Omdat het sowieso wel weer eens tijd was voor wat random feitjes over mij, en omdat Suzan me voor de ’20 feitjes TAG’ op Instagram tagde en ik het zonde vond om ze niet ook te delen op mijn blog (aangezien volgens mij maar een aantal lezers me ook op Instagram volgen). En omdat een blogpost wel wat vollediger mag en ik niet met precies dezelfde informatie aan wilde komen zetten, is dit de uitgebreide versie. Twintig dingen die je nog niet over me wist (de standaardfeitjes zijn zo weinig vernieuwend, dus ik heb er mijn best op gedaan zo origineel mogelijk te zijn) en waarschijnlijk ook niet wil weten, maar 

1. Op 10 oktober 2014 heb ik mijn iPhone een jaar en ik kan echt niet meer zonder. Dat ik het vorig jaar nog met een enigszins crappy Samsung Galaxy Txt met miniem klein touch-schermpje, 3.3 MP camera zonder autofocus (en frontcam), een beperkt aantal apps en zonder 3G deed, vind ik nu echt ondenkbaar. Misschien ook wel lekker rustig, want ik ben natuurlijk wel een klein beetje verslaafd geraakt, maar het valt niet te ontkennen dat deze véél beter werkt en véél meer kan. In een winkel foto’s versturen om te vragen welke tas je zal kopen, WhatsAppen in de auto als je je verveelt en onderweg even je 9292-app gebruiken: het is gewoon heel praktisch. En daarnaast ben ik nog altijd verliefd op alle opties van mijn iPhone en zijn looks, haha. Er zitten wel wat beschadigingen op, maar het touchscreen is gelukkig nog kras- en barstvrij. Alleen mijn accu gaat natuurlijk veel sneller leeg en heeft af en toe ook wat rare dingen, zoals na een hele nacht aan de lading wel loeiheet maar niet opgeladen zijn. Die €500 zou ik er echter zo weer aan uitgeven.

2. Voor middernacht slapen is me in de vakantie bijna nooit gelukt. En nog steeds niet al te vaak, eigenlijk. Ik weet dat 00:00 eigenlijk veel te laat is voor een doordeweekse dag en ik begin dan ook te wennen aan een steeds vroegere bedtijd, maar ik vind het gewoon zo’n lekker getal. Tot middernacht heb ik vaak nog juist heel veel energie en ik vind de nacht ook gewoon een prettig tijdstip, het heeft wat.

3. Ik vind <3 betekenisvoller dan ❤️. Die emoticons zijn hartstikke leuk, maar ik heb niet zoveel met de voorgevormde hartjes. <3 vind ik veel leuker omdat je er meer een eigen interpretatie aan kan geven en het wat meer een ‘insider’s’-dingetje is. Nu ik deze heb verklapt is het natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen me opeens <3-hartjes gaat sturen (als je die normaal ook nooit gebruikt, vind ik het alleen maar heel irritant) maar het is wel zo dat ik <3 meer ‘meen’ dan ❤️ en dus ook minder snel verstuur. Dan weet je gelijk even wanneer je je belangrijk moet gaan voelen ;-)

4. Ik heb 7 jaar paardgereden en snap eigenlijk niet hoe ik het tegenwoordig al zo lang zonder uithoud. Paarden vind ik nog steeds geweldig, maar het lessen vond ik al een tijdje niet meer zo leuk en nu lijk ik het prima te doen met af en toe een bezoekje aan het verzorgpaardje van Brenda. Als ik dan rijd vind ik het wel weer leuk, maar het lessen trekt me niet meer zo aan (helaas).

5. Onze caravan heb ik ‘Cozy’ genoemd. Want het is toch veel leuker om te zeggen dat je vader bezig is met het aankoppelen van Cozy dan met het aankoppelen van ‘de caravan’? Ik vind kamperen zo knus, dan moet je ook wel een beetje close met je caravan omgaan. Dus.

6. Mijn schoenmaat is 40/41. Eerder vond ik dat verschrikkelijk, maar nu mijn voeten wat breder zijn geworden en de rest van mijn lichaam eigenlijk ook, vind ik het niet bizar groot meer. Een maatje 38 vind ik nog steeds wat mooier, maar 40 is ook heel normaal en daar maak ik dan ook geen probleem (meer) van. Gelukkig maar.

7. Als ik op het punt sta in huilen uit te barsten krijg ik in plaats daarvan de neiging hartgrondig te vloeken. Ik doe het nooit, want ik zou het echt héél erg vinden als ik ooit een (god)verdomme of Jezus Christus uit mijn mond zou laten rollen, maar als ik mezelf en mijn gevoelens even niet meer bijhoud en eigenlijk op het punt van een mental breakdown sta… Dan snap ik waarom mensen het doen. En blijkbaar vind ik ‘boos’ zijn makkelijker dan verdriet hebben.

8. Zo’n 30% van mijn kleding draag ik (bijna) niet. Dat geldt voor kleding die ik al zo lang heb dat ik het niet weg wil doen, maar daarom eigenlijk ook niet meer draag, maar ook voor kleding die ik net nieuw heb. Of die opeens niet meer bij stijl past. Soms koop ik iets, ben ik er helemaal weg van, draag ik het vier keer en dan hangt het daar maar. Het kan zelfs zo zijn dat ik het twee jaar later dan opeens helemaal herontdek, dus vandaar dat ik een vrij grote garderobe heb en toch vooral mijn favoriete items draag (dat zijn er gelukkig dan ook wel weer redelijk wat, maar het blijft een vrij select groepje).

9. Ik gebruik het woord fuck te pas en te onpas, voornamelijk op Twitter. Of nouja, het valt reuze mee als ik nu even door mijn tweets heen scrol, maar Twitter is voor mij de plek waar ik af en toe mijn gevoelens nog wel eens wil opschrijven en publiceren en als die heftig zijn dan is fuck vaak het enige geschikte woord, omdat het zo lekker multi-inzetbaar is. Pardon my French.

10. Ik heb nog nooit een gaatje in mijn gebit gehad. Dat betekent niet dat ik nooit langer dan 5 minuten in de tandartsstoel lig, want ik heb er al een wortelkanaalbehandeling, drie sessies bij de endodontoloog en het aanzetten van een stukje tand opzitten, maar zowel mijn kinder- als volwassenengebit zijn (tot nu toe) gespaard gebleven als het op gaatjes aankomt. Ondanks feitje numero 16.

11. Mijn blogslogan ‘life rocks when you celebrate it’ heb ik zelf verzonnen en ik heb geen idee meer hoe. Ik sta er nog wel achter en vind ‘m op zich ook wel bij mijn blog passen, maar het is echt zoiets wat er gewoon ingeslopen is en ik nu niet meer zo snel zou wijzigen.

12. Ik ben nog nooit bij Starbucks geweest. Als ‘bloggermeisje’ kan dat eigenlijk niet, hè? Een gemis aan mijn Instagramaccount. Sorry. Ik loop er gewoon nooit tegenaan en ik zou ook niet echt weten wat ik zou moeten bestellen, want ik lust niet eens koffie.

13. Als ik een ring omdoe, doe ik hem direct weer af omdat ik een ‘gaat ‘ie nog wel af?’-paniekmomentje krijg. Ik heb namelijk vrij weinig vet op mijn vingers en mijn knokkels zijn dus het dikste gedeelte. Met ringen is dat lastig, omdat ze dan best klein moeten zijn om niet teveel te schuiven, maar met die maat amper meer over mijn knokkels heen komen. Verder is dit ook gewoon een van mijn grootste irreële angsten, een ring die niet meer afgaat, haha. De laatste tijd pas en draag ik ze gelukkig wel steeds vaker!

14. Ik denk héél veel. Dat is soms wel fijn, omdat je alles beter op een rijtje krijgt, maar af en toe helpt het eigenlijk voor geen meter.

15. TFIOS heb ik twee keer in de bioscoop gezien. Ik merk dat de hype nu wel weer een beetje is overgewaaid, maar doordat ik het boek nog heb liggen (en daar doe je langer over, dus onthoud je niet alles in één keer, dus zou ik die vaker pakken dan dat ik de film zou kijken) zal het verhaal me nog wel even bijblijven.

16. Ik eet minstens 6 dagen per week chocolade. Tja, in dit huis is het gewoon heel makkelijk om even een blokje chocolade weg te scoopen en daar moet je natuurlijk wel gebruik van maken.

17. De laatste jaren luister ik nooit meer naar de radio, omdat ik een controlfreak ben die de controle over de muziek die ze hoort, wil behouden. Dat is eigenlijk de laatste tijd pas gekomen, omdat ook steeds meer nummers een herinnering met zich meedragen waar je niet zomaar mee overvallen wil worden. Bovendien wil ik zelf kunnen bepalen of ik vrolijke of rustigere muziek wil horen, afhankelijk van mijn humeur. Ik merk wel dat ik het in een vreemde omgeving veel minder erg vind om naar de radio te luisteren (zeker als ik met anderen ben), maar thuis doe ik het niet meer zo graag.

18. Mijn signatureparfum is Parlez-moi d’Amour van John Galliano. Maar dat wisten jullie waarschijnlijk al wel. Eigenlijk heb ik geen idee of anderen ‘m lekker vinden, maar ik vind het gewoon wel leuk om een ‘eigen’ luchtje te hebben – ook al heb ik ‘m maar net iets vaker op dan de rest, maar het is wel de geur die ik als enige meeneem op vakantie of vaak opdoe bij een eerste ontmoeting.

19. In de afgelopen vijf jaar ben ik precies 23 centimeter gegroeid. Dat zag ik toen ik mijn nieuwe ID-kaart na vijf jaar aanvroeg. Van 1,50 op mijn tiende naar 1,73 op mijn vijftiende. Op naar de 1,80!

20. Mijn humor bestaat voornamelijk uit sarcasme en flauwe opmerkingen. Precies de reden waarom ik mensen eigenlijk afraad om heel familiair met me te raken. Als ik dan bij je ben en lekker in mijn vel zit, ben ik eigenlijk alleen maar heel irritant door alle droge opmerkingen die in me opkomen en ik er ook gewoon uitflap. Bij vreemden doe ik dat niet zo snel, maar als ik weet dat we gewoon een goede band hebben dan vind ik het de moeite van het inhouden niet waard. Ze zijn ook niet per se beledigend, maar wel gewoon eh… erg flauw.

Welk feitje vind je het verrassendst?

Ook leuk om te lezen:

16 reacties op #20facts – the extended version

 • 23 centimeter is best een boel volgens mij! En ik ben er ook heel trots op dat ik nog nooit een gaatje heb gehad.

 • Leuke facts!
  Bij de Amerikaanse Coffee keten kan je natuurlijk ook veel andere drankjes behalve koffie kopen. Diverse soorten thee en je kan er zo heerlijk eten.
  Op het station dat pas geleden officieel geopend was zitten er 2 vestigingen.
  Die aan de voorkant zit naast de tijdschriften winkel die is ook groot.

  Xoxo

 • Je mag er trots op zijn dat je nog nooit een gaatje hebt gehad, wauw :)
  Welkom bij de club van mensen met schoenmaat 40. Gelukkig is er nog keuze genoeg in die maat vind ik (ik heb heel soms 39, dat scheelt misschien nog iets)… En sarcasme, ik hou ervan!

  • Ik trok vandaag laarsjes aan die ik vorig jaar in de winter heb gedragen en toen ik er een stukje op liep had ik het idee dat mijn tenen een beetje opgekrompen zaten. Niet. Nog. Groter. Bovendien wil ik die laarsjes eigenlijk nog gewoon dragen en heb ik helemaal geen zin om ook weer zoveel geld uit te geven aan schoenen, haha. First world problems!

 • Ik vind jou zo leuk haha! Je bent zo heerlijk eigen! En dan ben je maar niet naar de Starbucks geweest haha!

 • Heel leuk om te lezen! Dit zijn nou echt leuke feitjes haha. En hé, high five, ik heb TFIOS ook twee keer in de bioscoop gezien! En pssst, bij de Starbucks heb je zoveel meer dan koffie! Ik drink het ook niet maar ik vind er altijd wel iets lekkers, al is het wel erg duur helaas!

  • Oja, ze hebben ook thee toch? Dat lust ik ook niet, haha. Denk dat ik er echt wel een lekker drankje kan vinden hoor, maar dat ik niet van koffie houd zorgt er in elk geval wel voor dat ik er niet sneller naartoe ga. Al zou zo’n big ass muffin er sowieso wel ingaan natuurlijk, ook al is dat wat minder typisch Starbucks.

 • Leuk om te lezen! Altijd leuk die feitjes ;) En ik ben ook nog nooit bij Starbucks geweest…oeps!

 • Leuk om te lezen. Ik heb vroeger zelf ook heel veel paardgereden en ook een eigen paard gehad. Helaas kreeg ik rugproblemen waardoor het niet langer mocht, daarna heb ik het nooit meer gedaan. Ik zou het soms best nog graag willen.

 • Leuk artikel!
  Zelf heb ik ook nog nooit een gaatje gehad (ben nu 24)! :)
  Ik denk dat ik ook zo’n 30% van mijn kledij niet draag… Ik pak ook altijd hetzelfde uit de kast ;) Gelukkig lijkt dat niet zo voor de buitenwereld…

  • 24? Wow! Dat ga ik ook proberen te halen, haha! En zolang je kledingstukken een beetje anders blijft dragen en met een andere broek blijft combineren valt het inderdaad niet op. Gelukkig maar :)

 • Voor middernacht slapen is me volgens mij geen dag gelukt in de vakantie haha! Ik word zelf altijd misselijk van koffie dus ik bestel altijd warme chocolademelk bij de Starbucks :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (23), net afgestudeerd in de Neerlandistiek en na al die jaren nog steeds bloggend over van alles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen
 • Twitter
 • Mail
 • Feedly
 • Instagram
 • Bloglovin\'

Follow

Archief
Recente reacties
currently listening
abonneer via e-mail

Vul hieronder je mailadres in om een mailtje te ontvangen als ik een nieuwe blogpost heb gepubliceerd.

cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.

currently reading