Naast de nodige tweets en Facebookupdates (en over een maand ook Instagramfoto’s) die ik dagelijks in mijn Timehop zie verschijnen, zie ik ook elke dag welke blogpost ik op dezelfde datum – maar dan één of twee jaar terug – heb gepubliceerd. Meestal denk ik ‘oja, die’ en scroll ik er voorbij, maar af en toe klik ik ‘m aan om op die manier verzeild te raken in mijn eigen blogarchief. Mijn blog was toentertijd heel anders en ik ook, maar een paar artikelen vind ik nog wel leuk. Eigenlijk vooral doordat ze zo oud zijn – er zitten ook wel een paar echt goede tussen, maar ik heb nu even niet de moeite genomen die weer helemaal door te lezen. Zondag is een perfecte dag om je te vermaken met zulke artikelen uit de oude doos, dus ik help jullie (en mezelf) een handje door er een paar – van oud naar nieuw – uit te lichten.

OOTD: getting fashiolistic when it’s autumn (november 2012)

 DSC00030.jpg

Hoewel ik me bewust was van de slechte omstandigheden voor outfitfoto’s – het was al helemaal donker buiten, en er stond bovendien een klapstoel in mijn kamer die ik niet eens verzet heb – heeft dat me er toen niet van weerhouden ze toch te maken. Na een lange dag weg zette ik de videocamera met uitklapschermpje op mijn bureau en maakte ik met behulp van de afstandsbediening een aantal foto’s. Ze zijn niet van hoogwaardige kwaliteit (sowieso waren de foto’s volgens mij onder de 10 megapixel), maar toch vind ik het artikel nog altijd leuk. Ik weet nog hoe fijn ik me voelde in die outfit (die ik ook nu nog steeds best leuk vind) en hoeveel lol ik erin had om op een zondagavond met Vera Camilla op de achtergrond een beetje voor de camera te poseren. Het artikel mag dan van redelijk slechte kwaliteit zijn, de spontaniteit en zodoende de lol spat er – voor mij – wel vanaf en dat maakt dat ik deze nog altijd leuk vind om terug te lezen. Eén van de (weinige) oude artikelen waarbij ik denk: you go girl.

Update van een weekendgek (november 2012)

 Snapshot_20121103.jpg

Persoonlijke kletsartikelen met webcamfoto’s. Ik doe het eigenlijk niet meer, deels doordat er op zaterdag altijd al een uitgebreide Picture it online komt en ik het dan vaak een beetje dubbel vind om in een ander artikel nog eens uitgebreid te gaan vertellen wat ik die dag ga doen en hoe mijn daily life er op het moment een beetje uitziet. Toch vind ik die spontane, random artikelen altijd wel tof om te lezen. Je merkt dat ik nog minder bezoekers had, het komt wat ‘kleinschaliger’ over, maar aan de andere kant is daar niets mis mee. Het is juist wel knus en persoonlijk – mijn blog is nu ook heel persoonlijk, maar dan wel op een totaal andere manier. Grappig om dat verschil te merken.

Inspirationeel: Train ft. Ashley Monroe – Bruises (november 2012)

Dit artikel schreef ik in dezelfde week als die hierboven. Tijdens het voorbereiden van het viergangendinertje voor mijn zus en haar vriendinnen, waar ik het in de personal update hierboven over had, liep ik de garage in om iets te pakken en toen hoorde ik dit nummer uit de stokoude radio komen. Ik weet nog dat ik toen een stukje heb opgenomen met mijn mobiel (met de videofunctie, want de recorder kon ik niet vinden), zodat ik later op de tekst kon letten en ‘m op kon zoeken. Zo ging dat dus vroegâh zonder Shazam, haha. Ik had het er pas nog met een vriendin over hoe afgezaagd Train is, maar dit nummer brengt me wel ongeveer gelijk terug in die garage. Het is net zoals het artikel zelf dat ik er destijds omheen schreef een beetje magertjes, want echt geweldig zijn ze beide niet, maar toch zet ik dit nummer stiekem nog gewoon op replay als ik ‘m weer eens tegenkom.

Een jarige kat, random gepraat over de inmiddels afgelopen kerstvakantie en een bedankje (december 2012)

Snapshot 20130104 1 -
Eigenlijk net zo’n personal update als het tweede linkje. In de tijd dat ik Twilight nog eng vond, 30 artikelen in de planning had staan, mijn huiswerk onwijs braaf deed en mijn artikelen vrij rude afsloot. Ik kreeg er niet eens reacties op, maar ik was veel te enthousiast om me daar écht druk over te maken. Twilight moet ik trouwens snel weer een keertje kijken, lekker 2011/2012-sentiment.

New in: Primark tas (februari 2013)

 Naamloos_zpsccca2583.png

Deze tas was ZO leuk! Ik heb hem onlangs helaas weg moeten gooien omdat hij er écht niet meer uitzag en bijna uit elkaar viel, maar als ik de foto’s zie in dit artikel waarin hij er nog zo mooi uitzag denk ik echt GEEF HIER. Het was de perfecte handtas – matzwart past overal bij en er paste een hoop in zonder dat hij echt groot was. Ik heb hem ook nog een tijdje als schooltas gebruikt trouwens, dat was wel een beetje krap en heeft zijn levensduur uiteindelijk natuurlijk niet verlengd. Bummerrr want ik vind het oprecht jammer dat ‘ie stuk is. De foto’s waar ik zelf op sta zijn vreselijk, maar ik snap wel dat ik een heel artikel schreef over deze tas (al had de titel wel wat gedetailleerder gemogen?).

Muziek van de afgelopen tijd (maart 2013)

Ik neem nooit meer echt de moeite om een artikel zoals deze te maken, puur omdat ik zoveel luister dat ik dit dan ongeveer per week zou moeten doen om het geen enorm artikel te laten worden (slecht in keuzes maken, vandaar). Toch vind ik het leuk om terug te horen, omdat die nummers me vaak gelijk weer doen denken aan die periode. En soms is het gewoon een handige manier om goede muziek te herontdekken!

NOTD: blue marker ‘nail art’ (mei 2013)

 photo DSC01153_zps7ca1382b.jpg

Mijn handen waren echt gortdroog (dit is de minst erge foto) en jullie waren sowieso niet erg enthousiast, maar ik vind ‘m nog steeds wel geniaal: marker nail art! Het bleek uiteindelijk niet echt een waterdichte methode te zijn, maar die paar keer dat het zó uitpakte toen ik met een markeerstift over mijn nagellak heen ging was ik toch wel positief verrast. Ziet er cool uit, toch?

Ideetjes om je kamer zo ruim mogelijk te houden (mei 2013)

 photo Kamerideetjes1_zpsf0e40791.jpg

Absoluut geen handige tips, maar ik kan er nog steeds wel om lachen. Het idee zelf vind ik namelijk wel creatief en goed uitgewerkt!

Je ziet in dat halve jaar (van november 2012 tot mei 2013) al heel veel verschil in de kwaliteit van mijn artikelen. Ik heb in die tijd veel sprongen gemaakt en ik ben blij dat vooral de foto’s van mijn blog erop vooruit zijn gegaan en ik nu 5 in plaats van 50% WeHeartIt-foto’s gebruik. Ook heeft mijn blog nu een veel vastere vorm en is alles wat gestructureerder. Aan de andere kant inspireren die oude artikelen me ook nog wel: ik zou absoluut niet meer die Hester van twee jaar geleden willen zijn, maar dat ze ‘gewoon’ deed wat ze leuk vond vanuit een enorme passie, dat is te bewonderen. En die passie is er nog steeds wel, maar ik denk toch dat het wel meer te merken is in dat soort spontane, persoonlijke artikelen – ook als ze van mindere kwaliteit zijn. Goed om eens over na te denken!

Heb jij deze artikelen al wel eens gelezen? Welke vond je het leukste?

PS: Het bloesje van de laatste foto had ik vandaag na lange tijd weer eens aan. Zoveel is er eigenlijk ook weer niet veranderd.

Ook leuk om te lezen:

14 reacties op A trip down memory lane: oude blogposts

 • Hahahaha leuke terugblik ;-)

  Mooie dag Xoxo

 • Wat ben je intussen veel verandert! Ik volg je al zeker een jaar, je hebt me nog tips gegeven om mijn eigen blog te beginnen (heb ik na al die jaren ondertussen gedaan, haha) Je blijft toch wel één van mijn favo blogs hoor. :-)

  • Ik vind alle virtuele Lisa’s in de comments altijd een beetje lastig uit elkaar te houden en zeker als ze switchen van emailadres, maar dat kan ik me inderdaad nog wel herinneren! Je blog heette eerst toch Pastel Paradise? Dan volg je me in elk geval echt al een tijdje, superleuk dat je nog steeds meeleest!

 • wat leuk deze terugblik!
  Je ziet zeker dat je sprongen hebt gemaakt.
  Niet alleen in fotokwaliteit maar ook in taalgebruik.

 • Wat leuk gevonden om ns terug te kijken! :-)

 • Leuk artikel! Het lijkt me voor jou best gek om die veranderingen te zien en te lezen wat je toen ook alweer allemaal deed, maar ook wel weer leuk omdat je zeker verbetering ziet wat je blog betreft. Tof :)
  Ik vind je okergele vest fijn!

 • Leuk artikeltje! Ik heb niet alle artikelen helemaal gelezen, maar ook aan de onderwerpen en foto’s merk je toch wel verschil. Ik kende ze allemaal nog niet, wat ik apart vind, omdat ik eigenlijk het idee heb dat ik je al heel lang volg, haha. Ik vind random kletsartikeltjes overigens alsnog leuk om te lezen naast je Picture it’s, dus voel je vooral vrij om daar weer mee te beginnen. ;)

  • Hmm maar jij volgt me waarschijnlijk een jaartje ofzo, en deze artikelen zijn echt van eind 2012 begin 2013, dus da’s wel twee jaar terug – in de tijd dat ik nog onder de 50 volgers had zelfs geloof ik. Toen lazen er dus sowieso maar weinig mensen mee, haha. En ja, ik wil het toch wel weer wat meer gaan doen denk ik :)

 • Ik volg je al lang maar eigenlijk kan ik me geen van deze artikelen meer herinneren haha. Dat je heel veel in kwaliteit vooruit bent gegaan is natuurlijk in een oogopslag te zien maar dat is juist zo leuk! Als je over vijf jaar nog blogt dan heb je gewoon een heel online dagboek van je tienerleven haha.

  • Haha ja klopt! Ik ben heel benieuwd of mijn blog nog online staat (al dan niet in actieve vorm) als ik bijvoorbeeld kinderen heb, lijkt me zo tof om dit dan aan ze te laten lezen. Of vooral heel raar eigenlijk.

 • Wat ontzettend leuk om te zien en sommige artikelen kan ik me nog herinneren!

 • Echt super leuk om te lezen zo, die terugblik. Ik ga even de opruimtips checken, haha.

 • Leuk om even terug te kijken. Jammer eigenlijk dat bijna niemand de moeite neemt om de blogarchieven nog een door te scrollen (althans bij mij doet vrijwel niemand dat). Misschien neem ik dit idee van je over, en ga ik gewoon af en toe wat oude stukjes in het zonnetje zetten.

  • Zou ik zeker doen! Het is soms zonde dat sommige artikelen maar een dag vol in de spotlight staan en daarna al heel snel weer naar de achtergrond verdwijnen. Aan de ene kant is dat het grote voordeel van blogs, dat het zo interactief en actueel is, maar aan de andere kant is het soms ook wel handig bij een boek dat dat boek gewoon altijd in dezelfde vorm blijft bestaan, zeg maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (23), net afgestudeerd in de Neerlandistiek en na al die jaren nog steeds bloggend over van alles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen
 • Twitter
 • Mail
 • Feedly
 • Instagram
 • Bloglovin\'

Follow

Archief
Recente reacties
currently listening
abonneer via e-mail

Vul hieronder je mailadres in om een mailtje te ontvangen als ik een nieuwe blogpost heb gepubliceerd.

cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.

currently reading