Ik heb veel gedaan in de afgelopen zomer, maar één ding zat daar absoluut niet bij en dat was shoppen. Ik heb genoeg tijd gehad om een eens een shopdagje te plannen en ben ook in genoeg leuke steden geweest, alleen als het erop aankwam lag ik toch liever in een park, op het strand of in de tuin, of had ik zoiets van ‘hier ben ik maar één keer en de H&M heb ik thuis ook, dus kom maar op met die cultuur!’. Zeker toen ik alles dan ook nog eens door zeven moest delen (hallo Deense kronen) met in mijn achterhoofd het feit dat het in Nederland waarschijnlijk net een paar euro goedkoper is, hield ik mijn pinpas veilig opgeborgen in mijn portemonnee. Dat was al snel over toen school weer begon. Tijd voor een paar items (want veel is het nog steeds niet hoor) voor de herfst!

Op maandag slaagde ik bij de New Yorker en de ZARA, op vrijdagavond bij de ONLY. Ik was het een beetje zat dat ik al zo’n lange tijd helemaal niets nieuws had gekocht (op twee shortjes na, maar om die nou in de herfst te dragen… Liever niet) en moest dus gewoon even geld uitgeven, haha. Ongetwijfeld geen onbekend gevoel voor jullie. Daarnaast moest ik nog een nieuwe winterjas hebben en ondanks dat het de afgelopen week juist wel weer lekker weer was, werd het toch tijd om die te gaan kopen. Mijn oude had ik al weggedaan omdat de rits helemaal stuk was, dus het was geen optie om pas op zoek te gaan als het koud werd. En ik wilde natuurlijk ook wel een beetje keuze, want jassen zijn vaak al uit de winkels voor je het door hebt. Deze keer was ik me daar gelukkig bewust van en dus had ik nog meer dan genoeg modellen om uit te kiezen! Maar we beginnen bij het begin natuurlijk.

Bloesjes zijn echt mijn favoriete kledingstuk in de herfst. Ze zijn niet te warm door de stof, maar wel een beetje ‘gekleed’. Daarnaast houd ik echt van het losse gevoel, zit veel chiller dan strakke shirtjes. Ik heb nog een aantal mooie exemplaren van Forever21 in mijn kast hangen die ik nog altijd graag draag, maar ondertussen zijn die ook al bijna twee jaar. Maakt ze niet minder leuk, maar wel wat bekender en saaier (er zijn immers genoeg mensen die me al twee jaar kennen). Toen ik bij de New Yorker was, besloot ik dan ook om deze mee te nemen. De print is misschien een beetje koeienprintachtig, maar ik heb het idee dat ik deze print wel vaker heb gezien in nieuwe collecties van dit jaar en vond ‘m wel leuk. Het is en blijft een beetje een goedkoop stofje (dat hoort nou eenmaal bij de winkel), maar ik vind hem wel mooi vallen en er zitten wat leuke details op. Voor €16,95 ben ik er hartstikke blij mee!

Bij de ZARA kom ik eigenlijk nooit, omdat ik het meestal iets te duur vind. Toch blijf ik de winkel af en toe inlopen, omdat ik de kleding vaak wel heel tof vind en dan weet ik gelijk weer beter wat ik wil hebben (maar dan bij andere winkels). De horizontale streepjes zijn enorm in en ik vind het eigenlijk hartstikke leuk! Zwart-wit kan altijd en ik vind net zoals bloesjes shirtjes met driekwart mouwen ook heel fijn zitten. Weer zo’n lekker basic item dat je altijd uit de kast kan trekken dus. Deze kostte €9,99 en dat viel me echt heel erg mee, het is namelijk nog best een wat dikker stofje!

Shopsessie no. 2, Vero Moda. Op een gegeven moment stond ik met tien jassen in één paskamer (met natuurlijk ook twee winkelmedewerksters ernaast, want die hadden niets beters te doen omdat het superrustig was), maar uiteindelijk was dit toch de beste keuze. Ik zocht een jas die niet te sjiek, maar ook niet te sportief was en dus kwam ik al snel op een parka-ish geval uit. Vind ik eigenlijk heel leuk! Bijna alle jassen waren groen (eigenlijk helemaal niet echt een winterkleur, toch?) maar gelukkig past die kleur altijd wel mooi bij mijn ogen en haar. Zwart had ook gemogen, maar ik had geen eisen van tevoren, haha. Het is eigenlijk een vrij simpel model met taille (gewoon een elastiek, niets wat je zelf kan verstellen) en wat gouden details. De zakken zijn ‘van boven’ open, best handig, dan valt je telefoon of iets dergelijks er veel minder snel uit! Hij is lekker warm en last but not least, hij kostte maar €40. Voor een winterjas! Whut! Goede koop dus, heel blij mee.

En extra leuk: na het drie jaar zonder te hebben gedaan, heb ik eindelijk weer een winterjas met capuchon! Feest. (Ik weet nou niet meer of ik die linkerfoto expres of per ongeluk is gemaakt trouwens.)

Alvast sorry voor de vieze kleur op de linkerfoto, maar het was een beetje lastig fotograferen, wit op wit. Het is eigenlijk ook niet echt wit, maar juist hartstikke crème (iets tussen de linker- en rechterfoto in dus). Ik vond het stofje echt superleuk voor de winter, tenminste weer eens wat anders. Zit bovendien hartstikke lekker en ik heb het idee dat het model en de kleur ervoor zorgen dat ik ‘m ook wel makkelijk kan combineren. Die steekzakken vind ik echt heerlijk om mijn handen in te stoppen, haha. Ik vond ‘m wat duur (€39,99), maar ik denk niet dat je zo’n item van hetzelfde originele stofje snel in een goedkopere variant zult tegenkomen en omdat ik ‘m wel zo leuk vond, vond ik dus gewoon dat ik niet moeilijk moest doen. Als ik deze zie of aantrek krijg zelfs ik zin in de winter, haha.

Over het laatste en tegelijkertijd duurste item twijfel ik eigenlijk nog een beetje… Omdat mijn winterjas zo meeviel in prijs vond ik dat ik me een iets duurder jasje erbij nog wel kon veroorloven. Ik wil namelijk al tijden zo’n (nep)leren, zwart bikerjasje en aan de ene kant ben ik er dus heel blij mee, maar aan de andere kant heb ik soms nog zoiets van… Hmm. Waarschijnlijk komt dat omdat dit een vrij ‘lang’ model is (dat er altijd wel van dit soort jasjes te vinden zijn maakt het kiezen er niet makkelijker op) en daarom ga ik hem waarschijnlijk pas als het echt kouder is binnen dragen, omdat ‘ie toch vrij ‘gekleed’ is. Maar hij kan nu ook wel als ‘tussenjasje’ en ik heb niets met blazers omdat ik die veel te netjes vind voor mezelf, dus dan is het altijd fijn om een ander jasje te hebben dat je altijd even aan kan trekken als je je jas niet aan wil. Eigenlijk mag ik dus niet meer zeuren van mezelf en ‘moet’ ik ‘m gewoon houden, ik ben nou eenmaal een beetje een stumper met het uitgeven van grote bedragen (want dat zijn drie shirtjes/is anderhalve broek en… ?!?!). Misschien ook omdat ik de goedkoopste items die ik in mijn kast heb hangen uiteindelijk altijd het vaakste draag en de duurste het minste, maar dit is een super tijdloos item waar ik het geld (€59,99) op een gegeven moment vanzelf dus wel een keertje uitgehaald moet hebben, haha.

Ik moet de komende tijd maar een beetje op de trends gaan letten, want als het echt herfstig wordt heb ik volgens mij nog wel meer dan dit nodig. En sowieso een paar broeken, want ik heb er nu eigenlijk nog maar drie waarvan er eentje zo destroyed is dat ‘ie bijna uit elkaar valt. Misschien ook nog schoenen, maar uhhh dat zien we dan wel weer! Dit is in elk geval een leuke kleine aanvulling – helaas niet klein qua prijs, maar het zijn dan ook wel items die een tijdje meegaan. Als ik ze niet opeens zat ben dan, want ik zit een beetje in een stijlcrisis geloof ik…

Wat vind jij het leukste item? Zou je het zwarte jasje houden of niet, als je mij was? En heb jij al wat voor de herfst gekocht?

PS: Toch respect voor bloggers als Fleur die hun outfit vaker op de foto zetten zonder fotograaf, ik weet niet hoe wat waar en waarom maar ik vond het toch een stukje awkwarder dan een simpele fullfacefoto of outfitfoto met fotograaf. Is dan ook wel te zien op de foto’s geloof ik dus excusez-moi.

PPS: Het kan zijn dat er morgen geen artikel online komt, ik doe mijn best van wel, maar als het niet lukt dan weten jullie het alvast!

Ook leuk om te lezen:

28 reacties op Autumn shoplog: New Yorker, ZARA & Vero Moda

 • Het laatste.
  Ikzelf ben nog steeds op zoek naar zo iets.

 • Oh wat een leuke shoplog! Leuke stijl heb je, ik zou het exact ook zo allemaal kopen haha! Ik vind dat eerste blousje erg mooi, en je groene jas is ook erg tof voor de winter!

 • Wat had je zoveel mooie items geshopt ;-)
  Het vest en de bikerjack zijn zo hip en trendy.

 • Leuke dingen heb je gekocht, vooral het Zara truitje vind ik heel leuk. Heb vorige week ook nog een gestreept truitje gehaald daar haha. En bedankt voor het compliment, ik vind het juist awkwarder als iemand anders me op de foto zet maar dat is ook een kwestie van wennen denk ik.

  • Eigenlijk vind ik outfitfoto’s gewoon altijd akward, haha, daarom doe ik het ook niet zo vaak. Ik dacht trouwens dat ik je naam had gelinkt naar je blog maar blijkbaar niet dus dat heb ik nog maar even gedaan :P

 • Het vest van Vero Moda heb ik gister ook gespot! Ik kan jammer genoeg de laatste tijd absoluut geen kleding vinden :(
  Wat betreft het bikerjasje: eerlijk gezegd vind ik hem niet perfect passen. Dat komt denk ik doordat de rits schuin is en als je hem dan open hebt hangen hij was groter lijkt (snap je het nog). Ik zeg altijd: bij twijfel niet doen! Ik heb het al met een paar dingen gehad die ik toch kocht, en spijt van kreeg.

 • Ik vind vooral je bloesje en je groene winterjas heel tof :) Die jas staat je heel goed trouwens!
  Het bikerjasje zou ik lekker houden, het staat je prima en volgens mij is het de investering wel waard!

 • Wat een leuke shoplog! Leuke foto’s ook! Ik vind die groene jas en het zwart-wit gestreepte shirt mooi. Die zou ik ook zo in mijn kast kunnen hangen. Ohw, sterker nog dat zwart-wit gestreepte shirt héb ik in de kast hangen. Verder vind ik groen een erg mooie kleur en ook prima voor de winter. Alleen maat zwart en grijs vind ik ook niks. Ik heb een hele poos een stoffe donkerroze geruitte jas gehad in de winter. Kleur mag juist ook in de winter als alles wat soberder is. Zo’n bikersjack heb ik ook. Lekker stoer. Ik heb hem in het zwart en groen. De zwarte past mij helaas niet meer.

  • Haha, heb je echt precies die? Wordt wel heel erg als we die aandoen en dan ook nog hetzelfde kapsel hebben ;) Die roze jas kan ik me volgens mij nog wel herinneren, is ook lekker kleurrijk inderdaad! Die lichtroze en babyblauwe winterjassen die nu redelijk in zijn vind ik ook tof, maar volgens mij zijn die niet echt warm en praktisch.

 • Wow je lijkt wel een fotomodel hoe je in die kleren poseert, supermooi! Ik vind die legergroene jas je heel erg mooi staan en verder had ik al die foto met die blouse al eerder voorbij zien komen (kan dat?) en toen dacht ik al: wow die staat je superleuk! Dus bij deze :). En dat fluffy vest lijkt me echt geniaal warm zitten, hmmm!

 • Wat een leuke aankopen! Ik vind het gestreepte shirt van de Zara echt ontzettend mooi. Misschien dat ik deze zelf ook wel op de kop ga tikken. :)

 • Leuk om je nieuwe aankopen te zien.
  Ik ben het met Suzanne’s reactie eens, bij twijfel niet doen.
  Je ziet er niet helemaal happy uit in dit bikerjasje, je ‘hangt’ er een beetje in, hij lijkt vrij groot. Een meer getailleerd jasje zou je mooier staan.
  En het zou zonde zijn als dit dure item ook in je kast blijft hangen…

  • Ik heb hem uiteindelijk teruggebracht inderdaad, je beschrijft het goed. Ik ga nu wel echt op zoek naar zo’n soortgelijk jasje, maar dan wel een écht mooi model dat inderdaad wat minder groot/grof is! Bedankt voor je advies nog :D

 • Ohhhh I feel you, ik had ook al zo’n lange tijd niks meer gekocht, dat ik afgelopen weekend ben gaan winkelen. En hoe. Ik heb zoveel gekocht! Misschien moet ik ook maar eens een shoplopje doen (al durf ik dat niet echt haha). Grappig is dat ik veel vergelijkbare dingen als jou heb gekocht! Ik heb ook zo’n biker jack gekocht, en een lange cardigan (alleen dan in het grijs). Leuk gekocht!!

 • Leuke shoplog, vooral het leren jasje vind ik erg leuk!

 • Goed gedaan meissie!
  Wat betreft het biker jasje onthoud ik mij van commentaar. Het lijkt wel een beetje op het motorjasje wat jullie hebben,
  Is natuurlijk wel weer anders, maar doet er toch een beetje aan denken.

 • Wat een leuke dingen heb je gekocht. Ik vind die jas echt super bij je staan! Vaak kocht ik dingen als ik twijfelde, maar dat doe ik nu totaal niet, want ik merkte ook gewoon dat ik het niet eens aandeed.

 • Ik vind het bloesje, de jas en het crèmekleurige vest ontzettend leuk! Zou ik zo zelf kunnen kopen. Binnenkort ook maar eens binnenlopen bij de New Yorker en Vero Moda denk ik haha. Ik vind het bikerjasje eerlijk gezegd wat minder leuk staan maar dat kan ook gewoon persoonlijk zijn!

 • Zeker geen onbekend gevoel, ik heb zondagavond maar even een aantal bestellingen geplaatst op webshops aangezien ik helaas voorlopig geen tijd heb om te winkelen. Sad, but true. :( Anyway, leuke kleren heb je gekocht! Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom je over het leren jasje twijfelt, want ik vind hem echt heel mooi! x

 • Ik denk dat ik het zwarte jasje terug zou doen! Je lijkt er zelf ook niet zo blij mee, haha; maar als je het niet echt nodig heb denk ik ook wel dat je makkelijk zo’n soortgelijk jasje kan vinden waar je meer tevreden mee zult zijn.

 • Leuke aankopen! Vooral de streepjesshirt :)
  Ik ben helemaal verslaafd aan zwart witte prints de laatste tijd :3

 • Ik vind de blouse echt supergaaf!!
  En het vest van de Only vind ik ook een favoriet. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (22), net afgestudeerd in de Neerlandistiek en na al die jaren nog steeds bloggend over van alles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen
 • Twitter
 • Mail
 • Feedly
 • Instagram
 • Bloglovin\'

Follow

Archief
currently listening
abonneer via e-mail

Vul hieronder je mailadres in om een mailtje te ontvangen als ik een nieuwe blogpost heb gepubliceerd.

cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.