FOTD: wear berries & radiate green

Mijn FOTD’s draaien meestal vooral om mijn ooglook. Dat heeft een paar (praktische) redenen: je ooglook kun je elke keer weer net anders maken, ook al doe je het met dezelfde producten, en het blijft – met een goede basis – de rest van de dag gewoon goed zitten. Toch grijp ik zo nu en dan ook naar een kick ass lipstick, want ook al moet je die tussendoor checken en bijwerken en kun je geen uitgebreide ‘liplook’ maken: ze blijven toch ook wel heel vet. In een minuutje of twee zijn je lippen in een totaal andere kleur gehuld en ligt de focus opeens op een totaal ander deel van je gezicht. 

Ik bedoel, paars is niet bepaald onopvallend, toch? Deze lipstick heb ik bijna een jaartje en uiteraard nog niet veel gedragen, zoals dat meestal gaat bij mij en lipsticks. Nu het weer wat herfstiger werd, ging ik toch op zoek naar andere make-upproducten in mijn stash om mijn make-uplook enigszins op het seizoen af te stemmen en zo kwam ik deze lipstick opeens weer tegen. Ik herinnerde me bovendien deze look waar ik destijds veel complimentjes over kreeg en zelfs nog een FOTD van had beloofd. Tijd om er wat mee te doen!

Uiteindelijk maakte ik de look met dit als belangrijkste producten. Mijn Catrice All Matt Plus foundation, Urban Decay Naked 2 (al gebruikte ik daar maar één kleur van), MaxFactor Clump Defy, Catrice mediumbruine mono-oogschaduw, Essence lipstick, Sleek blush (uit een blushpalette) en een Essence highlighter uit de Beauty Beats limited edition. Nadat ik de basis erop had zitten (foundation, wenkbrauwen en poeder) begon ik zoals altijd aan mijn ogen, dus die ga ik dan ook eerst aan jullie laten zien!

Als ik een lipstick draag, is de kans groot dat je op mijn ogen alleen mascara tegenkomt. Om de een of andere reden vind ik dat bij deze lipstick niet per se nodig. Hij is wel vrij fel en aanwezig, maar toch is hij ook een tíkje sheer waardoor ik het juist wel mooi vind om er nog een lichte ooglook bij te dragen. Sowieso laat de lipstick mijn ogen best opvallen, dan is het ook wel zo mooi als je die ogen nog extra benadrukt met wat oogschaduw – als jullie het nog volgen.

Naked 2 speelde dit keer dus niet de hoofdrol in mijn look, maar ik heb hem uiteraard wel gebruikt. Het is zo’n fantastisch basispalette! Foxy gebruik ik normaal nauwelijks, omdat ik de glans van Bootycall te mooi vind om achterwege te laten, maar deze keer hield ik het rustiger.

Ik smeerde wat foundation op mijn ooglid zodat die egaal van kleur had en een basis had. Daarna dipte ik mijn blendingkwast in een matte, mediumbruine kleur (dezelfde als ik voor mijn wenkbrauwen gebruik – hij komt voorbij in de foto hieronder) om vervolgens mijn arcadeboog aan te zetten terwijl ik mijn oog open had. Voor mijn bewegend ooglid gebruikte ik Foxy, net zoals voor mijn binnenste ooghoek en wenkbrauwbot. Alles blenden en zachter maken, nog een lijntje bruin langs mijn onderste wimperrand, mascara and we’re done. Ik vind dit een heel fijne techniek om een onopvallende ooglook te maken die mijn ogen wel wat meer definitie geeft!

Het ‘SWAG’ patroontje in de highlighter vind ik nog altijd vrij schaamtelijk, maar ondanks dat doet ‘ie zijn werk prima! Het is een kleurtje dat tussen warm en koel in zit en zowel glans als shimmer geeft. Omdat de look al vrij mat was en de blush ook, bracht ik ‘m lichtjes aan op mijn jukbeenderen (te zien in de foto hieronder).

In de Catrice mono heb ik ondertussen al pan geraakt, die gebruik ik echt vaak. Voor mijn wenkbrauwen sowieso, maar soms ook nog wel in ooglooks omdat het gewoon een heel fijne onopvallende kleur is die wel zijn werk doet. Soms vind ik ‘m ook gewoon fijn om te gebruiken omdat ik ‘m ook al voor mijn wenkbrauwen heb gebruikt en het dan graag een beetje rustig wil houden door er niet nog een andere bruintint bij te halen. Dit is trouwens 080 Go Charlie Brown, Go!.

Mijn blush uitzoeken vind ik altijd maar lastig als ik een lipstick op heb die rood, roze, koraal of paars is. Eigenlijk kon alles er wel bij, maar ik wilde ook geen al te heftige blush. Daarom ging ik voor een lichtpaarse van Sleek, in de kleurlijn van de lipstick. Deze was trouwens ook limited edition, het is Dolly Mix uit de Candy collection (dit was het blush by 3 palette in 872 Sweet Cheeks). Zowel de linker- als rechterblush gebruik ik helaas nooit, heel erg zonde, maar Dolly Mix pak ik toch nog vrij regelmatig!

Mijn blush breng ik de laatste tijd trouwens ook meer aan de zijkanten van mijn gezicht en minder op de appeltjes van mijn wangen aan, omdat ik merk dat dat mijn gezicht meer vorm geeft en op een mooiere manier kleur geeft. Blush blijft niet mijn favoriete product – ik gebruik het meer omdat het ‘hoort’ – maar ik begin het effect al steeds meer door te hebben, ook door wat ik op andere blogs voorbij zie komen. Hetzelfde geldt voor losse highlighter – dat gebruik ik echt alleen bij matte blush en niet al te shimmery ooglooks, maar dan sta ik er soms wel van versteld wat voor effect het eigenlijk heeft, haha! Soms toch iets meer durven en uitproberen.

Dan het belangrijkste product van de look, Essences Long Lasting lipstick in 09 Wear Berries! Op het moment dat ik foto’s ging maken kwam de zon trouwens precies tevoorschijn, vooral bij deze foto was ik daar erg blij mee. Ik heb er in december wel een review over geschreven maar dat is een typisch voorbeeld van hoeveel ik qua make-up en fotografie ben veranderd in de afgelopen maanden, dus niets om naar terug te linken. Het is in elk geval een echte budgettopper en zeker een aanrader!

Close-up. Ik blijf het lastig vinden de kleur precies te omschrijven, want de ene keer lijkt ‘ie koel en echt paars en de andere keer is ‘ie weer heel roze-achtig. Echt donker is ‘ie ook niet, en hoewel ‘ie de aandacht wel trekt in je gezicht is ‘ie ook niet zo smashing als rood, waar mensen hun hoofd soms voor omdraaien op straat (bij wijze van). In elk geval niet saai dus.

En het fijne aan deze lipstick vind ik daarnaast dat ik er ook nog gewoon een ooglook bij kan dragen. Tja, daar blijf ik toch een zwak voor hebben, maar het is uiteindelijk gewoon het leukste als je een hele look met een lipstick heen kan maken: dus je blush, oogschaduw én lipstick op elkaar afstemmen. Deze keer vind ik dat verrassend goed gelukt, want ik heb mijn ogen werkelijk nog nooit zo groen gezien en op die manier vallen dus niet alleen mijn lippen, maar júist ook mijn ogen op. Twee vliegen in één klap!

Wat is jouw favoriete kleur lipstick? Hoe zou je deze lipstick zelf gecombineerd hebben?

9 reacties

  1. Heel mooi gecombineerd!
    Zelf draag ik zelden lipstick terwijl ik het toch heel mooi vind.
    Niet te opgemaakt maar toch een mooie eyecather.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *