Toevallig raakte ik pas, voor een TAG die in de loop van de tijd nog online komt, verzeild in mijn foto-archief. Ik heb blijkbaar vanaf 2010 een laptop, en sindsdien sla ik alles altijd netjes geordend in mapjes op op mijn computer. Als je even niets te doen hebt of een foto zoekt is dat dus leuk doorklikken. Oja, die vakantie, oja, dat bloesje, en die ene verschrrrrrikkelijke foto (zag ik er echt zo uit?). Toen ik de The Twelve TAG tegenkwam op de blog van Maaike (maar verzonnen door Audrey), was ik dan ook gelijk enthousiast. Die moet ik doen! En hoewel 2011 nog niet zo lang geleden klinkt, zit er toch echt een héél verschil tussen de 12-jarige Hester en die van nu…

1. Hoe zag je leven eruit toen je 12 was?

Op mijn twaalfde zat ik nog twee maanden in de eerste, daarna had ik zomervakantie en begon ik al aan de tweede klas. Hoewel deze TAG er een beetje vanuit gaat dat je op je twaalfde in groep 8 zat (wat wel zo normaal is), leidde ik dus al een heel ander leven. De eerste klas vond ik geen groot succes, maar de tweede was al een stuk gezelliger. Ik deed toen voor het eerste jaar gymnasium en eigenlijk was dat ook het eerste jaar waarin ik iets (en dan nog steeds niet al teveel) aan school moest doen. Mijn leven was dus op zich redelijk hetzelfde als nu, maar aan de andere kant is het ook weer totaal anders: ik ben zelf heel erg veranderd, heb andere vrienden, doe andere dingen naast school, ben anders óp school en heb nu heel andere vakken (waar ik bovendien heel anders mee omga dan toen).

2. Hoe zag jij er zelf uit?

Poeh, moet dat nou echt? Ten eerste: ik had een beugel, en wat ben ik blij dat ik van dat ding af ben. Bovendien was het stukje dat van mijn rechter voortand af was er nog niet bij gezet, en dus had ik één enorm scheve tand. Mijn wenkbrauwen verslonste ik een beetje; die vielen totaal niet op en dat is maar beter ook, want ik epileerde ze nog niet. Mijn huid was iets onrustiger dan nu, ik droeg een beetje make-up (mascara met (glitter)oogpotlood of oogschaduw) maar soms ook gewoon een dagje niet en mijn kapsel was op zich best leuk: een schuine lok/pony en haar tot net iets op/over mijn schouders. Ik vind het nu wat ‘vol’, maar ook niet lelijk. Dat heb ik dan ook een hele tijd gehad. Verder was ik echt nog een beetje een slungeltje, veel te dun en zonder enige ronding (en dat was in de zomer waarin ik 13 was op z’n ergst, voor die foto’s schaam ik me echt gewoon bijna… What was I thinking?). Ik was wel met kleding bezig, maar nog niet echt succesvol – ik zat echt in zo’n ‘tussenfase’ tussen ‘meisje’ en ‘vrouw’ qua kleding.

3. Wat waren je hobby’s?

Op mijn twaalfde was ik vooral bezig met spiegelfoto’s maken en foto’s van mezelf overbewerken voor Hyves, misschien nog het forum van een diertjessite, rondhangen op de manege, paardrijden, een beetje WordPress (ik begon met wat sites die nooit een succes zijn geworden) en nog heel veel lezen. Zoiets? Lastig hoor.

4. Op wie was je verliefd?

Haha, op helemaal niemand en ik was er niet mee bezig ook. Mijn 12-jarige ik en jongens was echt zoiets als een vis en een fiets.

5. Wie waren je vrienden (en heb je nog contact met ze)?

Ik was bevriend met Sigrid, Brenda, Hannah, Annouk en verder de hele manege gang, maar dat was meer leuk voor toen en viel al snel uit elkaar. Ik heb nu nog contact met Brenda en Hannah, dat zijn nog steeds goede vriendinnen van me. De andere namen zullen jullie niet zo bekend voorkomen, die meiden spreek ik niet echt meer, al kon ik het nog steeds heel gezellig met ze hebben als ik ze een keer tegenkom. In groep acht kende ik Hannah en Annouk nog niet en was ik eigenlijk ook nog niet echt bevriend met Brenda, toen had ik nog een andere beste vriendin waar het contact al snel mee verwaterd is toen we naar de middelbare gingen. Ik weet nog dat ik dat toen echt heel erg jammer vond.

6. Welke boeken las je?

Chicklits, maar dan voor jongere meisjes, dus boeken die eigenlijk nergens over gingen. Ik heb de Hoe Overleef Ik-serie ook wel gelezen (en kwam pas het recentste boek tegen in de bieb, die is dit jaar uitgebracht geloof ik… Hilarisch!), maar daar was ik op mijn twaalfde al wel een beetje klaar mee. Eigenlijk las ik nog steeds hetzelfde genre als nu, maar dan wel wat ‘jongere boeken’. Ik was nog altijd in de de ban van 4 Vriendinnen, 1 Spijkerboek, las de Privé-serie, de it-Girl-serie (na alle boeken van Gossip Girl te hebben verslonden) en af en toe een Twilightboek.

7. Naar welke muziek luisterde je?

Die vraag vind ik nog lastiger! Ik heb even een top-40 van 2011 opgezocht; Rihanna, Hot Chelle Rae, Snow Patrol, Alexis Jordan, Cascada, Katy Perry, Gym Class Heroes. Ik was nog niet echt met muziek bezig zoals nu, ik was me er niet heel bewust van, maar dit is wel typisch die periode.

8. Wat waren je favoriete tv-programma’s?

Ook geen idee. Sowieso Over de Kook, want dat is gewoon een heel tof programma, en verder alle programma’s die ik eigenlijk nog steeds wel oké vind: Boer Zoekt Vrouw, Je Zal Het Maar Hebben/Zijn, SYTYCD, The Ultimate Dance Battle, Jouw Vrouw Mijn Vrouw, HTNM en al die dieetprogramma’s. Ik keek in die tijd ook nog echt veel tv, tegenwoordig zie ik amper meer wat van deze series en soms alleen een DNA Onbekend/Memories/Spoorloos als ik de kamer binnenloopt terwijl mijn moeder wat kijkt.

9. Wat was je rol in de afscheidsmusical van groep 8?

Wij deden de musical ‘De Trein’, over een diamantroof in een trein (en alle andere mederreizigers), en ik was een schrijfster. Had niet echt een grote rol, maar wel wat (heel filosofische) zinnen tekst. Ik weet nog dat ik de enige was die die rol wilde en later snapte ik pas waarom; waar ik een hippe schrijfster in gedachten had, kreeg ik een oude jurk aan hoedje op. Gelukkig was ik ondanks dat nog steeds in mijn nopjes met mijn rol, omdat ik gewoon met een laptop op schoot mocht zitten. Haha.

10. Schrijf een zin (of fragment) uit je dagboek over.

nieuwe kluisjes zien er echt koelie uit. onderste is minder, maarja ik ben het gewend. over 40 min. uit, pc, rijden, party Bren. @ 7 januari 2011

Dit soort stukjes schreef ik in mijn agenda toentertijd (een soort van offline Twitter…) en ik schaam me diep. Maar ‘Je hebt haters, & je hebt praters’-teksten zijn nog vele malen erger, dus die bespaar ik jullie.

11. Wat waren je toekomstdromen?

Had ik die? Ik denk dat ik toen nog schrijfster wilde worden, of tolk, of vertaalster. Op mijn twaalfde was ik al redelijk ‘down to earth’ (mag ook wel als je in de tweede klas zit), maar ik weet wel dat ik heel erg graag een verzorgpony wilde waar ik dan van alles mee kon doen, of gewoon heel veel verantwoordelijkheden krijgen op de manege en daar 24/7 rondhuppelen en heel cool gevonden worden.

12. Hoe zag je schooltas eruit?

Voordat ik naar de eerste klas ging, had mijn moeder me meegenomen naar een ‘echte tassenwinkel’ voor een goede tas. Dat werd uiteindelijk een véél te grote, grijze Conversetas die binnen no time alweer stuk ging en nouja, wat ik dus al zei, echt een bruggerformaat had. Op zich vind ik ‘m best leuk, maar al die vakjes en ritjes maken ‘m zooo groot – en dat terwijl er helemaal niet zo héel veel in paste (of nouja, dat paste wel, maar dan was ‘ie vierkant en nog lelijker). Ik heb hier het eerste schooljaar mee gedaan en een stukje van het begin van de tweede, daarna ben ik overgestapt op goedkope Primarktassen. Zeg nou zelf, die bloemetjestas is toch veel leuker? En voor €50 minder (deze was €3!!!) was ‘ie van bijna even goede kwaliteit en net zo praktisch.

Omdat deze TAG nog vrij nieuw is kan ik lekker mensen taggen: LisaTamarah en Lotte, bij deze!

Hoe zag jouw leven eruit toen je twaalf was? Of heb je een dagboekstukje dat het delen waard is? ;-)

Ook leuk om te lezen:

13 reacties op The Twelve TAG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (23), net afgestudeerd in de Neerlandistiek en na al die jaren nog steeds bloggend over van alles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen
  • Twitter
  • Mail
  • Feedly
  • Instagram
  • Bloglovin\'

Follow

Archief
Recente reacties
currently listening
abonneer via e-mail

Vul hieronder je mailadres in om een mailtje te ontvangen als ik een nieuwe blogpost heb gepubliceerd.

cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.

currently reading