5x mannelijke artiesten met een eigen sound

Mijn vorige 5x artikel, waarin ik vijf leuke indierockbands deelde, werd positief ontvangen door jullie. Eigenlijk vond ik het ook wel hel erg leuk en daarom wil ik vaker vijf artiesten, bands, albums of nummers die allemaal iets gelijk hebben met jullie delen. Het is onmogelijk elke artiest die ik leuk vind uitgebreid te behandelen, maar zo kan ik sommige muziek toch even snel onder de aandacht brengen bij jullie. Dat doe ik graag, want muziek vind ik zelf een van de fijnste dingen in het leven. Vandaag dus vijf mannelijke artiesten met een eigen sound!

Aloe Blacc

Genre: rap, soul
Nationaliteit: Amerikaans (Orange County, Californië)
Biografie: In het begin van 1979, 7 januari, ziet Aloe Blacc de wereld voor het eerst. Op school leert hij trompet en later ook gitaar en piano spelen. We horen voor het eerst van zijn muziek in 2002, waar hij samenwerkt met producer Exile als duo Eamon. Ze brengen een ep uit – Anon and On – waar voornamelijk op gerapt wordt. In 2006 slaat hij een andere weg in en begint hij een solocarrière.
Hits: I Need a Dollar, Wake Me Up, The Man
Aantal albums: 3 (Shine Through, Good Things, Lift Your Spirit)
Opvallend: Zijn single I Need a Dollar was de introsong van de Amerikaanse serie How to Make it in America én werd gebruikt in het EA-Sportsspel Fight Night Champion. Daarnaast heeft hij het nummer Wake Me Up (Avicii) gecoverd en ook een akoestische versie van dat nummer uitgebracht.

Ik vind Aloe Blacc een heel catchy sound hebben zonder dat het te standaard is. Zijn muziek is vrolijk, maar niet oppervlakkig, en juist heel interessant. Bij Soldier in the City en Wanna Be With You heeft hij me al in de eerste secondes en daarna luister ik het nummer alsnog graag af. Gewoon goede muziek!

Jett Rebel

Genre: pop, rock
Nationaliteit: Nederlands (Den Haag)
Biografie: Jett Rebel is op 24 januari 1991 geboren als Jelte Steven Tuinstra. Als kind zong hij in kinderkoren onder leiding van onder andere Jochem van Gelder en Rob de Nijs; in 2003 deed hij met de band The Edge mee aan het Junior Songfestival (!). Na zijn middelbare is hij conservatorium gaan doen (piano en gitaar) en in die tijd speelde hij ook mee in de popgroepen The Shoulders en Valerius. Vanaf september 2012 is hij bezig met zijn solocarrière. Zijn singles vielen in goede aarde en zo werd hij uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.
Hits: niets in de top40, maar On Top of The World wordt gebruikt bij de film The Amazing Spider-Man 2
Aantal albums: 1 (Venus & Mars) en op 30 oktober 2014 ‘Hits for Kids’
Opvallend: Hij schrijft zijn eigen muziek en doet daarnaast de productie, arrangementen en opnames ook gewoon zelf door zowel te zingen als instrumenten te bespelen. Tijdens zijn live-optredens wordt hij wel begeleid door een band, maar hij treedt ook wel eens écht solo op.

Jett Rebel is een van de meest hysterische artiesten van alle bands en artiesten die ik leuk vind. Sommige nummers van hem zijn nog best rustig, maar dat typische geluid van hem zoals in Do You Love Me at All is vooral heel druk. Er gebeurt van alles door elkaar heen en in het nummer zelf gaat de muziek alle kanten op. Ergens doet dat nummer me trouwens telkens weer aan oude Doe Maar muziek denken, haha. Anyway: je moet ervan houden, maar af en toe kan ik echt genieten van die rebelsheid van Jett Rebel. Overigens is dat niet alleen in zijn muziek, maar ook in zijn teksten terug te vinden: You two girls would make a perfect girl together // and I wanna lose neither of you // I wanna lose neither of you.

George Ezra

Genre: pop
Nationaliteit: Brits (Hertford)
Biografie: Op 6 juni 1993 kwam George Ezra Barnett ter wereld. Hij is op zijn 16e gestopt met school en gaan werken in een snoepjesfabriek, zodat hij zich volledig kon gaan richten op zijn muziek. Dat werkte, want binnen een jaar had hij een deal met Columbia Records. Zijn eigen geluid, dat omschreven wordt als “a voice beyond the years”, leverde hem de vijfde plaats op in de “Sound of… 2014” lijst van BBC.
Hits: Budapest, Cassy O’, Blame it on me
Aantal albums: 1 (Wanted on voyage)
Opvallend: Toen hij 13 was, stond hij voor het eerst op het podium, dat van The Marquee – een lokaal podium waar zijn zus (die hem met muziek in aanraking heeft gebracht) vaak kwam. Met eyeliner en skinny jeans van zijn zus voorzag hij een coverband van de vrouwelijke zang.

Als je George Ezra’s muziek hoort, zou je absoluut niet zeggen dat hij op dit moment 21 is. Ik kan niet beschrijven waar het precies door komt, maar als je bovenstaand nummer (of welk willekeurig nummer van hem dan ook) beluistert, zul je me ongetwijfeld gelijk snappen. Er is iets aan zijn stem dat me gelijk doet denken aan ‘oude’ muziek (misschien ook te wijden aan invloeden van Bob Dylan die erin vermengd zijn) en daardoor vind ik zijn muziek heel sfeervol. Rustige muziek die totaal niet saai is, want er gebeurt genoeg in zijn nummers op muzikaal gebied en hij is bovendien ook heel erg origineel, waardoor zijn nummers me blijven boeien. Ik krijg altijd een fijn gevoel van zijn muziek en vind het geweldige sfeermakers voor op de achtergrond, maar ook goed genoeg om ‘zo’ naar te luisteren.

Justin Timberlake

Genre: pop, R&B
Nationaliteit: Amerikaans (Memphis)
Biografie: Justin Randall Timberlake werd op 31 januari 1981 geboren. In 1995 vormt hij samen met vier anderen de boyband *NSYNC, mar in 2002 brengt hij zijn eigen solo-album uit. Hij heeft onder andere met Britney Spears, Fergie en Cameron Diaz een relatie gehad en is op dit moment getrouwd met Jessica Biel, sinds 2012. Hij heeft met onder andere Timbaland, Britney Spears, Madonna, Rihanna, The Black Eyed Peas en Milo samengewerkt. Naast zingen heeft Timberlake ook zijn eigen kledinglijn, restaurant in Los Angelos en platenlabel en speelt hij zo nu en dan in films en series, zoals The Social Network en Friends With Benefits.
Hits: 4 Minutes, Rock Your Body, Signs, Lovestoned, Sexyback, Like I Love You, What Goes Around… Comes Around, Cry Me A River, Give It To Me, Mirrors, Señorita, Love never felt so good, My Love, Love dealer en nog 11 andere
Aantal albums: 4 (Justified, FutureSex/LoveSounds, The 20/2o Experience, The 20/20 Experience – 2 of 2)
Opvallend: Zijn single ‘I’m lovin’ it’ is gebruikt in een McDonald’s reclame, Esmee Denters is de eerste zangeres die tekende bij zijn platenmaatschappij en hij heeft een muziekpauze van zeven jaar gehad voor de single Suit & Tie uitkwam, net zoals hij en zijn vrouw eerst uit elkaar zijn gegaan voor ze trouwden.

Ik ben verliefd op Justin Timberlake. Maar dan echt. Voor zijn muziek heb ik gewoon nogal een zwak zonder te weten waarom precies. Hierboven heb ik een vrij oud nummer gedeeld, maar ik vind de nummers daarna ook steengoed. Hij.heeft.iets. Er zit een bepaald ritme in zijn muziek waar ik elke keer weer door betoverd word. De een meer dan de ander, maar hij heeft een paar nummers waar ik echt diehard fan van ben.

Paolo Nutini

Genre: pop rock, folk, easy listening
Nationaliteit: Schots en half Italiaans (Paisley)
Biografie: Paolo Giovanni Nutini is op 9 januari 1987 geboren. In plaats van zijn vader op te volgen in de fish-and-chipsbusiness, is hij van school gegaan om als roadie te werken. Hij werd bekend doordat hij als winnaar van een popquiz wat mocht spelen op het podium bij een concert van Sneddon, toen die te laat was. Door een enthousiaste journalist is hij toen op 17-jarige leeftijd naar Londen vertrokken.
Hits: Jenny don’t be hasty, New Shoes, Scream (Funk my Life up)
Aantal albums: 3 (These Streets, Sunny Side Up, Caustic Love)
Opvallend: Hij heeft in het voorprogramma van Amy Winehouse en The Rolling Stones gespeeld.

Paolo Nutini hoef je niet per se bekend in de oren te klinken, maar New Shoes MOET je gewoon kennen. Nutini is vaak te vinden op festivals en hij heeft dan ook dat perfecte relaxte geluid. Zijn muziek luistert gewoon heel erg makkelijk, super fijn voor op de achtergrond. Ik ken lang niet al zijn nummers (zo geweldig vind ik hem nou ook weer niet, zoals ik al zei is het vooral achtergrondmuziek), maar die sound is wel een beetje de rode draad in zijn muziek en vooral These Streets vind ik dan een heel prettig album.

Kende jij een van deze artiesten al? Welke spreekt je het meeste aan?

Bron info: Wikipedia, Spotify, Top40.nl

13 reacties

 1. Persoonlijk vind ik George Ezra’s muziek niet zo mooi, maar dat dan echt qua stemgeluid. Ik kende er een paar niet, deze ga ik straks even beluisteren. :)

  1. Haha ja, snap ik goed hoor, je moet er van houden of niet. Ik kan het vaak ook al snel waarderen omdat het anders dan anders is. Zat er verder nog wat leuks tussen voor je?

 2. Oh de stem van george vind ik zooo mooi, hij coverde ooit counting stars & ik zwijmel echt weg bij die versie. Net als de stem van Aloe blacc trouwens, ik heb volgens mij echt een zwak voor mooie (lage) mannenstemmen. High five, ik was best wel een poosje een beetje verliefd op Justin Timberlake, futuresex/lovesounds is zo goed. Echt wow. En tja, Jelte, oei jelte, hij is echt heel lief en een mooi mens en live zo goed, man o man, jett rebel is 1 van mijn favoriete artiesten, ik ben dan ook zo benieuwd naar zijn nieuwe album, yay.

  Btw, aloe blacc heeft de originele vocalen bij ‘wake me up’ ingezongen & hij heeft de tekst bij de melodie bedacht, dus dan is het niet echt een cover, toch? (weet ik ook eigenlijk niet precies hoe je het dan noemt, maar ja ik ben een beetje muzieksnob en ik heb teveel respect voor meneer blacc om de credits voor het nummer helemaal aan avicii toe te kennen, sorry) Oh en ik lees wel de andere artikelen, maar ik hartje praten over muziek, dus vandaar weer een reactie (okay deze uitleg was misschien overbodig. Ach)

  1. Ohhh die cover lijkt me echt geweldig! (OneRepublic staat namelijk hoog in mijn lijstje met favoriete bands – waar ik ongetwijfeld nog wel eens over ga schrijven -, haha.) Ik had eigenlijk nooit zo nagedacht over die samenwerking tussen Aloe Blacc en Avicii (al vroeg ik me wel standaard af wie nou de stem was in Avicii’s nummers, aangezien het elke keer iemand anders is en diegene nooit echt credits krijgt heb ik het idee) maar ik heb er nog eens goed naar geluisterd en volgens mij is dat inderdaad gewoon Blacc zelf! Ga ik even aanpassen. En snap ik hoor, muziek is ook gewoon tof, haha :) Wat vind je van Jett Rebels nieuwe album trouwens?

   1. Ja gastvocalen bij dj’s, altijd een lastig verhaal, want de ene keer zingt iemand de tekst die de dj bedacht heeft, dan improviseert de zanger/zangeres op basis van een beat, of er wordt een stukje bestaand nummer gebruikt & vaak wordt dit niet heel helder gecommuniceerd, helaas.
    Het nieuwe album is tof, wel zoeter dan zijn ep’s, maar het swingt heel fijn. En oh de balades zijn heel heel erg mooi (ik zit in de balade periode, het nieuwe album van damien rice vind ik zooooooo mooi, echt oh wauw, oh, heel breekbaar, echt herfst.) Toch ben ik nu nog wel een beetje meer fan van de ep’s van Jett, want die heb ik vaker gehoord, live gezien, ze rocken wat meer, maar wie weet wat het live zien en meer luisteren van de nieuwe nummers gaat doen :D

 3. Heel mooi lijstje! George Ezra en Justin Timberlake zijn mijn favorieten hiervan, ik hou sowieso erg van zangers met een unieke sound! Als het daarom gaat vind ik Sam Smith ook erg goed.
  X Emma

  1. Hm ja, daar heb ik wat minder mee, maar dat is ook gewoon omdat ‘ie al vrij bekend is. Ik vind onbekendere artiesten vaak gelijk een stuk interessanter, puur omdat ze nog niet zo ‘gehyped’ zijn (of in elk geval niet bij de grote massa), haha. Beetje een eigenwijs trekje van me, maar goed, verder vind ik hem op een paar goede nummers na sowieso ook al niet ge-wel-dig.

 4. Jaaa Paolo Nutini en George Ezra vind ik zó fijn!
  Ik snap precies wat je bedoelt over George, ik dacht echt dat hij veel ouder was – en bovendien een neger, haha. Hij klinkt als een donker iemand, ofzo :)

  (ik ben nu lekker je artikelen van afgelopen week aan het teruglezen omdat ik op vakantie was, jeej!)

  1. Ik had er inderdaad ook niet raar van opgekeken als ‘ie donker was, haha. En yay, ik had je reacties stiekem wel een klein beetje gemist! Het viel me in elk geval op dat je er niet was. Hoe was je vakantie?

   1. Haha dat zie ik dan als een compliment! :D Het was leuk, het was maar een midweekje maar toch even lekker ertussenuit met mijn schoonfamilie en Johan. Het was lekker weer en lekker rustig aan gedaan, dus geslaagd! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *