Weet je? Ik heb er wel weer zin in, om lekker positief te zijn. Mijn blogslogan is niet voor niets ‘life rocks when you celebrate it’: ik heb geen idee wanneer en hoe ik die ooit verzonnen heb en het is verder ook helemaal niet mijn favoriete quote of wat dan ook, maar hij klopt wel. Het leven is leuk als je het viert, anders is er simpelweg niets aan. Dat ‘vieren’ lukt wat mij betreft al als je je bewust bent van de kleine, fijne dingen die je op het eerste gezicht over het hoofd zou zien omdat ze ook weer niet zo bijzonder zijn. Iets wat me de afgelopen twee weken goed genoeg is gelukt om er een heel lijstje van te maken!

Het is best fijn om met nieuwe mensen te praten, of dat nou éénmalig is of dat je ze nog vaker gaat zien… Ik vind het gewoon tof om kennis te maken met nieuwe persoonlijkheden, om iemand te observeren en te bedenken wat ik leuk vind aan diegene en dat vervolgens weer mee te nemen in mijn eigen leven. Super inspirerend.

Het is best fijn om de schooltas die je eigenlijk nooit echt heel leuk of handig vond (en vooral uit noodzaak had gekocht) na drie maanden te vervangen door eentje waar je oprecht blij van wordt als je ernaar kijkt. Ik ben bang dat deze hengsels nog twee keer zo snel scheuren als bij zijn voorganger, want deze is eigenlijk alles behalve stevig, maar verder is ‘ie wel heel praktisch én leuk en voor die €12 vind ik dat de belangrijkste factoren. De komende weken ben ik op schooldagen dus vergezeld van een donkerblauw exemplaar (die jullie ongetwijfeld nog wel te zien krijgen, al dan niet uitgebreid).

Het is best fijn om iemands Instagram te bekijken, bij een filmpje van het The Script concert in Paradiso afgelopen maand te denken ‘OMG dat lijkt me gaaf’ en je een paar secondes later te realiseren dat jij daar (of eigenlijk in het Ziggodome) over een half jaar ook staat.

Het is best fijn om steeds meer in het normale ritme te komen; om steeds makkelijker aan huiswerk te beginnen voor het avondeten, om sowieso steeds makkelijker concentratie op te brengen, om steeds weer een beetje beter te plannen en overzicht te krijgen, om steeds minder moeite te hebben met een druk weekschema en om precies te weten hoe laat je je bed uit kan rollen (of wat je moet skippen als dat net iets later wordt dan gepland) om perfect op tijd op school te arriveren. Ik hou niet zo van sleur, maar dit is gewoon een perfecte basis om af en toe af te wijken van het normale ritme zonder dat het problemen oplevert.

Het is best fijn om tijdens de les een heel lijstje te maken met artikelen die je nog wilt schrijven, niet omdat de les zo saai is, maar omdat je inspiratie hebt en vooral ook zin om de artikelen daadwerkelijk uit te werken.

Het is best fijn om op een normale dinsdagavond in plaats van voor de tv te hangen, vijf minuutjes naar het theater te lopen en twee uur naar Paulien Cornelisse te luisteren. Het was geen lachen-gieren-brullenshow (al vonden de oudjes om me heen dat wel) maar ik vind haar gewoon een heel erg leuke persoonlijkheid hebben en fijne taalgrapjes maken. Sowieso kan ik me altijd wel een soort van identificeren met haar, ik heb in het dagelijks leven ongeveer dezelfde humor als zij (als ik zo vrij mag zijn om dat even te zeggen).

Het is best fijn om eerlijk te zijn tegenover mensen, voor jezelf op te durven komen en kortom het gevoel te hebben weer stevig op eigen benen te staan en het heft van je leven in eigen handen te hebben. #diep

Het is best fijn om voor een geschiedenis so’tje waar je eigenlijk iets te onvoorbereid en vooral met een heel duf hoofd in ging (het was vrijdag het zevende…) alsnog een 9 te hebben. Soms ben ik mijn hersenen echt heel dankbaar, omdat ze blijkbaar de belangrijke dingen altijd precies vaag genoeg onthouden om ze uiteindelijk op een toetspapier redelijk concreet uit te werken. Een 7 vind ik ook allang prima, maar een zesje als eerste cijfer was wel een beetje ontmoedigend geweest (ook omdat ik me in de eerste weken van het schooljaar, als we nog geen toetsen hebben gehad, altijd een beetje afvraag ‘of ik het nog wel kan’). Ik was in elk geval even heel blij en heb eigenlijk ook wel vertrouwen in de toetsweek over één week en twee dagen (!!).

Het is best fijn om je te realiseren dat je – zodra je de tijd hebt – ‘legaal’ mag shoppen omdat je herfstgarderobe op dit moment nog vrij karig is. Die ga ik binnenkort goed (en dan ook écht met toffe items waar ik wat mee kan) aanvullen.

Het is best fijn om op een vrij openhartig artikel zoals dat van gisteren lieve en uitgebreide reacties te krijgen van vaste bezoeksters. Omdat ik weet dat zij mijn blog al langer volgen en ik hun mening over een aantal andere dingen ondertussen ook weet, hecht ik op dát vlak toch iets meer waarde aan hun reacties (en zij aan mijn artikel; nieuwe volgers hebben daar niet echt een mening over heb ik het idee). Heel erg bedankt allemaal! <3

Het is best fijn om met iemand te kunnen WhatsAppen en onbeperkt ‘hahah’ te kunnen typen zonder bang te zijn jezelf als een enorme lolbroek neer te zetten. Sommige mensen gebruiken gemiddeld echt één keer in het uur een ‘haha’ tijdens een intensief WhatsAppgesprek en daar is helemaal niets mis mee, maar ik voel me dan altijd lichtelijk beschaamd als ik het als enige wel doe. Want nee, ik lach inderdaad niet écht hardop, maar ik vind het eerlijk gezegd altijd wel chill en gezellig om er gewoon om de paar berichtjes zo’n tweeklank in te gooien om met enige ‘intonatie’ te laten merken dat ik het een leuk gesprek vind.

Het is best fijn om in een normale middagpauze op woensdag de zitkuil (de pauzeruimte van onze school) binnen te komen en heel goede muziek horen. Normaal hebben wij natuurlijk geen muziek tijdens de pauzes (we maken herrie genoeg om normale gesprekken al onverstaanbaar te maken), maar ter promotie van het schoolfeest speelde een klasgenootje van me even DJ. Lekkeeeeer.

En ten slotte… Het is best fijn om om kwart voor tien nog onder de douche te springen, daarna een artikel te typen met Spotify op de achtergrond, tanden te poetsen en schoon je bed in te duiken. Natuurlijk is 00:00 dan te laat, maar het maakt me wel gelukkig. Slaap lekker voor mezelf en voor jullie: enjoy your day!

Welke kleine dingetjes vond jij onverwacht fijn aan de afgelopen week?

Ook leuk om te lezen:

16 reacties op the it’s-pretty-good-to… list

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (23), net afgestudeerd in de Neerlandistiek en na al die jaren nog steeds bloggend over van alles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen
  • Twitter
  • Mail
  • Feedly
  • Instagram
  • Bloglovin\'

Follow

Archief
currently listening
abonneer via e-mail

Vul hieronder je mailadres in om een mailtje te ontvangen als ik een nieuwe blogpost heb gepubliceerd.

cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.

currently reading