Hi guys!

Kennen jullie dat? Dat de meeste dagen van de week in je agenda best leeg zijn, maar dat één dag echt própvol staat? Bij mij is het deze keer de vrijdag. Dan zou je kunnen zeggen, goh, dan begin je toch gewoon vast op maandag? maar zo lijkt het niet meer te werken bij mij. Om de een of andere reden vind ik het toch fijner om vandaag te doen wat morgen af moet en gewoon ‘dag voor dag’ te leven. Natuurlijk maak ik nog wel eens wat huiswerk gelijk op de dag dat het opgegeven is terwijl het niet voor morgen is en aan grote projecten begin ik ook echt niet pas de dag van tevoren, maar ik merk dat ik uiteindelijk toch beter werk als de deadline in zicht is (zie ook dit artikel van een tijd terug).

Dat betekende in dit geval dat ik mijn hele woensdagavond en donderdagmiddag aan mijn leesverslag Nederlands heb besteed. Ik had met moeite tijd gemaakt voor het boek, en daarna moest ik ‘m nog in detail uitpluizen. Heb maar niet bijgehouden hoe lang ik er uiteindelijk mee bezig ben geweest, dat wil ik ook niet weten, zeker niet als je je bedenkt dat ik er dit jaar nog vier moet maken. Exclusief samenvatting zit ik al over de 2000 woorden voor één boek van 175 pagina’s… Uitgebreid vertellen is dan ook het punt niet, als ik eenmaal weet wat ik moet zeggen dan lukt het me wel dat op papier te krijgen. Ik doe eigenlijk nooit mijn best om het zo kort en bondig mogelijk te houden, dus ik heb heel veel medelijden met mijn docente die zo meteen vier pagina’s door mag worstelen, haha.

Het scheelt wel dat ik niet echt stom vind om te doen. Ik heb de afgelopen week veel tijd op mijn kamer doorgebracht met mijn oliebrander aan, scent chips erin en goede muziek op. Of nouja, op het moment staat de ‘Brand new’ playlist van Filtr aan en daar zitten ook wel wat ‘slechte’ nummers in, haha. Maakt niet uit, want hij is perfect voor tijdens het leren met upbeat muziek van One Direction en Olly Murs, rustige nummers  als Nothing Really Matters van Mr. Probz en You and Me van You+Me, natuurlijk de nieuwe The Script, en dan wat foute nummers als Them Girls Be Like. Ugly Heart van G.R.L. vind ik trouwens ook fijn, haha. En nog het allerbeste: JOHN LEGEND! Ik vind de remix van You And I (Nobody In The World) en het nieuwe nummer Don’t Say Goodbye zooo goed. Ik heb hem vorig jaar najaar ontdekt (ook in combinatie met de scent chips) en zijn stem is gewoon per.fect. voor deze tijd van het jaar.

Het was een super drukke dag vandaag, ik heb lang niet alles gedaan wat ik wilde of moest doen ondanks het skippen van mijn wekelijkse zwemdate (met mijn moeder dan hè) en ik moet morgen mijn tussenuur dus optimaal gaan benutten, maar toch ben ik er nog heel rustig onder. Het fijne is dan ook dat ik het retedruk heb, alleen dan zonder stress. De toetsweek komt eraan en ja, ik moet dit weekend echt gaan leren, maar daar heb ik eigenlijk best zin in. Als ik dan weer eens op mijn kamer zit met een dik vest aan, een snurkende viervoeter op mijn bed achter me en heerlijke muziek en een aangename geur aanwezig op de achtergrond, dan ben ik namelijk best gelukkig. Er is nog ZOVEEL meer wat ik eigenlijk wil doen, zoveel wat ik wil fotograferen en zoveel waar ik over wil schrijven en zoveel andere dingen die ik nog zou willen doen, maar als ik dat dan toch moet vervangen door school, dan kan ik daar maar beter zoveel mogelijk van genieten. En dat blijkt niet eens onmogelijk te zijn.

Zeker niet als je het jezelf gunt om gewoon even met je camera naar zolder te rennen als je moeder zegt dat de zonsondergang zo mooi is. Kijk, het liefste was ik natuurlijk naar buiten gerend en had ik daar de mooiste plek opgezocht, maar met deze paar foto’s was ik ook nog wel blij. Veel mooie zijn het niet geworden, want met een ‘zware’ 75-300mm lens fotograferen in het donker betekent óf wazige foto’s door je lange sluitertijd óf ruis door je hoge ISO. Kiezen of delen. Het ging er in elk geval om dat ik even een spontane pauze had.

Bloggen stond natuurlijk ook wel een beetje op mijn todolijstje van vandaag, dat geef ik toe. Het is 22:46, ik ben net drie kwartier terug van cath en ik ben bang dat ik mijn cheatdag moet gaan gebruiken want 23:00 gaat ‘m niet meer worden, dus de ideale omstandigheden zijn het niet. Toch wilde ik het wel doen. Ik had de behoefte even lekker van me af te schrijven over dit soort random dingen en ik ben blij dat ik uiteindeiljk voor dít artikel en niet voor iets anders moeilijks om elf uur ’s avonds heb gekozen. Terwijl er alweer gedachtes als “ja maar zaterdag heb je een Picture it en dan heb je dan niets meer te vertellen” en “ja maar die webcamfoto’s woensdag waren ook allemaal al momentopnames van fijne situaties dus verzin maar iets anders” door mijn hoofd speelden had ik namelijk echt zoiets van fuck it, ik heb een blog, ik heb een plek op internet om juist dit soort dingen op te zetten, DOE DAT VERDORIE DAN OOK. (Ik gebruik het woord verdorie inderdaad nog wel eens in serieuze context.) Niet op Facebook waar iedereen er voorbij scrollt, maar hier. Op je eigen plekje. Met foto’s die niet per se goed zijn, maar wel een fijne weergave van vandaag (en gisteren) geven.

Ik was zo ontspannen tijdens mijn warme douche dat ik een andere shampoo in mijn haar smeerde in plaats van de crèmespoeling. Ik heb vanmiddag het hele huis doorgelopen op zoek naar een apparaat dat AA-batterijen had omdat mijn muis het niet meer deed (sinds wanneer is alles AAA?) om er daarna achter te komen dat mijn muis gewoon stuk is. Ik besteedde teveel tijd aan (de opmaak van) mijn maatschappijleersamenvatting in plaats van de deadlines van vrijdag. Maar hoi, zo gaat het er nou eenmaal aan toe in mijn leven en dat is eigenlijk best leuk.

Om mijn onsamenhangende verhaal een algemene boodschap mee te geven:

“If you immediately stop whatever you’re doing – no matter how busy you are – when you see the skies turning red, just to sit down and watch the sun go down, you might as well be exactly the person I’ve been searching for my whole life. Because in my honest eyes, that’s the best example of having your priorities in the right order. Appreciating the little things in life is of SO much importance.”

Ook leuk om te lezen:

6 reacties op 09/10/2014 DEADLINE FRIDAY

 • Mooie quote! Het vat je artikel precies samen. Samen met de foto’s is zo’n artikel echt wel fijn om te lezen :)

 • Leuk artikel! Leesdossier altijd mijn favoriete bezigheid met Nederlands. Combineerd lezen, en schrijven. Veel beter dan dat gaat het niet worden!
  Dat van de batterijen herken ik… en vervolgens zit je met een afstandsbediening zonder batterijen….

  Grote vraag is…. heb je een van je cheatdagen moeten gebruiken?

  • Haha ja :( Het werd half één want ik bedacht me om half twaalf dat ik mijn verhaal nog wilde insturen voor Talent voor Taal (en dan moest ik ‘m eerst nog inkorten) – deadline was 10 oktober haha.

   • Toch handig, zo’n blog: raak ik er toch van op de hoogte dat je mee hebt gedaan aan de schrijfwedstrijd op school.
    Nu maar hopen dat je wint…….met het waarschijnlijk leuke verhaal. Ga je dat nog delen:)?

 • Leuk artikel! Dat met die shampoo had mij ook kunnen overkomen, haha.
  En ja, ik weet dat het gemeen is, maar ik ga je toch even pesten: ik heb sinds vandaag vakantie! :P
  En laatst vroeg je me wat mijn favoriete nummer van het nieuwe album van de Script is. Ik heb inmiddels besloten dat dat Man on a wire is. Ik vind eigenlijk het hele album geweldig, maar dit nummer vind ik echt het allerbest.
  Fijn weekend en succes met leren!

  • Eigenlijk vind ik het deze keer niet eens zo erg, ik ben er nog niet extreem aan toe namelijk en met de toetsweek heb ik echt extreem korte dagen (dat zie je wel in de komende Picture it haha) dus dat voelt al een kleeein beetje als vakantie. Heb jij eigenlijk je eerste toetsweek al gehad?
   Man on a Wire is inderdaad geweldig! Ik luisterde vanmorgen hun eerste album ‘The Script’, dat blijf ik eigenlijk toch wel de beste vinden. Maar alles is fijn! Ik vind het ook chill dat ze al redelijk veel muziek hebben uitgebracht, dan ben je er veel minder snel op uitgekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (22), net afgestudeerd in de Neerlandistiek en na al die jaren nog steeds bloggend over van alles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen
 • Twitter
 • Mail
 • Feedly
 • Instagram
 • Bloglovin\'

Follow

Archief
Recente reacties
currently listening
abonneer via e-mail

Vul hieronder je mailadres in om een mailtje te ontvangen als ik een nieuwe blogpost heb gepubliceerd.

cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.

currently reading