Picture it november 2014 #1

Het is opeens november en volop herfst. Well, that escalated quickly. Mijn afgelopen week was in tegenstelling tot de vorige vrij rustig, ik had helemaal niet zo heel veel lessen op school en ben thuis druk geweest met bloggen en school. Al met al heb ik dus best wat werk verzet afgelopen week en soms vergeet je dan een beetje foto’s te maken, maar de foto’s die ik wél heb gemaakt zijn dus vooral van de leuke, bijzondere, opvallende, toffe dingen van afgelopen week. Tijd voor een sneak peek in mijn leven dus!

Zaterdag

 photo 11-november12_zps09bf2ce9.jpg

Mijn zaterdag begon ik, zoals vaker, in bed met mijn laptop. Ik gaf de laatste foto’s van de dag ervoor met Lisette nog een kleine touch-up en verstuurde ze daarna gelijk, lekker snel toch?

 photo 11-november13_zpse2728935.jpg

{Ja, dit is mijn hand, en ja, die ligt op je buik. Ik probeer je te AAIEN. Sukkel.}

 photo 11-november123_zpse917ee43.jpg

Toen had ik mezelf rond een uurtje of elf uit bed gesleept en aangekleed en wilde ik aan mijn make-up beginnen. Daarvoor liep ik naar zolder, want mijn foundation was eigenlijk op (goed, misschien al een paar dagen) en mijn zus heeft precies dezelfde, dus dat is dan hartstikke handig. Behalve als diezelfde zus die nacht niet thuis heeft geslapen en haar foundation dus niet thuis in de kast heeft staan. Ohhhhhja, shit. Ik had die dag juist zin in een uitgebreide make-uplook, dus gebruikte ik maar een heel oude BB cream van mijn zus die ik achterin haar kast vond. Een tikje oranje en HEEL dun, maar eigenlijk ging het nog best. De eerste foto stuurde ik naar mijn zus, de tweede belandde op Facebook omdat ik mijn lipstick eigenlijk wel heel kick ass vond en zeker met de ooglook en het bloesje (net zoals in dit artikel). Daar was dan ook over nagedacht ;-)

En een paar dagen later heeft mijn moeder, die vaker bij de Kruidvat komt dan ik, gelijk een nieuwe foundation meegenomen. #superzelfstandig (Ik betaal het dan wel zelf, dat scheelt alweer!)

 photo 11-november124_zps2a97b037.jpg

Na dit alles en een lunch begon ik aan een blogje.

Toen die iets na 14:00 af was verplaatste ik me, inclusief cameratas, naar het bos. Als je goed kijkt zie je op deze foto ter hoogte van mijn schouder een aalscholver zitten waar ik bevriend mee raakte tijdens mijn rondje herfstfoto’s, haha.

 photo 11-november14_zps20749c5e.jpg

Twee uur later verliet ik het bos weer. Hmmm, dat ziet er toch een stuk mooier uit door de lens van mijn spiegelreflex! De foto’s zagen jullie hier al voorbijkomen. Ik vond het resultaat niet per severrassend of vernieuwend, gewoon wat ik van mezelf gewend ben. Prima foto’s dus, maar geen ‘vooruitgang’. Hoeft ook niet, want het was nog altijd voor de lol!

 photo 11-november15_zps0bac862e.jpg

’s Avonds waren er vrienden van mijn ouders en aten we ravioli. Dat ging niet lang goed in combinatie met het witte tafelkleed, maar lekker was het wel.

Zondag

 photo 11-november17_zps4b113adb.jpg

Ik moet mijn zondagen echt boeiender krijgen. Deze week kwamen er buren langs die we nog nooit echt ontmoet hadden en hing ik wat rond op mijn kamer, zoals altijd bezig met mijn laptop en mijn camera. Gurrrrl, that needs to be way more interesting. Het hoogtepunt van de dag was waarschijnlijk dan ook de kerkdienst ’s middags, daar kon ik een keer mijn vólle aandacht bij houden en was ik ook echt door geraakt.

 photo 11-november16_zps22e577c1.jpg

Ja of dit bitterkoekjesijs dan, want dat was toch ook wel erg lekker (terwijl ik helemaal niet zo van bitterkoekjes houd, en ook niet zo van ijs uit een bakje…).

Maandag

 photo 11-november18_zpsc41ceee4.jpg

In het weekend doe ik natuurlijk vooral geen huiswerk, dus wat ik wel moet doen voor maandag doe ik lekker in mijn pyjama voor ik naar school moet om 10:50. Dit Latijn (Livius) is ondertussen echt veel te moeilijk geworden om zelf te vertalen, maar een poging kan nooit kwaad.

 photo 11-november19_zpsed5642af.jpg

Verder had ik die dag de schoolfoto, regende het enorm en vatte ik een uur lang maatschappijwetenschappen samen (waar ik wel allemaal zielige ik-wil-nietselfies van heb maar hé, die staan op zich ook prima op mijn telefoon). Meer over maandag lees je in dit artikel, wat ik die dag natuurlijk ook nog schreef. Druk, druk, druk!

Dinsdag

 photo 11-november112_zps8b8a5b9e.jpg

Het eerste fotowaardige wat ik dinsdag deed was neerstrijken achter een laptop van school in mijn tussenuur om economie en geschiedenis samen te vatten. It’s a tidy business! 

 photo 11-november113_zps601e9180.jpg

Thuis toverde ik mijn make-up om in iets artistieks, zette ik mijn statief op en maakte ik zonder schaamte – ahum, ik weet dat je in een rijtjeshuis vanuit je raam precies in de tuin van anderen kan kijken – een paar foto’s voor dit artikel. De buurman belde natuurlijk ook nog even aan in de tussentijd, je moet er wat voor overhebben haha.

