the highlights-of-week-47 list

Het is zaterdag, er staat geen Picture it online en ja… daar ben ik me 100% van bewust. Jullie een kijkje in mijn leven geven vind ik nog steeds leuk en dat blijf ik ook zeker doen, maar er zijn effectievere en originelere manieren dan de ’traditionele’ waarin ik laat zien wat ik per dag heb gedaan. Uiteindelijk is dat namelijk juist heel globaal en niet erg inhoudelijk. De komende weken ga ik hier dus mee experimenteren, just so you know. Vandaag een lijstje met highlights van week 47!

Week 47
ik dacht dat goede bokeh schieten altijd lukte en heel makkelijk gedaan was. soms vind ik mezelf echt een schatje. voor vandaag doen jullie het dus hiermee en hurray voor mijn kerstlichtjes.

– Op zaterdagavond met een paar vrienden die je al vanaf nul kent afspreken, op de bank hangen en een film kijken. Ik dacht vroeger altijd dat Disneyfilms niet zo mijn ding waren, maar de laatste tijd begin ik daar toch wel op terug te komen en zodoende genoot ik volop van Magnificent. Natuurlijk zit het vol special effects en is het pure scifi, maar het verhaal was echt goed en op een originele, ‘volwassen’ manier uitgewerkt. Daarnaast vind ik die sprookjeswereld eigenlijk wel wat hebben, dan heb je bij een film ook écht het idee in een andere wereld te zitten. Aanrader dus!

– En om 23:30 het huis pas binnenstappen na een stukje alleen te hebben gefietst in de donkere, frisse zaterdagnacht is meer dan liefde.

– Misschien ook een tikje laat als je de volgende dag weer om 10:30 in de kerk wil zitten, maar gelukkig wist ik al wat ik zondag aandeed. Ik vond het namelijk wel weer eens tijd voor een rokje (deze, om precies te zijn). Was even vergeten dat ik er niet in kan bewegen, maar ook dat het best zonde is dat dit pas de tweede keer was dat ik ‘m aanhad sinds, euh, mei. Af en toe is het fijn eens iets anders dan anders te dragen.

– Een vriend, nadat ‘ie verteld heeft dat Nearly Morning (van Luke Sital-Singh) op repeat staat, de ‘A Walk Alone’-playlist van Spotify doorsturen omdat die vol staat met dezelfde liedjes en dan te horen krijgen dat ‘ie Nearly Morning juist uit die playlist heeft gehaald. Ik wist zelf niet eens dat die erin stond, dus ik werd even blij van het feit dat ik Spotify zo goed ken en hem blijkbaar ook redelijk, haha.

– Met gym zo’n twintig keer achter elkaar salto springen (of, in mijn geval, iets wat daarop lijkt) met geweldige reggaemuziek van de leraar op de achtergrond. Gym – en sowieso de donderdagochtend – is ZOVEEL BETER met muziek! Daarnaast vond ik het saltospringen ook best leuk om te doen, vooral als je wat vooruitgang merkt. Enige jammere was de spierpijn in everrry single spier in mijn rug die ik de dag erna had, en ik was niet de enige, ik hoorde heel V5 erover. Dat vertellen ze je er dan weer niet bij.

– Zelfgemaakte gevulde speculaas, ik denk niet dat ik daar nog iets bij moet zeggen, DE-LI-CI-OUS.

– Mijn geschiedenisleraar gaf me de geschreven samenvatting die we in zijn les moesten maken terug met het commentaar ‘ik vind ‘m niet bijzonder goed, maar aan je cijfers te zien werkt het toch voor jou’. I know right, ik mag dan altijd wel alles netjes samenvatten en mijn samenvattingen soms dan ook delen met klasgenoten, uiteindelijk zijn die samenvattingen zélf niet de reden van mijn goede cijfers. Daar zijn mijn geschiedenisleraar en ik alleen meer van overtuigd dan die klasgenootjes zelf.

– Ik droeg weer eens fatsoenlijk nagellak die ook nog eens perfect bij mijn outfit, schoenen, oorbellen en make-up (ja ik droeg zelfs oogschaduw!) paste en ik voelde me even heel verzorgd en alles-op-een-rijtje-hebbend.

– De single met bijbehorende clip van Teske kwam uit en ondanks dat ik de laatste weken schitter door afwezigheid op blogs, heb ik die natuurlijk wel gelijk geluisterd en bekeken. Het nummer zelf is niet precies mijn muzieksmaak omdat hij vrij liefjes is, maar doordat de clip ’s avonds en in Berlijn is opgenomen vind ik het geheel toch wel heel tof. Ook omdat ik Teske toch al wel een tijdje volg natuurlijk.

– Nog leuker: Teske tweette over de eerste cover van Rewritten en dat vond ik extra leuk om tegen te komen in mijn timeline, omdat ik Aldith ken via mijn school. En als we het toch over covers hebben: ik kwam net op Teskes Spotifyprofiel ook nog een cover van I’m Gonna Be (500 Miles) van The Proclaimers tegen. Yay voor nog meer versies van één van mijn favoriete liedjes!

– Eigenlijk een dieptepuntje van deze week, de mondhygiëniste. Mijn gebit is er goed aan toe en ik ben niet bang voor de tandarts maar ik heb me toch een hekel aan de mondhygiëniste. Aardige vrouw, alleen je ligt 20 minuten met je mond open met haar handen en haar spiegeltje en haakje – vooral dat verrotte haakje – in je mond en ik weet dan nooit wanneer ik gerechtigd ben om te slikken laat staan waar ik naar moet kijken en ondertussen voel ik dat haakje tussen mijn tanden en achter mijn draadje en en en en. Het hoogtepuntje was dus wel dat ik de behandelkamer uitliep met een glad gebit en pas weer met een afspraak over een halfjaar, yeeees.

– Het zwembad bleek een hele metamorfose ondergaan te hebben met jutezakken met cadeautjes en schilderijen met Sinterklaas als Zwarte Piet als decoratie. In plaats van het standaard grote licht waren nu ook de (blauwe!) lampjes in het zwembadwater zelf aan. Een beetje tegenstrijdig met de bikini waar ik in liep, maar eerlijk gezegd vond ik het wel sfeervol, zeker omdat het buiten ook al donker was. Het plaatje was helemaal compleet toen SkyRadio het nieuwste Band Aid nummer – Do They Know It’s Christmas – draaide. Mijn moeder vond het nog veel te vroeg, ik had het liefst keihard meegezongen (maar eh, iets met openbare ruimtes enzo).

– Deze week was er ook eentje van een vast slaapritme, ik sliep elke avond ongeveer rond dezelfde tijd en dat is de eerste stap naar een gereduceerd slaaptekort. Ik zeg de eerste stap, want die vaste bedtijd was dan alsnog om 23:45. #wekomenerwel #ooit

– Mijn Timehop vertelde me dat deze selfie vandaag alweer een jaar oud. So much has changed and yet so little. Het leven is pittig raar.

– Tijdens het zesde uur op vrijdag schreef ik de vierde so op in mijn agenda bij woensdag. Twee paragrafen economie, een stuk of 130 Engelse woordjes, grammatica van Latijn en Nederlands woordenschat, komt allemaal helemaal in orde, ik houd alleen geen sociaal leven meer over. Maar ehhh volgens mij hadden ze hier toetsweken voor uitgevonden or is it just me?

– Als je eindelijk weekend hebt en je Bloglovin’ opent met de gedachte alles eens lekker bij te lezen, en dat je er dan doorheen scrollt en denkt… Nah. Nah. Nah. En dat je dan op een totaal andere blog terechtkomt en helemaal geïnspireerd raakt en alles wil lezen en Artisteer opstart omdat je je bedenkt dat bij een iets andere blog ook een iets andere lay-out hoort. Geloof me, mijn inspiratielevel hangt ergens onder nul en ik vind deze lay-out ook nog mooi dus binnenkort verandert er waarschijnlijk niets, maar ik denk wel dat ik binnenkort mijn Bloglovin’lijst ga opruimen en aanvullen en dat mijn lay-out er dit jaar ook aan gaat geloven. Change is goooood.

Wat zijn de highlights van jouw afgelopen week?

7 reacties

  1. Mijn highlights zijn mijn nieuwe lay-out en de zorg van anderen deze week. Was de hele week ziek en voelde me allesbehalve goed. Nu jog van die vervelende hoest afgeraken… ;)

  2. Prettige hoogtepunten :)
    Afgelopen weekend was voor mij erg leuk, ik was het weekend in Valkenburg en dat was gezellig; daar is ook alles al in kerstsfeer, zo gezellig! Oh, en het heel erg veel luisteren naar Christina Perri, met dank aan jouw artikel ’the art of living’ waar het in genoemd wordt, thanks! Het is zó mooi… <3

  3. Oh waarom doen ze dat bij ons niet, gym met muziek, zou inderdaad zoveel beter zijn! :’) Ik houd wel van rustige nummers, het refrein van Rewritten blèr ik al mee haha. Supergezellig, dat zwembad zo, ik ben ook al volop kerstliedjes aan het luisteren..
    X Emma

  4. Hee! Leuke hoogtepunten! Ook leuk geschreven! Ik vind het alleen leuker als je er wat foto’s bij zou doen, die maken het toch persoonlijker.

    1. Hé Merel, ik snap je punt! Dit zijn vaak juist de dingen die ik niet vastleg (maar die wel het delen waard zijn), dus vandaar dat er deze keer geen foto’s bij zitten. In het artikel van morgen staat nog iets meer over waarom ik het deze keer zo heb gedaan, maar ik ben nog een beetje aan het kijken hoe en wat. In elk geval bedankt voor je feedback!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *