Het lijkt alweer heel erg lang geleden, maar weet je nog, die kampeervakantie naar (Zuid-)Frankrijk die ik in augustus maakte? Daar staan nog zo’n 600 foto’s van op mijn laptop. Als je je bedenkt dat ik die allemaal in twaalf dagen – waarvan ik er vier in de auto hebt doorgebracht – heb gemaakt, kun je een aantal conclusies trekken: 1) ik moet ze nog uitzoeken (dat heb ik al wel een beetje gedaan, maar ik heb nog steeds heel vaak vijf nét even verschillende foto’s van dezelfde compositie zeg maar), 2) ik heb heel veel mooie dingen gezien en/of 24/7 met mijn camera om mijn nek gelopen (en dus weer veel geleerd als het op fotografie aankomt) en 3) ik heb ook wel een aantal mooie foto’s gemaakt. Ik noem mezelf nog steeds geen fotografietalent, maar ehhh als je in totaal zo’n 1000 foto’s hebt geschoten dan is het wel de bedoeling dat je er in elk geval met een aantal tevreden bent. Voor het écht pijn gaat doen om alle zonnige plaatjes terug te zien, heb ik er tussen de (schoolgerelateerde) bedrijven door toch maar tijd voor vrijgemaakt om mijn mooiste vakantiefoto’s te bewerken en up te loaden. Ik vind het nu eigenlijk al meer een terugblik, maar de foto’s zijn het delen gewoon nog wel waard vind ik en zeker omdat ik doodleuk blijf roepen dat fotografie de laatste tijd zo’n grote hobby van me is geworden (wat het ook echt is) ben ik dat ook wel een beetje verplicht, haha. Een selectie maken was lastig, dus surprise: dit is deel één en de tweede helft komt volgende week online! Op chronologische volgorde – van Verviers naar Champagnole naar Aix-en-Provence.

Dat vond ik wel een leuke afsluiter. Zo van ‘als je dit ziet ben ik ondertussen waarschijnlijk allang dood, dus maak er een leuke dag van want je weet nooit wanneer je laatste is – YOLO!!’ (Niet om met ALS reclames te spotten ofzo, maar… nouja.)

Heb jij veel foto’s gemaakt op vakantie? En heb je ze al uitgezocht en eventueel uitgeprint of iets dergelijks? Wat is je favoriete foto van deze serie?

Ook leuk om te lezen:

18 reacties op Photography: throwback to sunnier times @ la France (part I)

 • Wauw wat een prachtige foto’s Hester! Ik ben nu ook aan het sparen voor een nieuwe camera!! Ik heb mijn foto’s nog niet afgedrukt van mijn vakantie. Maar ik heb wel afgelopen zaterdag samen met een vriendin foto’s ingeplakt en ben nu helemaal bíj tot december 2013. Dus nog 8 maanden inplakwerk en dan kan ik de foto’s van de vakantie afdrukken. Wat ik wil wel alles chronologisch in mijn fotoboek hebben ;-).

  • Ja, niet chronologisch is geen optie inderdaad haha! Gelukkig ben je al goed op weg zo te lezen :) Ik wil mijn mooiste vakantiefoto’s ook nog afdrukken voor in mijn agenda en mijn fotomuur/-poster, maar eerst nog een selectie maken. Leuk dat je aan het sparen bent voor een nieuwe, want hoelang heb je je huidige Nikon nu al? En heb je er al eentje op het oog?

 • Heerlijk dat je me zo weer even mee terug neemt naar die heerlijke vakantie. Met het zien van die foto’s denk ik weer terug in de tijd. Mijn favoriete foto? Het vergezicht omdat we dat hier niet hebben maar ook de zonsondergang. Omdat die ons verraste tijdens een autorit en ik eraan terug denk dat we spontaan de auto aan de kant zetten en jij de auto uit sprong om het vast te leggen.
  Gelukkig schijnt de zon vandaag ook!

 • Jaaaaa leuk! Mooie foto’s, zo te zien heeft Frankrijk een hele mooie natuur!

 • Moooooi! Ik kan niet kiezen welke ik het mooiste vind haha :D
  Ik hou wel van foto’s met een klein stukje scherp en de rest wazig, prachtig!

 • Mooie foto’s en fijne terugblik ;-)

 • wauw je maakt echt geweldige foto’s

 • DIE CROISSANTS NOMNOMNOM
  Ik herken de sfeer op de foto’s wel een beetje, want ik ben zelf ook in Frankrijk (Normandië) geweest. Het is echt een heel mooi land! En je foto’s zijn ook weer erg mooi.

 • De snelstromende beek met de lange sluitertijd, mooi geslaagd!

  • Ja, ik wilde er eens mee experimenteren! Het was een beetje lastig zonder statief, maar bij dit beekje had ik gelukkig de reling van het bruggetje om ‘m op te zetten.

 • Mooi hè om de natuur te fotograferen. Dat doe ik ook zo graag.

 • Waauw goed gedaan zeg!! Ik vind dat je echt talent hebt hoor!

 • Mooi! Vooral die van de zonsondergang.

 • Mijn favorieten: 4,17,22.
  Waarbij dubbele foto’s tellen als enkele en 22 de allerleukste is imo.

  • “Waarbij dubbele foto’s tellen als enkele” thanks voor de verduidelijking, haha. Genoeg miscommunicaties gehad toch ondertussen? ;)

 • Er zitten prachtige foto’s tussen! Ik krijg gelijk heimwee naar de zomervakantie haha!

Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (21), studente Neerlandistiek aan de Universiteit Utrecht met een grote passie voor schrijven. Ik deel hier vanalles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

 • Mail
 • Bloglovin
 • Instagram
 • Bloglovin\'
Archief
currently listening
cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.