Photography: sunny fall

Afgelopen zaterdag bleek met zijn 17,4 graden de warmste 1 november ooit te zijn geweest. Ik merkte er niet zo heel erg veel van, omdat ik het grootste deel van de tijd gewoon binnen was. Ik bedoel: in de lente ga ik dan wel buiten zitten ofzo, maar als ik overdag gewoon dingen moet doen achter mijn laptop en het is toevallig een mooie herfstdag, dan doe ik een bloesje aan in plaats van een warm vest en misschien een raam open, maar verder niet. Natuurlijk maakte ik wel even tijd om in elk geval twee uurtjes buiten door te brengen, samen met mijn camera. Ik merk vaak wel dat ik natuur het best fotografeer als het spontaan is – dus als ik denk ‘wow, dit is mooi!’, mijn camera pak en opeens 200 foto’s verder ben – en dat ik het soms lastig vind om echt op pád te gaan met mijn camera omdat ik dan dingen ‘moet’ zien, maar ik ben wel blij dat ik ben gegaan. Je wordt misschien een beetje raar aangekeken als je in je eentje door het bos loopt, maar op een gegeven moment werd het wat rustiger en met muziek op had ik ook minder last van de mensen die wel langsliepen. Tussen de foto’s zitten geen echte hoogstandjes, maar ik moest gewoon herfstfoto’s hebben en dat is zeker gelukt! Rond een uurtje of vier begon de zon te dalen en kreeg ik nog wat ‘golden hour’ foto’s, waaronder die van de aalscholver. Die zat lekker met zijn vleugels te wapperen en vond het helemaal niet erg dat ik wat dichterbij kwam. Samen met de herfstblaadjes en nodige paddenstoelen maakt ‘ie nu dus ook deel uit van mijn ‘sunny fall’-fotoserie die ik vandaag met jullie deel!

Heb jij deze herfst al vastgelegd?

14 reacties

  1. Mooie foto’s, vooraal dat blaadje op de boomstam doet wat met me. Ik was afgelopen zaterdag ook de hele middag in het bos, heerlijk lekker zonder jas!

  2. Wauw, wat een prachtige plaatjes heb je weer gemaakt! Geen hoogstandjes zeg je, ik vind ze stuk voor stuk hoogstandjes haha! Vaak ook zo’n mooie bokeh, daar hou ik echt van. :)
    X Emma

  3. Wat een mooie foto’s. Ik ben er afgelopen weekend ook op uit geweest en heb toen de camera meegenomen onder het mom van: ik zie wel of ik hem gebruik. Ook lekker spontaan dus. :)

  4. Heel mooi! De foto met paddestoelen op een omgevallen boomstam (de 8e foto van onder) is mijn favoriet. Ik zie trouwens dat je vooral foto’s van dichtbij maakt met een heel groot diafragma. Misschien is het eens een idee om wat meer te gaan spelen met compositie, bij voorbeeld als je gebouwen of wat grotere stukken natuur fotografeert. Om uit te gaan proberen hoe dingen het mooiste tot hun recht komen in een groter geheel, dat schijnt ook erg lastig te zijn. Heb je weer wat nieuws om mee te oefenen!

    1. Thanks voor je feedback! Ik heb mijn diafragma vaak inderdaad bijna standaard op f/2; sowieso zit mijn 50mm er gewoon bijna altijd op omdat dat toch wel veruit de beste lens is van de drie die ik heb, maar het viel mij pas ook al wel op dat dat niet hoeft te betekenen dat ik ook altijd gebruik maak van het lage diafragma. Het probleem is alleen dat ik bij een kleiner diafragma al snel de associatie met compactcamera’s krijg. Dat is natuurlijk helemaal niet zo, maar ik ben altijd een beetje bang dat foto’s waarbij bijna alles gewoon scherp is al snel heel ‘cheap’ overkomen. Ik bedoel: als een foto bokeh heeft, zie je al vrij snel dat het semi-professioneel is. Maar goed, daar moet ik me gewoon even overheen zetten! Als ik een keer fotografeer met goed licht (anders is het niet te doen namelijk) zal ik er eens wat meer mee gaan oefenen. Ben jij nog bezig met fotografie eigenlijk?

  5. Sowieso fan van de laatste. Daarnaast mijn favorites: 2,16,18,21,22, waarvoor wederom geldt dat bij een collage beide foto’s als enkele tellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *