Waar ik het vroeger echt niet zag zitten om een dag in de auto door te brengen voordat je je vakantiebestemming hebt bereikt, doe ik tegenwoordig niets liever. Nu ik steeds makkelijker zelf kan reizen – een halfuur metro en ik zit in Rotterdam, een uurtje in de trein en ik ben in Utrecht… -, moet ik ook steeds verder weg voor nieuwe dingen. Nu ik nog met mijn ouders op vakantie ga is de mogelijkheid om verder weg te gaan er tenminste ook nog en daarom word ik steeds reislustiger (sorry pap en mam). Tijd om de Travel TAG in te vullen!

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

Nederland natuurlijk, daarnaast België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Zweden, Spanje, Engeland en Griekenland (Rhodos). Wow, dit wordt al een aardige lijst!

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje?

Er zijn een hele hoop plaatsen en landen die me leuk lijken, maar het specifiekst daarvan is toch wel New York. Tja, ik wil er gewoon een keer geweest zijn en ik denk ook dat ik het echt een toffe stad vind, anders zou ik het natuurlijk niet zomaar even doen.

Wat is jouw meest ideale vakantie?

Een all-inclusive hotel in een warm land met een zwembad erbij en de zee vlakbij, liefst op loopafstand. Graag niet in het hoogseizoen, dat is me iets te warm en te druk, gewoon in mei/juni. Mooie omgeving, goede service, leuke mensen, goed eten, niet te irritante kids die om me heen dartelen als ik met mijn zonnebril op m’n kop een boekje probeer te lezen en je kan mij niet blijer hebben.

Den Dolder, 2012

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?

Pfoeh, ik heb werkelijk geen idee. Een van de plaatsen die het meeste indruk op me heeft gemaakt was echter toch wel Mons Klint, in Denemarken, denk ik. Maar daar ben ik deze zomer al naar teruggeweest.

Ben je weleens voor je werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?

Haha nee, zo ver gaat mijn blog helaas nog niet! ;-) Verder heb ik natuurlijk geen werk, maar wel school. Daarmee ben ik al wel een aantal keer in het buitenland geweest; Aken (Duitsland), Ieper (België) en Lille (Frankrijk) als ik niets vergeet. En natuurlijk de vele schoolreisjes naar Blijdorp, Avifauna, de Efteling et cetera en latere, meer educatievere uitstapjes naar de Rotterdamse havens, Boijmans van Beuningen, dat soort dingen. Oh en komend schooljaar ga ik – in mei – naar Rome met edureis, als ik de verhalen van mijn zus mag geloven is dat onwijs leuk dus daar heb ik ook alvast erg veel zin in!

Met wie ga je meestal op reis?

Ik ga eigenlijk altijd met mijn ouders en zus op vakantie en de laatste tijd gaat mijn zwager ook regelmatig mee. Eerlijk gezegd vind ik dat ook wel gezellig; ik maak eigenlijk nooit echt vrienden op vakantie en soms zitten we ook gewoon in zo’n accommodatie dat dat niet gaat (bijvoorbeeld als je een huizenruil doet), wat ik helemaal niet erg vind, maar soms is het dan wel leuk als je van jezelf een iets groter gezelschap hebt. Met z’n viertjes is daarentegen ook nog steeds heel gezellig! In het verleden zijn er ook vaak wel vriendinnen een weekendje mee geweest op vakantie, maar nu we eigenlijk niet meer in Nederland op vakantie gaan is dat natuurlijk niet zo praktisch.

Londen/Engeland, 2012

Met wie zou je wel eens op vakantie willen gaan?

Met vriendinnen is altijd leuk, maar dat is de edureis eigenlijk al. Verder lijkt het me een keer leuk om een weekendje een citytrip te doen met mijn zus en natuurlijk ook heel gezellig als je op vakantie gaat met je vriend/hij meegaat met jou/jij meegaat met hem, maar dan spreken we over een paar jaar verder. Een keer alleen reizen lijkt me ook wel tof!

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Uhmmm veel te veel haha. Mijn ouders, zus (en zwager, anders is het ook zo zielig), vriendinnen, Coco, een paard, mijn spiegelreflex en iPhone en laptop met internetverbinding. Die laatste drie ook graag met eeuwige accu. Zonnebril, bikini, boek, slaapzak en dan moeten we een eind komen toch?

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

Ja, echt supervaak! We gingen ‘vroeger’ (tot vorig jaar) altijd op vakantie in Nederland door middel van ‘huizenoppas’. Dan zit je dus in een woonhuis van mensen die zelf op vakantie zijn en kun je op hun huis, planten, spullen en eventueel dieren passen. Via een site kun je zelf contact opnemen met mensen en zo hebben we in Tiel op twee pony’s en katten gepast, in Bilthoven en Den Dolder op twee honden en een kat en nog één jaar in Friesland op één hond. Als je dan een bos voor de deur hebt, een jacuzzi in de tuin en een boxspring om in te slapen dan hoor je mij niet klagen! Maar ik vind het nu ook wel leuk om meer van de wereld te zien, zeker als je die dieren niet hebt. Met een vakantiepark of camping in Nederland voor een ‘tussenvakantie’ heb ik echter nog steeds geen problemen, Nederland is afwisselend genoeg! Oh, en zeker met een huifkar heb je alsnog een heel avontuurlijke vakantie in je eigen land ;-)

Drenthe, 2011

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?

Haha, dat laatste. Ik ben nog nooit op skivakantie geweest, dus ik kan er in principe niets over zeggen en ik denk dat ik me op zich prima zou vermaken, maar ik houd niet zo van sneeuw en kou (wintertenen en -vingers…) en ben volgens mij veel te onhandig om fatsoenlijk te kunnen skiën. Ik zie mezelf al helemaal op de eerste de beste afrastering afsjezen met een rotvaart, nou doe me dan maar een warm land waar je een goed excuus hebt om de hele dag op je kont te liggen met alleen een bikini aan.

Wat is jouw leukste vakantieherinnering?

Wat een onmoooogelijke vraag. Mijn vakanties zitten (uiteraard!) vol met geweldige herinneringen, dus ik vind dit nogal een lastige. Dan ga ik toch voor alle wandelingen met de honden, en dan voornamelijk die waarbij we ze ergens mee naartoe namen. Die ene keer dat we ze lieten zwemmen staat ook nog helder op mijn netvlies, zó leuk.

Wat is jouw minst leuke vakantieherinnering?

Lastig. In de afgelopen jaren heb ik niet veel vervelends meegemaakt, maar toen ik ergens in 2005 of 2006 op vakantie zo hard van mijn fiets viel dat ik mijn voortand (van mijn blijvende gebit) in mijn handen had was ik niet heel erg amused. Die tand is natuurlijk nog steeds dood dus dat was ook gewoon geen succesvolle actie, haha. Gelukkig weet ik er vrij weinig meer van.

Zuid-Frankrijk, 2014

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?

In 2014 ben ik tot nu toe in Nederland (Schoonhoven), Frankrijk (Parijs), Denemarken en Zuid-Frankrijk op vakantie geweest. Nu staat er eigenlijk niets meer op de planning. Aan de zomervakantie gaan we waarschijnlijk pas na de kerst denken (maar ik zit stiekem al aan Kroatië te denken) en of we in de ‘tussenvakanties’ van dit schooljaar nog weggaan: geen idee. Misschien als er een leuke aanbieding is of we gewoon zin hebben om de caravan nog even te pakken. Mijn zus heeft ook examens dit jaar, dus dat ligt er gewoon aan of we tijd en zin (en geld, haha) hebben om weg te gaan. Ik ben in mei dus sowieso nog weg, dus ik zit al aardig goed!

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Ik had het er pas nog over met mijn zus dat Rusland (ik wilde Russië typen, zo weinig boeit het me) ons absoluut niet trekt. Het is misschien best een leuk land, Moskou bijvoorbeeld lijkt me nog wel ok, maar gewoon wat er allemaal in gebeurt en in gebeurd is, de hele geschiedenis en culturele achterstand van de mensen op het platteland… En dan het klimaat… Ik heb er he-le-maal niets mee. Dan heb ik nog liever een derdewereldland.

Laat je allerleukste vakantiefoto zien!

2013, in Friesland, met Lady – de hond waar we toen op pasten. Ik word nou eenmaal nergens blijer van dan van dieren en dat in combinatie met vakantie zorgt voor heel leuke herinneringen, en als je het mij vraagt ook leuke foto’s. Deze vind ik nog steeds schattig, haha!

De TAG mag je uiteraard gewoon overnemen! Laat even een linkje achter bij de comments als je ‘m zelf al eens hebt gedaan, kan ik jouw antwoorden ook gelijk lezen!

Waar zou je nooit op vakantie gaan? En waar ben je dit jaar geweest?

Ook leuk om te lezen:

12 reacties op Travel TAG (been there, done that)

 • Wat een leuke tag en mooie foto’s ;-)

 • Wat een reizigerszijn wij! En fijn om te lezen dat je het zo leuk vindt om andere delen van de wereld te zien.
  Voordat we in Tiel oppasten zijn we nog in Groningen stad geweest. Daar zorgden we twee weken voor twee poezen. Het was onze eerste oppasvakantie. Je fietste daar op je rose fietsje nog bijna het kanaal in! Je was toen net 4 jaar. We zijn toen ook een dag naar schiermonnikoog geweest en hebben daar gefietst. Ik zou jullie wel weer eens mee willen nemen naar een hollands eiland. Niet omdat ik zo gek ben op zand maar om het jullie te laten zien. Dat is toch wel r voornaamste reden om weg te gaan: om jullie andere natuur te laten zien, hoe mooi en gevarieerd Gods schepping is!
  En die foto met Lady heb ik gemaakt! Leuk dat je die als leukste uitkoos. En dat met míjn aanleg voor fotograven………

 • Wat een leuke tag! Echt gaaf dat jullie in de vakantie oppasten op andere huizen, dat lijkt me ook wel leuk! Wij gaan altijd met de vouwwagen naar een warm land, haha.

 • Fijne tag! Ik heb ‘m een keertje ingevuld, poosje terug (http://leentjegerritdina.wordpress.com/2014/05/29/tag-been-there-done-that/). Ik ging vroeger altijd kamperen en tegenwoordig meestal in een huisje op een vakantiepark, of een B&B of soms een hotel.
  Het oppassen op andere huizen en dieren lijkt me ook wel tof! Schattige foto van jou en Lady :)

 • Dit jaar ben ik in februari naar Rome geweest, heb ik in mei/juni een reis gemaakt door Oost-Europa (Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije) en ben ik deze zomer naar Antwerpen en de Achterhoek geweest. Oh, en in de herfstvakantie ga ik nog een weekje naar Portugal.

  Als ik dit zo lees schaam ik ne een beetje voor mijn reisgedrag. Maar aan de andere kant, mijn vriend en ik vinden het heerlijk om er samen tussenuit te gaan en daar leggen we graag ons geld voor opzij. Touren door Nederland vinden we daarbij net zo lekker als naar het buitenland gaan. Nederland is ook mooi!

  Maar er zijn geen landen die ik liever niet zou bezoeken. Ik denk dat elk land en elke cultuur fascinerend is. Misschien juist wel als er zo’n geschiedenis aan een land kleeft.

  • Wow, echte reizigers inderdaad! Wel heel erg tof. En het klinkt misschien heel decadent om zo vaak op vakantie te gaan, maar het is maar net waar jij prioriteit aan geeft. Voor sommigen is dat een dure tv en voor jullie misschien een citytrip. Lekker blijven doen zolang het kan, zou ik zeggen! Alvast veel plezier in Portugal en wat vond je van Rome?

 • Heerlijk om te lezen!! En wat een ontzettend leuke foto van jou en Lady!

 • Ik kan je mooie foto’s zeer waarderen!

 • Yay, heel leuk om te lezen!

 • Ik ben in New York City geweest! Als je van winkelen houdt is het de perfecte stad voor je! Ik hou helaas niet zoveel van winkelen dus alle tijd op time square, heb ik maar wat rondgelopen achter mijn groepje aan en toen ik vroeg of we in de Disney winkel konden kijken werd ik genegeerd. Damn :( Maar het is een geweldige stad met onmogelijk verkeer :p

  • Haha dat laatste, jup. Ik denk dat je al snel gillend gek wordt als je het niet gewend bent, dan heb ik nog geluk dat ik zelf in een stad woon – maar dan is het volgens mij alsnog een hele overgang haha!

 • ik ben al een aantal jaar niet op vakantie geweest, maar ik ging altijd met mijn ouders naar plekken in Gelderland en dan voornamelijk de Achterhoek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (23), net afgestudeerd in de Neerlandistiek en na al die jaren nog steeds bloggend over van alles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen
 • Twitter
 • Mail
 • Feedly
 • Instagram
 • Bloglovin\'

Follow

Archief
Recente reacties
currently listening
abonneer via e-mail

Vul hieronder je mailadres in om een mailtje te ontvangen als ik een nieuwe blogpost heb gepubliceerd.

cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.

currently reading