdat je inderdaad meer steun hebt dan bij ‘gewone’ hakken/pumps.

  2. Wat een mooie schoenen! Lekker tijdloos en ondanks de hak lijken ze me best lekker lopen. Alleen ben ik al 1,80 dus draag ik eigenlijk nooit hakken, mijn hoogste hakken die ik heb zijn trouwens maar 5 cm ofzo haha.. Het lijkt me wel leuk om nog een outfit te zien – ik hou van outfits, don’t judge me. ;)
    X Emma

    1. 1,80? Zo lang had ik je helemaal niet ingeschat, haha! Ik stond vandaag wel naast een vriendin van me (die is 1,65 geloof ik) te wachten bij de wc’s en als je dan in de spiegel kijkt is het opeens wel een heel groot verschil, maar als je op een stoel zit zie je dat toch niet.

    1. Oeh, I feel the pressure! Haha, ik wil wel wat meer outfitfoto’s gaan schieten, maar vind het altijd zo vervelend dat ik dan iemand moet vragen en ik niet 100% invloed heb op de foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *