FOTD: darker days

Dat het eerder donker wordt is één ding, en op zich niet zo heel erg als je het zo plant dat je blogfoto’s overdag (en dus voornamelijk in het weekend) kan schieten. Het is alleen een heel ander verhaal als het de héle dag donker en grauw is. Bij natuurfotografie kun je dan gewoon donkere foto’s maken omdat je de natuur vastlegt zoals ‘ie is, maar als ik een product of ooglook op de foto zet, heb ik liever toch gewoon lichte foto’s. Ik was dus even heel blij dat ik meestal wel in de natuur te vinden ben met mijn camera, zodat ik niet wekelijks last heb van het slechte licht én daardoor juist wel genoeg van mijn instellingen weet om mijn ‘darker days’-ooglook toch nog goed vast te kunnen leggen.

Want op de verschrikkelijke fotografieomstandigheden (let allllsjeblieft niet op de ruis op de full face foto’s, mijn ISO stond écht niet op 800 hoor) na, vind ik de donkerdere dagen ook wel wat hebben. Ik word er niet echt actief van en mijn bed ’s morgens uitkomen is verschrikkelijk, maar op een zaterdag maakt dat een stuk minder uit. Dan is het ergens ook wel weer gezellig om om 15:00 al lampen en kaarsjes aan te hebben. Je make-up doen met lamplicht is wel echt weer een ramp, maar ik had er ondanks dat toch zin in om mijn make-uplades eens in te duiken en mijn look op het weer af te stemmen. Dat werd uiteindelijk een bruin-blauwe look met gele highlighter. Grauwere kleuren als blauw en grijs vind ik altijd wennen, omdat ik zo gewend ben aan bruin, maar juist daarom is het wel leuk eens wat anders te proberen. Daarnaast vond ik het leuk om de kleur van mijn spijkerbroek in mijn ooglook terug te laten komen. Sowieso kwamen eigenlijk alle drie de kleuren uit mijn outfit terug in mijn ooglook, want ik droeg een jeans met zwart shirtje en camel blazer, haha.

Ik vind het nog altijd lastig mijn looks onderscheidend van al mijn andere looks te maken, want als je jezelf eenmaal een bepaalde techniek aangeleerd hebt, is het lastig het opeens totaal anders te doen. Ik begon in elk geval met een lichtbruine kleur op mijn bewegend ooglid en daarna donkerblauw in mijn arcadeboog. Dit heb ik redelijk ver doorgetrokken tot in mijn binnenste ooghoek. Verder mengde ik mijn arcadeboog nog met wat bruin en zwart in de outer v en zette ik een lijntje langs mijn binnenste wimperrand met zwarte en bruine oogschaduw. De highlighter die ik gebruikte is eigenlijk geen oogschaduw, maar vond ik wel heel mooi voor bij de look, voornamelijk omdat ‘ie net wat geler is dan Bootycall (mijn go to highlighter uit Naked 2). Vooral op de foto hierboven zie je de shine goed onder mijn wenkbrauw.

Op de rest van mijn gezicht gebruikte ik verder niet zoveel glans meer, omdat ik dat al genoeg in mijn ooglook vond zitten. Naast het gebruikelijke laagje foundation zette ik mijn wenkbrauwen zoals altijd lekker aan, poederde ik het geheel af en bracht ik blush en een lipproduct aan. De blush was – zeker voor mijn doen – vrij opvallend, want hij was knalroze. Uiteindelijk valt het helemaal niet zo op, maar op before- en afterfoto’s was het verschil waarschijnlijk groot geweest. Normaal houd ik mijn wangen heel rustig bij een wat donkerdere ooglook, maar door het weer en de ooglook zelf – mijn ooglook op het kerstgala vorig jaar was ook met deze blauwe oogschaduw, dus die associaties zullen ermee te maken hebben – kreeg ik echt een beetje kerstgevoel. En daar hoort opvallende make-up bij, haha. Op mijn lippen gebruikte ik het peachy kleurtje dat eigenlijk vrij standaard is bij mij.

Even een sneak peek van de belangrijkste producten die ik gebruikt heb: Catrice All Matt Plus foundation, HEMA blush uit de kerstcollectie van 2012 (dat verhoogde het kerstgevoel nóg meer, haha), MUA lipstick trio in Siren (die bijna op is, wat ik echt heel erg vind), Catrice mono in 080 Go, Charlie Brown!, Masterpiece Max mascara en Too Faced Shadow Insurance. Best grappig, naast een aantal producten die heel standaard zijn bij mij heb ik ook juist een aantal producten gebruikt die ik normaal links laat liggen, zoals de blush, mascara en oogschaduwbasis. De laatste is dan ook eigenlijk van mijn moeder, maar zij gebruikte ‘m niet meer. Hij is bijna op, maar ik vind het niet erg om ‘m op te maken natuurlijk!

Qua oogschaduws gebruikte ik Suspect en Snakebite uit Urban Decay Naked 2, de twee oogschaduws met de grootste pans. Die gebruik ik dus vaker, haha. De highlighter kwam uit een Bobbi Brown Shimmer Brick (Lilac Rose) en de blauwe kleur uit Sleeks i-Candy palette. Palette dat ik altijd links laat liggen, maar áls ik blauw gebruik dan is het wel vaak die!

Het hele zooitje nog een keer bij elkaar. Ik maak nooit swatches op mijn hand of arm voor ik aan een look begin, maar het is best grappig alles eens bij elkaar te zien! En nu zie je ook hoe fel de blush is (na twee swatches), haha. De highlighter lijk nu trouwens heel roze, maar die kleur verschilt een beetje in elk licht, vandaar.

De laatste tijd draag ik doordeweeks vier van de vijf keer geen oogschaduw wegens gebrek aan prioriteit, maar als ik dan wel de tijd heb vind ik het ook weer extra leuk om ermee bezig te zijn. Wat andere technieken, andere kleuren, andere combinaties… Het blijft leuk om ermee te spelen. En al doet iets je gezicht misschien niet per se beter uitkomen, dan is het vaak alsnog een leuk kunstwerkje op zich. Misschien dat ik dan ook vast na kan gaan denken over kerstlooks (na daar al twee jaar totaal niets aan gedaan te hebben op mijn blog)… Want ik mag dan wel geen beautyblog hebben, uiteindelijk blijft make-up toch wel heel erg tof – en ontstaan de beste filosofieën tijdens het kwartiertje of halfuurtje waarin ik me opmaak!

Stem jij je make-uplooks ook een beetje af op het weer? Wanneer is de laatste keer geweest dat je een ‘donkere’ ooglook droeg?

9 reacties

 1. Ik vind het een hele mooie look. En ruis? Die zie ik niet. Ik kijk vast niet zo professioneel als jij ;-)
  Het vast mij op dat jouw looks er ondanks dat ze wat zwaarder/donkerder zijn aangezet toch heel natuurlijk blijven. Ik zie vaak pas verschil met een before and after foto. Begrijp me niet verkeerd, ik bedoel dus niet dat net net zo goed geen make-up zou kunnen dragen maar je looks zijn gewoon mooi. Je draagt make-up maar het is niet too mutch.
  zelf is het al een tijd geleden dat ik zo’n look droeg. Ik heb vaak weinig geduld om oogschaduw op te doen en daarom blijft het vaak bij alleen mascara.

  1. Hahaha jep, ruis is typisch zoiets waar ik heel kritisch op ben geworden bij mijn eigen foto’s sinds ik van het bestaan af weet, dus daar zal het ook gedeeltelijk aan liggen ;) Bedankt voor je complimentje, dat is namelijk wat ik ook altijd wel probeer! Ik ben niet vies van een beetje make-up en experimenteren, maar het moet inderdaad niet in het oog springen op een onnatuurlijke manier.

 2. He Hester,

  Je contact form doet wat vreemd, dus vraag ik het even via een comment, zou jij me willen helpen met een layout. Ik kan echt helemaal niks maken, maar jouw layout is super en ik vroeg me af of jij me dus zou willen helpen! Let me know!

  Liefs,
  Mirthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *