Photoshoot: big sister in the woods

Vandaag – als dit online komt gisteren, en nu ik dit schrijf eigenlijk ook al gisteren – was mijn eerste échte vakantiedag. Mijn zus, moeder en ik waren overdag alle drie thuis, wat best bijzonder is bij ons, haha. We besloten ’s middags nog even naar het bos te gaan – voor een wandelingetje, maar vooral voor een fotoshoot. Écht uitgebreid shooten met een model heb ik echt nog amper gedaan en ik wil het meer gaan doen, dus dan is mijn zus een mooi proefkonijn. Deze keer was ik naast ‘fotografe’ ook ‘visagiste’, ik deed mijn zus’ make-up namelijk weer eens een keer. Ondanks dat ze de laatste tijd iets te lui was om voor full face make-up te gaan kan ze het zelf ook wel gewoon hoor, maar een ander heeft toch altijd weer andere technieken. Vandaar dat ze er nu een dagje bijliep zonder eyeliner en met heftigere wenkbrauwen (waardoor ze me heel erg aan Marije deed denken). Voor de ooglook heb ik Naked 3 gebruikt, een palette dat bij mij eigenlijk een beetje ligt te verstoffen maar haar blauwe ogen geweldig complimenteert. Overigens had ik, doordat ze een ooglook droeg die ik ook wel eens precies op die manier heb gedragen, in het begin wel even het gevoel dat ik mezelf voor de camera had. Heel raar, haha!

Met het eindresultaat (een fotootje of 100, waarvan ik hier de mooiste 23 laat zien) ben ik uiteindelijk best tevreden. Het kan nog beter, gevarieerder, origineler en sneller, maar dat is een kwestie van veel oefenen en doen. Ik heb mijn zus in elk geval goed vast kunnen leggen zoals ze is, al was dat ook niet echt moeilijk: erg cameraschuw is ze niet. Dat is soms irritant (als je mét haar op de foto gaat bijvoorbeeld), maar als je zelf achter de camera staat is het alleen maar handig. En die plek bevalt me nog steeds goed: mensen zo mooi mogelijk vastleggen is gewoon zo fijn om te doen!

Mijn favorieten? De eerste, de linker van de tweede collage, die vol in de zon en de laatste. Denk ik. Ofzo. Welke foto’s vind jij het mooist? En voor de fotografen onder ons: hebben jullie nog algemene tips? Vandaag ben ik weer de hele dag aan het shooten, dus het zou handig zijn als ik dan gelijk wat kan doen met opbouwende kritiek, haha :)

PS: Even eerlijk: lijken we op elkaar?

17 reacties

 1. Ik kan niet kiezen welke foto ik het mooiste vind, ze zijn allemaal prachtig!
  Je zus is erg mooi :) Ik vind wel dat jullie op elkaar lijken. Niet sprekend, maar je kan wel goed zien dat jullie zussen zijn.

  1. Ja, we hebben natuurlijk sowieso ‘iets’ hetzelfde, daar kan ik ook altijd wel inkomen. Ik hoor vaak ook wel van mensen dat ze me qua gedrag (dus manier van praten, bewegen etc.) op mijn zus vinden lijken – is natuurlijk heel logisch als je met elkaar in één huis leeft, maar toch ook wel grappig om te horen.

 2. Ik ben niet ervaren dus tips kan ik je niet geven, behalve dat ik deze foto’s hele mooi vind! Je zusje is een perfect rolmodel haha! Het is echt heel mooi geworden!

 3. ik kan je ook geen opbouwende kritiek geven…
  heb totaal geen verstand van fotografie.Ik vind ze wel heel erg mooi! vooral nr 13 en 15.
  Je hebt veel verschillende gezichtsuitdrukkingen kunnen vastleggen.
  En jullie lijken zeker op elkaar.
  Op foto nr 17 zie je dat heel goed.
  Veel plezier en suc6 vandaag!

 4. Wat een prachtige foto’s! Ik vind vooral de foto’s met een de bokeh heel erg mooi (dat zie je bijvoorbeeld heel goed in de eerste en derde foto, zijn de lichtbolletjes op de achtergrond). Dat geeft de foto’s heel veel sfeer :)

  1. Ja, vind dat ook prachtig! Vooral bij een beetje een ‘drukke’ achtergrond (zoals een vol bos) zie je dat goed, de derde foto was mij daardoor ook al opgevallen door de sfeer. Liefde voor mijn 50mm!

 5. Ik loop hopeloos achter met je blog, sorry… Maar de foto’s zijn heel mooi! Ik vind jullie niet heel veel op elkaar lijken, maar bepaalde trekken zie je zeker terug! :)
  Mijn favorieten zijn nr. 4 en 13, echt prachtig<3
  X Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *