22/10/2014 HERFSTVAKANTIE MUCH

Haaaalllo!

Op moment van schrijven ben ik op de helft van de herfstvakantie. Het is woensdagavond, hierboven zie je een paar foto’s van vandaag. Het allerchillste is nog wel wakker worden, je afvragen of je binnen nu en vijf minuten of binnen nu en tien minuten je bed uit moet rollen en wat er vandaag weer allemaal op het programma staat en je dan bedenken dat je vrij bent. Uitgeslapen wakker worden – dat is voor mij zó lang geleden dat ik het gewoon raar vind om wakker te worden zonder gelijk weer in slaap te willen vallen -, je bed pas uitkomen als je wil, rustig ontbijten, nog even in pyjama rondhangen… Op die momenten heb ik mijn camera alleen vaak nog niet in handen, dus daar heb ik geen foto’s van, haha. Overigens is dat een van de weinige uren van de dag waarop mijn camera dus nog even met rust gelaten wordt. De afgelopen paar dagen heeft ‘ie ECHT overuren gedraaid: maandag schoot ik een face of the day én de foto’s met mijn zus en dinsdag was ik ook de hele dag aan het shooten met Lisa. 99 foto’s als eindresultaat van die dag vind ik wel een net getal, dus vanmorgen heb ik daar de laatste hand aan gelegd en ze verstuurd. Het is een onwijs toffe samenwerking geworden, binnenkort zien jullie het eindresultaat waarschijnlijk op mijn blog!

Vakanties zijn trouwens echt anders als je je niet volledig focust op vooruit schrijven voor je blog. Ik vul die tijd nu gewoon op met heel andere dingen – ook dingen waar ik normaal nooit aan toekom, zoals fotoshoots, terwijl bloggen eigenlijk een dagelijkse activiteit was -, maar het is toch rustiger ofzo. De herfstvakantie vind ik sowieso echt zo’n vakantie om tot rust te komen. De kerstvakantie is altijd hectisch met feestdagen en feestjes, in de voorjaarsvakantie komt alles weer een beetje op gang en zit je vaak in een heel drukke periode met school et cetera en in de meivakantie is alles vaak weer zodanig opgebloeid dat ook dat een drukkere vakantie is. Bij de herfstvakantie heb ik altijd het idee dat iedereen zich een week lang opsluit in huis met koppen thee en chocolademelk en een deken om zich heen, zowel om aan het herfstweer te wennen als om even bij te komen van de hectiek van het begonnen schooljaar.

Nou valt dat op zich beide wel mee bij mij, maar ik vind dat weekje herfstvakantie ergens altijd wel een belangrijke vakantie. Een nieuw schooljaar is toch altijd anders, zo’n weekje is dan goed om even adem te halen en de afgelopen weken te analyseren. Wat kan beter, waar ben je blij mee? Zonder herfstvakantie zou de eventuele schade veel groter zijn, als je het mij vraagt. Misschien geef ik nu een heel zware betekenis aan de herfstvakantie hoor, maar zo voel ik het ergens toch altijd wel een beetje.

Ik kan altijd heel erg genieten van zo’n weekje vrij, maar aan de andere kant vind ik de herfstvakantie nou ook weer niet zo boeiend om nog een week te verlengen. Wat me juist altijd uit een herfstdip houdt zijn de mensen om me heen en de gezelligheid en in de herfstvakantie is dit bij mij in elk geval nooit zo’n big business. Ik zie wel mensen hoor naast mijn ouders, zus en zwager, maar het is toch altijd anders dan 40 per dag. Mijn tijd weet ik gelukkig goed te gebruiken, want vervelen doe ik me niet – zo wil ik mijn ongelezen Bloglovin’ artikelen naar 0 reduceren (ik begon met 300, nu schommelt het rond de 150), moet ik nog een Engels boek lezen en KCV samenvatten, wil ik ook nog een Forever21-bestelling plaatsen en wat zakelijke dingen doen. Daarnaast ben ik dus druk bezig geweest met fotoshoots doen en foto’s bewerken en houd ik mijn blog gewoon nog netjes bij. Hoewel vooruit schrijven niet meer het doel is, is een artikeltje of drie/vier extra natuurlijk niet erg!

Vandaag trok ik rond een uurtje of half elf een spijkerbroek en rode trui aan, stemde ik mijn make-up af op mijn nieuwe oorbellen van Beautiful Bijoux (een sieradenwebshop waar ik nog een cadeaubon van had), bewerkte ik foto’s, schreef ik een artikel en installeerde ik iOS 8(.2). Ik vind het echt onwijs stom dat ik een iPhone van 16GB heb gekocht en nu nog maar 12,1GB capaciteit heb door alle ruimte die de software inneemt, maar goed, er zitten wel handige verbeteringen in zoals het bewerken van foto’s dat nu veel geavanceerder is. Daarna ging ik met mijn moeder naar de verjaardag van haar oppaskindje en op de terugweg fietste ik nog even langs de Brenda, die bij haar verzorgpony was. Haar zie ik de laatste tijd ook te weinig trouwens. Toen ik bijna thuis was zag ik een enorm schattige kitten lopen, dus ik stapte gelijk van mijn fiets om ‘m te aaien. Hij/zij kwam gelijk naar me toe en terwijl ik hem/haar aaide en vast probeerde te leggen met mijn iPhone liep er een werkman langs, die ook even door zijn knieën ging om ‘m te aaien. Ik kende die man niet, maar op deze manier hadden we toch een gesprekje over de kitten en riep ik ‘m nog even ‘Werkse!’ na (al bleek ‘ie net klaar te zijn). Bewijs dat kattenliefhebbers de leukste mensen zijn, haha.

Volgens mij heb ik wel weer even genoeg gekletst. Ik weet niet wat jullie ervan vinden, maar ik vind dit soort artikelen eigenlijk wel gezellig haha! Ik ga mijn laatste vier dagen herfstvakantie nog even optimaal benutten zodat ik hierna weer uitgerust, met hernieuwde motivatie en leuke herinneringen aan de slag kan. Lekker bloggen, misschien nog iemand strikken voor een fotoshootje of anders gewoon de natuur in voor herfstfoto’s en zondag bovendien de 18e verjaardag van mijn zus heel uitgebreid vieren met ongeveer de hele familie. Ongetwijfeld weer met de regen tikkend op de tuintafel en tegen de ramen, want oktober is nu wel écht herfst…

Heb jij ook herfstvakantie (gehad)? Waar gebruik(te) jij ‘m voornamelijk voor?

8 reacties

 1. Heerlijk om in zo een vakantie als deze het lekker rustig aan te kunnen doen en je niet te haasten om op tijd naar te school te hoeven gaan ;-)
  Heb nog fijne dagen……

  Xoxo

 2. Dit soort artikelen zijn fijn, zeg :)
  Lekker even bijkletsen! Geniet nog even van je vakantie, toffe foto’s heb je al gemaakt!
  Ik moest deze week nog werken, maar ben alleen maandag geweest; de rest van de tijd al ziek :( Morgen hoop ik wel te gaan werken nog… En dan heb ik volgende week een weekje vakantie, ga met mijn schoonfamilie een weekje naar Centerparcs in Emmen :)

 3. Wat een superleuke oorbellen! En ja, dit soort artikelen zijn erg leuk om te lezen hoor ;)
  En alvast gefeliciteerd met je zus! Wat grappig, mijn broer werd afgelopen dinsdag 18.
  Geniet nog maar even van je vakantie, ik zit alweer lekker op school, haha. Moet je op school eens op de kapstokken letten, voor de vakantie hingen die vol met dunne zomerjasjes en nu hangen ze ineens vol met dikke winterjassen. Krijg je ook wel een beetje een winters gevoel van :)

  1. Haha, wij hebben sinds vier jaar geen garderobe meer maar de regel dat je je jas in je kluis moet bewaren, dus in dat geval: mijn kluis zit inderdaad een stuk voller dan eerst :P (Als het regent hangen ze gelukkig wel kapstokken op, al is dat ook niet erg chill – al die natte en stinkende jassen tussen de kluisjes!) Nog gefeliciteerd met je broer trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *