Hello December

Vandaag is het 1 december. De ene maand gaat nou eenmaal naadloos over in de andere maand en dat na november december komt is niet iets waar we nog van op kijken, maar toch hé: de LAATSTE maand van 2014 is aangebroken. Waaaat, nu al! Ik kan me oudejaarsavond van 2013 en de verwachtingen voor een nieuw, totaal leeg jaar dat ‘2014’ heette nog voor de geest halen alsof het gisteren is, maar ondertussen heb ik 2014 al op tientallen toetsblaadjes geschreven (als scholier denk je nou eenmaal in schooltermen).

De afgelopen elf maanden zaten vol met bijzondere, heftige, nieuwe en leuke dingen, maar voor ik daar op terug ga blikken wil ik eerst wat aandacht besteden aan de laatste maand van 2014 – waarin ik nog 31 dagen de tijd heb het beste uit dit jaar te halen, zoals ik mezelf op 1 januari voorhield. December vind ik over het algemeen een leuke maand – zoals veel mensen, geloof ik. Het is koud en donker, maar ook juist heel gezellig en behaaglijk door alle kerstverlichting en kaarsjes, stampotten, chocolademelk en oliebollen, sociale aangelegenheden (mensen trekken nou eenmaal meer naar elkaar toe als het buiten ongezellig is, en stiekem is dat best prima), glitters, kerstmuziek en -films, cadeautjes en dikke truien. En met een beetje geluk natuurlijk ook nog sneeuw, maar dat is vooral een vage wens van de meeste Nederlanders, haha.

3 t/m 9 december = toetsweek

That’s right, van woensdag tot dinsdag, bij wijze van experiment. Afgelopen zaterdag heb ik mijn neus dus al in de boeken gestoken en hoewel het me niets lijkt om na een hele toetsweek nog drie dagen naar school te moeten, scheelt het wel dat je nu de ‘mogelijkheid’ hebt om vier dagen van te voren al te gaan leren. Het houdt alleen wel in dat ik twee zaterdagen aan het leren ben, maar dat is dan ook wel nodig. De tweede toetsweek was vorig jaar enorm druk en volgens mij is dat dit jaar weer het geval met elf toetsen waarvan ik er tien moet leren. Ik wil graag gewoon goede cijfers halen (zeker na de 5,5 voor Latijn, ook al was het maar een so’tje, haha) en dus wordt dat keihard werken. Gelukkig zijn toetsweken vaak super gezellig, maar het kost ook gewoon veel energie en planwerk.

Sinterklaas!

Normaal hecht ik heel veel waarde aan Sinterklaas en doen we er ook echt veel aan thuis, met een hoop (kleine) cadeautjes, leuke gedichten en Sinterklaassnoepgoed, maar dit jaar is het er helaas totaal bij ingeschoten door wat omstandigheden. Jammer, maar ach, volgend jaar beter. Ik had toch niet echt kleine wensen en nu kan ik waarschijnlijk wel wat overleggen met mijn ouders als ik een externe flitser of nieuwe lens ga kopen, want dat ben ik ook van plan. Helemaal niets doen we er gelukkig ook niet aan: vrijdagavond gaan we alsnog naar de wok bij ons in de buurt. Daar ben ik in mijn leven al heel vaak geweest, dus dan doen we toch nog iets aan traditie.

… en andere geplande evenementen

Verder heb ik 18 december nog een kerstgala met school, waar ik ook alweer heel veel zin in heb. Ik moet nog op zoek gaan naar een jurk (en schoenen?) in het thema “prinsen en prinsessen”(??!?!), maar daar heb ik uiteraard alle vertrouwen in, haha. Maandag de 22e is vervolgens mijn eerste vakantiedag, en daar heb ik al een fotoshoot op gepland staan. Ik hoop dat mijn vingers er niet af gaan vriezen, maar heb er al wel heel erg veel zin in. Aan fotografie kom ik de laatste tijd niet extreem veel toe, maar ik wil wel heel graag weer shoots gaan plannen in de vakantie en de natuur en kerstsfeer ook vastleggen. We gaan verder niet op vakantie, dus daar heb ik alle mogelijkheid toe. Voor kerst en oud en nieuw zijn er overigens nog helemaal geen plannen in dit huis, dus dat gaan we nog zien, haha.

Dus. December’s gonna be fun.

Ik moet wel toegeven dat het ergens ook een beetje dubbel is, omdat ik december vorig jaar op een heel ander niveau heb beleefd omdat ik toen verliefd werd et cetera et cetera. Dat dat dit jaar niet het geval is betekent absoluut niet dat mijn december (en de paar maanden daarna) nu minder leuk zal zijn, maar ergens steekt het soms wel een beetje als alle herinneringen boven komen. No biggie, want ik weet zeker dat ik van december 2014 ook iets heel waardevols kan maken door me bezig te houden met de dingen die ik het liefst doe – fotograferen en bloggen -, me nog even in te zetten voor school zodat ik het kalenderjaar tevreden kan afsluiten, het super gezellig te hebben met de lieve en inspirerende mensen om me heen en optimaal van de kerstsfeer te genieten. Uiteindelijk is december daardoor toch een beetje anders dan de rest van het jaar.

Oh, en toevallig ook de perfecte maand om geld uit te geven.

Ik ben niet zo’n gelduitgever, maar wel zodra het gezellig gaat worden en er feestjes in het vooruitzicht zijn. Bij deze stem ik dus voor een bioscoopbezoekje (wie heeft er zin om mee te gaan?), een externe flitser of nieuwe lens as mentioned before en een ongezellig grote Forever21-bestelling. Dat mag ook wel, want ik heb de hele winter nog niets gekocht en ik ben wel toe aan een beetje persoonlijkheidsvernieuwing. Daarom ga ik deze maand ook maar weer lekker veel ooglooks dragen, want het is time to kick some ass.

Heb jij zin in december? Wat staat er bij jou op de planning? En voel je de druk nu nog even alles uit 2014 te halen, of niet?

Alle foto’s komen uit mijn ‘archief’, Cochem 2013. Dat was stiekem (ondanks het gebrek aan WiFi dus) best een chille vakantie. 

12 reacties

 1. Ja, eindelijk is de feestmaand aangebroken…..
  Je hebt leuke en minder leuke dingen in het vooruitzicht zoals erg hard leren voor je toetsweek.
  Fijn dat je een nieuwe lens wilt voor je fotocamera ;-)

  Ik wens je heel veel succes met studeren…… Xoxo

 2. Jeej december! Ik zie overal al mooie plannen en evenementen op allerlei blogs :) Ik heb vooral zin in Sinterklaas en kerst, daar hou ik altijd wel van. Daartussenin is mijn moeder ook nog jarig, dus druk genoeg!
  Succes alvast met je toetsweek! Gelukkig is het daarna bijna vakantie!

  1. Jaaa, nog maar vier dagen! Dat had ik afgelopen weekend pas door, gaat zo bi-zar snel. Ik moet alleen economie nog terugkrijgen, maar de andere tien toetsen lagen allemaal tussen de 6 en de 9,4 met een gemiddelde van een 8,2, heeeel erg tevreden dus! Alvast/nog gefeliciteerd met je moeder :)

 3. Ik ben echt verliefd op december. Niets is zo gezellig als al die lichtjes. Ik ben er ook van overtuigt dat mensen gewoon vrolijker zijn door de feestdagen. Natuurlijk ben ik ook gek op cadeautjes!

 4. Ik vind december ook heerlijk. Ik heb van 11 tot 17 december toetsweek, en 18 en 19 december kerstconcerten met het schoolorkest en -koor (en geloof me, de hele dag muziek en vrienden is zó leuk) en de week erna hebben we met een groep van ongeveer 10 vrienden een logeerpartij gepland. En daarna nog kerst en oud en nieuw, en komende vrijdag pakjesavond! Ja, ik heb er helemaal zin in :D

  1. Oeh, dus je zit er nu middenin! Overleef je het nog een beetje? Die concerten lijken mij ook heel gezellig, geniet ervan! Ik heb donderdag nog een kerstgala, ook superveel zin in.

    1. Het lijkt me altijd wel leuk om te doen, maar omdat ik deze keer allemaal vriendinnen over de vloer had vond ik het een beetje té om opeens te zeggen ‘ok doei ik ga even foto’s schieten boven’. En bovendien was het tegen de tijd dat ik mijn make-up had gedaan ook donker (en ik heb pas twee dagen later een externe flitser gekocht, beetje verkeerde timing dan haha). Dus helaas, geen heel artikel, en er komen nog wel galafoto’s online maar die komen niet op m’n blog. M’n ooglook was overigens niet eens zo heel bijzonder en een sneak peek van het jurkje kun je in het artikel van vandaag zien, dus dat maakt hopelijk wel iets goed!

 5. Wat een gezellig artikel! Ik hou van December, de 29e ben ik ook nog eens jarig dus dat maakt het feest compleet haha! Daarna heb ik alleen al snel zoiets van: Waar blijft de zomer??! Haha, maar eerst nog lekker van de feestmaand genieten<3 (Behalve de toetsweek dan.. Succes!)
  X Emma

  1. Dat gevoel krijg ik in februari/maart vaak ook wel een beetje, maar ergens vind ik het ook wel prima dat het even geen zomer is. Op de feestdagen na dan hangt er in de winter veel minder een ‘je MOET leuke dingen doen, je MOET vrolijk zijn’-sfeer dan in het zomerseizoen en dat vind ik wel prettig, alsof er dan wat minder druk op ‘genieten’ ligt. Als je me nog volgt, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *