Quick shoppings & outfits: Primark tas, zwarte H&M items

Met een Primark op loopafstand vanaf school en een H&M op het winkelcentrum om de hoek bij ons huis, ga ik vaker even een winkel in voor iets specifieks dan dat ik een echte shopsessie plan. Dat is ergens onhandig, maar dat je gewoon kan zeggen ‘o, ik wil/moet dat en dat nog even hebben, dan loop ik straks wel even de Primark binnen’ vind ik ergens ook wel weer heel fijn. In de afgelopen maand kocht ik een nieuwe (school)tas bij de Primark en twee zwarte must have items bij de H&M.

Ik realiseerde me pas dat ik deze nog helemaal niet aan jullie had laten zien en dat terwijl ‘ie juist wel wat aandacht verdient. Een heel artikel is misschien wat overdreven, maar uitgebreider dan een fotootje in een Picture it was geen overbodige luxe. Hier paste ‘ie dus prima tussen! Zoals je ziet is het eigenlijk een heel simpel donkerblauw model van nepleer. Langs de onderkant zit nog een ‘rand’ en je ziet de stiksels van de hengels zitten, that’s it. Hij heeft dus ook niet echt een voor- en een achterkant – lekker makkelijk.

Echt nog wel het ALLERfijnste aan deze tas: hij heeft geen ritssluiting, maar losse flapjes met een magneetsluiting. Geloof me als ik zeg dat dat onwijs praktisch is! Mijn schooltassen koop ik altijd zo klein (in verhouding met de inhoud) en prop ik zo vol dat ze echt nooit dicht kunnen. Best vervelend als het dan een keer regent of iets dergelijks. Deze magneetsluiting krijg ik wel bijna altijd dicht, omdat dan niet de héle tas dicht hoeft te kunnen. Zoals je op de rechterfoto in de collage hierboven ziet, scheelt het echter wel een heel stuk: je tas ziet er gelijk een stuk dichter uit. Wel zo netjes en handig eigenlijk, want hij is daardoor ook nog een stuk kleiner. Super chill!

De tas heeft meer bijzonderheden, zoals deze clutch die erin zit. Primark is sowieso geen held in vakjes, vaak zit er één ritsvak in en met geluk nog één of twee mobielzakjes of wat aan de buitenkant. Deze keer besloten ze het anders aan te pakken en gewoon één groot vak te maken met een los tasje erin. Deze zit met het gespje wel vast aan de binnenkant, maar je kan hem eventueel ook losmaken en dan alleen die meenemen. Ik heb nu in het losse compartiment mijn belangrijke dingen als mijn portemonnee, sleutels, rekenmachine, pennen, telefoon et cetera zitten en dat bevalt tot nu toe best goed!

Mijn schooltassen zijn altijd gewoon één groot grabbelvak, dus daar heb ik ondertussen mee leren leven. Best handig hoor, niet kieskeurig zijn, haha. Het ziet er vanbinnen dan ongeveer zo uit op een normale schooldag, voor mij overzichtelijk genoeg en er past ook echt genoeg in.

Het is lang geleden dat ik zo blij was met een tas, maar ik vind hem gewoon heel leuk en praktisch! Ook een goede maat, niet te groot (ik ben vrij groot gewend), maar alles past er wel in. En het fijnste: als er niets in zit, is ‘ie ook gelijk een stuk kleiner. Hij is trouwens ook super licht! Er zit eigenlijk geen lang hengsel bij, maar die mis ik ook niet. Totdat er een hengsel afbreekt, want als je een beetje goed hebt gekeken dan zie je dat die best dun zijn. Ahum. Wel slim is dat ze aan de binnenkant vast zijn gemaakt, dat scheelt, en nouja… Ik neem de proef gewoon op de som. Ik gebruik ‘m nu al een weekje of twee en dat doet ‘ie prima, voelt verder ook niet heel goedkoop aan ondanks de prijs van €12. Hij was er ook nog in het zwarte en bordeauxrood geloof ik, moet je gewoon even een Primark binnenlopen! Er zijn er tegenwoordig genoeg.

Een week later bracht ik nog even een bezoekje aan de H&M. Dit soort hemdjes heb ik veel voorbij zien komen en eigenlijk wilde ik er zelf ook nog wel eentje. Ik vind ze heel mooi met die dunne bandjes en de stof en onder een jasje of vest is het gewoon net wat leuker dan een strak, zwart hemdje.

Ze waren niet meer rijk vertegenwoordigd, dus ik heb er op goed geluk nog een paar gevonden tussen een hoop andere zwarte bloesjes in. Een maatje 36 was er gelukkig niet meer, het kleinste was 38 dus ben ik daar maar voor gegaan. Misschien dat ik de bandjes nog wat inkort, want hij zakt nu nog een beetje naar beneden (heb er wel een hemdje onder hoor haha, maar dan is het v-effect wel een beetje weg), maar verder zit hij prima! Deze kostte €14,95.

Ik wilde ook nog heel graag een zwarte broek. Het exemplaar dat ik nu heb is destroyed en daar was ik toen echt naar op zoek, maar nu was ik ook wel toe aan een heel simpele, skinny, zwarte broek. Zo eentje die echt OVERAL onder kan (want het blijft zwart hè). Eigenlijk wilde ik een high waisted exemplaar bij de Forever21 bestellen, maar toen bedacht ik me dat ik naar het schoolfeest – wat diezelfde avond plaatsvond – nou eenmaal zo’n zwarte broek wilde dragen en dus ben ik maar gewoon weer naar de H&M gegaan, haha. Zoveel verschil maakt dat nou ook weer niet.

Omdat ik niet wist of ik er ook nog een bij Forever21 zou bestellen heb ik het allergoedkoopste exemplaar genomen (ook omdat ze bij Forever21 sowieso maar €15 zijn, dan ga ik er niet opeens eentje van €40 kopen). Deze is van een beetje een gekke stretchstof waar ook van alles aan blijft hangen (ik bedoel dus kattenharen, stof, kruimels et cetera), maar hij zit wel lekker strak – ondanks dat ‘ie al een paar maten groter is dan mijn eigen maat, haha. Hij zit voor het mooie nog wel iets te wijd aan de achterkant, dus misschien dat ik mijn moeder nog vraag er elastiek in te zetten. Verder zit ‘ie lekker, zeker als je hem een halfuurtje aan hebt en hij een beetje opgewarmd en uitgelopen is. ;) En dat voor €9,95 dus!

vest: Vero Moda – shirtje: H&M – horloge: Fossil – broek: H&M (heel oud en van de kinderafdeling) – laarsjes:
jasje: Forever21 – shirt: H&M Divided – broek: H&M – gympen: Paul Green

Tot slot, omdat ik het leuk vond, twee outfits. Dat vest is nu al mijn favoriete item van deze winter, het is zo lekker warm en combineert zo leuk! Het zwarte hemdje vind ik echt ideaal voor daaronder omdat het het pyjama-achtige van het vest een beetje opheft. Deze keer droeg ik ‘m in de combinatie grijs-zwart-crème (en bruin), maar dezelfde outfit is net zo leuk met een jeans. Ik zei het al, ik ben verliefd op het vest. Het hemdje vind ik zowel zo, als half in mijn broek gestopt leuk, net waar ik zin in heb.

De tweede outfit heb ik eigenlijk nog nooit gedragen, maar ik ontdekte pas wel dat het shirtje eigenlijk heel goed bij het jasje past. Een zwarte broek vind ik er dan het mooiste onder omdat dat het grijs wat minder nietszeggend en het jasje nog wat krachtiger maakt. En het is gewoon heerlijk neutraal, voegt geen nieuwe kleur toe zeg maar. Het reepje blote buik zou ik overigens niet heel snel naar buiten dragen (zeker in deze tijd van het jaar niet) maar ik vind het wel mooi eigenlijk, haha.

Drie items, heel veel foto’s en tekst. Ik vond het leuk ze even uitgebreid aan jullie te laten zien en hoe simpel ook, ik ben met alledrie erg blij! Van de basics moet je het hebben, toch?

Welke tas gebruik jij het meest? En heb jij ook zo’n zwart hemdje gescoord uit een collectie van afgelopen zomer?

14 reacties

 1. Leuk artikel! Ik vind het echt een mooie tas. Ik ben al zoooo lang op zoek naar een nieuwe (perfecte) schooltas. Maar omdat ik zo klein ben ik alles meteen hugeee. Zoiets zoek ik, alleen dan net een maatje kleiner haha. Ik vind je zwarte broek ook echt heel mooi zitten. Zwart is altijd makkelijk ;)

  1. Oh dat lijkt me inderdaad lastig haha. Ik ben dan maar blij dat ik redelijk lang ben, want ik heb om de een of andere reden altijd een enorm grote schooltas nodig. Misschien ga je ook vanzelf wel gewoon minder meenemen als je een kleinere tas hebt, maar het zijn ook vooral mijn boeken die zoveel plek innemen en dan weet ik echt niet hoe meiden het met een tas van klein handtasformaat redden… Ik had jou trouwens helemaal niet klein in gedachten haha!

 2. Leuke items voor kleine prijsjes.
  Mijn favoriet is het bordeauxrode jasje, het zwarte hemdje en je blauwe tas.
  Ik vind het jasje ook erg mooi staan op je zwarte broek.
  Ik heb tassen in overvloed en mag van mezelf niks meer kopen…
  Het is beter voor mijn portemonnee en bankrekening dat de H&M en Primark hier niet in de buurt zitten.
  Mezelf kennende zou ik er toch minstens twee keer per week binnenstappen.
  Mijn laatste nieuwe tas was een zwart exemplaar van Ted Baker met een roze strik erop die matcht bij ( een van de vele) paar schoenen.
  Ik probeer echt af te leren dat mijn tas bij mijn schoenen moet matchen maar dat vind ik heeeeel moeilijk. ;-)

  1. Het jasje had ik al wel even, maar hij blijft wel leuk ja en ik vind m op deze broek ook goed uitkomen :) En oeh dat is een dure en verslavende tic! Zou ik niet kunnen gebruiken zo dicht bij de winkels inderdaad haha.

  1. Zo stom inderdaad! Back-up inslaan nu het nog kan? (Ja, die gaat dan ook weer net zo snel stuk, maar dan kun je tenminste nog wel íets langer van je tas genieten :P)

 3. Die outfit met die zwarte broek vind ik heel mooi! Ik heb deze week ook een paar shopsessies ingepland om een mooie wintergarderobe in huis te halen, en ik ben van plan wat meer rokjes te gaan dragen. Ik ben echt al tijden op zoek naar de perfecte zwarte kokerrok :). Ik hoop dat ik m tegenkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *