Photography: Utrecht (University) for one day

Afgelopen zaterdag was de open dag van de UU, oftewel de universiteit van Utrecht. Aan de ene kant werd ik niet heel blij van een wekker om 7:30 en in de schoolbanken zitten op mijn vrije zaterdag, maar ik had er eigenlijk ook wel veel zin in om meer over studies te weten te komen en het studentenleven alvast een beetje te proeven! Daarnaast was het ook gewoon heel gezellig omdat zowel mijn moeder als mijn vader én mijn zus mee waren en we er dus gelijk een ‘familiedagje’ van maakten door wat langer in de stad te blijven hangen. Met dat in mijn achterhoofd ging ik natuurlijk niet op stap zonder camera, dus ik heb wat leuke dingen van de dag en de stad vastgelegd. Het zijn veel verschillende foto’s, dus ik zal tussen de foto’s door nog wat schrijven in plaats van alles in de intro te proppen, haha. Je kunt in elk geval foto’s van auto’s, Utrecht (by night) en eten verwachten – wat mij betreft altijd goed!

Auto’s? Jep. In de parkeergarage waar we stonden waren een aantal (bijzondere) oude Volkswagenbusjes, oude Porsches en nieuwe Porsches geparkeerd. In totaal waren het er een stuk of 10 waar ik uiteraard wel even langs moest lopen met mijn vader! In de stad zelf kwam ik ook nog een aantal Porsches, een Tesla en een Fisker tegen, dus ik weet niet of Utrechters nou zo rijk zijn of dat ik gewoon in een stad zonder dure auto’s woon, maar het maakte mijn bezoekje aan Utrecht er in elk geval niet vervelender op!

Qua studies volgde ik presentaties van Psychologie, Communicatie- en Informatiewetenschappen en Taalwetenschappen. Dat laatste vond ik nogal saai, maar Psychologie en CIW zijn er eigenlijk alleen maar interessanter op geworden! Ik wil me ook nog wel op wat andere studies oriënteren (bijvoorbeeld Nederlandse taal: taal en communicatie in Amsterdam, maar het is wel een nadeel dat die echt alleen op de UvA gegeven wordt), maar stiekem werd ik hier al enthousiast van. Utrecht zelf sprak me ook erg aan. Het is voor mij goed haalbaar met het OV, dus ik zou er waarschijnlijk niet op kamers gaan, maar er studeren lijkt me wel heel tof. Gewoon een mooie, gezellige studentenstad!

Meeuwen bleken leuke fotografie-objecten, zie hier mijn lucky shots. Het was trouwens prachtig weer, koud maar wel zonnig. Zo’n mooie lichtval!

Eigenlijk stond ik liever stil met mijn camera voor mijn gezicht dan dat ik me door de shoppende mensenmenigte heen wurmde op zoek naar een nieuwe, leuke winkel waar ik opnieuw toch niets zou kopen, maar uiteindelijk kwam ik toch een beetje in de shopmood en kocht ik een paar zwarte enkellaarsjes. Unexpected! Ik ben er heel blij mee en zal er nog wat foto’s van schieten. En kleren shoppen, tja, dat doe ik nog wel een keer online ofzo.

Hierna hadden we allemaal wel honger en doken we een gezellig straatje in. Bij het eerste het beste tentje stopten we eigenlijk gelijk al, want ik had wel eens van (Firma) Pickles gehoord en wilde nu ook wel eens een keer een burger eten na de hele hype. Ik vond het restaurantje heel chill met The Kooks en George Ezra op de achtergrond en at, omringd door alle studenten, de BBQ burger met overheerlijke frietjes. Een toetje kon – ondanks dat we allemaal al aardig vol zaten – niet ontbreken, dus we deelden met zijn vieren een limoencheesecake en brownie met vanilleijs. Too good to be true.

Daarna liepen we nog een rondje door de donkere en met kerstverlichting verlichte stad. Rond een uurtje of 21:00 waren we thuis en ondanks dat het best handig was geweest als ik die dag wat aan school en ook aan mijn blog had kunnen doen, vond ik het toch wel heel erg fijn eens een dagje op stap te zijn. Uiteindelijk was dit ook nog nuttig en onder het mom ‘school’, dus dat scheelt. Omdat ik niet puur voor de fotografie ging zijn het geen prachtplaatjes geworden, maar eigenlijk mag ik dat niet meer zeggen van mezelf en vind ik dat de sfeer wel goed overkomt. Toch beter dan het ploggen dat ik in gedachte had (en al na een uur vergeten was) :)

Ben jij wel eens in Utrecht geweest? Of toevallig ook op de open dag?

11 reacties

 1. Oh Utrecht, wat ben je mooi! <3
  Nu ik afgestudeerd ben kom ik er eigenlijk bijna nooit meer, jammer is dat; ik was er wel pas om mijn diploma op te halen.
  Ik vind het echt een prachtige stad, het heeft een hele 'dorpse' sfeer en het is zo gezellig en knus, heerlijk! Ik heb er met veel liefde gestudeerd en raad het wat dat betreft ook echt aan. Wel eens gezeur, maar dat heb je overal natuurlijk :)

  1. Ik heb sowieso altijd al iets met Utrecht en Amersfoort gehad (weet niet of het helemaal vergelijkbaar is, maar het ligt in elk geval in dezelfde provincie, haha), niet dat ik er vaak kom, maar precies wat jij zegt: het is zo’n ‘vriendelijke’ stad! En heel mooi, vind ik.

 2. Wat leuk dat je in ‘mijn’ stad bent geweest.
  Mooie foto’s en veel herkenning.
  Utrecht is een echte studentenstad en in de zomer ook altijd leuk met zijn grachten.
  Grappige is wel dat ik er om te shoppen eigenlijk nooit meer kom.
  Ik ken het nu wel en zoek liever andere steden op.
  Qua auto’s is het mij nog nooit opgevallen maar dat ligt waarschijnlijk aan het feit dat ik er niet op let.
  En parkeergarages mijd ik zoveel mogelijk want parkeren in Utrecht is zo idioot duur. Niet grappig.
  Zag eruit als een gezellige en interessante dag.

 3. Ik kom helaas weinig in Utrecht, dus ik moet het even met jouw foto’s doen ;) Leuke blog, ik was al benieuwd welke studievoorkeuren je had :) Ik heb open dagen gevolgd op de universiteiten in Tilburg en Nijmegen. Die laatste vond ik niks, in Tilburg heb ik mijn bachelor gevolgd. Nu mijn master in Maastricht, dat is ook echt een fantastische stad!

  1. Psychologie wordt wel ongeveer overal gegeven, dus als ik dat kies heb ik er ook nog een hele kluif aan om een universiteit te kiezen, haha. Al zou ik het liefste nog wel in de buurt blijven, want op mijn 17e gelijk op kamers gaan is naast duur ook best vroeg. Maar goed, we shall see! Naar Maastricht wil ik ook altijd nog een keertje, lijkt me een leuke stad!

 4. Utrecht is een leuke stad en zo gezellig ;-) Je heb er leuke markt in het centrum, het is er fijn om te shoppen.
  Goed ov.. Gezellige en leuke events.
  Ook in de Jaarbeurs. Zomers straalt de gezelligheid er vanaf bij de grachten.
  Leuk dat er naar toe was geweest met je zus om je te gaan oriënteren op studies.

  Xoxo

 5. Utrecht is een leuke stad, de sfeer die er hangt is top!
  Ik ga binnenkort op de Erasmus Universiteit in Rotterdam een Open Dag volgen van de studie Psychologie. De manier waarop je leert spreekt me erg aan, dat is Probleemgestuurd Onderwijs. Moet je maar eens op de website kijken…
  http://www.eur.nl/

  1. Ja, van dat probleem gestuurd leren heb ik inderdaad gehoord, dat heeft criminologie op de Erasmus namelijk ook. Ik weet nog niet helemaal of het mij wel zo aanspreekt moet ik zeggen, maar ga me er wel even op oriënteren. Veel plezier in elk geval op de Open Dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *