Everything about my X-Mas ’14

De hoofdpagina van Spotify ziet er opeens weer een stuk minder gezellig uit nu alle kerstplaylists in één klap naar de achtergrond zijn verdwenen. Ik ben tijdens het uitzoeken en editten van de foto’s die ik deze kerst maakte ook maar weer op mijn Mon-Tues-Wed-Thurs-Fri-Sat-Sunday playlist overgeschakeld, want kerst is toch echt voorbij! Heel erg vind ik het niet (op de muziek na dus), maar ik heb wel een leuke kerst gehad hoor. Op donderdag gingen we naar de kerk, waarna ik Coco een (kleine, diervriendelijke) kerstbal omhing en aanschoof aan de kerstlunch. Nadat ik mijn lipstick had bijgewerkt en een foto had gemaakt van de schaduw van de kerstboom stapte ik in de auto richting Apeldoorn.

Samen met mijn oma, oom en tante, drie nichten, twee neven en achterneefje hebben we daar kerst gevierd met hapjes en ’s avonds salades en boef de bourgogne, hartstikke lekker!

Uiteraard was het ook gezellig even bij te kletsen en ik kon mijn externe flitser (misschien dat ik daar nog wat over schrijf) goed uitproberen.Leo – de kat van Tamarah en Koen – wilde gelukkig wel even model staan en uiteindelijk maakte mijn oom ook nog even wat cheesy foto’s bij de kerstboom. Ik vind het effect van mijn flitser echt onwijs mooi en ik werd eerlijk gezegd ook heel blij van die ‘familiekiekjes’, toch leuk om te hebben! Mijn outfit bestond trouwens uit een jurkje, jasje, zwarte enkellaarsjes, simpele ooglook en rode lipstick, matchend met mijn andere nicht.

’s Avonds keken we nog 12 Men of Christmas en toen was het alweer middernacht. Ik wilde mijn artikel voor de volgende dag nog afmaken en rolde een uur later pas mijn bed in, moeee.

Tweede Kerstdag moest ik helaas alweer vroeg op. Mijn ouders en ik zaten om kwart over negen in de auto richting de kerk van een vriendin (van mij en mijn zus, maar eigenlijk net zo goed van mijn ouders). Het was een soort gemeentekerstfeest waarbij zij hielp en meezong en ’s middags lunchten we daar en keken Lisette en ik een stukje van Frozen. Ik wil ‘m eigenlijk nog wel uitkijken want hij is leuk, haha.

Dat was in elk geval supergezellig en toen we rond een uurtje of half vier ’s middags weer thuis waren, liepen mijn moeder en ik nog een rondje. We waren allebei een beetje duf door het kletsen, een tikje slaapgebrek en veel eten en ik vind even buiten zijn sowieso wel bij kerst horen (ondanks het gebrek aan sneeuw…).

Daarna trok ik weer netjes een jurkje aan, maakte ik de ooglook waar ik vanmorgen geen tijd voor had gehad (geen foto helaas, maar het was ook niet heel bijzonder haha) en schoof ik aan het kerstdiner met mijn opa en oma. Vooraf aten we gerooktekipsalade, daarna vlees met aardappelgratin en wat groente en als toetje ijs met homemade karamelsaus.

Mijn kerst was uiteindelijk druk en vooral hartstikke gezellig. Ik zag er niet speciaal naar uit omdat ‘ie niet zo bijzonder zou worden en ik dit jaar gewoon even niet zo’n zin had in kerst, maar ik heb de twee dagen in elk geval volop benut. Alles nog even in een artikel zetten vond ik dan ook wel zo leuk en ik hoop jullie ook. Verder heb ik in mijn laatste vakantieweek nog een fotoshoot, Flickr-project, geschiedenisproject en meer schoolwerk, nieuwjaarsavond, afspraak bij de schoonheidsspecialiste, feestje en een hoop nog-te-schrijven blogs gepland staan en stiekem heb ik daar nog meer zin in! (op school na dan, maar dat moet dus echt gebeuren helaas)

Hoe heb jij kerst gevierd? Heb je nu nog vakantie of niet?

12 reacties

  1. Klinkt supergezellig allemaal en wat een mooie foto’s met die externe flitser! (En ik moet dit even kwijt want ik ben vandaag jarig en ik heb eindelijk een spiegelreflex, de 1200D, gekregen! :D)
    Mijn kerst was lekker rustig maar wel gezellig!
    X Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *