De verhalen bij mijn ‘party pumps’

Natuurlijk zou ook ik het liefst elke dag wisselen tussen sneakers, veterschoenen, zwarte enkellaarsjes, loafers, chelsea boots en pumps, maar in werkelijkheid heb ik één paar laarsjes, één goed paar gympen (al zijn die ook alweer bijna twee jaar oud), wat cheap ass slippertjes/sandaaltjes en dan nog één stel high heels. Tja, schoenen zijn nou eenmaal al snel vrij duur en ik heb nog altijd lange en smalle voeten, dus niet elk (goedkoop) paar schoenen past me. Binnenkort ga ik maar wel weer eens op zoek naar een nieuw paar laarsjes, maar tot die tijd zie ik ook wel een paar voordelen aan een kleine collectie. Eén zo’n paar schoenen beleeft namelijk wel heel wat, en vooral mijn glitter peep toes hebben al heel wat leuke dingen meegemaakt! Tijd voor een reisje door de tijd.

Heel trouwe volgers zullen ze wel vaag herkennen. Dit is eigenlijk het eerste en enige paar pumps dat ik heb (ik begin me echt bijna te schamen voor mijn kleine schoenencollectie, daar mag wel eens verandering in komen, haha) en dat betekent dat ik ze bij elke extra leuke of feestelijke gelegenheid uit de kast trek. Hoewel ze er na ruim een jaar dus niet meer zo netjes uitzien als toen ik ze kocht, zijn ze me nu eigenlijk meer waard doordat er zoveel leuke herinneringen aan verbonden zijn. Daarnaast vind ik ze ook nog gewoon leuk, al zijn ze soms wel een beetje te party-ish om casual te dragen, zou een iets meer basic kleur als zwart handiger zijn en is de peep toe wel heel zomers. Vandaar dat ik ze ook maar even ‘party pumps’ gedoopt hebt, en vandaag vertel ik de verhalen van die feestjes!

In de zomer van 2013 was ik op vakantie in Friesland. Toen een vriendin een paar nachtjes bleef logeren, gingen we onder andere een dagje naar Sneek. Tijdens het rondslenteren kwamen we een schoenenwinkel tegen en daar wilden mijn zus (en zwager ook, volgens mij) wel even binnen kijken. Brenda en ik liepen wat rond en pakten af en toe een schoen uit het rek om er vervolgens een negatieve of positieve opmerking over te maken. Opeens hield ze deze in de lucht. ‘Hes, pas deze even!’ ‘Haha, ik? Daar kan ik toch niet op lopen?’ Onder enige druk heb ik ze toch gepast en eigenlijk zaten ze best goed. Zoals ik al zei is dat met mijn voeten niet altijd het geval, en ik had nog geen enkel paar pumps, dus… Na even twijfelen heb ik ze uiteindelijk toch gekocht. Ze waren afgeprijsd naar €30, dus ze laten staan kon natuurlijk eigenlijk ook niet! Volgens mij heb ik het bedrag zelfs nog gedeeld met mijn ouders en heb ik uiteindelijk maar €15 betaald.

De eerste keer dat ik ze droeg was als ik het goed heb op de verjaardag van mijn moeder, 2 augustus. Het was die dag super warm, op de foto’s hierboven zie je wat ik toen droeg aan make-up en kleding. Nog een beetje wiebelig (heel handig als je drinken moet ‘serveren’ aan vrienden en familie, hahaha) maar mijn benen waren wel opeens enorm lang en ze liepen best lekker.

Daarna verdwenen mijn high heels volgens mij voor een tijdje in de kast, in de winter met peep toes lopen is nou eenmaal niet zo handig. Toen de decemberperiode aanbrak en er een kerstgala op de planning stond, wist ik natuurlijk wel gelijk welke schoenen ik aan zou doen. De foto’s van mijn outfit op het kerstgala heb ik overigens nooit meer gedeeld op mijn blog, terwijl ik het toentertijd wel beloofd had en jullie er heel benieuwd naar waren. Well, here you are. Uiteraard werd er nog wel flink gedanst die avond en mijn voeten waren aan het eind van de avond kapot, maar ik ben niet op het idee gekomen om ze uit te doen (wat wel gedaan werd). Je doet het of je doet het niet hè, haha.

Eerste en Tweede Kerstdag 2013… Tja, spreekt voor zich, toch? Ik was gewoon in de kerk, in de auto, bij familie en thuis, maar droeg ze uiteraard wel. Voelde me wel een beetje overdressed, maar HALLO, het is kerst. Met nieuwjaar trok ik overigens wel gewoon laarsjes aan onder mijn jurkje, haha.

Laden

#latergram van zondag. Het kan weer (en dan doen we het dus ook gewoon gelijk)! #heels #shoes #glitter #spring #sun

Weergeven op Instagram

Hierna lagen ze weer een tijdje te verstoffen in mijn kast, het zijn nou eenmaal seizoensschoenen. Eind maart was het weer goed weer en opende ik het seizoen tijdens de verjaardag van mijn nichtje. Gewoon onder een broek en een bloesje, kan prima.

In de tussentijd droeg ik ze nog een paar keer, maar de eerstvolgende echte gelegenheid was de bruiloft van mijn nicht en neef. Het was zo enorm warm dat ik ze na een aantal uur verwisselde voor platte sandaaltjes – en sowieso zo warm dat ik een outfit aan had waar ze toch niet perfect bij pasten, haha – maar ik vind het toch altijd leuk dat ze je binnen no time een feestelijk gevoel geven.

Het laatste ‘evenement’ waar ik ze bij aan had was het schoolfeest afgelopen maand. Werkelijk iedereen liep op gympen en oké, dat is misschien wel zo slim als je lekker wil dansen maar ik vond het eerlijk gezegd veel te saai om uit te gaan in een broek met een hemdje en gympen. Ik bedoel, in zo’n outfit zou ik nog op school kunnen komen, haha. Uiteindelijk ging het eigenlijk prima op hakken, want zoals ik al vaker heb gezegd lopen ze echt enorm lekker. Ze zitten best wel strak, maar ze doen gewoon echt geen pijn. Alleen na ruim twee intensieve uurtjes springen, dansen, lopen en staan ga je het wel voelen en toen ik thuis kwam waren mijn nagelriemen zelfs een beetje blauw, haha. Gelukkig had ik dat er wel voor over en vond ik het deze keer ook niet zo erg om een tikje overdressed te zijn. Soms heb je daar gewoon zin in.

Nu is de tijd gekomen dat ik ze op een paar zonnige herfstzondagen nog wel naar de kerk draag, maar ze verder weer in hun schoenendoos in de kast verdwijnen tot ik een keer een etentje of andere chique gelegenheid heb. Ik vind ze toch iets te seizoensgebonden om vrolijk door te dragen in de winter onder een normale outfit (naar school droeg ik ze overigens sowieso nooit, vind ik ook iets te), dus ze mogen weer opladen voor de herinneringen van volgend jaar!

Heb jij een speciaal paar schoenen? 

9 reacties

 1. Leuk om te zien en te lezen zeg!

  Ze zijn echt heel leuk.
  Die 30 of 15 euro heb je er wel uit gedragen.

  Ik vind ze mooi gecombineerd onder al je outfits, al zou ik niet snel een panty bij peeptoes aan trekken.( of een speciale peeptoepanty)
  http://www.pantyshoppen.nl/pantys/teenloze-panty/
  Wat jij hebt met je voeten dat heb ik ook,
  het heeft lang geduurd voor ik een merk vond dat perfect aansluit en waarbij ik geen pijn krijg.
  Ze zijn helaas wel vrij prijzig maar dat heb ik er wel voor over.
  Of ik nou 5 paar onloopbare paren in mijn kast heb staan die ik nooit draag omdat ze niet goed zitten,
  of dat ik een paar goedzittende koop voor die prijs, dan is de keuze snel gemaakt.

  En schaam je niet voor een kleine schoenencollectie.
  Het is niet nodig om heel veel paren te hebben.
  Want serieus, hoeveel paar draag je uiteindelijk?
  Ik kies toch eigenlijk steeds voor dezelfde omdat ze lekker zitten en leuk staan.

  (Zegt iemand met een mega schoenen en bijbehorende tassencollectie.. kuch)

  1. Ik vind een panty en peeptoes ook geen perfecte combinatie, maar eerlijk gezegd vind ik het wel mooier dan benen met een panty en dan opeens blote tenen, dat lijkt me er helemaal zo vreemd uitzien. Wat meer geld uitgeven voor een paar goede pumps waar je een aantal jaar mee doet is vaak inderdaad wel het verstandigste en vind ik ook niet echt een probleem, maar een goedkoop paar schoenen is wel altijd aantrekkelijker en zeker als je ze toch niet echt dagelijks gaat dragen. Maar goed, die zitten voor geen meter bij mij, dus dan is de keuze al snel gemaakt :)

   1. Ben het wel met je eens. Misschien is dat in de lente/zomer een betere optie als je een huidskleurige panty hebt. Bij zwart zou het inderdaad heel gek staan ;-)
    En dit was een leuk koopje dat is waarschijnlijk ook had gedaan.Dat geld hebt je er wel uitgedragen.

 2. Leuk om te lezen en wat een leuke schoenen! Ik heb één paar pumps die ik heel graag draag, maar die zijn meer voor de zomer helaas! P.s. zou je de enquête die op mijn blog staat willen invullen? Ik zou je heel dankbaar zijn! :)

  1. Ik vind enquêtes altijd heel goed en vul ze graag in, maar dan alleen als ik je blog ook echt al even volg, anders heb ik er niet echt iets over te zeggen vind ik haha. Hoop dat je wel andere meningen hebt binnengekregen waar je wat mee kunt!

 3. Wat een origineel idee voor een artikel! Ik herkende ze inderdaad haha :) Nu ben ik een hele trouwe volger yes!
  Ik draag vooral gympen, maar heb wel twee paar hakken en heb daar ook wel leuke herinneringen aan :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *