18/11/2014 SLEEPYHEAD

ik heb die trui eigenlijk nooit meer aan naar school, maar het is the ultimate chill sweather – geloof me 

Op dinsdagen heb ik óf juist heel veel zin in de rest van de week (heel veel: alles is relatief, maar you get it) of ik word ’s morgens wakker van de wekker en denk asfghjkl waarom mag ik niet gewoon alweer weekend. Too bad was vandaag het laatste het geval. School vind ik leuk hoor, maar als ik dan om 7:00 wakker word van de wekker na net zeven uurtjes slaap en het is buiten nog donker en koud dan is er iets in mij dat NEEEEE zegt. Datzelfde zorgt ervoor dat ik na een douche, ontbijt en kwartiertje fietsen nog steeds in het geschiedenislokaal zit met het idee elk moment in slaap te kunnen vallen als ik mijn ogen dicht zou doen. Jep, die dagen heb je af en toe. Gelukkig voelde ik me bij wiskunde het tweede al gelijk een stuk wakkerder en kon ik na de ochtendpauze zelfs zeggen dat ik helemaal wakker was. 11:00 is toch een veel degelijkere tijd?

Verder was het eigenlijk geen bijzondere dag, maar ik weiger om dagen af te schrijven als ‘niet noemenswaardig’ of iets dergelijks. Uiteindelijk is geen enkele dag hetzelfde en zou je er altijd wel iets over moeten kunnen zeggen, toch? Het bijzonderste vandaag was waarschijnlijk nog wel de zoektocht naar de wereldbol. Je weet wel, zo’n leuk ding met een lampje erin en alles. Ik wist dat we er eentje hadden, maar waar? Geen idee. Gelukkig had ik mijn moeder op tijd genoeg geWhatsAppt zodat ze er de hele middag over na kon denken en ‘ie al vrij snel boven water was, haha. Naast dat ik ‘m sowieso heel vet vind kun je er op fotografiegebied ook heel toffe dingen mee doen. De foto’s die ik er nu van heb gemaakt zijn nog niet echt fotografische hoogstandjes (het wordt nog altijd te vroeg donker), maar ook dan is het idee al best vet. Het artikel waar ik ze voor gebruik moet ik nog schrijven, maar dat komt als het goed is morgen online! (en nee, het gaat niet eens over reizen)

De rest van de middag en avond heb ik wat woordjes geleerd, huiswerk gemaakt en samengevat. Uitgebreid eten (cannelloni is zó lekker!), nog wat gesprekjes met vrienden (niet dat ik zo’n social beasty ben maar na school praat ik eigenlijk amper met vriendinnen en wel op Facebook/WhatsApp met jongens waar ik mee bevriend ben, haha), wat op de bank hangen en dan weer naar boven. Tussendoor een paar rondjes internet, wat foto’s bewerken en uploaden en bloggen – en dat alles met het nieuwe album van Lady Antebellum op de achtergrond, da’s namelijk best fijn! Mijn leven zit dus lekker vol op het moment. Niet dat ik het per se heel druk heb, maar ik heb wel genoeg bezigheden om me nooit te vervelen.

Zo ben ik me de afgelopen week ook maar even gaan oriënteren op open dagen van universiteiten. Het leek me altijd ideaal naar het Erasmus te gaan, maar daar zou ik waarschijnlijk alleen Psychologie of IBCOM willen doen. Psychologie is probleemgestuurd leren en IBCOM is een internationale studie, eigenlijk geen dingen die me direct aanspreken (maar ik streep ook nog niets weg). In Utrecht zitten wel een aantal studies die me aanspreken, vooral Communicatie- en Informatiewetenschappen maar ook Taalwetenschappen en Psychologie en nog iets geloof ik. Ik moet me eigenlijk nog opgeven (oeps), maar ik ga waarschijnlijk zaterdag al naar de open dag. Het duurt nog heel lang voor mij hoor, een vervolgstudie, maar het is wel fijn als je gewoon de tijd hebt om te kiezen en niets overhaast hoeft te doen. Daarnaast vind ik het ook best leuk, behalve dan dat het veel tijd kost, haha.

Ik houd me verder nog bezig met onze beroemde en befaamde (ahum) schoolkrant – want verloren zaak of niet, als ik de mogelijkheid heb ‘m te verbeteren dan wil ik die ook benutten – en mijn blog. Niet alleen het bloggen zelf, maar ook de ‘behind the scenes’-dingen. Het artikel van zondag over blijven hangen in ’the good old times’ schreef ik zelf eigenlijk vanuit een ander perspectief, maar het leek wel alsof ik mezelf er alsnog mee aan het denken zette. Ik betrapte mezelf er namelijk op dat mijn gedachtes zondag tijdens een kerkdienst (niet dat ze niet interessant zijn, maar ik kan echt nergens beter nadenken dan daar!) telkens afdwaalden naar wat ik eigenlijk wil met mijn blog, welk ‘niveau’ ik prettig vind, hoe ik bepaalde dingen anders op mijn blog ga verweken, hoe mijn blog dan toch onderscheidend en interessant blijft et cetera. Ik ben niet zo’n innovatief typje, dat weten jullie ondertussen wel, maat dat betekent niet dat ik niet heel goed weet dat het af en toe gewoon nodig is. Als ik dan ook nog eens uit mezelf over veranderingen ga nadenken, móet ik er wel in meegaan… Jullie en ik merken vanzelf wat er van komt!

Dan denk ik dat jullie nu wel weer genoeg bijgekletst zijn. Jammer trouwens dat ik nooit overdag foto’s kan maken op school met mijn spiegelreflex, maar zo hebben jullie toch nog een beetje een beeld bij mijn vrije tijd thuis – waar ik nu even een aantal uren slapend van ga doorbrengen.

XOXO & stay stuned voor leuke artikelen hier, want ondanks mijn opvallende afwezigheid van de afgelopen dagen ben ik nog niet uitgeblogd hoor!

En what about you guys? Ook bezig met een vervolgstudie kiezen, of ben je allang klaar en een echte ervaringsdeskundige? En hoe zou jij jouw dagelijks leven op het moment omschrijven in het kort?

5 reacties

 1. Leuk artikel! Soms zit ik te denken en vind ik het zo gek dat ik best veel over jou weet, terwijl ik je nog nooit heb gezien (afgezien van een seconde in ’t winkelcentrum dan, haha).

  Maargoed, sinds dit jaar doe ik eindelijk mbo en ik vind het veel leuker dan de middelbare school. Wel ben ik elke dag rond 18:00 thuis en ik begin meestal ook vroeg, dus veel van m’n vrije tijd blijft er niet over. Toch speel ik de laatste tijd veel keyboard (geweldige uitlaatklep), begin ik me in fotografie te interesseren en ben ik ook wee bezig met het oppakken van bloggen.

  xoxo

  1. Dat vind ik inderdaad ook best bijzonder, haha, dat we elkaar nog nooit zijn tegengekomen terwijl we wel vaak op dezelfde plekken komen geloof ik. In elk geval goed om te horen dat het mbo bevalt, dan is het sowieso ook minder erg als het je hele dag vult ondanks dat het wel veel energie zal kosten.
   Oh en mijn aanbod van de zomer staat natuurlijk ook nog steeds hè, als het je een keer leuk lijkt om outfitfoto’s te maken of gewoon een shoot te doen, just let me know!

 2. Ha, wat Romana zegt herken ik wel: ik ken je inmiddels volgens mij best wel goed, terwijl ik je nog nooit echt ontmoet heb. Best bijzonder eigenlijk, als je erover nadenkt.
  Het nadenken tijdens een kerkdienst herken ik trouwens wel haha ;)

  Het is altijd verstandig om op tijd te beginnen met het maken van een keuze voor een studie én de plaats waar je gaat studeren. Ik heb zelf gestudeerd in Utrecht (geschiedenis) en Utrecht vind ik echt een aanrader! Vooral taalgerichte studies, cultuurgerichte studies en studies binnen geesteswetenschappen (zoals geschiedenis en filosofie) zitten veel in de binnenstad (op de Drift en rondom de Dom) en daar vind ik het zó fijn en sfeervol! Echt een aanrader.
  Verder is het ook handig om niet alleen naar een open dag te gaan, maar ook met iemand een gewone dag mee te lopen – liefst op een dag die niet van tevoren is georganiseerd, dat gebeurt namelijk ook en dan lappen ze de universiteit alsnog van tevoren op zodat je een hele goede indruk krijgt – ik heb een meeloopdag gedaan met een student op een gewone studiedag, dan krijg je écht een goede indruk van de universiteit en de vakken e.d. ;)

  1. Ik ben inderdaad op de Drift geweest, volgens mij was het zelfs een kerkzaaltje ofzo voor CIW, heel bijzonder haha! De grote collegezaal van psychologie sprak me dan wel iets meer aan, al zit die studie wel heel pontificaal op het Science Park naast alle bètastudies haha. Meeloopdagen ga ik ook zeker doen, ben heel benieuwd hoe het er ‘normaal’ aan toe gaat! En dat zal inderdaad wel een tikje verschillen met de open dagen ;)

 3. Wat een fijne update weer eventjes! Ik moet ook open dagen gaan bezoeken, weet alleen nog niet zo goed wat ik wil. Een type voor de uni ben ik niet echt, dus ondanks mijn vwo wordt het denk ik toch HBO! En dan de richting nog… Maar goed, ‘k heb nog een paar jaar de tijd haha. In ieder geval succes met je open dagen etc.!
  X Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *