Picture it oktober 2014 #5

Hi! How are you? Aangezien ik de komende paar honderd woorden toch aan het woord ben, zal ik eerst maar even vertellen hoe het met míj gaat: goed! Standaard antwoord (wow, ik was dat artikel eigenlijk alweer helemaal vergeten, tof om ‘m zo opeens te herinneren) – maar het is echt zo. Ik had een heel lekker gevulde week – elke dag weg, bezig en onder de mensen – en dan vind ik mijn leven het fijnst. Een leuke week om op terug te kijken dus! En ja, ik noem ‘m gewoon lekker de ‘vijfde’ week van oktober, want het is vandaag pas 1 november dus november #1 vind ik dan niet helemaal op z’n plek. (November trouwens – insane!!!! Maar eerst oktober #5 voor ik me op de nieuwe maand ga concentreren)

Zaterdag

 photo 10-oktober55_zps614c55f0.jpg

Mijn zaterdag heb ik al uitgebreid beschreven in mijn ’25/10/2014 in snapshots’-artikel. Bovenstaande collage geeft een goede sfeerimpressie, including bloggen, cadeautjes kopen, lezen, eten, fotograferen en gezelligheid. Fijne dag!

Zondag

 photo 10-oktober59_zpsa3efdf0a.jpg

De zondag stond in het teken van mijn (nu officieel ‘grote’) zus haar verjaardag. Dat betekende zelfgemaakte slingers en vooral veel familie!

 photo 10-oktober522_zps5e77785e.jpg

Oh, en taart. Mijn moeder had ‘m weer zelfgemaakt en hij was zoals altijd heerlijk! Bovenstaande twee foto’s zijn overigens wel met mijn spiegelreflex gemaakt hoor, haha.

 photo 10-oktober56_zps7ae80072.jpg

Tegen vijven was iedereen eigenlijk wel weer weg. Met mijn ouders, zwager, zus en een vriendin van mijn zus ging ik daarna naar de kerk en ik kon het niet laten een foto van de zonsondergang te maken. Normaal zag ik die op de terugweg, maar door de wintertijd is dat natuurlijk een uurtje eerder! Even wennen.

 photo 10-oktober53_zpsd99d2950.jpg

’s Avonds aten we kip in honing-citroenmarinade met een salade en als toetje huisgemaakte tiramisu. Zondagseten.

 photo 10-oktober57_zps5eac0a37.jpg

Aan het eind van de dag was ik wel even kapot van al het kletsen en de gezelligheid. Ik vind het altijd bijzonder hoe moe je daarvan kan worden, maar eigenlijk is het natuurlijk heel logisch, want je moet toch heel de tijd indrukken verwerken, je gedachtes verwoorden, zinnen vormen, luisteren et cetera. Dan is in je eentje achter je laptop zitten toch makkelijker, haha. De zondag sloot ik dan ook af met een uurtje ‘rust’ met wat filmpjes van Elise Joanne (alsnog geen rustig persoon, maar dan hoefde ik tenminste alleen maar te luisteren ;) ). Te lang niet bekeken!

Maandag

 photo 10-oktober58_zps33974c6c.jpg

O ja, terug naar school. Hmpf. Gelukkig hoefde ik alsnog pas een uur nadat mijn wekker was gegaan uit bed, want ik begon weer pas 10:50 en ik had mijn wekker expres op tijd gezet zodat ik dit boek voor Engels nog uit kon lezen.

 photo 10-oktober52_zps281ff63a.jpg

Cadeautjes voor jezelf maken de maandagmorgen een stuk leuker! Deze blush had mijn moeder per ongeluk ingepakt samen met de cadeautjes van mijn zus, haha.

 photo 10-oktober510_zpsad8290b7.jpg

Ik vond het wel weer koud genoeg voor mijn berenvelletje! En toen ik thuis kwam van school om 15:00 ging ik hard aan de slag met het schrijven van een artikel en de bijbehorende foto’s maken, KCV samenvatten, economie samenvatten… Ik had het redelijk druk ja.

Dinsdag

 photo 10-oktober511_zps53fc3980.jpg

School as usual, en na mijn laatste uur nog even wiskunde maken op school voor ik weg moest naar de manuele therapeut. Kansberekening, verwachtingswaarde, et cetera.

 photo 10-oktober512_zps2689b95d.jpg

Na een goede behandeling (ik voelde de verandering zelf, en dat is echt de alllllllereerste keer ooit want ik voel normaal nooit wat) fietste ik weer een halfuur terug naar huis. Precies tijdens de zonsondergang, die me even liet pauzeren bovenop de brug. Ik zou hier echt uren naar kunnen kijken, geweldig uitzicht.

 photo 10-oktober513_zpsbc85207e.jpg

En hier ook weer. Wowwowwow. Mijn fietstochtje was dan ook heel sereen, ik voelde me echt heel rustig en had alles echt even op orde haha. Dat gevoel is natuurlijk ook gelijk weer weg zodra je het huis binnenstapt, maar op het moment zelf is het fijn.

 photo 10-oktober514_zpsce7dd0bd.jpg

Oh en er lag bij thuiskomst een kat op mijn bed. Een heel lieve.

 photo 10-oktober515_zps7e7e2827.jpg

’s Avonds paste ik op met mijn zus (en onze laptops, en chips). Mijn plan om nog wat te leren mislukte een beetje, maar het zijn altijd wel gezellige avonden vind ik.

Woensdag

 photo 10-oktober54_zpsba5109f4.jpg

Dit mailtje kreeg ik overdag binnen en het enige wat ik kon denken was BENJA BRUIJNING. Zijn naam staat trouwens verkeerd vermeld in de info, bummerrr. Maar goed, ik appte deze foto gelijk door naar mijn zus want we zijn allebei een beetje verliefd op hem sinds Alles is Familie en wij moeten hier dus heen. Period.

Verder zat ik tot 16:20 op school, lekker uitzichtloos enzo. Vraag me niet waarom al die jongens hun portemonnee en telefoon op hun tafel rond laten zwerven.

 photo 10-oktober516_zpsa78f43da.jpg

Ik deed thuis een poging tot KCV leren voor de toets van de volgende dag (die eigenlijk in de toetsweek hoorde, maar verplaatst was, waardoor ik er niet meer echt de motivatie voor had want die motivatie heb ik eigenlijk alleen in toetsweken haha) en reed ’s avonds met mijn zus mee naar de kerk om kennis te maken met een eventueel nieuwe dominee. Don’t tell dat het maar 1,2 kilometer was, is gewoon chill dat het nu met de auto kan haha.

Donderdag

 photo 10-oktober518_zps5ada3630.jpg

Ik was om 14:00 thuis en guess what? Ik had al weekend! De bovenbouwleraren hadden vrijdag cursus, dus dat betekende voor mij weekend op donderdagmiddag. Alle tijd om…

… mijn kwasten te wassen. Voor het eerst, eigenlijk. Ik was het zat dat zelfs lichte kleuren bruin uitpakten en het leek me eigenlijk wel een leuk projectje. Check wat er allemaal uitkomt!

 photo 10-oktober520_zps57d50a4b.jpg

Ik vond het eerst nog een beetje eng, maar uiteindelijk is het goed gekomen, haha.

 photo 10-oktober517_zps06fc52ed.jpg

Daarna ruimde ik mijn kamer nog een beetje op, want dat was ook een enorme zooi geworden door de week heen.

 photo 10-oktober521_zps4dd96d8f.jpg

’s Avonds ging ik naar catechisatie…

 photo 10-oktober51_zpsc4d10b94.jpg

… om vervolgens op de bank te ploffen met Oreo’s omhuld in melkchocolade, die ik pas in mijn moeders boodschappenmandje gooide. Misschien moet ik toch maar vaker meegaan, want die dingen zijn LEKKER.

Vrijdag

 photo 10-oktober523_zps4bfc0fac.jpg

Zonder en met make-up. Goedemorrrrrrgen.

 photo 10-oktober519_zps03fb3428.jpg

Daarna kwam Lisette langs voor een paar uurtjes kletsen, make-uppen en shooten. Nadat ze weg was ging ik gelijk aan de slag met de foto’s, vergezeld met een (chocolade)kokosmacroon. Life’s good!

 photo 10-oktober525_zps41830103.jpg

’s Avonds maakte ik nog even een uitstapje naar buiten. Eerlijk is eerlijk, IK VIND DEZE FOTO ZO VET. Ik weet niet of al mijn vrienden op Facebook doorhadden dat ik ‘m had gemaakt, maar ja dus en ik vind het voornamelijk heel bizar dat je de maan dan opeens zo dichtbij kan halen. Echt wtf.

 photo 10-oktober524_zpsf66a2a98.jpg

Na deze schrikbarende ontdekking plofte ik op de bank met mijn zus en Uitzending Gemist voor de finale van HNTM. Ik wist al wie er had gewonnen, maar als je alle afleveringen hebt gezien moet je de finale natuurlijk ook wel zien!

Nu is het vrijdagavond 00:50 en duik ik zo mijn bed weer in. Die extra vrije dag was zo snel om dat het niet echt als een dag weekend voelde, maar wel fijn om juist een dag extra te hebben voor leuke dingen. Dan heb ik dit weekend nog alle tijd om aan mijn blog en een beetje aan school te werken, de natuur in te gaan met mijn camera (want ik heb wel heel veel mensen, maar heel weinig natuur gefotografeerd de laatste tijd en vandaag is het volgens mij juist prachtig weer!), wat losse dingen te doen en te chillen. Weekenden blijven fijn! Komende week heb ik iets meer tussenuren dan normaal, maar verder geen toetsen of extra afspraken, dus volgens mij ga ik dat ook wel weer overleven. Oh behalve de schoolfotograaf dan…

Have a nice week! XOXO, 
Hester

12 reacties

  1. Nog gefeliciteerd met je zus en jeetje wat ziet die taart er lekker uit, altijd leuk als je zo een moeder hebt die lekker kan bakken. Mijn moeder geeft er niet veel om haha.

  2. Haha, grappig hè, zus/broer die ineens mag autorijden. Mijn broer pakt nu ook voor elk akkefietje de auto, ook al zou je bij wijze van spreken kunnen lopen. En wat er allemaal uit je kwasten komt… Gadver. Ik sta er ook iedere keer versteld van (‘dus dit smeer ik op m’n gezicht’)
    En die maanfoto is supergaaf! Zo zie je maar weer, je kunt je telelens ook gewoon als verrekijker gebruiken :)

    1. Dan ben ik nog maar blij dat ik geen kwast voor mijn foundation gebruik, volgens mij zou dat pas echt smerig zijn… De volgende keer zet ik alleen wel mijn statief op als ik m’n telelens als verrekijker wil gebruiken, want hoewel ik het idee had dat ik mijn handen stil hield vloog de naam telkens uit beeld haha!

  3. Ik heb dat ook altijd met een dag/middag met een mensen om me heen. Zijn gewoon de prikkels ;) Ik heb toevallig vorige week voor het eerst mijn kwasten gewassen en had precies hetzelfde als jij haha. Maar dat is ook goed gekomen. Moeten we eigenlijk vaker doen hè ;)

    1. Heul veul prikkels inderdaad, maar is ook wel weer leuk! (Alleen wij introverten doen er dus wat langer over om het te verwerken…) E yay! Elke keer als ik het nu doe, word jij er ook gelijk weer aan herinnerd, haha.

  4. Leuk overzicht met een hoop foto’s. Ik probeer mijn make-up kwasten met wat meer regelmaat te wassen, maar eigenlijk doe ik het nog steeds veel te weinig. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *