Picture it oktober 2014 #4

De herfstvakantie is alweer biiiijna voorbij! Je zou misschien een heel gevarieerde en volle Picture it verwachten met foto’s van allerlei bijzondere, leuke dingen, maar dat valt eigenlijk heel erg mee/tegen. Ik heb gelukkig wel leuke dingen gedaan, maar daarbij was ik dan gewoon te druk bezig om mijn iPhone erbij te pakken. En sommige dingen waren ook juist niet fotowaardig, zoals lang in pyjama rondlopen, gewoon een beetje op mijn kamer rondhangen of tot 01:00 ’s nachts opblijven omdat ik opeens de ingeving kreeg mijn mailbox op te ruimen. Gelukkig heb ik toch nog een vrij representatief beeld van mijn vierde week in oktober 2014 weten te geven in deze PI!

Zaterdag

 photo 10-oktober413_zpsa96a1095.jpg

Om 11:00 wakker worden was zooo lang geleden (of misschien eigenlijk wel de eerste keer?), maar zó lekker! Na tien uur lang ononderbroken te hebben geslapen ging ik naar beneden voor een ontbijtje met vers stokbrood. De beste zaterdagochtenden.

 photo 10-oktober414_zps4b9763fc.jpg

Overdag las ik heel veel blogs en bakte ik een taart. ’s Avonds aten we eindelijk weer eens Turkse pizza, nadat ik er al een week lang zin in had. Zo lekkeeeer.

 photo 10-oktober415_zps5e281ed2.jpg

Intens genieten elke keer weer, die zonsondergangen.

 photo 10-oktober411_zps62bc51e8.jpg

Daarna schreef ik een artikel vanaf de bank met Nieuwe Buren op de achtergrond. FYI, ik heb de hele dag in deze joggingbroek en dit shirt gelopen, oftewel ik heb me de hele dag niet aangekleed. Volgens mij was dit mijn eerste echte pyjamadag ooit (ik wilde het altijd, maar kleedde me uiteindelijk dan toch maar aan) en het was zo lekker! Sowieso een heel rustige dag, moet ik niet te vaak doen maar af en toe is het super fijn.

Zondag

 photo 10-oktober416_zpsfce00a0e.jpg

Dit is typisch zondag: een beetje in de huiskamer rondhangen en spelen met Coco en mijn oude paardrijzweepje.

 photo 10-oktober417_zps32bcca4c.jpg

Eigenlijk was het plan om lekker het bos in te gaan met mijn camera, maar het werd pas ’s middags het mooie weer wat ik verwacht had. In plaats daarvan vulde ik mijn dag dus met bloggen en kerkdiensten, niet zo bijzonder haha.

Maandag

 photo 10-oktober419_zps795e856a.jpg

Nadat ik mezelf al op de foto had gezet voor een FOTD, liet ik mijn zus voor mijn camera staan in het bos. Het eindresultaat van die twee uurtjes heb je hier kunnen zien!

 photo 10-oktober418_zps2397089e.jpg

Woeeeh de vrouwen van de familie Brugman. Gezellig! We waren met het avondeten thuis, daarna heb ik de foto’s gelijk bewerkt en tussendoor ook nog met een studente gebeld die mijn blog volgt en me graag een paar vragen wilde stellen voor een artikel. Best een nuttige dag dus!

Dinsdag

 photo 10-oktober410_zps79a86275.jpg

Eigenlijk was maandag alleen nog maar het begin, want dinsdag deed ik nog een fotoshoot! Deze stond al een tijdje vast en ondanks het sleeechte weer stonden Lisa en ik dus gewoon buiten. Zij heeft een tijdje bij mijn zus in de klas gezeten en omdat ze ook graag blogs leest en heel goed is met make-up leek het ons leuk eens wat te doen samen. Heel erg leuke dag gehad!

 photo 10-oktober420_zps0b868429.jpg

Toch nog een beetje blauwe lucht aan het eind van de dag toen ik terugkwam van het station om Lisa af te zetten.

 photo 10-oktober421_zpsfa852ee3.jpg

Totaal onflatteus eten, maar als je de hele dag bezig bent geweest (in de kou!!) dan is zelfs dit een foto waard.

 photo 10-oktober49_zps2aed8170.jpg

’s Avonds ging ik natuurlijk gelijk aan de slag met het eindresultaat, best tevreden mee! Sneak peek :)

Woensdag

 photo 10-oktober41_zps39db866b.jpg

Toch mijn make-up maar weer eens uitgebreid gedaan, dat is uiteindelijk toch het meest ‘Hester’ (al kijk ik hier zo verdwaasd als maar kan).

 photo 10-oktober42_zpsb57f6b85.jpg

Toen ik terugkwam van de verjaardag van ons oppaskindje kwam ik deze kitten tegen in de straat. Daar MOEST ik natuurlijk wel even voor stoppen! Ik vertelde er al wat meer over in dit artikel. Die vat mijn woensdag sowieso wat beter samen, haha.

 photo 10-oktober43_zps03924201.jpg

Mijn plan om om 00:00 in bed te liggen ging natuurlijk weer compleet de mist in toen ik het bestaan van frontfocus issues ontdekte. Ik merkte bij beide fotoshoots dat mijn camera via de autofocus van de zoeker heel vaak op de neus, handen of borsten (ja echt) scherp stelt in plaats van op de ogen. Daarom vind ik de autofocus op lifeview veel fijner, maar dat duurt twintig keer zo lang en werkt ook gewoon niet prettig. Het zou goed kunnen dat dat een probleempje is van mijn 50mm, maar om dat echt zeker te weten moet ik dan even wat tests doen. In elk geval zocht ik dus tot 01:00 het hele internet af naar meer informatie (waaronder dit DIY-filmpje waarbij ze die hele lens heel casual even uit elkaar slopen), als ik dat eenmaal ontdekt heb is het om de een of andere reden echt ónmogelijk om te denken ‘oké dat doe ik morgen wel ik ga nu eerst slapen’…

Donderdag

 photo 10-oktober44_zps563d506d.jpg

Stiekem lag ik tot 12:00 in bed met mijn laptop, maar HALLO wat wil je dan als er een kat op je benen ligt? Zelfs nadat ik even ontbijt had gemaakt lag hij er nog steeds prinsheerlijk (en mijn bed moest toch verschoond die dag). Awwwwh.

 photo 10-oktober45_zpsd6dc5d28.jpg

Na een middagje bloggen bracht ik ’s avonds nog een bezoekje aan het zwembad. Man wat was dat lang geleden (twee keer niet geweest)! Ik voelde het ook wel een beetje, maar als je tien minuutjes bezig bent dan gaat het ook wel weer.

 photo 10-oktober46_zpsd989268d.jpg

Voor het artikel van de volgende dag wilde ik graag iets fotoshoppen. Photoshop Elements vind ik zelf heel fijn werken, maar dat staat niet meer op mijn laptop, dus pakte ik die van mijn zus er nog maar even bij. Kwam er toen weer achter dat daar toch wel heel veel meer opties op zitten dan op de standaard (en gratis) programma’s die ik nu gebruik… Mehhh ik mis het.

 photo 10-oktober47_zpsda19fe2a.jpg

De rest van de avond sloot ik mezelf heel ongezellig op in mijn kamer met mijn boek voor Engels want oja die moest nog uit voor volgende week. Ik ben nu op één derde, maar niet heel erg enthousiast dus dat gaat nog lastig worden ben ik bang haha. En ik ben wel zo braaf dat ik dat boek ook daadwerkelijk gelezen wil hebben ja, al is het alleen maar om aan mezelf duidelijk te maken dat het echt wel kan om af en toe een boek te lezen als je er maar tijd voor máákt.

Vrijdag

 photo 10-oktober412_zps3b309fac.jpg

Wakker worden met dit soort berichtjes op de gezinsWhatsAppgroep, bedankt mam. Ik kon overigens wel erg hard lachen om de foto met Coco’s nieuwsgierige kop erachter haha. En de reden waarom ik om 7:15(!!) al online was? Om half negen had ik met twee meiden van school afgesproken om wat foto’s te schieten voor een project. Ja dat was even vroeg haha, maar ergens ook wel weer lekker.

 photo 10-oktober48_zpsd9db8435.jpg

Na een uurtje – weliswaar in de regen – snel naar huis, want de kapster stond alweer op de stoep! Leuk stukje Rotterdam vind ik dit trouwens (bij het Alexandrium).

 photo 10-oktober422_zps7de95951.jpg

Frisse boblijn en de foto’s gelijk bewerken. Hmm, locatie en idee was vet maar de uitvoering een stuk minder, met vrij weinig ervaring opeens in slechte lichtomstandigheden fotograferen is niet echt aan te raden. Meh. You still got a long way to go Hester! Ach, leren we weer van :)

 photo 10-oktober423_zps57fee8f9.jpg

De rest van de dag bracht ik op mijn kamer door met mijn laptop, eigenlijk. ’s Avonds aten we een restje van een lekker gerecht en hartige taart, altijd goed.

 photo 10-oktober424_zps967ccf9e.jpg

Zo ziet ons huis eruit als je om 23:00 nog even een vriend belt die morgen jarig is (vandaag dus, gefeliciteerrrrd!) en het licht niet aan wil doen omdat je kat dan in de war raakt.

Nu is het vrijdagavond 23:48, een uurtje later dan gedacht maar ik kan zo meteen gelijk mijn bed inrollen gelukkig. Dit weekend – of eigenlijk zaterdag – moet ik aan school gaan denken en nog wat bloggen en zondag komt dan de hele familie voor de 18e verjaardag van mijn zus. Daarna mag ik gelijk weer vol aan de bak, ik heb geloof ik drie toetsen en nog een afspraak of vier. Vrijdag ben ik gelukkig vrij, dus ook in volgende week heb ik wel weer zin! En dan heb ik misschien ook wat interessantere foto’s om te laten zien ;)

Fijn weekend! xoxo,
Hester

6 reacties

  1. Wat een leuke foto van jullie 3en!
    Ik zie een hoop gelijkenissen.
    Veel plezier met de verjaardag van je zus dit weekend.
    Heb je al een cadeautje gescoord of moet je dat nog gaan doen?

    1. Ik moest op de dag waarop dit artikel online kwam nog een cadeautje kopen ja, haha. Het werd uiteindelijk een lipstick van Catrice (020 Maroon) en het Undress Me Too palette van MUA, was ze heel blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *