Astis vitality drink bubbles

Het liefst drink ik een aantal glazen per dag cola. Uiteindelijk zijn dat er vaak niet eens meer dan drie of vier per week, omdat ik ook wel weet dat je met die paar slokken heel veel gram suiker naar binnen werkt en dat stiekem liever etend doe. Het effect van de cafeïne is heel fijn, maar eigenlijk ook helemaal niet natuurlijk en daardoor ook niet écht goed voor je lichaam. Meestal kies ik dus voor een glas water of een vruchtensapje, maar toch blijf ik me soms afvragen of er ook een alternatief is voor mijn favoriete drankje. Iets wat lekker is en een beetje opwekkend/verfrissend werkt, maar wél gezond is.

Op Annemerels blog las ik over de Astis vitality drinks die dat alternatief zouden moeten zijn. Op zich was zij best positief en dus besloot ik mee te doen aan de winactie voor een proefpakketje met drie blikjes erin. Het was alweer even geleden dat ik een winactie had gewonnen, maar deze keer ontving ik toch weer een leuk mailtje waarin ik gefeliciteerd werd (stiekem niet alleen met mijn ‘prijs’ maar ook met het feit dat ik al meer dan 1000 comments heb achtergelaten op Annemerel.com, uhhhh wow dat is veel!). Even later stonden de drie blikjes ook bij ons thuis in de koelkast en ik besloot ze aan een ‘grondige’ test te onderwerpen.

De drankjes van Astis bevatten geen suiker en geen toegevoegde stoffen. Niets chemisch dus, alles is 100% natuurlijk. Het drankje zou je dorst moeten stillen en verfrissend en reinigend moeten werken. De ingrediëntenlijst is betrekkelijk kort: naast gezuiverd bronwater met toegevoegd koolzuurgas, rechtsdraaiend melkzuur, fruit-, vruchten- en kruidenextracten, propionzuur en magnesiumchloride zit er niets anders in. Geen dingen waar ik zelf in thuis ben, maar bij Annemerel las ik dat het propionzuur een positief effect op je lichaam zou moeten hebben, door bijvoorbeeld het stimuleren van bepaalde organen en het bevorderen van je spijsvertering. Natuurlijk doet elk merk altijd beloftes waar uiteindelijk maar de helft van waar is, maar dan is dat alsnog meer dan bij de gemiddelde frisdrank!

De blikjes vind ik er verder prima uitzien, wat saai door het grijs, maar ergens is het ook wel strak natuurlijk. Blikjes vind ik zelf eerlijk gezegd altijd wel chill, niet om mee te nemen (of althans, ik heb onderweg liever een flesje omdat ik dat niet in één keer op hoef te drinken) maar ik vind ze wel handig en ergens ook gewoon leuk. Uiteindelijk zitten namelijk alleen frisdranken in een blikje en ik heb dus nog altijd een zwak voor frisdrank. Vroeger wist ik niet hoe ik uit een blikje moest drinken – als ik ‘m al open kreeg -, tegenwoordig is dat gelukkig geen issue meer. ;-) Opvallend trouwens: in een blikje zit 355 milliliter. Is weer eens wat anders!

Belangrijker natuurlijk, het drankje zelf. Het mag dan nog zo goed klinken, als ik het niet lekker vind is het voor mij alsnog niet geslaagd. Dat was dan ook wel mijn eerste gedachte toen ik een slok nam. Yuk, wat vies, dan maar liever iets ongezonder. Ik liet mijn ouders proeven en ook die waren niet zo enthousiast. Na een fotosessie waarop ik op de grond lag met mijn camera, mijn vader mijn decor omhoog hield en mijn moeder het inschonk, besloot ik toch om het nog een tweede kans te geven. Het drankje krijgt zijn smaak door de fruit-, vruchten- en kruidenextracten en is daardoor dus ook kleurloos (en bijna calorieloos: 1 per 100 ml). De smaak is fruitig en kruidig. Het doet me heel erg denken aan een bestaand drankje, ik denk een Dubbelfrisvariant. Iets van blauwe bes en witte druif, ofzo. Het grote verschil met Dubbelfris is echter dat het dus totaal niet gezoet is en daardoor eerder een beetje zuur en bitter is, mijn tanden voelen dan ook een beetje stroef aan na het drinken. Enigszins vergelijkbaar met Rivella. Het is vooral dat zure dat me in eerste instantie tegenhield om nog een slok te nemen, maar naarmate de inhoud van het blikje afnam, merkte ik dat ik eraan gewend raakte.

Want of ik het nou wil (toegeven) of niet, uiteindelijk ben ik natuurlijk wel een tikkie suikerverslaafd geworden. Niet per se omdat ik niet zonder suiker kan (al verlang ik af en toe wel naar een suikerkick als ik thuiskom van school en de hele dag alleen nog maar gezonde dingen heb gegeten), maar vooral omdat ik zo gewend ben geraakt aan de smaak. Houd ik mijn cola hiernaast, dan kan ik niet anders dan toegeven dat ik dat toch echt lekkerder vind. Dat betekent echter niet dat ik de drankjes van Astis geen geslaagd product vind. In principe is het gewoon totaal niet vergelijkbaar met cola, het ene is namelijk zoet en ongezond, het andere zuur/bitter en gezond en dan gaat het er maar net om wat jij het belangrijkst vindt.

Ik merk wel dat je aan de smaak van Astis went en alhoewel ik over de uitwerking van het product zelf niet echt wat kan zeggen na het drinken van twee blikjes, denk ik sowieso wel dat dit een geschikt alternatief is voor frisdranken die bomvol suiker (of kunstmatige zoetstoffen) zitten. Of ik het zou verkiezen boven een glas water is wel een goede vraag, echt super lékker vind ik het namelijk ook weer niet. Het verschilt bij mij ook een beetje, soms heb ik zo’n dorst dat ik per se fris wil, soms ‘moet’ ik gewoon wat drinken en dan ga ik al snel voor een glas water. Astis wordt aangeraden koud te drinken en ik zou het dus vooral gebruiken voor die momenten waarop je wel wat dorstlessends kunt gebruiken. Zeker als ik veel zou sporten zou ik dit graag in mijn koelkast hebben staan voor erna, omdat het zo lekker verfrissend is zonder al je net gedane werk teniet te doen door opeens 80 kcal naar binnen te gieten. Niet dat het alleen daarom gaat, want als het goed is zorgt Astis ook voor een veel langer ‘opgepept’ gevoel dan normale frisdranken, die eerst een sugarrush en vervolgens een energiedipje veroorzaken. Er zitten op zich dus genoeg voordelen aan om dat andere blikje ook nog op te drinken!

Ben je benieuwd geworden naar deze drankjes, dan kun je via hun site een tray van 24 blikjes kopen voor €24 óf je aanmelden voor de Vitality Service, waarbij je voor €19,95 per maand elke maand 24 blikjes thuis geleverd krijgt. Dit met de filosofie dat je niet gezond wordt van één keer gezond doen, maar dat je daarvoor echt heel je levensstijl moet aanpassen. Eerlijk gezegd vind ik het wel tof dat ze daar überhaupt over nagedacht hebben, het maakt de drempel alleen wat hoger.

Wat drink jij meestal? Ben je ook wel benieuwd naar een frisdrankvervanger of heb je liever geen zuur drankje?

6 reacties

 1. ik hou eerlijk gezegd niet zo van zure drankjes.
  Ik was altijd een 7-upfan maar dat was niet zo goed voor mijn glazuur…
  Van de tandarts moest ik dus stoppen met het drinken van frisdrank.
  Het was behoorlijk afkicken maar nu naar een aantal jaar ben ik er aan gewend om eigenlijk alleen water en kruidenthee te drinken.
  Klinkt heel suf maar ik merk echt dat het mijn dorst het beste lest.
  En soms drink ik weleens een smoothie of vruchtensapje.

 2. Niet echt een optie voor mij denk ik, haha, ik ben echt een zoetekauw… Sinds kort ben ik meer water gaan drinken wat opzich ook prima bevalt. Die foto van dat glas is mooi!
  X Emma

 3. Je moet er inderdaad echt even aan wennen. Ik heb hier eigenlijk niets aan toe te voegen haha.
  Bij mij liggen er nog steeds twee blikjes op me te wachten in de koelkast – had ook een pakketje gewonnen bij Annemerel ;) Ik vind het beter worden naarmate je er meer van drinkt. Het stroeve op je tanden herken ik wel ja, bijzonder.
  Johan (mijn man) vond het heel vies haha!

  1. Hier in huis vonden ze het ook heel vies inderdaad :P Het probleem is eigenlijk dat ik het ergens bij de laatste slok lekker vind, maar dan is het blikje al op en pak ik toch niet zo snel een nieuwe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *