Meet new people, visit new places

Ik vind ongeveer niets leuker dan nieuwe mensen en nieuwe plaatsen. Ik zou echt niet zonder de vriendinnen die ik al sinds de brugklas ken willen, want het is gewoon fijn om mensen te hebben die al langer betrokken zijn bij je leven en die je ook 100% kan vertrouwen, maar dat betekent niet dat ik niet opensta voor nieuwe mensen. Gesprekken met mensen waarin je van alles over diegene komt te weten vind ik gewoon oprecht heel erg leuk. Niet iedereen hoeft gelijk een beste vriend(in) van me te worden, maar het verrijkt je wereld wel als je met meer mensen contact legt.

Dat socializen vond ik vroeger niet zo belangrijk. Ik vermaakte me immers prima met mijn laptop, gezinsleden, kat, personages uit boeken en de vriendinnen die ik al had. Tegenwoordig steek ik graag wat meer energie in mensen, omdat ik merk dat ik zelf ook positieve energie haal uit het leren kennen van nieuwe mensen met nieuwe hobby’s, nieuwe meningen en een nieuwe levensinstelling. Gesprekjes aanknopen in real life met mensen die ik nog helemaal niet zo goed ken of drie Facebookchats tegelijk open hebben staan (want zoveel fijner dan WhatsApp) is ondertussen ook een soort van hobby geworden. Dat betekent niet dat ik opeens heel veel vrienden heb, want ‘I only have like 3 real friends, the rest are just people I socialize with’ (de uitspraak die ik nog weleens voorbij zie komen op social media) geldt ook voor mij. Gewoon praten met mensen en het gezellig hebben als het een keer zo uitkomt is wat mij betreft echter iets heel anders en dat vind ik ook gewoon heel leuk. Oh, en dat je met iemand socializet sluit niet uit dat je vrienden kan worden, alleen ik ga geen problemen voorleggen aan de mensen die ik eigenlijk vooral (af en toe) voor de lol spreek. Daar zit gewoon een verschil tussen.

Behoefte hebben aan nieuwe mensen zorgt ook voor een soort wanderlust. Behoefte aan nieuwe plaatsen dus. Ik haal liever iets op bij iemand dan dat diegene het bij mij brengt (als diegene in de buurt woont dan), omdat ik graag gebruikmaak van de gelegenheid om nieuwe omgevingen te ontdekken. Zodra ik in de metro stap is er een deel in mij dat opeens heel excited wordt, omdat ik de omgeving in vogelvlucht en van bovenaf kan zien en waarschijnlijk ergens in Rotterdam stad uitkom, een gebied dat ik nog totaal niet volledig verkend heb maar ik wél heel leuk vind. Bovendien zijn er heel veel mensen in de metro die ik allemaal kan observeren.

Lang verhaal kort (al was het al kort voor mijn doen), mijn leven zit atm vol met nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe plaatsen bezoeken. Met fotoshoots en andere fotografieprojecten en mijn fiets en het openbaar vervoer lukt dat gelukkig ook heel goed. Het kost uiteraard wel tijd, dus mijn dagjes cocoonen komen niet meer zoveel voor als vroeger, maar daar heb ik ook gewoon een stuk minder behoefte aan. Het is nog steeds heerlijk voor af en toe, maar er zijn nou eenmaal ook nog zoveel andere dingen die leuk, inspirerend en de moeite waard zijn – en zich toevallig buiten mijn huis bevinden.

Dus, als je me zoekt… Dan ben ik de wereld aan het ontdekken.

Wanneer praatte jij voor het laatst met iemand die je nog niet goed kende?

15 reacties

 1. maar er zijn nou eenma ook nog zoveel andere dingen die leuk, inspirerend en de moeite waard zijn – en zich toevallig buiten mijn huis bevinden.

  Is natuurlijk eenmaal

  Verder is die tweede foto echt leuk!

 2. Via mijn blog kom ik in contact met allerlei nieuwe mensen – en via andere blogs trouwens ook – en dat vind ik altijd best wel spannend maar ook wel weer heel leuk. Mensen observeren in de metro doe ik ook altijd haha – en in ander openbaar vervoer en op terrasjes trouwens ook, dat vind ik zo leuk om te doen. :) Ik vind deze foto’s ook wel erg gaaf trouwens.

 3. Wat een leuk artikel!
  Fijn om met het ov te reizen.
  Door te bloggen, op straat tijdens events etc. kom ik vaak andere mensen tegen en als men begint te praten raak je in gesprek.
  Pas geleden tijdens een concert sprak met veel mensen die ik niet ken.

 4. Eigenlijk zou ik veel meer moeten praten met mensen die ik nauwelijks ken of waarbij het contact is weggevallen; heel jammer! Vanachter mijn beeldscherm maak ik wel makkelijker contact dan in real life, best stom eigenlijk…
  X Emma

 5. Grappig, ik had het op het eerste gezicht niet zo snel achter je gezocht! Maar iets nieuws is altijd wel leuk en ‘spannend’. Ik denk dat voor mij de laatste een paar weken terug, toen we een nieuw huisgenootje kregen!

  1. Haha, ik was er eerst inderdaad niet zo van maar de laatste tijd ben ik gewoon wel wat socialer geworden. Verlegen ben ik nooit geweest, maar een paar jaar terug had ik gewoon veel minder behoefte aan (nieuwe) mensen in mijn leven. Ik snap wel wat je bedoelt!

 6. Leuk dat je meer openstaat voor het ontdekken van nieuwe plekken en het ontmoeten van nieuwe mensen. Doordat ik nu al een aantal jaar samen ben met Koen heb ik via hem nieuwe vrienden leren kennen. Maar ook in mijn kerk leg ik nieuwe contacten met mensen. Ik vind dit niet moeilijk om te doen en vind het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten :) . Al moet ik wel zeggen dat wanneer je leven al redelijk gesetteld is, het lastiger is om ruimte te vinden om de vriendschappen te onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *