Picture it oktober 2014 #3

De derde week van oktober was leeeuk! Dit zullen niet al mijn klasgenootjes gelijk beamen, maar ik vind toetsweken stiekem altijd leuk haha. Eindelijk eens wat anders dan de eeuwige sleur van normale schoolweken en het is vaak ook nog eens supergezellig – door de eenheid die opeens ontstaat doordat iedereen hetzelfde leed deelt, maar deze keer ook omdat mijn tante en twee nichtjes een paar dagen kwamen logeren. Leren was eigenlijk maar bijzaak, want ik had maar een paar toetsen waar ik door goede voorbereiding alsnog niet zo heel veel voor hoefde te doen. Een hoop foto’s dus van alle leuke en opvallende dingen die ik deze week heb gedaan die ik graag aan jullie laat zien!

Zaterdag

 photo 10-oktober35_zpsacfa6cbe.jpg

Geloof het of niet, ik stond om 9:00 al onder de douche. Wat ik met mijn make-up deed was geen moeilijke keuze: in het teken van de Wereldmeisjesdagactie van L’Oréal Paris droeg ik rode lipstick (en postte ik een selfie). Of het nou een goede actie was of niet, het was wel een goede reden om toch maar weer een eens rode lipstick te dragen en dat beviel eigenlijk best goed!

 photo 10-oktober3_zps537a16f4.jpg

Ik ging aan de slag voor school en nam om een uurtje of twee lunchpauze met mijn zus. We hadden het al de hele dag KOUD, tijd voor een cup-a-soupje! Ik had erwt en we hadden nog een stukje rookworst in de koelkast, dus dat kwam mooi uit. Let trouwens niet op mijn rare lunchgewoontes met losse plakjes kaas, overige stukjes stokbrood en een droge boterham om in je soep te dippen.

 photo 10-oktober31_zpseb2b4eae.jpg

Daarna leerde ik nog even, maar ik dwaalde al gauw af. ’s Avonds was ik alleen thuis en hervatte ik het afwerken van mijn todolist nog even. Latijn bleek helaas moeilijker dan gedacht voor de zaterdagavond, maar iets is beter dan niets!

Zondag

 photo 10-oktober32_zps460cfc1d.jpg

Mijn zondag valt eigenlijk in één foto samen te vatten, namelijk deze. Ik wilde aanfoto’s maken van een paar nieuwe kledingstukken en had geen zin om dat telkens weer aan mijn zus of moeder te moeten vragen, dus verbouwde ik de hele tuin en zette ik mijn statief op. Uiteindelijk ben ik er de hele middag tussen de kerkdiensten door mee bezig geweest (met de rest van het gezin gewoon binnen op de bank, gelukkig zijn ze er al aan gewend), maar ik was wel blij met het eindresultaat en vond het ook leuk om mee bezig te zijn. Want hoewel het er op deze foto niet zo uitziet was het wel echt prachtig weer en eigenlijk zonde om binnen te zijn!

 photo 10-oktober33_zpsab71434a.jpg

’s Avonds ging ik naar vereniging en op de terugweg regende het natuurlijk weer precies. Lekker dan.

Maandag

 photo 10-oktober34_zpsf85aa369.jpg

’s Ochtends (lees: van 9/half 10 tot 10 uur) leerde ik mijn toets maatschappijleer voor die dag en nadat ik naar school was geweest om die te maken was ik dus alweer thuis om 12:00. Tostiiii!

 photo 10-oktober315_zps7d65fa4a.jpg

Ik pakte mijn camera er nog even bij voor foto’s voor een artikel (dat duurde deze keer wat langer dan gepland, maar het blijft leuk) en leerde wat Engels.

 photo 10-oktober37_zpsafe7048b.jpg

De rest van de dag, of eigenlijk vooral van de avond, leerde ik Latijn. Heel heel heel veel Latijn. Hier was ik er eindelijk (zo goed als) klaar mee.

 photo 10-oktober38_zps4a6e8ca2.jpg

Tijd om op de bank te gaan zitten en samen met mijn tante Coco te pesten.

 photo 10-oktober39_zps4111e5d4.jpg

Geuuuuzellig.

Dinsdag

 photo 10-oktober36_zps22f8711a.jpg

Ik was van 8:50 tot 12:30 op school voor drie verschillende toetsen en toen kon ik alweer naar huis. Dat huis ziet er op dit moment iets rommeliger uit dan normaal doordat de hele jeugd van mijn zus en mij weer uit de kasten is gehaald voor mijn nichtjes, haha. Ik vind het wel gezellig hoor, en stiekem heb ik liever barbies in de kamer staan dan autootjes (wat wel het geval is bij mijn moeders oppaskindjes – jongens, obviously)!

 photo 10-oktober310_zps28be8394.jpg

’s Middags deed ik eigenlijk niet zoveel boeiends, een beetje leren, maar dat was ook niet heel noemenswaardig. De avond spendeerde ik met mijn zus een aantal huizen verderop om op te passen en toen ik thuis kwam heb ik me gelijk weer rot gelachen om Coco die zijn gekke vijf minuutjes had. Mijn opa was er ook nog, dus het was jammer dat het al snel 22:30 was want het was echt een gezellige boel, haha!

 photo 10-oktober311_zps51142b07.jpg

Toch blijft het dan lekker om weer op mijn eigen kamer te zijn met al mijn spullen (vandaar de laptoptasband op mijn schouder). G’night!

Woensdag

 photo 10-oktober312_zpsa004bf98.jpg

All black met denim en rode lipstick. Yes baby. Goede combinatie van factoren om mijn wiskundetoets te rocken, dat lukte gedeeltelijk.

 photo 10-oktober313_zps6f0b2ea7.jpg

10:30 naar school en 12:30 alweer naar huis fietsen door het herfstweer en met mijn geweldige nieuwe winterjas… Life’s good!

 photo 10-oktober314_zps5ef9da8e.jpg

Ik vind het echt helemaal niks om dan thuis te komen en gewoon een saaie boterham te smeren (die zijn alleen op school lekker), dus ging ik op zoek in de kasten en bakte ik uiteindelijk een eitje met een plakje spek en wat feta. Jummm!

 photo 10-oktober320_zpsa319690d.jpg

De rest van de dag werkte ik wat aan mijn blog, leerde ik geschiedenis, keek ik tv en bleef ik opeens weer verrekte laat op nu mijn challenge afgelopen was. Het leven is te gezellig om vroeg te gaan slapen…

Donderdag

 photo 10-oktober319_zpsb2e245f0.jpg

Gelukkig ging mijn wekker de volgende dag pas om 8:00. Ik stuurde even een screenshot naar een vriend van mijn bijgewerkte Flickr-account, ik wil nog steeds alle goede foto’s van mijn zomervakanties uploaden en dan in chronologische volgorde alle foto’s van de tussentijd en het dan gewoon bijhouden en goede foto’s die ik maak gelijk uploaden. Is alleen nog wel een hele klus, hehe.

Weer zo’n herfstfoto, volgens mij dacht de hele school dat ik een selfie maakte omdat ik mijn telefoon naar boven gericht hield maar uhhh nee.

 photo 10-oktober321_zpscf27fb1e.jpg

Omdat ik om 14:15 toch al thuis én klaar met leren was, besloot ik even mee te gaan naar de speeltuin met mijn tante en nichtjes – uiteraard gewapend met camera! Kon ik ook gelijk de loslopende konijnen (ja die hebben we hier in de “stad”) eens goed vastleggen.

 photo 10-oktober310_zpscd48ac43.jpg

Lekker verwaaide selfie met het beste accessoire ooit, mijn camera. Ik ging gelijk even met de (307!) foto’s aan de slag en was echt verliefd op deze. Mijn nichtjes wilden eigenlijk niet op de foto maar dit lucky shot heb ik gelukkig kunnen maken, zo’n mooi meisje! Toen ik de foto op school liet zien zeiden mijn vriendinnen dat ze wel zagen dat we familie zijn, wat jullie?

 photo 10-oktober322_zpse4bb2780.jpg

Ter ere van het 47-jarig huwelijk van mijn opa en oma aten we ’s avonds met zijn veertienen! bij ons thuis. Een gezellig kippenhok dat ik ’s avonds nog even ontvluchtte door naar cath te gaan, haha.

Vrijdag

 photo 10-oktober323_zpsedf53009.jpg

Ooooooja dus we hadden nog geen weekend. Dit was mijn uitzicht de gehele vrijdag, ik werkte met drie vriendinnen de hele dag lang aan een project over duurzaamheid. Hoewel er altijd genoeg laptops beschikbaar zijn nam ik toch mijn eigen mee, vind ik soms wel zo chill. En dan kon ik nog lekker Spotify luisteren haha. (Op een gegeven moment riep ik opeens ‘oh huh André Hazes!!’ toen dat nummer voorbijkwam in m’n playlist, daar gaat m’n reputatie hahaha.)

 photo 10-oktober318_zpsabc46d85.jpg

Gelukkig was alles uiteindelijk na hard werken ingeleverd om 15:45. Vakantie! Dit was mijn outfit trouwens. Het jasje had ik al heel lang niet meer gedragen omdat ik het vaak te ‘streng’ vind, maar met een iets lager bloesje, een simpele spijkerbroek en afgedragen gympen vond ik ‘m wel weer leuk.

’s Middags deed ik lekker niets en na het eten haalden we met z’n vieren nog even een ijsje. Pistache- en tiramisu-ijs is veel te lekker <3

 photo 10-oktober316_zps618c82ad.jpg

De ijszaak zit in een chocolaterie en dan kun je dus dit zien door het raam heen als je naar achteren loopt. Stromende chocolade en overal chocoladeletters, OMG.

 photo 10-oktober325_zps3f849aac.jpg

Mijn zus en ik liepen hier toevallig tegenaan toen mijn moeder nog even een cadeautje moest kopen in de speelgoedwinkel. Jeugdsentiment to the max!

En het fijnste, ik hoef dit weekend gewoon even NIETS te doen. Beetje (veel) slapen, beetje bloggen, beetje fotograferen, beetje blogs lezen, beetje gezellig doen, beetje eten. (Raar woord hoor dat ‘beetje’.) Ik heb namelijk herfstvakantie! Ik ga een weekend nietsdoen en dan aan de slag met alle leuke dingen die er gepland staan, heb ik besloten. Een weekje is altijd zo om en voelt nooit écht als ‘echte’ vakantie vind ik (meer als lang weekend) maar dat neemt niet weg dat het heel fijn is, even uitrusten, alles op je eigen tempo doen en tijd hebben voor leuke, andere dingen. Genietennn dus! Jullie ook een fijne week!

XOXO,
Hester

12 reacties

  1. Wat een leuk overzicht! Klinkt als een hele gezellige week met veel fotografie (altijd goed!). En die foto die je gemaakt hebt van je nichtje vind ik echt prachtig. En wat je zegt een heel mooi meisje!

    1. Ja, fotografie is nu ook steeds meer iets van mijn dagelijkse leven in plaats van alleen als ik extra tijd heb of iets bijzonders ga doen ofzo en het bevalt me eigenlijk wel! Maar dat heb je afgelopen week al gelezen :) Ja mooi is ze hè! Echt van die modellenwenkbrauwen ook, ik ben heeel benieuwd hoe zij er over tien jaar uitziet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *