Playlist: En dan is dit november 2014

Muziek, muziek, muziek! Er gaat geen dag voorbij waarbij ik het niet luister. Het begint meestal om 7:20 ’s morgens en staat verder elke minuut waarin ik op mijn kamer ben aan. Dat realiseerde ik me pas toen ik het er met een vriend over had, eigenlijk best bijzonder. Het leek me dus wel weer eens leuk wat muziek van de afgelopen tijd te delen en laat ik nou net een ‘En dan is dit november 2014’-playlist hebben bijgehouden in de afgelopen maand!

I’ve been around the world and never in my wildest dreams, would I come running home to you. I’ve told a million lies but now I tell a single truth, there’s you in everything I do. Now remember when I told you that’s the last you’ll see of me, remember when I broke you down to tears. I know I took the path that you would never want for me, I gave you hell through all the years. So I, I bet my life, I bet my life, I bet my life on you

Iets waar ik altijd voor in ben: nieuwe nummers van Imagine Dragons! Hun muziek is en blijft apart en waardeer ik vaak pas écht na een aantal keer luisteren, maar dat is bij I Bet My Life ook weer het geval. De tekst is niet echt op toepassing van mij, maar ondanks dat wel goed en hoewel ik eerst lichtelijk schrok van het upbeat refrein en de apenkreten ertussendoor, vind ik het toch weer een tof nummer geworden.

http://youtu.be/Dg8vo80sAZw

En misschien dat ik bekend word als de man die niet wil gaan, en dan zet je heel toevallig net je televisie aan en kom je rennend naar ons plekje. Want jij weet over wie het gaat, ben de man die niet kan gaan. Als je op een dag wakker wordt en voelt dat je me mist en je hart zich dan afvraagt waar op de aarde ik zit, misschien kom je dan kijken of onze plek er nog is. En dan zou je mij zien wachten alsof er niets veranderd is, dus ik blijf hier

Volgens mij is wel bekend dat The Script mijn favoriete band is. Hun eerste album uit 2008 vind ik eigenlijk nog steeds de allerbeste, met onder andere (bekende!) nummers als Breakeven, If You See Kay en The Man Who Can’t Be Moved. Die laatste heeft Nielson, één van mijn favoriete Nederlandse singer-songwriters, vertaald en op dezelfde wijs ingezongen. Ik vind een Nederlandse vertaling vaak niet erg flatterend voor een Engels nummer, maar eerlijk is eerlijk? Deze vind ik GOED, vooral omdat de aandacht nog meer naar de geweldige tekst gaat.

Ik weet eigenlijk niet precies wat ik met dit nummer heb, maar ik luister ‘m wel heel graag. De clip is vrij freaky trouwens haha, maar dit blijft gewoon lekker in je hoofd hangen in a good way.

And God, tell us the reason youth is wasted on the young. It’s hunting season and the lambs are on the run, searching for meaning. But are we all lost stars trying to light up the dark? Who are we? Just a speck of dust within the galaxy? Woe is me. If we’re not careful turns into reality

Via Maroon 5 kwam ik ook bij de nummers van de leadzanger, Adam Levine, uit. Hij heeft onder andere een aantal nummers voor de film Begin Again gemaakt en ik houd echt van die soundtrack! De film zelf stond sowieso al op mijn (non-existing) wachtlist, maar nu nog meer. Lost Stars vind ik een erg mooi liedje, juist doordat het zo ‘klein’ is gehouden komt ‘ie goed over bij mij.

Uhhh nee, laten we het hierbij niet over het niveau van het nummer gaan hebben. Maar Rita Ora vind ik sowieso een toffe artiest en om Iggy Azalea kun je soms gewoon niet heen. Elke maand en elke playlist moet wel zo’n nummer bevatten vind ik, gewoon voor de momenten dat je er even doorheen zit (of juist in een dansbare bui bent) en zo’n gedachteloos nummer gewoon lekker op vol volume wil afspelen. In november was het Black Widow (en BOSS ook wel, eigenlijk).

Het typische Lady Antebellumdeuntje, ik vergelijk het graag met Train. Nummers die bijna altijd goed zijn omdat ze ergens al bekend klinken maar toch nieuw zijn.

I know I can’t take one more step towards you, ‘cause all that’s waiting is regret. Don’t you know I’m not your ghost anymore, you lost the love I loved the most. I learned to live half alive and now you want me one more time. And who do you think you are? Runnin’ ‘round leaving scars, collecting your jar of hearts and tearing love apart. You’re gonna catch a cold from the ice inside your soul, so don’t come back for me. Who do you think you are?

Als je me aan het huilen wil krijgen, dan is dit nummer waarschijnlijk een goede poging. Hoewel dat deze maand gelukkig niet écht voorkwam, realiseerde ik me wel weer even hoe oprecht en puur en mooi en breekbaar Christina Perri’s liedjes zijn. Dat wist ik al door A Thousand Years en human, maar man man man wat is zij goed. Dit is nog een van haar bekendere nummers, maar het hele head or heart album met nummers als shot me in the heart en i believe vind ik ook ge-wel-dig.

Dit nummer is niet bijzonder populair of iets dergelijks op het moment (al kwam ik er wel achter dat Sexotheque ook van hen is!), ik Shazaamde ‘m dan ook in een winkel in Utrecht. Winkelmuziek is toch altijd een tikje anders en die sfeer haal ik soms graag naar mijn eigen slaapkamer.

Ook Gavin DeGraw kwam weer met een nieuw nummer en ik kan me niet herinneren wanneer dat niet goed was. Ik ben niet per se een grote fan, maar deze belandde toch wel vrij snel in mijn playlist. Alleen al om zijn stem!

Stichting Opwekking – wazda? Well, dit is dus een christelijk – Nederlands – nummer. In het begin van november zongen we ‘m een keer in de kerk en hoewel het met een stuk of 300 man heel anders klinkt dan met één zangeres, vind ik ‘m nog steeds prachtig. November was op sommige gebieden best een bewogen maand en dat zorgde ervoor dat ik dit nummer vaak neuriede terwijl ik huiswerk deed of onbewust heel zacht zong terwijl ik terug naar huis fietste. Zo mooi en vooral ook zo betekenisvol.

Ook Jett Rebel bracht een nieuw album uit eind oktober, Hits for Kids! Ik moet zeggen dat ik ‘m na een paar keer luisteren niet veel meer aangeraakt hebt omdat het niet echt geschikte achtergrondmuziek is, maar Pineapple Morning vind ik wel een van de betere nummers die ik een plekje in mijn playlist waard vond. Hysterisch als altijd.

Ik heb niet zoveel met muziek zonder tekst, maar ik heb wel wat met Annemerels muzieksmaak en omdat ik haar volg op Spotify kwam ik dit nummer tegen. Give it a try, want ook zonder tekst krijg je hier nog wel echt een ‘gevoel’ bij en dat is ook heel knap.

The bed’s getting cold and you’re not here, the future that we hold is so unclear but I’m not alive until you call. And I’ll bet the odds against it all, save your advice ‘cause I won’t hear. You might be right but I don’t care. There’s a million reasons why I should give you up but the heart wants what it wants, the heart wants what it wants. You got me scattered in pieces, shining like stars and screaming, lighting me up like Venus but then you disappear and make me wait and every second’s like torture. Heroin drip, no more so, finding a way to let go. Baby, baby, no I can’t escape

Ook Selena Gomez gaf zich bloot en ik kan haar muziek stiekem altijd wel waarderen, lekkere stem heeft ze. Dat ze zo’n persoonlijk nummer heeft geschreven dit keer vind ik bewonderenswaardig (het is immers makkelijker om te doen alsof je een perfect liefdesleven hebt) en misschien ergens een tiiiiikje herkenbaar.

Bruno Mars? Ja, blijkbaar! Als ik de clip bekijk dan is het dat ook eigenlijk gelijk wel weer duidelijk, heel The Lazy Song-ish. Ook dit is geen hoogstaande kwaliteit maar ik vind het wel erg lekker klinken, vooral als je ’s morgens net uit je bed komt rollen en voor je kledingkast staat. Die nummers moeten er ook zijn.

Er zijn nog zooooveel meer goede en leuke nummers, maar dit stond afgelopen maand vooral op bij mij en het leek me leuk jullie daar eens een kijkje in te geven. De volledige Spotifyplaylist met nog meer nummers vind je overigens hier, volg ‘m/me vooral want ik ben vrij actief en vind het ook heel leuk, haha.

Welk nummer was favoriet bij jou in november?

9 reacties

 1. Wat een goeie nummers zeg! Ik heb dankzij jou Christina Perri ontdekt en waaaauw, zij is écht heel erg goed ja! Ik hou van de breekbaarheid in haar stem, maar tegelijkertijd is ze ook heel krachtig en stoer in haar uithalen en kan ze liedjes heel groot maken. Zo mooi, die veelzijdigheid!
  Haha, ik heb een hekel aan Bruno Mars, maar Uptown Funk staat ook in mijn Spotify-lijst omdat ik dat zo’n lekker nummer vind :)
  Net als Opwekking 717, prachtig nummer inderdaad. Het maakt me altijd stil.

  Daarnaast vind ik ‘Nothing Really Mathers’ van Mr. Probz nog steeds prachtig. <3

  1. Christina Perri is inderdaad zo de moeite waard, haar muziek maakt écht indruk – meer dan die van anderen, vind ik. Mooi dat jij dat ook zo ervaart :) Nothing Really Matters blijft ook fijn inderdaad, maar ik had ‘m in het begin heel veel geluisterd dus ik neem nu even een break haha – zou zonde zijn als ik ‘m zat word.

   1. Da’s waar, goeie tip haha. Johan heeft ‘m momenteel als wekker dus ik ben het begin nu een beetje zat lol. Dat associeer ik dan met wakker worden haha.
    Christina is echt tof :) Heb de cd’s allebei gevraagd voor Sinterklaas haha!

  1. Ja hè, ik vind hem ook echt een leuke artiest! Hij heeft natuurlijk wel wat ‘hersenloze’ nummers, maar ook juist nummers met een diepere betekenis – en dan toch nog heel catchy. Ik houd er wel van :)

  1. Thinking Out Loud vind ik ook zooo fijn! Die clip is trouwens écht vet en ik houd eerlijk gezegd ook wel van de remixes van het nummer. En dat allemaal ondanks mijn non-fan zijn (ik kan soms niet zo goed in de hele Edhype komen). De laatste ga ik even opzoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *