Photoshoot: beautiful Lisette

Een tijdje terug had ik een fotoshoot met Lisette. In de vijf jaar dat ze bij ons over de vloer komt (ze is – oorspronkelijk althans – een vriendin van mijn zus) is me altijd één ding aan haar opgevallen, en dat is haar sprankelende persoonlijkheid. Wat voor hekel ik ook aan het woord ‘sprankelend’ heb, mensen die haar kennen zullen het ongetwijfeld met me eens zijn dat het nou eenmaal moeilijk anders te omschrijven valt. Ze is open en sociaal en bovendien zie ik elke keer, ondanks de omstandigheden, die lach waar ik het pas over had op haar gezicht. Een mooi mens dus, en aan mij de uitdaging dat vast te leggen. De shoot ging ondanks het korte tijdsbestek van anderhalf uur heel soepel en ik kon niet wachten met de foto’s bezig te gaan. Focussen leek dit keer weer een stuk beter te gaan (ik ga vaker mensen met brillen fotograferen!), het weer was goed en ik word heel blij van de paar spontane momenten die ik tussen de bedrijven door heb vast kunnen leggen.

Het werd dit keer niet echt een poseershoot, maar meer heel ‘echt’. Dat past uiteindelijk ook het beste bij Lisette, denk ik. Er waren nog meer goede foto’s, maar ik deed er al zo lang over (waarschijnlijk ook omdat ik soms te lang bij foto’s die ik mooi vond bleef hangen…) dat ik op een gegeven moment gewoon voor deze ben gegaan, alsnog een representatieve collectie. Mijn favorieten zijn uiteindelijk die in het bos geworden want I LOVE the bokeh/scherptediepte. Bovendien leenden die foto’s zich perfect voor wat kleurbewerking. Ik vind het lastig de hele serie een beetje in dezelfde stijl te doen, maar heb er wel weer wat mee gespeeld omdat dat de enige manier is om er beter in te worden.

Lisette was gelukkig net zo tevreden met de foto’s als ik en nu ik er weer naar kijk beginnen mijn handen gelijk te kriebelen voor een volgende shoot. Ik heb het razend druk, maar in elk geval nu al zin in de volgende fotoshoot die ik – hopelijk binnenkort – ga doen!

Heb jij een favoriete foto? En tips, op-of aanmerkingen? Of een aanvraag voor een eigen shoot? Let me know!

19 reacties

 1. Ik snap wat je bedoelt ja! Ze heeft een bepaalde glinster – of sprankeling, hoe je het wilt noemen – in haar ogen inderdaad!
  Als ik deze foto’s zie begint het wel te kriebelen om een shoot te doen met jou ja, haha! Ik noem mezelf altijd iemand die ‘bijna nooit leuk op foto’s staat’ maar jij weet het vast wel voor elkaar te krijgen! ;)

 2. wat een mooie foto’s. Ik snap wat je bedoeld met sprankelend. Lisette heeft uitstraling. Iets heel vrolijks en iets heel liefs.
  er zitten heeel veel mooie foto’s bij. 4, 6, 9,11,14, 15,20, 21,22
  Kan niet kiezen allemaal mooi!.
  Je bent goed in wat je doet Hester!
  Ik heb waarschijnlijk ook een opdracht voor je maar dat laat ik je tzt nog wel even weten als de plannen wat concreter zijn. ;-)

 3. Wat een leuke meid lijkt me Lisette! Je hebt haar heel mooi vastgelegd, de laatste foto is mijn favoriet! Ik vind de spiegeling op mijn bril altijd zo irritant op foto’s.. Maar hier zie ik dat eigenlijk niet!
  X Emma

  1. Ja, ik zie het verschil ook heel duidelijk als ik terugkijk naar oude foto’s! Vooral in het begin zijn dat nog grote sprongen, werkt motiverend! En leuk dat jij het ook opmerkt :)

  1. You’re welcome! En uiteraard vind ik je ook een mooi mens van de buitenkant, maar vind het bij jou altijd zo leuk dat je persoonlijkheid vaak al te zien is in je uitstraling :) En ik ben ook heel benieuwd naar de 22e, heb er zin in! (maar eerst die ellendige toetsweek haha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *