the things-that-happen-at-the-swimming pool list

Als je mijn Picture its regelmatig leest, kom je heel vaak op donderdag het woord ‘zwembad’ tegen. Ik ben geen fanatieke wedstrijd- of – nog leuker – synchroomzwemster, maar sinds ik wat andere oefeningen moest gaan doen voor het revalidatieproces van mijn toen gebroken arm lig ik bijna wekelijks in het water. Eerst was ik absoluut geen fan van zwemmen en zwembaden, ondertussen ben ik er zo aan gewend dat ik eigenlijk wel leuk vind en ook deels gewoon voor de lol ga (die arm is immers al wel weer even geleden en dus wat minder prioriteit). Doordat het toch elke keer weer iets anders is dan waar ik mijn vrije tijd normaal mee vul, valt er ook genoeg over te vertellen. Deze keer weer eens in de vorm van een lijstje!

– Als je van baan wil verwisselen liever het zwembad uitklimmen (bij 1 meter 10 hoef ik gelukkig niet op zoek naar een trapje), een meter lopen en vervolgens opnieuw het water inglijden, dan onderwater onder het touw met ballen door zwemmen. Hoe ik ooit dat A-diploma heb gehaald, ik heb geen idee, maar onderwater zwemmen doe ik nu  alleen maar als het écht nodig is. Al dat water in mijn neus en in mijn ogen en niet kunnen ademen en niet kunnen kijken en dan op goed geluk weer ergens naar boven komen en nee. Ik vind het vet om te zien bij anderen en zou er zelf eigenlijk best graag goed in willen zijn, maar het is echt niet aan mij besteed haha.

– Je stiekem heel erg ergeren aan de mensen die heel breed aan de kant hangen. Ik vind het prima als je even pauze houdt, maar ik begin mijn baantjes graag door me af te zetten tegen de kant en dat gaat niet als iemand de hele linker- of rechterhelft van de kant beslaat. Daar hoef je nog niet eens dik voor te zijn, er zijn ook genoeg mensen die denken dat je onder water toch niet ziet waar ze hun benen laten en dus in een Jumping Jack-positie gaan staan.

– De gemiddelde leeftijd met 10 jaar omlaag halen omdat het gros van de mensen al 50- of 60+ is. Die komen overigens ook bijna allemaal wekelijks, dus het is echt een clubje, haha. Mijn moeder en ik kennen ondertussen van iedereen wel een eigenschap waarmee we zonder een naam te weten toch te weten over wie we het hebben, haha.

– In het zwembad waarschijnlijk nooit je ware liefde tegenkomen. Naast dat er dus nooit iemand van mijn leeftijd is ;) zie ik er ook niet op mijn meest fabuleus uit. Mijn lichaam is bikiniproof en mijn bikini is bijna aan vervanging toe maar nog steeds leuk, alleen ik ben standaard make-uploos met mijn haar strak naar achteren in een staart en een heel geconcentreerde blik als ik aan het zwemmen ben. Niemand die me kent joh.

– Als je aan de rechterkant van de middelste baan zwemt, dus grenzend aan de linkerkant van de snelle baan, altijd wel een paar keer water in je neus krijgen door de woeste armbewegingen van de fanatieke zwemmers naast je. Ik heb echt heel veel respect voor hun technieken en snelheid, maar kan het iets minder waarderen als ik door hun heftige golfslag opeens alle kanten op dobber of even geen adem meer kan halen. Daar zouden ze eigenlijk een strook tussen moeten maken.

– Maar misschien zou dat sowieso moeten, want ik heb het nu ook nog wel eens dat ik opeens tegen iemands been of een ander ondefinieerbaar lichaamsdeel aanschop. Dat gebeurt meestal als ik langs de langzame baan zwem en ik ben dus elke keer weer bang dat ik een teer oudje raak. Awkward.

– Tussen je baantjes door aan de stangen onder de duikplank (die nooit gebruikt wordt) hangen en jezelf optrekken/je benen omhoog doen/een andere oefening doen die ongetwijfeld niets uithaalt voor je core, maar wel zo voelt.

– Heel blij zijn voor alle verliefde stelletjes, maar ze liever niet in het zwembad zien op het moment dat jij er bent. Of in elk geval niet als het een klef, verliefd stelletje is. Ik ben best wat gewend en helemaal niet zo preuts en ik vind dat een beetje intimiteit in het openbaar prima moet kunnen, maar in het zwembad gewoon liever niet.

– Eigenlijk het liefst in het midden van de baan zwemmen, omdat je dan onder de speaker ligt en de muziek het hardst is. Ik zwem dus niet van kant naar kant, maar van de kant naar het midden naar de kant.

– Die muziek is overigens altijd gewoon SkyRadio, waardoor ik van bijna alle nummers binnen 5 seconden de naam weet en waarschijnlijk keihard mee zou zingen als ik de enige in het zwembad was. Typisch trouwens: ik weet niet wat voor dealtje P!nk met Sky heeft, maar werkelijk élke week wordt er wel een nummer van haar (het liefst Just Give Me a Reason of True Love) gedraaid, terwijl haar muziek verder helemaal niet meer zo populair is bij mijn weten.

– Eén van je laatste baantjes, als bijna iedereen het zwembad al uit is, op volle kracht zwemmen. Mijn moeder en ik doen dan graag een wedstrijdje tegen elkaar (waarbij we bijna altijd gelijk eindigen) en ik vind het, net zoals bij hardlopen, heerlijk om iets te geven waarvan je niet wist dat je het in je had.

– Na een baantje of 30 graag nog even in het warme bubbelbad willen, maar al geen zin meer hebben als je ziet dat het helemaal vol zit. Dan moet iedereen weer voor je opschuiven en vervolgens zit je alsnog veel te dicht tegen iemand aan (want waarom zijn die dingen altijd ROND?). De verplichte chit-chats en iedereen die meeluistert als je een gesprek houdt met degene waarmee je gekomen bent, ik houd er niet zo van. Als er een paar mensen zitten vind ik het niet zo erg hoor, maar als het echt krap wordt loop ik liever gelijk door naar de douches!

– Mensen die onder de douche even vergeten dat het een openbare ruimte is. Geloof me, er is élke keer wel weer iemand die het nodig vindt om zijn/haar bikinibroekje een stukje van het desbetreffende lichaam af te houden en dan precies zo onder de straal te gaan staan dat ze zeker weten dat het ook dáár schoon wordt. Het liefst stoppen ze dan ook nog een hand naar binnen met het nodige sop erop, zowel aan de voor- als aan de achterkant, met allerlei klotsende geluiden als gevolg. Of je nou een jonge vrouw bent of een oude, dikke man waarbij alles sowieso al op je knieën hangt, het is gewoon ongepast. STAHP IT PLEASE.

– Het HEEL, HEEL, HEEL warm hebben als je je bikini in moet ruilen voor een broek, hemdje, truitje, winterjas, sokken en schoenen. Ik vind sowieso weinig vervelender dan me moeten omkleden in een zwembad trouwens, omdat ik door de hoge temperatuur nooit echt het gevoel heb droog te worden en alles nat is, haha.

Dus… Heb ik al iemand overgehaald om ook weer eens te gaan zwemmen (met mij ;))?

13 reacties

  1. Tegenwoordig ga ik vaak wel nog even in het Turkse stoombad dat naast het bubbelbad zit. Ook vol, maar daar zie je elkaar toch niet doordat het zo donker is en gevuld met stoom, dus dat scheelt haha. Alleen vies als mensen er dan uit komen en hun zweet afspoelen in het zwembad (er zijn ook douches…), maar ik vind het wel heel relaxed als je eenmaal aan de hitte gewend bent!

 1. hahaah ik herken ze als – heel leuk – synchroonzwemster ;’) Maar alle punten -> correct. Of wanneer je je te vaak hebt opgetrokken via de zijkant omdat je te lui was om naar het trappetje te zwemmen waardoor badpakken belachelijk snel verslijten.

  1. Vet dat je synchroonzwemt! (raar werkwoord) Mijn bikini is na een jaar ook al weer aan vervanging toe, natuurlijk precies in de winter :’) Ik heb trouwens het idee dat ik je al ken maar vertel me… Van welke blog?

   1. thelifeswimmer / ikwilavontuur / eenmeisjemeteenbackpack misschien :’) ? (ik mis er vast nog een paar)

    zoiets. Ik wissel te vaak van url.

    (En sorry voor deze extreem late reactie haha)

 2. Haha, ik hield niet van zwemmen en heb er laatst er weer eens over nagedacht om toch maar een keer te gaan, maar nu weet ik weer waarom ik niet ging :D . Nee dank je, ik houd het toch liever bij die ene keer in Centerparcs :) en dan ga ik het liefst van de glijbaan ;-) .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *