Die twee selfies met mijn zus die ik gisteren als allerlaatste foto van mijn Picture it in een collage deelde, daar was eigenlijk meer mee aan de hand dan dat ze precies een jaar na elkaar en in dezelfde setting gemaakt zijn. Selfies met mijn zus maak ik namelijk maar heel weinig en als we er echt voor gaan staan dan is dat eigenlijk altijd vanwege iets. Zo ook die tiende oktober vorig jaar, toen mijn iPhone in de keuken aan de oplader lag, iOS 7 er net op stond en ik mijn frontcamera voor het eerst uitprobeerde voor IMG_0002. Dus je raadt al waar ik naartoe wil… Ik heb mijn iPhone ondertussen alweer een jaar en twee dagen en we zijn in die 367 dagen zo close geworden dat ik dat wel een lijstje waard vind!

 photo oneyeariphoneanniversary_zps69ada62e.jpg(deze foto had echt 10x interessanter gekund. Sorry, kwam er iets te laat achter dat de zon blijkbaar al om 19:00 ondergaat tegenwoordig)

In de eerste maand dat ik mijn iPhone had wist ik echt NIET waar al die negatieve geluiden over de accuduur vandaan kwamen. Die van mij ging gewoon twee dagen mee op één keer opladen! Totdat ik een nieuw sim only abonnement afsloot met 3G. Een iPhone zonder 3G is niets, dan laad ik hem liever een keertje extra op, maar de dag halen met 50% is wel typisch iets voor ‘the good old days’.

Uiteraard ben ik mijn eerste kras/buts niet zomaar vergeten. Of nouja, ik kan ‘m ondertussen niet meer aanwijzen omdat er nog een aantal andere bij zijn gekomen, maar ik was echt even van slag toen ik merkte dat het geen haar was die op de behuizing van mijn iPhone lag, maar dat er gewoon een kras in zat. HUH WAT heb ik daar nou €530 voor betaald?! Ondertussen doe ik er niet zo moeilijk meer over, van een butsje meer of minder gaat ‘ie het echt niet slechter doen en zolang mijn scherm niet aan diggelen ligt, heb ik dus niet zoveel te klagen.

De tijd waarin ik daar nog niet zo over dacht is trouwens wel enorm grappig, want toen was ik SUPER voorzichtig met mijn iPhone. De eerste paar dagen voelde het zelfs een beetje onwennig om zoveel geld in handen te hebben en gaf ik ‘m liever niet direct aan anderen (haha, klink ik al als een overbezorgde moeder?). Tegenwoordig heb ik er geen moeite meer mee om ‘m onderop in mijn tas terug te vinden, die backcase en screenprotector doen hun werk prima.

Enige jammer is dat er dan wel viezigheid of kruimels tussen mijn iPhone en hoesje inkomen en dat er zodoende allemaal PUTJES in mijn achterkant zitten. Toen ik daar achterkwam was het echter al te laat (duh) dus ik zorg nu gewoon dat er altijd een hoesje om zit zodat ik er niet mee geconfronteerd word en verder denk ik er niet aan. Sowieso is een ‘blote’ iPhone TE. VEEL. RISCIO.

Want ja, ik heb er nog wel een handje van om ‘m te laten vallen, zoals pas in het zwembad of in de klas, toen een klasgenoot ‘m per ongeluk van mijn tafel maaide met z’n arm. Ik heb heel veel geluk dat er vloerbedekking op mijn kamer ligt want het aantal keren dat ik over mijn oplaadsnoer struikelde terwijl mijn iPhone eraan vast zat is ook ontelbaar en ik weet niet hoe ik ga reageren als het scherm van mijn iPhone in de een of andere abstracte vorm van kunst is veranderd.

Anyways, het eenjarig jubileum van mijn iPhone en mij betekent ook dat mijn Instagramaccount zijn verjaardag mag vieren. In een jaar heb ik 225 foto’s geplaatst en een bereik van 207 volgers opgebouwd (tegenover 151 accounts die ik zelf volg, het komt niet vaak voor dat ik meer gevolgd word dan volg!). Als je op maximaal één foto per dag rekent dan betekent dat dat ik op 62% van alle dagen in het afgelopen jaar een foto heb geplaatst; vind ik eigenlijk best veel! Hoewel ik ook nog steeds een Twitter- en Facebookfan ben omdat je daar wat meer mogelijkheden hebt en meer tekst kwijt kunt, zou ik toch ook niet meer zonder Instagram willen. Al die foto’s zien er altijd gewoon zo vrolijk uit bij elkaar!

Foto’s maak ik dan ook genoeg, er staan er 1150 op maar ik heb er al heel veel meer gemaakt. Vooral in selfiesessies ben ik erg goed, maar eigenlijk maak ik overal foto’s van. Locatiebepaling staat ook aan, dus mijn landkaart is één grote gezellige boel. Inclusief Kopenhagen, Parijs, Marseille, Aix-en-Provence, Cochem…. et cetera.

Ik weet dat het HEEL raar klinkt, maar ik had het er pas over met een vriendin van me (die zelf totaal niet into social media is) over dat het lijkt alsof ik alles ook daadwerkelijk beter onthoud sinds mijn iPhone, gewoon omdat ik nu ook veel meer dingen vastleg. We gaan nu bijvoorbeeld oktober weer in en ik kan me de oktober van vorig jaar nog zo precies herinneren dat ik mezelf gewoon heb tegenhouden om in het weekend voor toetsweek één dezelfde trui aan te doen als in 2013 omdat het wel de bedoeling is dat ik dit jaar gewoon weer nieuwe dingen doe enzo. Klinkt misschien een beetje raar, maar goed, in de rest van jaar nummer twee met mijn iPhone kan ik kijken of mijn theorie ook daadwerkelijk klopt of dat ik oktober 2013 gewoon goed heb onthouden doordat er toen zoveel nieuw was. Die kans is dan ook weer vrij groot.

Even een applausje voor mezelf: ik ben mijn oortjes ondanks veelvuldig gebruik nog niet kwijtgeraakt en mijn kabeltje is ook nog gewoon heel. Of nouja, eigenlijk had ik er twee en is die ene wel gesneuveld, maar die was ook niet echt van Apple dus dat telt minder. Toch?

In dat ene jaar heb ik ook echt al ontelbare (virtuele) gesprekken gehouden. Mijn vorige telefoon had wel Android, maar was heel crappy en dus had ik nooit de behoefte om uitgebreid met iemand te WhatsAppen of iets dergelijks. Nu merk ik dat het juist hartstikke gezellig, handig, goed of leuk is en daardoor spreek ik sommige mensen die ik in het echt niet zoveel zie ook weer veel meer en sneller. Dan merk je echt pas hoe erg een smartphone eigenlijk op het sociale vlak gericht is.

Al met al kan ik zeggen dat ik na een jaar nog steeds heel blij ben met mijn iPhone! Ondertussen voel ik me een echte iPhonegebruiker (een jaar geleden vond ik het eigenlijk nog elke dag raar dat ík nu opeens een iPhone had omdat ik ‘m al zo lang wilde en het nu werkelijkheid was, haha) en ik wil absoluut niet meer zonder. In het afgelopen jaar is mijn iPhone uitgegroeid tot mijn zaklamp, tweede geheugen, zoekmachine, naslagwerk, navigatie, communicatiemiddel en tijdverdrijf en dat is echt gewoon enorm handig, fijn en leuk. Niet per se iets van een iPhone eigenlijk, maar hé dat is met een partner precies hetzelfde verhaal ;-). En natuurlijk hoef je dit artikel niet 100% serieus te nemen, maar aan de andere kant is er volgens mij niets mis mee om blij te zijn met iets wat je al heel lang wilde! Van de grenzen die daar aan zitten ben ik me gelukkig bewust en dus is de ‘relatie’ tussen mijn iPhone en mij hartstikke onschuldig en vooral leuk.

Welke telefoon heb jij? Hoelang heb je ‘m al en wat voor leuke anekdotes kan jij erover vertellen?

PS: Ik zat gisteren met mijn vader en moeder (allebei op hun eigen telefoon) in één telefoongesprek. Ik ben er nog niet helemaal over uit of ik nou zo blij ben met die optie.

Ook leuk om te lezen:

4 reacties op the the-one-year-anniversary-of-my-iPhone-and-me list

 • Wat een leuke feitjes en weetjes.
  Handig zo een tel..

  Xoxo

 • Mooi dat je zo blij bent met je Iphone! :) Ik heb er het geld niet voor en ik heb het er ook absoluut niet voor over haha.
  Ik had tot een half jaar geleden (toen ging ‘ie stuk) een ouderwetse Nokia haha, toen heb ik maar eens een simpele smartphone aangeschaft. Ik heb alleen Wifi en dat bevalt me prima (niet overal bereikbaar, hou ik wel van), het is een Samsung Galaxy Star S5280 (hele mond vol), met een stevig hoesje eromheen waar nu allerlei krassen op zitten haha. Blij dat ik een hoesje heb! Hij is niet supersnel misschien, maar hij draait op Android en ik kan ermee op internet én mee Whatsappen dus ik ben helemaal blij :)

 • Tja ik ben ook dol op nieuwe gadgets (goh, vanwaar ook al weer dat thema apple op onze bruiloft ;-) ). Anyway, een iPhone is ook een super fijn toestel, helemaal als je dan ook nog een MacBook hebt waar het mee kan synchroniseren. Een geweldig handig systeem. Daarnaast vind ik een iPhone heel clean en overzichtelijk is waar Android nog van mag leren! Het enige nadeel is de aanschafprijs, maar als je ziet dat je er zeker een jaar of 4/5 mee vooruit kunt dan is het de investering zeker waard want je hebt er elke dag plezier van!

  • Ik denk dat die van mij uiteindelijk na een totaal van twee jaar vervangen wordt, maar ik gebruik ‘m dan ook wel echt intensief dus dan haal je de investering er alsnog uit! En het is inderdaad zoooveel mooier dan Android of überhaupt een toestel van Samsung ofzo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hester
Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (20), studente Nederlands aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen

Follow

Je kunt me via deze link ook volgen op feedly, een nog veel fijner en over-zichtelijker medium dan Bloglovin’. Tip van yours truly! X

Archief
Social media
 • Bloglovin
 • Mail
 • Instagram
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.