Daarna vulde ik een datumprikker in om weer eens wat af te spreken met de vriendengroep uit de kerk. De rest van de dag vulde ik met huiswerk maken, samenvatten en bloggen. Dat artikel over introverte mensen vond ik trouwens echt heel erg leuk en interessant om te doen, omdat ik er zelf een duidelijke mening over heb, veel mensen het herkennen en het fenomeen gewoon interessant is. Het idee speelde al een tijdje in mijn hoofd en ik ben blij dat ik het nu uitgewerkt heb!

Woensdag

 photo 11-november114_zpsf28a566b.jpg

9:40 – 16:20 school, opnieuw regen, ook nog bijna te laat, huiswerk en ’s avonds eindelijk op de bank. Ik keek met een half oog mee naar Bloedverwanten terwijl ik reacties beantwoordde van de afgelopen twee weken. Trouwe reageerders zullen dus ongetwijfeld één of meerdere mailtjes van me hebben gehad!

Donderdag

 photo 11-november1_zps39fb565f.jpg

Dit truitje (ONLY/Vero Moda, vorig jaar) heeft ondertussen echt de halve school, dus als ik hem draag wil ik dat altijd wel een tikje origineel doen. Ik heb geluk dat die van mij juist heel erg oversized valt, waardoor ik ‘m makkelijk een tikje off shoulder kan dragen. Best chill!

 photo 11-november116_zps7a675a25.jpg

Anyway, na een redelijk korte schooldag tot 14:40 begon ik thuis aan het lezen van een Frans boekje en het samenvatten van een aantal bladzijdes. Ik zit hier inderdaad op de grond, omdat het zo koud was op mijn kamer ben ik met mijn rug tegen de verwarming aan gaan zitten. Op een gegeven moment heb je dan écht een houten kont, maar het is best cosy – en vooral: warm!

 photo 11-november115_zps265f9a40.jpg

Daarna fietste ik met mijn moeder naar het zwembad, waar ik een halfuur intensief zwom. Ging weer best wel lekker!

 photo 11-november119_zpsb51e9ffd.jpg

20:15 thuis, 20:45 weer weg naar cath. Op donderdag zit ik nooit stil.

 photo 11-november120_zps659a1ffd.jpg

Maar na gym, 22 kilometer fietsen, zwemmen én cath stond ik om 22:00 gewoon nog even buiten met mijn statief en mijn camera, gericht op de maan. Gisteren was het volle maan en dat leek me helemaal vet om vast te leggen! En als het dan maar één keer in de maand is, tja… Dan doen we dat gewoon. Het is wel weer duidelijk waar ik energie uit haal, haha.

Vrijdag

 photo 11-november122_zps24f98c9c.jpg

Mijn uitzet heb ik al bijna bij elkaar, maar voor ik uit huis ga moet ik misschien toch eerst even leren mijn borden en glazen naar beneden te brengen (en dan ook nog eens af te wassen)…

 photo 11-november11_zps6ec1c5bd.jpg

Instagram stond alweer vol met prachtige luchtfoto’s en ik pakte mijn spiegelreflex er ook even bij. Ik zag om 7:15 namelijk dat ik opeens pas om 10:50 in plaats van 8:50 hoefde te beginnen, dus dan heb je daar opeens tijd voor, haha.

Net zoals voor eyeliner, mét wings! Ik was tevreden genoeg voor die vier uurtjes school.

 photo 11-november110_zps8237349b.jpg

Goedenavond, met Garage Brugman, ja we hebben nog wel een motor aan het plafond hangen, lijkt dat u misschien wat?

(Ter verduidelijking: de oude motor is eruit, de nieuwe gaat erin, en mijn vader riep me opeens of ik snel een foto wilde maken omdat hij niet wist hoelang het plafond die 150 kilo kon houden. Super casual. Gelukkig is alles volledig vlekkeloos verlopen.)

 photo 11-november111_zpsf81335a3.jpg

De hele avond besteedde ik aan mijn Flickr-account, waar ik al een tijdje ‘grootse’ plannen voor had maar telkens maar niet aan toe kwam. Nu was ik het zat en ben ik er flink mee aan de slag gegaan. Als het naar wens is, schrijf ik er ongetwijfeld nog wel een artikeltje over (‘cuz I love it)!

Dit weekend staan er geen grootse dingen op de planning, maar ik heb wel genoeg leuke dingen te doen. Waarschijnlijk ga ik het druk krijgen met slapen (ik duik zo meteen om 00:30 gelijk mijn bed in want ik ben echt kapot!), bloggen, mijn Flickr-accountprojectje, de kerk en gezellige dingen. In het artikel van gisteren vertelde ik hoe ik van een normale dag toch nog iets écht leuks maak, met dat in mijn achterhoofd kan ik dus een geweldig weekend (en een geweldige week) hebben ook al zou je dat van tevoren niet zeggen bij het zien van mijn agenda. I’m in!

XO, Hester

6 reacties

  1. Ik vind het altijd zo chill om je PI’s te lezen, haha, lekker scrollen en plaatjes kijken. ;) Best wel irritant soms als de halve school hetzelfde kledingstuk heeft! Wat grappig, die motor aan het plafond!
    X Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *