Zaterdag 25/10/2014 in snapshots

Ten tijde van mijn 30 Day Challenge ‘plogde’ ik al één dagje, maar daarna heb ik het eigenlijk nooit meer spontaan gedaan. Afgelopen zaterdag had ik er wel opeens heel veel zin in. Het was mijn laatste vakantiedag en het grote voordeel aan alles in detail vastleggen is dat je veel meer stilstaat bij wat je doet. Omdat ik mijn dag juist goed wilde besteden was het een goede stok achter de deur om me bewust te zijn van wat ik eigenlijk aan het doen was en daarnaast leek het me gewoon heel erg leuk om jullie nou eens te laten zien wat ik écht doe op een vrije dag, in plaats van het een beetje vaag te omschrijven. Elke dag overal snapshots van maken lijkt me helemaal niets, maar me eens in de zoveel tijd een beetje Cynthia of Annemerel voelen door alles tot in detail te beschrijven lijkt me best leuk!

 photo PLOG25-10-201410_zpsf99af9ec.jpg

Ik word wakker van mijn wekker die ik om 8:45 had gezet. Echt uitslapen blijft natuurlijk altijd beter, maar ik was anders waarschijnlijk maar een halfuurtje later wakker geworden en soms is het gewoon wel zo handig om van te voren te weten hoe laat je de volgende dag opstaat.

Mijn plan van de vorige dag om van 23:00 tot 00:00 te lezen ging weer niet door omdat ik pas om 00:00 mijn bed inrolde en mijn ogen toen het liefst gelijk dicht wilde doen, maar dat boek moet natuurlijk wel uit. Ik lees van 9:00 tot 10:15 en eindig op pagina 162, de helft, yes.

 photo PLOG25-10-20142_zpsd4221e99.jpg

Mijn inspirerend uitzicht als ik vanuit mijn bed omhoog kijk. Ga ik eruit of niet, hmmm, misschien toch maar eens doen.

Ondertussen begint mijn maag ook te knorren en precies op dat moment komt mijn moeder naar boven met een ontbijtje. Een boterham met hagelslag, glaasje sinaasappelsap en wat restjes van de taart die mijn moeder net gebakken heeft. Dat is overduidelijk het lekkerste.

 photo PLOG25-10-20143_zpscf811192.jpg

Ik moet stiekem hard lachen om deze video waarin McDonald’s eten gepresenteerd wordt als culinair, biologisch eten op een foodbeurs en mensen er nog in geloven ook.

Daarna lees ik nog wat blogs tot 11:00.

 photo PLOG25-10-20146_zps4b6b7dd6.jpg

Ik kleed me aan en vind dit goed genoeg voor een zaterdagje thuis. Bloesje Primark (mijn moeder had die dag dezelfde aan, maar dan in een andere kleur), broek H&M, ketting Beautiful Bijoux. Draag ‘m voor het eerst en eigenlijk vind ik ‘m best leuk! Hij is ook heel licht, dat zit veel fijner.

 photo PLOG25-10-20144_zps598b4f01.jpg

Ik deed mijn make-up uitgebreid en omdat dat altijd belachelijk slecht overkomt op een foto met de frontcamera van mijn iPhone, pak ik mijn spiegelreflex er even bij. Mijn afstandsbediening kan ik niet vinden, gelukkig heb ik nog een back-up liggen.

Camera setting!

 photo PLOG25-10-20145_zpsc522a916.jpg

Voor de (oog)look gebruikte ik voornamelijk Naked 2 en dit quattro van NYC.

Geïnspireerd op mijn ketting met goud, groen en grijs. Ik was wel tevreden eigenlijk!

 photo PLOG25-10-20147_zps49f1c0b8.jpg

Uiteraard kwam Coco nog even buurten. En zoals je ziet, ik ben een beetje slecht in het opruimen van mijn spullen zoals mijn camera. Dat doe ik pas aan het eind van de dag (al heb ik mijn camera vaak nog wel een keer nodig, dus dan is het niet zo erg).

Ik begin aan een advertorial waar ik geen titel voor weet.

 photo PLOG25-10-20148_zps68285283.jpg

Ondertussen is het half één, tijd om te lunchen met de family!

Hierna duik ik even de garage in met mijn camera om wat foto’s te schieten voor het artikel waar ik mee bezig ben. Lekker contrast, full face opgemaakt + ketting en dan die mannelijke troep achter me haha.

 photo PLOG25-10-20149_zpse967ab21.jpg

Met mijn moeder ga ik even naar de Kruidvat, ik moet namelijk nog een cadeautje voor mijn zus. Hmmm, wat zal ik doen… Het wordt uiteindelijk een Catrice lipstick en het MUA Undress Me Too palette. Daar zat ook nog eens 50% korting op, chillll! Voor mezelf scoor ik een blush van Essence die ik pas bij Mascha zag en heel erg mooi vond. Mijn blushstash kan namelijk wel een upgrade gebruiken.

Ik fiets weer vijf minuutjes terug en roep ‘ja maar ik ben aan het ploggen vandaag!’ als mijn moeder me vraagt waarom ik mijn telefoon op de fiets tevoorschijn haal (‘als ‘ie valt is ‘ie STUK!!’).

 photo PLOG25-10-20141_zpsbc3855c2.jpg

Hierna bewerk ik mijn foto’s en schrijf ik de laatste drie alinea’s van mijn artikel. 15:12, af!

Het begint opeens te schemeren, dus brand ik mijn scent chips. Dat kostte even drie lucifers (1. oh wacht mijn waxinekaarsje is op, 2. oh shit het lontje van mijn nieuwe kaarsje zit nog plat, 3. hèhè) maar dan heb je ook wat. Lucifers vind ik sowieso heel old school, haha! Mijn zwavelkant raakt alleen een beetje uitgeput geloof ik. Meestal brand ik trouwens wat warmere geuren, maar deze groene is LEKKER! Mijn zus kwam mijn kamer zelfs binnen om te vragen wat er zo lekker ook. That’s me! (flauw grapje)

 photo PLOG25-10-201411_zpsc2774969.jpg

Ik eet een appeltje en loop daarna even naar de buren met mijn camera omdat ze graag een foto met hun hond willen. No problem! Een hond (van 9 maanden…) fotograferen leek me nogal een uitdaging – twee mensen is soms al moeilijk -, maar dat ging gelukkig vrij makkelijk.

 photo PLOG25-10-201412_zpsde3f8682.jpg

Ik ben weer terug om 17:00 en we gaan gelijk eten, preisoep met geroosterd brood en gekruide kip.

 photo PLOG25-10-201415_zps073f2814.jpg

Na het eten bewerk ik de foto’s voor mijn buren even en ik stuur ze gelijk op. Het zijn er maar een stuk of tien, dus dat is zo gedaan.

Nog even aan de slag met de foto’s van Lisa; bedenken welke ik bij elkaar in een collage wil, collages maken, opslaan, bijsnijden, uploaden…

 photo PLOG25-10-2014_zps62b53113.jpg

Iets na zeven uur komt er een vriendin van mijn zus, mijn zus zelf is nog weg, dus ga ik gezellig beneden zitten. Mijn moeder is er ook en de kaarsjes gaan dus al snel aan.

Opeens bedenk ik me dat een externe flitser helemaal geen gekke aanschaf zou zijn. Ik heb niets met flitsers, maar zo’n externe kan toch wel een heel mooi effect geven en zeker met de wintertijd en alles is dat soms gewoon nodig. Van flitsers weet ik nog helemaal niets, dus ik maak gelijk een rondje internet om te kijken welke goed zou zijn en hoe duur die ongeveer is. Grote kans dat het de Canon Speedlite 430ex II wordt, maar ik heb nog geen idee wie wat waar en wanneer. Mijn verjaardag in mei is natuurlijk een beetje laat ;) Wel grappig, want ik vroeg me pas af welke lens ik nou eigenlijk nog graag zou willen hebben omdat ik nu zoveel met fotografie bezig ben dat ik er ook wel in mag investeren van mezelf, en toen had ik eigenlijk geen idee omdat ik nu al een redelijk complete set heb. Tijd voor een andere investering dus!

 photo PLOG25-10-20143-kopie_zpse746c9dd.jpg

Heerlijk hoe ik na een week vakantie gewoon weer een sms’je krijg van een vriendin wat ik voor wiskunde heb. Ik ga kijken en het blijkt een 9,5 te zijn. Nou heb ik dat vorig jaar ook wel twee keer gehaald, maar toch, HOLY SHIT. Er waren veel vijven en zesjes in de rest van de klas (via Facebook), dus eh… (was trouwens differentiëren, ik weet nog steeds niet altijd wat ik bij wiskunde A doe!)

Ik verplaats me naar de bank zonder laptop waar ondertussen ook mijn vader, zus en zwager zitten. Chocoladepinda’s en -rozijnen en naturel chips, yes please.

 photo PLOG25-10-20141-kopie_zpsc8c500fa.jpg

We kletsen een heeeele hoop en spelen met Coco en zijn laserlampje.

Tegen half twaalf gaan we naar boven en ik kijk even in mijn kledingkast wat ik morgen aan zal doen. Mijn zus is jarig, dus het moet wel een beetje leuk zijn maar het is ook zondag en we moeten redelijk vroeg weg naar de kerk, dus dat moet ik al wel een beetje weten. Uiteindelijk besluit ik alleen dat het toch niet uitmaakt of ik er nou een uur of tien minuten over nadenk (daar ben je een vrouw voor), dus ik begin maar gewoon aan mijn avondroutine.

 photo PLOG25-10-20142-kopie_zps5685aed3.jpg

Ik vul mijn Q&A a day boekje van 24 en 25 oktober in. Nu kan ik er nog wel een foto van maken, maar over een jaartje echt niet meer, er staan toch wel persoonlijke dingen in en tussen die drie antwoorden zit dan waarschijnlijk altijd wel iets wat niet per se op internet hoeft haha.

0:58, GELUKKIG kan ik de klok een uur terug zetten. Ik vind het wel weer mooi geweest voor vandaag, het was best een productieve en gezellige en sowieso een leuke dag en ik ga lekker slapen!

Wat deden jullie afgelopen zaterdag? En vinden jullie dit leuk om zo uitgebreid te zien?

7 reacties

 1. ja erg leuk om te zien!

  en wat ik deed?
  Boodschappen, naar de schoonheidsspecialiste koken en film kijken. Niet fotowaardig ;-)

 2. Leuk om te zien en te lezen. Je hebt toen je net begonnen was met bloggen ook regelmatig artikelen geschreven over hoe je dag er uitzag. Ik vind dit altijd leuk om te lezen! Nu met foto’s is dat extra leuk! Zaterdag heb ik wat mensen aan de deur gehad i.v.m. spulletjes die ik op marktplaats had staan! Ik heb de kaarten van ons huwelijk ingeplakt en ’s avonds uit eten geweest met de familie.

  1. Ja klopt, dat was echt in het allereerste begin! Vind het nu niet meer echt nodig om elke dag te doen, maar ik probeer het de laatste tijd wel weer iets meer te doen omdat het gewoon best wel leuk is. En er zit nog best een verschil in een Picture it, snapshots-artikel of random update zoals ik de laatste tijd ook wel eens doe, dus dan is het niet gelijk saai ook al is mijn dag zelf niet zo boeiend!

 3. Blijft leuk om te lezen! :)
  Ik ging zaterdag een paar tv-programma’s terugkijken, spullen voor het weekend en voor de midweek vakantie inpakken, en naar mijn ouders toe :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *